Επαγγελματικες υποχρεωσεις με κρατησαν μακρυα απο το διαδικτυο και στην Αθηνα το Σαββατο Κυριακο. Αλλα οχι μονο.

Σημαντικος λογος να παω στην πολη ηταν και η παρασταση της Αγγελικης Δεδε στο θεατρο Αλκμηνη.

Πηγα γιατι την ξερω απο μικρο παιδι και συνδεομαι φιλικα εδω και παρα παρα πολλα χρονια με την οικογενεια της.

 Και δεν ειμουν ο μονος.Πολλοι αλλοι Κρανιδιωτες και Ερμιονητες καθε ηλικιας  που ζουν στην Αθηνα γεμισαν τις κερκιδες αυτου του μικρου αλλα πολυ ζεστου θεατρικου χωρου.

Πηγαμε με περιεργεια να δουμε το πρωτο βημα μιας καλλιτεχνιδας με πολλες και καλες σπουδες.Και το αποτελεσμα μας ξαφνιασε.

Μια πολυ καλα στημενη θεατρικη παρασταση με λιτα μεσα (ενα κοκκινο σκοινι,ενα λευκο υφασμα, δυο αλλαξιες ρουχα) οπου το προσωπο η κινηση του κορμιου και η μουσικη γεμιζαν το μυαλο εικονες και αισθηματα.

Εντυπωσιακη η νεα καλλιτεχνης ελεγχομενη η κινηση του κορμιου καθε στιγμη ενταση στην φωνη και το προσωπο ενα παιχνιδι αναμεσα στο φως και την σκια αδυνατω να μιλησω για αυτο που ειδα, πραγματικα ηταν μια ολοκληρωμενη επαγγελματικη δουλεια και οχι το πρωτο φτερουγισμα ενος ηθοποιου. Και επειδη προκειται ακριβως για μια καινουργια ηθοποιο δεν μπορω παρα να καταλαβω το πηγαιο ταλεντο που βγαινει μεσα απο αυτη την νεα κοπελλα αλλα και την σκληρη δουλεια που προηγηθηκε κατω απο την καθοδηγηση εμπνευσμενων δασκαλων.

Ακομα εντυπωσιακοτερο το αποτελεσμα μιας και η καλλιτεχνης ειχε κανει και την χορογραφια της παραστασης. Μπορεσε να γεμισει την σκηνη με το σωμα της απ ακρη σε ακρη.

Μια μεγαλη παρεα απο φιλους που ειδαμε την παρασταση την συζητησαμε ξανα και ξανα.Καποιοι βρηκαν αδυναμιες σε καποια σημεια. Ισως ο μονολογος της Ρειτσελ Κορι στο τελος να μην εδενε με το παιξιμο των προηγουμενων ρολων. Ισως καποιες μορφες να ειχαν περισσοτερη δυναμη απο αλλες. Ισως καποιες στιγμες να χανοταν το νημα που δενει διαχρονικα τις ηρωιδες που ερμηνευε.

Για μενα ολα αυτα τα » ισως» ειναι λεπτομερειες και υποκειμενικες αποψεις που δεν συμφωνησαν ολοι. Εκει που συμφωνησαμε παντως ηταν πως η παρασταση μας αρεσε παρα πολυ. Και η ερμηνεια της Αγγελικης Δεδε ειχε δυναμη παθος και εκφραστικοτητα που μονο στην ωριμοτητα συναντας.

Βεβαια σημασια εχει και το περιβαλλον που την τριγυριζει. Δασκαλες και δασκαλοι εμπειροι που μπορουν να δωσουν μορφη στο ταλεντο μιας νεας ηθοποιου.

Η μουσικη της (δικια της συνθεση) καταπληχτικη! Κριμα που στο βιντεο δεν την ακουτε καθαρα στιγμες στιγμες.Βγαινοντας απο το θεατρο χορευε μεσα μου υποβλητικη. Ελπιζω να την σηκωσει πιο καθαρα σε καποιο βιντεο.

Μια εξαιρετικη παρασταση.Την επομενη φορα που θα παω να παρακολουθησω δουλεια της δεν θα γινει γιατι την γνωριζω απο μικρη αλλα γιατι αυτη η πρωτη της δουλεια με εντυπωσιασε. Της ευχομαι καθε επιτυχια στην καριερα της γιατι μπορει να την εχει.

Μπραβο και στην οικογενεια της που παντα στηριξε τις προσπαθειες της και την βοηθησε να φτασει εδω που ειναι σημερα.Βραβευμενος ηθοποιος στο Πανεπιστημιο ο πατερας της αλλα και με εντυπωσιακες ερμηνεις στην ΘΟΕ παλια και ενεργα  μελη μαζι με την μητερα της της ΘΟΕ παλιοτερα και του θεατρικου ομιλου σημερα. Το περιβαλλον λοιπον εβαλε και αυτο το χερακι του.