Μας παρακολουθουν

…..οι κατακτητες!

Με αφορμή το τέλος της «ενισχυμένης εποπτείας» για την Ελλάδα η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt αναφέρεται στις αδυναμίες που εξακολουθεί να εμφανίζει η ελληνική οικονομία. «Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης χαλαρώνουν τους ελέγχους στη δημοσιονομική πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις, στους οποίους υπόκειται η Ελλάδα από την εποχή της κρίσης χρέους, ωστόσο η χώρα δεν έχει ακόμη επανέλθει στην κανονικότητα», γράφει η εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

Επικαλούμενη εκτιμήσεις της Κομισιόν, απαριθμεί τις εξής πέντε αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας:

«Το δημόσιο χρέος παραμένει, με διαφορά, το υψηλότερο μεταξύ των κρατών-μελών με ποσοστό 193% του ΑΕΠ.

Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να ανακοινώνουν προόδους στον περιορισμό του πιστωτικού κινδύνου, αλλά το ποσοστό επισφαλών δανείων παραμένει το υψηλότερο στην ΕΕ με 12,8%, ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα δεν διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια.

Το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών διευρύνεται, παρά την εντυπωσιακή ώθηση του τουρισμού.

Στην καταπολέμηση της ανεργίας η Ελλάδα καταγράφει επιτυχίες, όμως το ποσοστό ανεργίας παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην ΕΕ, μετά την Ισπανία, με 12,2%.

Η συρρίκνωση του πληθυσμού επιδεινώνει τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη και προκαλεί μεγαλύτερη επιβάρυνση στο συνταξιοδοτικό σύστημα».

Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι «το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα», αλλά δεν σημαίνει και το τέλος της «εξετάσεων» για την ελληνική οικονομία. «Η Ελλάδα παραμένει υπό παρακολούθηση, όπως συμβαίνει και με τις άλλες χώρες των προγραμμάτων (διάσωσης), την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Πορτογαλία», αναφέρει ο ανταποκριτής της Handelsblatt στην Αθήνα. «Μόνο που οι έλεγχοι δεν θα γίνονται επί τόπου, ενώ κατά κανόνα θα διενεργούνται κάθε έξι και όχι κάθε τρεις μήνες. Η εποπτεία θα συνεχιστεί, εωσότου οι χώρες αυτές αποπληρώσουν το 75% των δανείων τους. Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό θα συμβεί το 2059, σύμφωνα με τον σημερινό σχεδιασμό».

Πηγή Deutsche Welle

Όπως πάντα δεν είμαστε όλοι οι Ελληνες θιγόμενοι από τους ξένους γενικά κι αόριστα.Δεν μας έχουν κατακτήσει οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι.Ειναι η άρχουσα τάξη της Ευρώπης σε συνεργασία με την «δικιά μας » αρχουσα ταξη που για αλλη μια φορα εξουθενωνει το λαό μας και κυρίως τους εργαζόμενους.Και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος.Ισως δεν μπορεί να το εκφράσει με πολιτικούς όρους αλλά σίγουρα το δήλωσε με την ψήφο του στο δημοψήφισμα του 2015.Δείτε πως ψήφισαν οι γειτονιές της Αθήνας

Αυτόν τον κόσμο αυτή τη θέληση αυτή τη ψήφο πρόδωσαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με το τριτο μνημονιο Και το στίγμα θα το κουβαλάνε για πάντα.Ηταν η δικιά μας Βαρκιζα.

Πριν λίγες μέρες πηγαίνοντας το πρωί να αγοράσω εφημεριδα βλέπω μπροστά μου τον Τσακαλωτο.Μας σκοτώσατε την ελπίδα του λέω.Προς τιμήν του απάντησε. Τα γνωστα επιχειρηματα.Γρηγορα μαζεύτηκε κόσμος τριγύρω μας.Κοσμος που με μια ήρεμη οργή μιλούσε για την ακρίβεια τη φτώχια τις συντάξεις όλα όσα ξέρετε.Δεν ηταν νεοδημοκρατες. Απλοι καθημερινοι πολιτες αντρες και γυναικες πιθανοτατα οι περισσοτεροι απο αυτους ειχαν ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ το 2015.Κι αυτός αμυνόμενος υποχωρούσε ψελιζοντας τα όσα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα μας πήρε η σημερινή κυβέρνηση.Εφυγε.Τον λυπήθηκα.Πως κοιμάται τα βράδυα αναρωτιέμαι!

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα το βράδυ του ΟΧΙ