Διαβαζω ανακοινωση στον γειτονα

Πολιτιστικος συλλογος Ερμιονης και εκδρομη » πολιτιστικη» για παιδια συνοδευομενα  .Καλα που δεν μου στελνουν εμενα τα δελτια τυπου τους. Προτιμω ενα εκατομμυριο φορες να με θεωρουν περιθωριακο εμενα  το ιστολογιο και τους αναγνωστες του.

Αν ο «Santa Klaus» (με Κ παρακαλω) και η σοκολατα θεωρουνται πολιτιστικο πρωτυπο για τα παιδια της αρχαιοτατης πολης της Ερμιονης και μαλιστα με 25 ευρω το κεφαλι στα χρονια της πεινας τι να πει ο Ρεπουλης που πεθανε στη ψαθα.

Και να σας πω αγαπητοι φιλοι.Αν σαν πολιτιστικος συλλογος δινει το παρον σε τοσα και τοσα πολιτιστικα και και επιστημονικα συμβαντα στον νομο μας που αφορουν και την Ερμιονη χαλαλι η σοκολατα. Αλλα αν εμφανιζεται σαν διοργανωτης τετοιου ειδους εκδρομων σε ιδιωτικης πρωτοβουλιας κερδοσκοπικες επιχειρησεις (http://www.santaclauskingdom.comhttp://chocofactory.helexpo.gr/chocofactory/en/)  που προβαλλουν εισαγομενα πολιτιστικα εμπορευματα ξενα προς τον τοπο μας (και μαλιστα με την προσθηκη της λεξης Μουσειο )τοτε μαλλον εχει χαθει το πολιτιστικο μονοπατι.Και δυστυχως και στα σχολεια ετοιμαζουν τετοιες «πολιτιστικες»  εκδρομες (πως εγκριθηκαν απο το υπουργειο παιδειας;)που συνηθως συνοδευονται στην  συνεχεια και απο ψωνια σε καποιο εμπορικο κεντρο.

ΥΓ ο Santa Claus με C  και οχι Κ οπως γραφετε στην ανακοινωση σας εχει σχεση με τον Γερμανικης καταγωγης θεο Οντιν.

During the Christianization of Germanic Europe, this figure may have absorbed elements of the god Odin, who was associated with the Germanic pagan midwinter event of Yule and led the Wild Hunt, a ghostly procession through the sky.

Η Κοκα Κολα (των απολυμενων εργατων) που γραφεται με C επισης τον εντυσε με τα χρωματα της πριν καποιες δεκαετιες και τον εκανε διεθνες συμβολο των Χριστουγεννων.

therealsanta

Οσο για την σοκολατα εχει και αυτη την λατινοαμερικανικη ιστορια της.

Μακρυα απο μενα οι εθνικισμοι.Και καλο θα ηταν να μαθουμε για τον Οντιν και τον Κουετσακοάτλ

Ο ινδιάνικος θρύλος των Ατζέκων έλεγε ότι οι σπόροι του κακάο είχαν έρθει από τον παράδεισο, και ότι η βρώση του καρπού του κακαόδενδρου προσέδιδε δύναμη και σοφία.
Αρχαία χρονικά αναφέρουν ότι οι Αζτέκοι, πίστευαν ότι ο θεός Κουετσακοάτλ ταξίδεψε στην γη πάνω στην ακτίνα φωτός του αυγερινού, φέρνοντας μαζί του το κακαόδενδρο από τον παράδεισο να το προσφέρει στους ανθρώπους.

Στο κατω κατω σε ολους αρεσει η σοκολατα και εκτος απο τους Ελληνες και τον αρχαιο πολιτισμο τους υπαρχουν και αλλοι πολιτισμοι και θρησκειες.Πολιτες του κοσμου ειμαστε.Αλλα ας προσεγγιζουμε τον πολιτισμο οχι σαν καταναλωτες των 25 ευρω. Αυτο θελω να πω. Και αυτο νομιζω πως πρεπει να ειναι το μηνυμα προς τα παιδια  απο ενα πολιτιστικο σωματειο κατα την γνωμη μου παντα.