Το πρώην Ermioni Club κοντά στο Πόρτο Χέλι μετατρέπεται σε πολυτελές resort

 

 Το πρώην Ermioni Club κοντά στο Πόρτο Χέλι μετατρέπεται σε πολυτελές resort  15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020, 1:29 ΜΜ

Άραβας επενδυτής εξαγόρασε το 2019 το «Ermioni Club», ένα παλιό ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται σε έκταση 220 στρεμμάτων κοντά στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας, με σκοπό μετά από ριζική ανακατασκευή να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο έξι αστέρων, με βίλες, εστιατόρια κ.ά.φωτογραφια δεξιαUAE’s Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, UAE

Πρόκειται για το 49χρονο σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν,(TAHNOON BIN ZAYED AL NAHYAN) στον οποίο ανήκει το Royal Group, ένας μεγάλος όμιλος με δεκάδες εταιρείες που έχει κύκλο εργασιών 75 δισ. δολάρια.

Στην φωτογραφια αριστερα ο σεΐχης Ζαΐντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, εμίρης του Άμπου Ντάμπι και πρώτος πρόεδρος των ΗΑΕ.Ο νεος ιδιοκτητης του παλιου Ακουαριους Ταχνουν ειναι ο γιος του πρωτου προεδρου των ΗΑΕ του Ζαΐντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν

Παράλληλα ο σεΐχης είναι σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,(Abu Dhabi) τίτλος που του προσδίδει μεγάλη εξουσία, αλλά και μια μυστικότητα σε ό,τι αφορά τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον ιδιωτικό του βίο για τον οποιο γνωριζουμε πως ειναι κατοχος μαυρης ζωνης στην πολεμικη τεχνη του Ζιου Ζιτσου με προπονησεις πανω απο 25 χρονια.

find jiu jitsu grip uae abu dhabi world

 

Ο Sheikh Tahnoun bin Zayed ειναι ετεροθαλης αδερφος του προεδρου των ΗΑΕ Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. και αδερφια του ειναι οι Abu Dhabi βασιλικος  πριγκιπας, Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan και οι Sheikh Hamdan bin Zayed,/ Sheikh Hazza bin Zayed,/ Sheikh Mansour bin Zayed και ο υπουργος εξωτερικων των ΗΑΕ  Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Πως λεμε οικογενειακη υποθεση;

Αυτο ειναι το γιωτ του που πιθανα θα βλεπουμε συχνα στην Πετροθαλασσα τα επομενα χρονια

tahnoon bin zayed al nahyan crazy maryah yacht

Διαβαστε  για το σχεδιο Raven και το Karma spyware (Project Raven was a confidential initiative to help the UAE surveil other governments, militants, and human rights activists.[1] Its team included former U.S. intelligence agents, who applied their training to hack phones and computers belonging to Project Raven’s victims.[1] The operation was based in a converted mansion in Abu Dhabi nicknamed «the Villa.DarkMatter is under investigation by the F.B.I. for crimes including digital espionage services, involvement in the Jamal Khashoggi murder, and incarceration of foreign dissidents.[10] The F.B.I. is also investigating current and former American employees of DarkMatter for possible cybercrimes.[)

Αλλα και την CIA τις μυστικες υπηρεσιες του Ισραηλ και πρωην πρακτορες του NSA σε σχεση με τα ΗΑΕ. Καθως επισης και για την σχεση των ΗΑΕ με την Συρια του Ασαντ και την αντιδραση του Τραμπ.(And as per the records, transactions worth about $200,000 were recorded as the amount transferred by Tahnoun bin Zayed Al Nahyan in to the accounts of niece of Assad, Aniseh Shawkat.)

Τι γνωριζουμε γενικα ομως για τα ΗΑΕ (Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα);αραβικά: دولة الإمارات العربية المتحدة‎, Dawlat al-Imārāt al-‘Arabīyah al-Muttaḥidah

Πρωτα απο ολα για οσους ειναι ξενοφοβικοι και πιστευουν πως οι Μουσουλμανοι θα μας αλλαξουν την θρησκεια και τον πολιτισμο (οχι αυτοι που ειναι πλουσιοι ,οι αλλοι που ειναι προσφυγες )ο Ελληνας πρωθυπουργος δηλωσε προσφατα (τον περασμενο μηνα) πως οχι μονο δεν κινδυνευουμε απο τους Μουσουλμανους που ερχονται στην χωρα μας και αγοραζουν γη, αλλα αντιθετως τα δυο κρατη μοιραζονται συμφεροντα στους τομεις των επενδυσεων/ εμποριου/ πολιτικης/ πολιτισμου και αμυνας.

Η επίσημη θρησκεία των ΗΑΕ είναι ο ισλαμισμός (Σουνιτες)και τα Αραβικά η επίσημη γλώσσα. Mονο to 20% των κατοικων ειναι γηγενεις και το 80% ειναι μεταναστες .Οι αντρες ειναι διπλασιοι απο τις γυναικες σε αριθμο.

Η ενωση των επτα εμιρατων εγινε το 1971 και οι πρώτες εκλογές διεξήχθησαν 35 χρονια μετα  στις 18-20 Δεκεμβρίου 2006. Δικαίωμα ψήφου αλλά και του να θέσουν υποψηφιότητα είχαν μόνο το εκλεκτορικό σώμα- ένα σώμα από 6.689 άτομα, ανάμεσα στα οποία και 1.189 γυναίκες, διορισμένα από τους κυβερνήτες των 7 εμιράτων. Συνολικά 456 υποψήφιοι (μεταξύ των οποίων και 65 γυναίκες) διεκδίκησαν τις 20 έδρες (το 1/3) της Βουλής. Εξελέγη μία γυναίκα από το Άμπου Ντάμπι και άλλες 8 διορίστηκαν μεταξύ των 20 διορισμένων μελών.

Αρχηγός Κράτους είναι ο Χαλίφα μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν και Αρχηγός Κυβερνήσεως ο Σεΐχης Μοχάμετ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ. Στη χώρα δεν επιτρέπεται η λειτουργία πολιτικών κομμάτων. Λειτουργεί Ομοσπονδιακό Εθνικό Συμβούλιο (Majlis al-Ittihad al-Watani, με 40 έδρες- τα 20 από τα μέλη του διορίζονται από τους κυβερνήτες των εμιράτων και άλλα 20 εκλέγονται για διετή θητεία).

 

Είναι ομοσπονδιακό κράτος που αποτελείται από επτά εμιράτα, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αραβικής χερσονήσου. Τα ΗΑΕ βρέχονται από τον Περσικό κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν, ενώ συνορεύουν με τη Σαουδική Αραβία και το Σουλτανάτο του Ομάν. Έχουν συνολική έκταση 83.600 τ.χλμ. και πληθυσμό 9.890.000[1] κατοίκων, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020.

Τα επτά εμιράτα που απαρτίζουν την ομοσπονδία είναι τα εξής:Άμπου Ντάμπι/Ατζμάν/Ντουμπάι/Ουμ αλ Καουάιν/Ρας αλ-Κάιμα/Σάρτζα/Φουτζάιρα Πρωτεύουσα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΑΕ είναι το Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα του ομώνυμου εμιράτου, το οποίο αποτελεί και το πολιτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Πριν από το 1971, οπότε και ιδρύθηκε η ομοσπονδία των ΗΑΕ, τα εμιράτα ήταν γνωστά ως πολιτείες της ανακωχής (Trucial States), ως αναφορά σε μία συμφωνία ανακωχής του 19ου αιώνα μεταξύ της Βρετανίας και Αράβων σεΐχηδων της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, η περιοχή των ΗΑΕ ήταν γνωστή και ως Ακτή των Πειρατών κατά τον 18ο αιώνα.

Το πολιτικό σύστημα των ΗΑΕ βασίζεται στο πρώτο σύνταγμα της ομοσπονδίας του 1971 και αποτελείται από ένα πλήθος κυβερνητικών δομών, τόσο σε ομοσπονδιακό επίπεδο όσο και ανά εμιράτο. Η επίσημη θρησκεία των ΗΑΕ είναι ο ισλαμισμός και τα Αραβικά η επίσημη γλώσσα.

Τα ΗΑΕ κατέχουν τα έκτα σε παγκόσμιο επίπεδο γνωστά αποθέματα πετρελαίου, εξασφαλίζοντας στους Εμιρατινούς υψηλό επίπεδο διαβίωσης και καθιστώντας τη χώρα τους ως μία από τις πιο αναπτυγμένες οικονομικά στη Μέση Ανατολή. Σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκονται στην 36κτη θέση ως προς τα αγοραστικά μεγέθη της οικονομίας τους, ενώ το ανά κεφαλή ΑΕΠ καθορίζεται στα 46.584 δολάρια ΗΠΑ (της Ελλαδας κατω απο το μισο το 2018 δηλαδη 20,324 δολλαρια ΗΠΑ), ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο. Επίσης, τα ΗΑΕ είναι ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας των Αραβικών Κρατών του Κόλπου, ενώ είναι μέλος της Αραβικής Συνόδου, των Ηνωμένων Εθνών, του Ισλαμικού Συμβουλίου, του ΟΠΕΚ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Σχεσεις ΗΑΕ με την κυβερνηση Μητσοτακη  

Emirates continues to strengthen ties with Greece with a view to the Mediterranean The Crown Prince of Abu Dhabi received the Greek Prime Minister at a meeting aimed at strengthening the ties between the two nations

Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of Greece, and Mohammed bin Zayed al-Nahyan, Crown Prince of Abu Dhabi

Ο πρωθυπουργος και ο Πριγκιπας Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan, (αδερφος του νεου ιδιοκτητη του πρωην Ακουαριους) στο παλατι Αλ Σατι στο Αμπου Νταμπι.Στην συναντηση αναμεσα σε αλλους παριστατο και ο νεος ιδιοκτητης της εκτασης στην Πετροθαλασσα κΤαχνουν . Απο την Ελληνικη πλευρα παρεστησαν οι υπουργοι Δενδιας ,Γεωργιαδης Φραγκογιαννης. Συμφωνα με τις δηλωσεις τα δυο κρατη μοιραζονται συμφεροντα στους τομεις των επενδυσεων εμποριου πολιτικης πολιτισμου και αμυνας.Μαλιστα τον Σεπτεμβριο εκαναν κοινες στρατιωτικες ασκησεις για να συντονισουν μια απαντηση σε πιθανη περιπτωση που θα χρειαστει.Ο κ Μητσοτακης αναφερθηκε θετικα στην ιστορικη συμφωνια αναμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραηλ και τον ρολο που αυτη θα παιξει στην περιφερειακη ασφαλεια και σταθεροτητα και πως θα δημιουργησει νεες προοπτικες για τις χωρες της περιοχης.

Ηνωμενα Αραβικα Εμιρατα Βαση στην Ελλαδα

Ηκυβέρνηση «τρέχει» στην πράξη την κλιμακούμενη εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με πολλούς και διάφορους τρόπους!

Οι πληροφορίες που έχει ο «Ριζοσπάστης», τις οποίες δημοσιεύει σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αποκαλύπτουν ότι τον Ιούλη του 2020 δημοπρατήθηκε και έως τον Οκτώβρη του 2021 είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή στρατοπέδου/κέντρου εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα!

Η σύμβαση προβλέπει μίσθωση των εγκαταστάσεων για δέκα έτη καταρχάς, με δυνατότητα ανανέωσης. Το έργο κόστισε 13.630.000 ευρώ, που αφορούν σε οδοποιία, οικοδομικά, ηλεκτρομηχανολογικά, υδραυλικά, υδραυλικά υπό πίεση και βιομηχανικά ενεργειακά έργα. Το συγκρότημα έχει συνολική δομημένη επιφάνεια περίπου 15.000 τ.μ., εκτείνεται σε έκταση 90 στρεμμάτων, αποτελείται από 67 κτίρια (κοιτώνες, διοικητήριο, κλειστό γυμναστήριο, χώρος δραστηριοτήτων, ιατρείο, εστιατόριο, πλυντήριο, φυλάκια, χώροι αναψυχής, μηχανολογικοί χώροι, γραφεία) και δύναται να φιλοξενήσει 900 περίπου άτομα.

Το έργο φέρεται να υλοποιήθηκε στο πλαίσιο διακρατικής συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προφανώς (;) προγενέστερης αυτής που ήρθε προς κύρωση στη Βουλή τον περασμένο Μάρτη.

Στο μεσοδιάστημα, το φθινόπωρο του 2020, υπογράφτηκαν η Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Συμφωνία σχετικά με την κοινή συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα, που έμπλεξε ακόμα βαθύτερα τη χώρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στον Περσικό και παραπέρα, με τον Ν. Δένδια να την παρουσιάζει ως «μεγάλη διπλωματική επιτυχία», αναπαράγοντας το αφήγημα της «προστασίας» που διάφορες τέτοιες κολιγιές παρέχουν τάχα στη χώρα, όταν αποδεδειγμένα κάνουν τον λαό «στόχο» των ανταγωνισμών.

Περηφανεύτηκε μάλιστα για την απαράδεκτη δέσμευση που ανέλαβε η κυβέρνηση ότι… θα πολεμήσει στο πλευρό των ΗΑΕ και των συμμάχων τους στην περιοχή, λέγοντας ότι «εμπεριέχεται στη Συμφωνία πρωτοποριακή ρήτρα αμυντικής συνδρομής. Η ρήτρα αυτή υπάρχει για πρώτη φορά σε διμερή συμφωνία, την οποία υπογράφει η χώρα μας μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τη σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια, ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, αναγνώρισε τη Συμφωνία αυτή ως μέρος σχεδιασμών που και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε με ζήλο, κάνοντας λόγο για αναβάθμιση της σχέσης της χώρας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και για «θετική εξέλιξη», πλειοδοτώντας με την υπενθύμιση πως «εμείς είχαμε άλλωστε προτείνει την τριμερή συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο, στο τελευταίο μου ταξίδι στη χώρα αυτή τον Ιούνιο 2019».

Λίγους μήνες μετά, τον περασμένο Μάρτη, ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα της εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και πέραν αυτού, απέναντι στο Ιράν, στην Κίνα και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα προστίθεται, με την κύρωση απ’ τη Βουλή και τη θετική ψήφο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης, της Στρατιωτικής Συμφωνίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη Συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαιότητας στη συνδρομή αντιμετώπισης επίθεσης που θα δεχθεί κάποιο από τα συμβαλλόμενα μέρη και προκλητική παροχή του δικαιώματος η μία χώρα να στέλνει και να εγκαθιστά στρατεύματα στην επικράτεια της άλλης!

Η Συμφωνία μάλιστα έχει συνταγματική ισχύ αφού ψηφίστηκε σύμφωνα με το απαράδεκτο άρθρο 27 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι μπορεί στην ελληνική επικράτεια να παραμείνει ή να γίνει διέλευση ξένης στρατιωτικής δύναμης, αρκεί κάτι τέτοιο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή με το 50% συν 1 των βουλευτών. Αρθρο που διαφύλαξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κατά την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, απορρίπτοντας την πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργησή του.

Τα αστικά κόμματα εν χορώ επιβεβαίωσαν τον ρόλο που ο Αμερικανός πρέσβης απέδωσε στη χώρα, ως του «μεντεσέ» στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια, καθώς η Ελλάδα με αυτήν τη Συμφωνία μετατράπηκε σε κρίκο μεταξύ ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μια, και μιας χώρας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, από την άλλη, χάριν της προσπάθειας αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της εγχώριας αστικής τάξης. Για να μην υπάρχει αμφιβολία ποιον πραγματικά υπηρετούν τέτοιες Συμφωνίες ο Ν. Δένδιας κυνικά παραδέχτηκε στη Βουλή: «Εχουμε υποχρέωση (…) να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Και μπορούμε να το κάνουμε (…) προασπίζοντας τις αρχές μας, τα συμφέροντά μας και την οικονομική μας παρουσία, τις εξαγωγές μας, τις επενδύσεις», χαιρετίζοντας ως «μεγάλο επίτευγμα» ότι «Συμφωνίες όπως η σημερινή ψηφίζονται με ευρύτατη πλειοψηφία», που δείχνει πως «μπορούμε να βλέπουμε τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος μαζί», ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί δηλαδή. Ενώ θιγμένος ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσίπρας, που η ΝΔ τους πήρε «την μπουκιά απ’ το στόμα», δήλωσε απερίφραστα ότι «έχει επιλέξει να τρώει από τα έτοιμα, από τις συνεργασίες που χτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνιαμια τέτοια συνεργασία αφορά και τη Συμφωνία που συζητάμε σήμερα με τα Εμιράτα».

Ποια είναι τα ΗΑΕ;

Κι αν κάποιος σκεφτεί ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια φιλήσυχη, μακρινή, νωχελική χώρα, πέφτει έξω. Μιλάμε για μια πετρελαιομοναρχία, όπου δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόλις 6.689 άτομα (!) διορισμένα από τους κυβερνήτες των 7 εμιράτων.

Τις τελευταίες 3 δεκαετίες έχουν συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της Δύσης: Στους πολέμους του Κόλπου, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στη Λιβύη, στη μετέπειτα «διεθνή εκστρατεία κατά του “Ισλαμικού Κράτους”», στον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη που έχει οδηγήσει σε τραγωδία τον πολύπαθο λαό της, από όπου αποσύρθηκαν το 2019, στην επέμβαση υπέρ της σουνιτικής μοναρχίας στο Μπαχρέιν το 2011 κ.ο.κ.

Τελευταία, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή, επιδεικνύουν μια εξαιρετικά δραστήρια στάση, διευρύνοντας κολιγιές σε μια προσπάθεια να κερδίσουν τα περισσότερα οφέλη από περισσότερους «παίκτες». Επισημοποίησαν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, υπογράφοντας τον Σεπτέμβρη του 2020 τη «συμφωνία του Αβραάμ» για ομαλοποίηση σχέσεων, αναθέρμαναν τις σχέσεις με την Τουρκία, ενισχύουν τις σχέσεις με την Κίνα κ.ά.

902.gr