Και μιλωντας για Μεσα Κοινωνικης Δικτυωσης υπαρχει και το κελαιδισμα το Twitter  που τοσο χρησιμοποιει ο Τραμπ αλλα οι δικοι μας εκπροσωποι δεν γνωριζουν εκτος του Τασου Τοκα της ΝΕΔΥΠΕΡ που ακολουθει 77 ανθρωπους και τον ακολουθουν εξη. Δηλαδη και αυτος δεν ειναι χρηστης ουσιαστικα. Ουτε εμενα μου αρεσει το Τουιτερ. Που και που να σηκωσω καποια αναδημοσιευση απο αυτο το ιστολογιο για να προσεγγισω κυριως δημοσιογραφους  και εντυπα.

Παμε ομως στο κυριως θεμα . Το facebook .

.Εγραφε ο σημερινος Δημαρχος για τον προηγουμενο τον Σεπτεμβριο του 2019

Ο πρώην Δήμαρχος του facebook ξαναχτύπησε!! Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έκανε ο δήμαρχος του facebook τα εννέα χρόνια που διοίκησε το Δήμο

Και διακρινω μια απαξιωση σε αυτα τα λογια. Δημαρχος του facebook ; Τι κρυβεται πισω απο αυτες τις λεξεις; Αυτο θα προσπαθησω να ανιχνευσω σε αυτη την αναρτηση να δουμε ηταν εξαιρεση ο Δ Σφυρης;

Πρωτα απ ολα το ΦΒ ειναι πραγματι μεσο κοινωνικης δικτυωσης .Το κατεχει ενας απο τους πλουσιωτερους ανθρωπους στον κοσμο που μαλιστα στην διαρκεια της πανδημιας εγινε ακομα πιο πλουσιος εχει κανονες και λογοκρισια εχει κωδικους που καταγραφουν πληροφοριες για τον καθενα (φακελο το λεγαμε παλια) και τις διαβιβαζουν σε μυστικες υπηρεσιες σε προεκλογικες καμπανιες η απλα τις πουλανε σε εταιρειες για να διαφημισουν τα προιοντα τους. Ειναι business δηλαδη. Οσο περισσοτερο τους μπερδευουμε τους δινουμε λαθος πληροφοριες για εμας τοσο τους δυσκολευουμε και σαμποταρουμε την δουλεια τους.Γιατι ειναι ταυτοχρονα μια κοινωνικη δικτυωση που αναλογα με τις συνθηκες ανοιγοκλεινουν κυβερνησεις σε ολο τον πλανητη οταν νιωσουν να απειλουνται η και διωκουν πολιτες που απειλουν το καθε κατεστημενο με τις αποψεις τους.

Ειναι προνομιακος χωρος για την ακρα δεξια που το εχει χρησιμοποιησει παγκοσμια  για να περασει τα μηνυματα της . Το ΦΒ δεν ειναι απολιτικο.Ειναι βαθια πολιτικο. Και στη μορφη και στο περιεχομενο. Γιατι δεν υπαρχει τιποτα πιο πολιτικο απο το απολιτικο.Το «δεν ασχολουμαι εγω με την πολιτικη- ολοι ιδιοι ειναι -ας αποφασισουν οι ειδικοι για την ζωη μου- δεν μου αρεσουν οι διαφωνιες και οι καυγαδες- δεν ξερω δεν εχω γνωμη» Ολα αυτα ειναι βαθυτατα πολιτικα αντιδραστικα και δειχνουν ιδεολογια και συνειδηση. Και τελικα τι ψηφιζεις και πολυ περισσοτερο αν ψηφιζεις. Γιατι μεγαλο μερος του ΦΒ αποτελειται απο ανθρωπους που δεν ψηφιζουν. Μια αδρανη μαζα που γινεται παγκοσμια ολο και μεγαλυτερη ευκολα χειραγωγησιμη που αντιδρα με ξεσπασματα και καθοδηγειται απο τα ενστικτα.

Μα τι λεω τωρα πολιτικο το ΦΒ; Εδω ειναι γεματο καρδουλες ευχες γεννεθλιων φωτογραφιες σημερινες και των παιδικων μας χρονων φωτογραφιες του καθε τοπου με αλληλοδιαβεβαιωσεις πως ειναι ο πιο ομορφος στον κοσμο. Ναι βεβαια αλλα οχι μονο.

Υπαρχουν συλλογικες σελιδες επαγγελματικες, επιστημονικες, ιστορικες, κοινωνικες , καλλιτεχνικες .Υπαρχουν σελιδες για τον καθε τοπο, γειτονια σε μεγαλες πολεις, σελιδες για μια περιοχη, με ενημερωτικο περιεχομενο.

Τι ειναι ομως κοινωνικη δικτυωση; Οι φιλοι. Οι «δικοι» σου. Η «φυλη» σου. Απο το ποσους φιλους εχεις εξαρταται και το κοινο σου. Πως αποκτας φιλους ; Ξεκινας απο τους αληθινους φιλους σου και ανοιγεσαι στο αγνωστο η αποκλειεις καποιους ανθρωπους που δεν γουσταρεις να σε παρακολουθουν. Ευκολο ειναι το μπλοκαρισμα. Καποτε το ιδιο το ΦΒ σου γραφει η συστηνει φιλους μελετωντας το φακελλο σου. Υπαρχουν ανθρωποι με χιλιαδες η και εκατομμυρια φιλους. Και εκει φυσικα παλι το ΦΒ ερχεται και επιλεγει ποιων θα βλεπεις τις αναρτησεις και ποιων οχι. Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο γινεται με βαση τα λαικ η με αλγοριθμους που ακομα δεν γνωριζουμε.Παντως η κάθε σελίδα στο ΦΒ δεν είναι για όλους.Δημοσια. Είναι γι αυτούς που επιλέγουμε και μας επιλέγουν Αν δεν μου αρέσουν αυτά που μου λες απλά σε μπλόκαρω.

Το ΦΒ δινει στο χρηστη μια φαινομενικη δυνατοτητα αλληλεπιδρασης με οσους τον/την  διαβαζουν μεσα απο τα λαικ και τα σχολια κατω απο την αναρτηση του. Συνηθως τα σχολια ειναι θετικα μιας και οι ακολουθοι ειναι «φιλοι» Αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις που καποιος πολιτικος αντιπαλος δηλωνει φιλος (οχι παντα με το αληθινο του ονομα) για να σου επιτεθει η να σε παρακολουθει σε αυτα που λες και κανεις. Καποιοι εκπροσωποι παραταξεων μετα απο οργανωμενη επιθεση που εχουν δεχθει σε αυτα που εγραψαν αναγκαστηκαν να απενεργοποιησουν τα σχολια  αναρτησης τους. Τι ειναι ομως μια επιθεση; Μπορει να ξεκινα με «λες βλακειες» να προχωρα σε καλυμενες απειλες «ξερουμε που μενεις» η ακομα και χυδαιο υβρεολογιο συνηθως με σεξουαλικο περιεχομενο. Δεν ειναι παντα μεμονωμενες αυτες οι επιθεσεις.

Μαλιστα σε επαρχιες οπου υπαρχουν σογια παρεες και γνωριμιες γινωνται συντονισμενες επιθεσεις κατα καιρους σε προφιλ ανθρωπων. Συνηθως ειναι οι ιδιοι παντα που κανουν αυτες τις επιθεσεις με υβριστικο η απειλητικο περιεχομενο και συνηθως ειναι του ακροδεξιου χωρου.Υπαρχουν  σελιδες στο ΦΒ ας πουμε Ελληνων στην Μεγαλη Βρετανια που δεχωνται κατα καιρους συντονισμενες αναρτησεις απο ρατσιστες ξενοφοβικους εθνικιστες αναρτησεις τελειως ασχετες με το περιεχομενο και τους στοχους της σελιδας.Υπαρχουν και σελιδες κυριως σε γειτονιες της Αθηνας με μεγαλο ποσοστο αλλοδαπων κατοικων που ειναι φασιστικες φωλιες κι αν τολμησεις να διαφωνησεις με καποια αποψη δεχεσαι οργανωμενη επιθεση μπλοκαρισμα και διαγραφη.

Το ΦΒ δεν εχει μνημη οσον αφορα τις πολιτικες παραταξεις. Σε αντιθεση με μια ιστοσελιδα που εχει ταξινομημενο χρονολογημενο αρχειο, στο ΦΒ αναρτωνται ανακοινωσεις και χανονται. Ποιος θα ψαξει να βρει τι ελεγες πριν ενα χρονο; Κανεις .Ετσι ενω ιστοσελιδες και ΦΒ λειτουργουν σαν πινακες ανακοινωσεων (απουσιαζουν κειμενα προβληματισμου, πληροφοριων, διαλογος αναμεσα στα μελη μιας παραταξης ) παρ ολα αυτα υπαρχει μια διαφοροποιηση.Το ΦΒ ειναι αερας.

Απο την αλλη το ΦΒ δινει την δυνατοτητα του προσωπικου διαλογου η και διαφωνιας με καποιους απο τους ψηφοφορους. Ειναι και ενα καθημερινο δημοψηφισμα του ηγετη αναλογα με τα μπραβο και τα λαικ που παιρνει. Να επιβεβαιωσει πως εχει λαικη αποδοχη.Ποσο ψευτικο ειναι αυτο. Με αγαπανε οι φιλοι μου.Μα φυσικα αν δεν σε αγαπουσαν δεν θα ηταν φιλοι σου. Το θεμα ειναι αν συμφωνουν με επιμερους πραξεις σου οι αντιπαλοι σου. Εκει φαινεται η ηγεμονια.

Παμε στα δικα μας

Στις εκλογες κατεβηκαν πεντε δημοτικες παραταξεις  Η Δυνατη Ερμιονιδα και η ΔΗΣΥΕΡ που υποστηριζονταν απο την ΝΔ η ΠΡΟΣΥΕΡ που υποστηριχθηκε απο το ΚΙΝΑΛ η ΝΕΔΥΠΕΡ που υποστηριχθηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ και η Λαικη Συσπειρωση που υποστηριχθηκε απο το ΚΚΕ. Αν εξαιρεσουμε την Λαικη Συσπειρωση που δεν τοχει με το διαδικτυο ας εξετασουμε τις υπολοιπες. Εχουν ολες ιστοσελιδες και οι επικεφαλης τους εχουν και σελιδες στο ΦΒ.

Δυνατη Ερμιονιδα

Ιστοσελιδα Δυνατη Ερμιονιδα / facebook    Δυνατη Ερμιονιδα  (ακολουθουν 1604 φιλοι) αλλα και ¨Γιαννης Γεωργοπουλος  (ακολουθουν 4.943) Η ιστοσελιδα και η σελιδα στο ΦΒ υπολειτουργουν μετεκλογικα, η προσωπικη σελιδα του κ Γεωργοπουλου στο ΦΒ σηκωνει ολο το βαρος

ΔΗΣΥΕΡ

Ιστοσελιδα ΔΗΣΥΕΡ /facebook Δημοτικη Συνεργασια Ερμιονιδας (725 ακολουθοι) και μεχρι τον θανατο του η προσωπικη σελιδα του Δ Σφυρη Ας πουμε πως σημερα μιας και δεν υπαρχει επισημος εκπροσωπος-επικεφαλης της παραταξης ο κ Γιαννης Αντωνοπουλος  (με 762 φιλους)σαν ενα απο τα παλαιοτερα και συνεπεστερα στελεχη της παραταξης ακολουθειται απο πολλους ψηφορους της παραταξης.Η ιστοσελιδα ουσιαστικα δεν λειτουργει εδω και χρονια απο εκει και το «Δημαρχος του ΦΒ».

ΠΡΟΣΥΕΡ

Ιστοσελιδα ΠΡΟΣΥΕΡ  /facebook ΠΡΟΣΥΕΡ  (2636 ακολουθοι) ο κ Λαμπρου δεν εχει διαφορετικη σελιδα απο της παραταξης στο ΦΒ. Η ιστοσελιδα της παραταξης δεν λειτουργει μετα τις εκλογες.

ΝΕΔΥΠΕΡ

Ιστοσελιδα ΝΕΔΥΠΕΡ /facebook Δεν εχει σελιδα αλλα ο επικεφαλης κ Τοκας εχει την προσωπικη του σελιδα

Η ιστοσελιδα της παραταξης εχει τριαντα αναρτησεις στο μετεκλογικο τοπιο και ειναι αυτη με την μεγαλυτερη λειτουργικοτητα.

Λαικη Συσπειρωση Ερμιονιδας

Ειπαμε Πασχει. Αυτη ειναι η σελιδα της που ενεργοποιειται προεκλογικα και αυτο σχετικο ειναι

Τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ειναι η μορφη .Οχι το περιεχομενο. Ομως δηλωνουν το περιεχομενο. Οταν ο σημερινος Δημαρχος εγραφε για τον προηγουμενο απαξιωτικα «Δημαρχος του facebook«εννουσε της επιφανειας, της βιτρινας , των δημοσιων σχεσεων  της μη παραγωγης ουσιαστικου εργου. Γιατι αυτο ειναι το ΦΒ. Μια ψευτικη εικονα της πραγματικοτητας  της αποδοχης και επιτυχιας μεσα στην οποια παγιδευεται ο χρηστης. Μια αυλη φιλων που μονο καλα λογια εχει να πει και νομιζεις πως ετσι ειναι ο κοσμος ολος. Και μετα χανεις τις εκλογες οπως τις εχασε ο Δ Σφυρης

Τα τελευταια 20 χρονια ηταν δημαρχοι στην περιοχη και αντιπαλοι πολιτικα οι  Καμιζης και Σφυρης. Εκαναν οτι εκαναν κριθηκαν εκλογικα και θα κριθουν στο μελλον τα εργα τους πολλες φορες. Ο σημερινος Δημαρχος Ερμιονιδας ας σκυψει πανω απο τα λαθη τους. Γιατι εγιναν λαθη .Ειναι φυσικο οταν ασκεις εξουσια. Να δει πως αυτος θα κανει λιγωτερα λαθη .Και αν κανει λαθη ας τα παραδεχθει. Ο κοσμος συμπαθει αυτον που παραδεχεται τα λαθη του.Ειναι ανθρωπινο.Ειναι καλος ανθρωπος ο κ Γεωργοπουλος. Η εξουσια ομως αλλαζει τον ανθρωπο και θελει αγωνα να σε αλλαξει οσο το δυνατον λιγωτερο  Το βαρος των ευθυνων, των αποφασεων σε δυσκολες στιγμες , η εξισορροπηση αναμεσα σε συγκρουομενα συμφεροντα , η συγκρουση αναμεσα στο επιθυμητο και το εφικτο…Και κυριως η επιλογη των καταλληλων συνεργατων. Κυριως αυτο.

Θελουμε τις λιγωτερες δυνατες αποτυχιες για την  Δυνατη Ερμιονιδα. Θα ηταν κακο για τον τοπο να αποτυχει σε πολλα πραγματα. Αλλα οπου αποτυχει καλο θα νηταν να ξερουμε γιατι εγινε αυτο.Και αυτοι που ειναι στο τιμονι να μας δωσουν εξηγησεις και πληροφορηση για να τους κρινουμε.Το ΦΒ δεν ειναι ο καταλληλος χωρος γι αυτο