17.30: Το κοριτσάκι σφηνώνεται στην πόρτα
17.54: Είναι η πρώτη φορά που πλησιάζει το κορίτσι άνθρωπος. Αντί να δει όμως αν το παιδί είναι ζωντανό, κράτησε απόσταση.
17:55:02: Υπάλληλος ξαναπερνάει δίπλα από το κοριτσάκι, το κοίταξε αλλά και πάλι δεν πλησίασε.
17:57:13: Η πόρτα τελικά άνοιξε και το κορμάκι του παιδιού έπεσε στο έδαφος. Αντί να τρέξουν να δουν πως είναι και να τη βοηθήσουν, πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι. Ο βηματισμός τους, αργός, στέκονταν από πάνω της με ένα φακό και στη συνέχεια έκαναν μερικά βήματα πίσω. Μίλησαν μεταξύ τους και έφυγαν.
18:05: Περνάει δίπλα της ένα αυτοκίνητο από το εργοστάσιο το οποίο έφευγε σαν να μην υπάρχει. Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αποχωρούν από τον χώρο κατόπιν εντολής, όπως προέκυψε από τις καταθέσεις. Την ίδια στιγμή, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Τη 9ο με το πόδι του. Μιλούσε στο κινητό και φαίνεται σαν να περιγράφει σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.
18:31: Εισέρχεται στο εργοστάσιο ένα φορτηγό. Το παιδί ήταν από την πλευρά του οδηγού, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν είδε το παιδί ή όχι. Ο οδηγός στάθμευσε το όχημα, εισήλθε στο θυρωρείο και έκλεισε πάλι την πόρτα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί εκ νέου η ανήλικη.
18:34: Η πόρτα ξαναέκλεισε με την μικρή να σφηνώνεται εκ νέου.
21.00: Το παιδί απεγκλωβίζεται νεκρο από το ΕΚΑΒ

Αναδημοσιεύω από το ΦΒ.

Όχι μόνο μπορούμε αλλά πρέπει κιόλας να ζούμε οι άνθρωποι μαζί.Δεν υπάρχουν άνθρωποι και τέρατα.Ο καθένας κρύβει μέσα του κάποια στιγμή έναν άνθρωπο ΚΑΙ ένα τέρας.Ειναι προσωπική επιλογή και κοινωνικές αξίες (ιδεολογια κάθε εποχής ανάλογα με την ταξική πάλη ) του ποιος θα κυριαρχήσει.Επειδη λοιπόν οι άνθρωποι φτιάχνουμε τις κοινωνίες (Και το αντιστροφο)αγώνας για μιαν άλλη κοινωνία.Αλληλεγγυης όπου κανένα μέλος της δεν θα είναι περιττό κατώτερο εκμεταλλεύσιμο.

Το κειμενο

Απο την μια μεριά έχουμε τα τέρατα που παρακολουθούσαν αδιαφορώντας προχθές την 8χρονη Ολγα να σβήνει και ν’ αφήνει την τελευταία της πνοή ….
και από την άλλη έχουμε την δράση του Δήμου ΠΑΤΡΕΩΝ να εμβολιάζει τα παιδιά των ρομα για πνευμονιόκκο, ηπατίτιδα Α’ και ηπατίτιδα Β’, ανεμοβλογιά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφιλο και πολυομελίτιδα !
Οχι αγαπητοί μου …δεν είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτή τη χώρα …
Δεν είμαστε όλοι απο την ιδια πλευρά …
Υπάρχουν από την μια μεριά τα τέρατα και τα παλιοτόμαρα που τα είδαμε να παρελαύνουν για άλλη μια φορά από προχθές ..και από την άλλη μεριά το ανθρώπινο είδος που ζει σ’ αυτή τη χώρα
Υπάρχουν από την μια μεριά ολοι αυτοί που επικρότησαν την στάση όσων παρακολουθούσαν αδιάφοροι την 8χρονη Ολγα να σβήνει και είπαν πως καλά έπραξαν ..και από την άλλη όλοι εμείς που από προχθές δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και δεν μας πιάνει ο ύπνος !
Και καλά θα κάνουμε όλοι εμείς να βγάλουμε φωνή πριν είναι πολύ αργά !
Και καλά θα κάνει το ανθρώπινο είδος αυτής της χώρας να βγάλει φωνή πριν είναι πολύ αργά !
Το ανθρώπινο είδος αυτής της χώρας να βγάλει κραυγή και ν’ αναγκάσει τα τέρατα που σήκωσαν κεφάλι να το βουλώσουν και να εξαφανιστούν από προσώπου γης !
Οχι αγαπητοί μου …Δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε μαζί μ’ αυτόν το συρφετό !
Είναι άκρως επικίνδυνοι για την ανθρώπινη ύπαρξη !
Δεν γίνεται να συνυπάρχουμε μ’ αυτόν που κλοτσούσε το κορμάκι της 8χρονης Ολγας για να δει αν πέθανε ! Δεν γίνεται!
Ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι και ο καθένας μας ας επιλέξει πλευρά ! Άνθρωποι και τέρατα μαζί δεν μπορεί να συνυπάρξουν ! Η’ εμείς θα καθορίσουμε το αύριο αυτής της χώρας και των παιδιών μας η’ αυτοί !
Η είδηση απο τον εμβολιασμό των παιδιών ρομα στην ΠΑΤΡΑ αναλυτικά εδώ
Παιδιατρική εξέταση κι εμβολιασμός παιδιών Ρομά στο Δήμο Πατρέων
Συνεχίζονται, από το Δήμο και το Παράρτημα Ρομά, οι δράσεις υποστήριξης των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς, με στόχο την προαγωγή και προάσπιση της υγείας, μέσω του προληπτικού ελέγχου και εμβολιασμού.
Ειδικότερα, έχει προγραμματιστεί δράση για παιδιατρική εξέταση κι εμβολιασμό παιδιών Ρομά στο Ριγανόκαμπο.
Η δράση θα υλοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, 9.00 πμ-14μμ., στο χώρο του καταυλισμού, με επιτόπια κινητή μονάδα.
Τα εμβόλια που θα γίνουν είναι για πνευμονιόκκο, ηπατίτιδα Α’ και ηπατίτιδα Β’, ανεμοβλογιά, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφιλο και πολυομελίτιδα και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕΕ) του Υπουργείου Υγείας.
Η δράση θα γίνει, στα πλαίσια του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», από την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας με την συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος, του Γ.Π.Ν.Πατρών «Καραμανδάνειο» (Παιδιατρική Κλινική), του ΕΟΔΥ και του ΚΕΤΧ Πατρών.
Ο Δήμος Πατρέων με το Παράρτημα Ρομά συντονίζει σε τοπικό επίπεδο τη διοργάνωση της δράσης και έχει την άμεση επικοινωνία με τους Ρομά.
Σημειώνεται, ότι η δράση αυτή αποτελεί μέρος της πολύπλευρης υποστήριξης των Ρομά για την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό της Πάτρας.
Υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πατρέων (με το Παράρτημα Ρομά), το οποίο λειτουργεί ο ΚΟΔΗΠ, με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων – Παράρτημα Ρομά
Δ/νση: Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού (ισόγειο), Τ.Κ 26333 Πάτρα
Image removed. 2614409977(πληροφορίες ες) και 2614409970 (ραντεβού)
Από Konstantinos Mpourxas