Χρονια τωρα γραφω πως τα δεματα συμμεικτων σκουπιδιων στο Αναθεμα λειτουργησαν σαν μοχλος πιεσης πανω στην κοινη γνωμη για να γινει μονοδρομος το αδιεξοδο της ΤΕΡΝΑ.

Ηταν ταυτοχρονα και ενα αποθεμα εκατονταδων χιλιαδων ευρω για μαγια χρηματοδοτησης (με δικα μας λεφτα απο τα δημοτικα τελη)στο εργοστασιο-χωματερη που υπολογιζαν να γινει σε δυο χρονια. Υπολογιζαν …Στο μεταξυ εχασαν την μπαλα.Ολα γνωστα μην τα ξαναγραφω με εχετε βαρεθει.

Χρονια τωρα εγραφα οπως αυτη η υπερ χωματερη δεματων (πανακριβων δεματων ) επρεπε να φυγει απο την επαρχια με ευθυνη και χρηματα οσων την δημιουργησαν ταζοντας φυκια για μεταξωτες κορδελες σε εμας τους ντοπιους.

Και ολοι ελεγαν ΑΥΤΟ δεν γινεται.Το απαγορευει ο νομος.

Ο νομος επετρεπε ομως να θαφτουν χιλιαδες τονοι σκουπιδιων καθε ειδους πανω απο τον υδροφορο οριζοντα της επαρχιας. Και μαλιστα η ταφη εγινε με ορισμο επικινδυνοτητας -οικονομικο κοστος (αρα και προδιαγραφες) που μπορει να περασει στην επιστημονικη βιβλιογραφια προς αποφυγη στο μελλον. Και μετα ΣΙΩΠΗ. Απ ολους.Το σκανδαλο δεματοποιητης και ολα τα παρεπομενα του εξαφανιστηκε.Η μαλλον δεν εξαφανιστηκε. Αποφασεις δικαστηριων υπαρχουν που λενε πως κανενα σκανδαλο δεν εγινε.Ολα εγιναν σωστα και με το γραμμα του νομου .Των νομων.Υπευθυνοι δεν υπαρχουν γιατι τιποτα δεν εγινε λαθος.Ολα σωστα.

Για διαβαστε λοιπον .Αν υπηρχε αντιπολιτευση στην Ερμιονιδα θα μπορουσαν οι χιλιαδες τονοι συμμεικτων σκουπιδιων καμμενων, χυμα και δεματοποιημενων μαζι με τα συρματα και τις μεμβρανες περιτυλιξης (αλλα σκουπιδια αυτα)καθως επισης και τα σκουπιδια των 13 Νεο Χαδα να εχουν φυγει απο την επαρχια.

Γιατι οι τεσσερες χωματερες της Ερμιονιδας ΠΟΤΕ δεν εκλεισαν. Ουτε τωρα εχουν κλεισει ουτε τα επομενα 32 χρονια θα κλεισουν. Απλα μεταφερθηκαν αλλου . Μεσα κι εξω απο την επαρχια.

Και γι αυτο ειναι υπευθυνοι οσοι συμμετεχουν σε αυτο το σχεδιασμο.Τον υλοποιουν τον συγκαλυπτουν τον αποδεχωνται. Δεν ειμαστε ολοι συνυπευθυνοι. Ποτε δεν ειμασταν.

Mεταφέρονται τα δεματοποιημένα απορρίμματα

από Λευκίμμη με χρηματοδότηση Υπ. Εσωτερικών.

Την απόφαση χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το ποσό των 900.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφερθούν από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Λευκίμμη οι 8.000 τόνοι δεματοποιημένων απορριμμάτων, γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΙΝ, ο  Στέλιος Πέτσας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και προέδρου του ΦοΔΣΑ Ι.Ν., Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία ζητούσε την ιδιαίτερη μέριμνα του Υπουργού για άμεση απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων από τον χώρο υγειονομικής ταφής στη Νότια Κέρκυρα. Στα δέματα συνολικού βάρους 8.000 τόνων προκλήθηκαν σοβαρές φθορές από ακραία καιρικά φαινόμενα τον Νοέμβριο του 2019, με το Υπουργείο Εσωτερικών να εξασφαλίζει χρηματοδότηση 900.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΠΔΕ για θεομηνίες και φυσικές καταστροφές.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται λύση σε ένα χρόνιο αίτημα και πρόβλημα, το οποίο ταλανίζει τη ζωή και την εικόνα της Κέρκυρας και ιδιαιτέρα την περιοχή της Λευκίμμης συμβάλλοντας παράλληλα και κύρια στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

«Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων αποδεικνύει εμπράκτως την αποτελεσματικότητά του, αλλά και τη σημασία της αποστολής του επιλύοντας προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν την κοινωνία και το περιβάλλον.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση παθογενειών και κρίσιμων προβλημάτων στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και των εμποδίων που παρεμβάλλονται, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών», τόνισε με νόημα η πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νήσων και Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Μαΐου 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • 1.529.264

Αρχείο

Kατηγορίες

Κατηγοριες Tag

14 ΝΕΟ ΧΑΔΑ 2020 COVID19/SARS-CoV-2 SRF ΚΑΣΑ/ RDF ΚΑΠΑ Αγωνιστικη Συνεργασια Πελοποννησου Αδεσποτα Αναβαλος Ανακυκλωση Ανεμογεννητριες Αντωνης Στασινοπουλος Αφαλάτωση Αφαλατωση Χωνια Βαρουφακης Βασιλης Λαδας Βερβεροντα Βιβη Σκουρτη Βουλευτικες Εκλογες 2015 Βουλευτικες Εκλογες 2023 Γιαννης Γεωργοπουλος Γιορτες ελιας ΔΕΗ Δασος Κορακιας Δεκα τεσσερες ΧΑΔΑ τριτης γενιας Δημητρης Σφυρης Δημοτικες εκλογες 2023 Δημοτικη Επιτροπη Διαβουλευσης Δημοτικο σχολειου Πορτο Χελιου Διαφανεια στην υποθεση ΔΕΣΦΑΚ (Σφαγεια Κρανιδιου) Διαφανεια στο Σκανδαλο αποχετευτικου Κρανιδιου Διαφανεια στο σκανδαλο του Δεματοποιητη Δρομοι πεζοδρομια ΕΤΑΔ-ΤΑΙΠΕΔ Καραβασιλη Καταφυγιο αδεσποτων σκυλων Καταφυκι Κεντρο Υγειας Κρανιδιου Κοιλαδα Κυκλοφοριακο Λουμη Γιανικοπουλου Αγγελικη Μαρινα Πορτο Χελιου Μονη Αυγου Μπαρου Μπουκλης Ναυπλιο Νοτιος Κομβος Κρανιδιου Ουκρανια Πανω Πλατεια Κρανιδι Πεζοδρομια στις πολεις Ποσιμο νερο Πρασινο Σημειο Προσφυγες Μεταναστες Προσφυγες στην Ερμιονιδα-η εποχή του Γαλαξια Πυξιδα του Νου/Dolhpin Capital ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονιδας Στην Ερμιονη αλλοτε και τωρα ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Τασσος Λαμπρου Τατουλης Τσαμαδος Γιαννης Τσιρωνης Φωτιες ΧΑΔΑ Δισκουριων ΧΑΔΑ Νο3 Καμπου Κρανιδιου ΧΑΔΑ Νο 4 Μυλων Κρανιδιου Χριστουγεννα Χρυση Αυγη Ωρα της γης αεροδρομιο αποκατασταση ΧΑΔΑ επιδομα ανεργιας καυση απορριμματων κομποστοποιηση φωτια 9 Φλεβαρη φωτοβολταικα χουντα

Σχολιάστε

Comments feed for this article

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.