Οι εξουσίες δεν καταλαβαίνουν από «καλά παιδιά»,

παρά μόνο αν τις «πιάσεις από λαιμό».

Οι Δημαρχοι οι δημοτικοι Συμβουλοι τα κοινοτικα συμβουλια ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΜΟΝΟ τους ψηφοφορους τους . Χαραζουν κιολας συνειδησεις πρωτοπορουν ανοιγουν νεους δρομους  ηγουνται της κοινωνιας. Διαμορφωνουν συνειδησεις.Οχι παντα με επιτυχια . Καποιες φορες η κοινωνια ειναι πιο συντηρητική απο τους ηγετες. Δεν μπορει δεν ειναι ετοιμη ακομα να αλλαξει να ακολουθησει να επαναστατησει απεναντι στον ιδιο τον εαυτο της και την ιδεολογια της. Καποιες αλλες φορες ομως αυτη η προοδευτικη χημεια αναμεσα στην ηγεσια και την κοινωνια επιτυγχανεται. Και οι κοινωνιες αλλαζουν. Αυτο που χρειαζονταν ειναι ενας σπινθηρας για να βγουν απο το τελμα τη μιζερια τη γκρινια το αυτομαστιγωμα.

Υπαρχουν ομως και ηγεσιες συντηρητικες. Που φοβουνται το πολιτικο κοστος .Την απωλεια της καρεκλας .Αυτες οι ηγεσιες στηριζονται στα πιο καθυστερημενα κομματια της κοινωνιας.Πνιγουν καθε φωνη αλλαγης απο φοβο. Αυτες οι ηγεσιες κανουν κακο στην κοινωνια. Ειναι χαμενος ιστορικος χρονος.

pano

Η λυση ειναι εδω μπροστα μας.Υπαρχουν 970 στρεμματα δημοσιας γης διπλα σε μια τουριστικη πολη που ασφυκτια στα ορια της.

Η η δημοσια γη θα περασει στα χερια της τοπικης κοινωνιας για να δημιουργηθουν οι αναγκαιες υποδομες για τα επομενα πενηντα χρονια που θα ομορφυνουν την πολη θα βελτιωσουν την ζωη των κατοικων και τελικα θα ανεβασουν την αξια της γης  η θα αξιοποιηθει απο ιδιωτικα συμφεροντα να χτιστουν κι αλλα σπιτια που θα επιδεινωσουν το προβλημα θα υποβιβασουν την περιοχη.

Και η κοινωνια πρεπει να αποφασισει. Μεροκαματα για λιγα χρονια η ποιοτητα ζωης για τις επομενες γενιες. Εδω η ηγεσια του τοπου καλειται να παιξει τον ρολο της. Θα τον παιξει;

Πατρα

Με σύνθημα «Το πάρκο ανήκει στον λαό, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει», πραγματοποιήθηκε σήμερα μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων και της ευρύτερης περιοχής στο πάρκο του Κόκκινου Μύλου.

Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις και τα εμπόδια από την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της, στην προσπάθεια του Δήμου να διαμορφώσει και να αξιοποιήσει κοινόχρηστες εκτάσεις για το συμφέρον του λαού.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης τόνισε:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Ο Πατραϊκός λαός, εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται για να έχει αυτά που δικαιούται. Να έχει ζωή, δουλειά, οικονομική ευχέρεια, για να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του. Να έχει τον δημόσιο χώρο του, την παραλιακή του ζώνη σε όλη της την έκταση, το πάρκο στον Ρηγανόκαμπο που διεκδικούμε και άλλους πολλούς χώρους, να τους απολαμβάνει και να περνά τον ελεύθερο χρόνο του αδάπανα, χωρίς να είναι πελάτης κανενός.

3_ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ óåëßäá 3

Τα τελευταία χρόνια, με επιμονή και με αγώνες, είχαμε κατακτήσεις και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, αυτά που διεκδικούμε, να γίνουν δικά μας.

Η παραλιακή ζώνη, με νόμο πέρασε στον Δήμο μας. Αποτρέψαμε όλους όσοι θέλουν να κάνουν μπίζνες στην πλάτη του Πατραϊκού λαού, να το πετύχουν.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο την Τετάρτη, θα πάρει απόφαση να προχωρήσουμε σε Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, να γίνουν οι μελέτες και να χρηματοδοτηθεί το έργο, έτσι ώστε η πόλη μας να έχει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά μιας παραλιακής πόλης. Η Μαρίνα μας, από ερείπιο θα γίνει ασφαλής και λειτουργική και θα ικανοποιεί τις ανάγκες συμπολιτών μας και επισκεπτών.

Οι εξουσίες δεν καταλαβαίνουν από «καλά παιδιά», παρά μόνο αν τις «πιάσεις από λαιμό».

Όλοι γνωρίζουμε πώς ήταν αυτός ο χώρος πριν 4 χρόνια. Εδώ ήταν σκουπιδότοπος.

Και ήρθε η παρούσα Δημοτική Αρχή για να κάνει το αυτονόητο που όφειλε το Ελληνικό Δημόσιο χρόνια τώρα να έχει κάνει. Ξεβρόμισε την περιοχή, τη φύτεψε, την φώτισε, την προστάτεψε από την πλημμύρα της θάλασσας και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το πάρκο νύχτα και μέρα. Το πάρκο αυτό είναι ανοιχτό σε όλους μικρούς και μεγάλους ελεύθερα να απολαμβάνουν τον περίπατο, το παιχνίδι, τη γυμναστική, τη θάλασσα και τον ανοικτό ορίζοντα.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Οργανισμών του Δήμου, Πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, αλλά και εκπρόσωποι από τους εξής φορείς και συλλόγους: Κοινότητα Άνω Καστριτσίου, Τοπικό Συμβούλιο Σαραβαλίου, Σύλλογος Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης «Ο Άγιος Αθανάσιος», Πολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βραχνεΐκων, Αρκτικό Διαμέρισμα, Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παραλίας, Λαϊκή Επιτροπή Βραχνεΐκων, Σύλλογος Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ – ΔΕΗ, Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, Ανοιχτή Κοινότητα Λεύκας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς Τερψιθέας, Κίνηση Πολιτών Σαραβαλίου «Παρέμβαση», Αθλητικός Σύλλογος Παραλίας «Σείρος» Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας, Κοινότητα Καμινίων, Σωματείο Οδηγών, Χειριστών Δήμου Πατρέων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λεύκας.

2016-03-10 APO DEPOS

Στην κινητοποίηση – συγκέντρωση, συμμετείχαν δίνοντας την δική τους… νότα με το χορό τους, οι Σύλλογοι Αναγέννηση Παραλίας και Εργατικών Κατοικιών Παραλίας, καθώς και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων.

Στην συγκέντρωση συμμετείχε η δημοτική παράταξη «Ανυπότακτη Πολιτεία», ενώ απουσίαζαν οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ελεγε προεκλογικα τον Οκτωβρη του 2010 ο κ Σφυρης

Επιστολη προς ΥΠΕΚΑ 14/10/2010 Αριθμ Πρωτ 8709

Επίσης ζητώ για μια ακόμα φορά την παραχώρηση της έκτασης της Δ.Ε.Π.Ο.Σ. Α.Ε. στον Δήμο Κρανιδίου για τους εξής λόγους:

  • Η έκταση της ΔΕΠΟΣ η οποία είχε απαλλοτροιωθεί για αεροδρόμιο είναι αναγκαία και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για όλη την Ερμιονίδα καθώς η περιοχή έχει ανάγκη υποδομών λόγω της πληθυσμιακής αύξησης.
  • Αποτελεί αναγκαιότητα η δημιουργία Β΄ Δημοτικού Σχολείου στο Πορτοχέλι (αριθμός μαθητών 194 – αριθμός αιθουσών 7).
  • Δημιουργία παιδικού σταθμού ο οποίος δεν υπάρχει.
  • Δημιουργία νέου νηπιαγωγείου (ήδη ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 90).
  • Κάλυψη χώρων parkingγια την εξυπηρέτηση Πορτοχελίου και των επισκεπτών.
  • Χώροι αναψυχής και θεματικών πάρκων.
  • Χώροι για την δημιουργία κοινοφελών ιδρυμάτων.
  • Εκθεσιακοί και συνεδριακοί χώροι και Μουσείου.
  • Δημιουργία περιφερειακού δρόμου Πορτοχελίου – Κόστας – Σπετσών και Ερμιόνης.

Η περιοχή είναι μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες στην Ελλάδα, με εντυπωσιακή πληθυσμιακή αύξηση και τουριστικές δραστηριότητες και είναι αναγκαίες οι προαναφερόμενες υποδομές.

Κατόπιν επικοινωνίας που έχω το τελευταίο διάστημα με κυβερνητικούς παράγοντες, έχω λάβει την ρητή διαβεβαίωση για τα εξής:

  1. Η οφειλή των 588.964,43 ευρώ θα εξοφληθεί άμεσα από το Ελληνικό Δημόσιο, οπότε δεν θα πραγματοποιηθεί ο αναγκαστικός πλειστηριασμός της 8/12/2010.
  2. Η έκταση της ΔΕΠΟΣ στο Πορτοχέλι θα παραχωρηθεί στον Δήμο Κρανιδίου ώστε να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς που προανέφερα.

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου

και Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής