0

Ας δούμε τι γράφει το δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου:(τοτε κ Χατζημιχαλη)

Ακολουθώντας τη βασική αρχή της διαφάνειας που διέπει τη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο φάκελος του έργου εστάλη με εντολή μου σήμερα 27.04.2010 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου για διερεύνηση πιθανών ευθυνών όλων όσων έχουν εμπλακεί στην κατασκευή του έργου.

Μιας και ελεγχονται διαφορες υποθεσεις για να μαζευτουν χρηματα για τους διεθνεις τοκογλυφους δεν εξεταζει και καποιος εκεινη την καταγγελια του πρωην Δημαρχου Κρανδιου μπροστα σε πανω απο διακοσιους ανθρωπους για αποπειρα εκβιασμου και δωροδοκιας.

http://paratiritis-news.blogspot.gr/2010/04/blog-post_4616.html

Ας δούμε τι γράφει το δελτίο τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου:

Σχετικά με όσα αναγράφονται και μεταδίδονται τις τελευταίες ιδίως ημέρες από τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου της Περιφέρειας στο νομό Αργολίδας με τίτλο «Αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου», ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες για τα ακόλουθα:
Το έργο εντάχθηκε για συγχρηματοδότηση στο Ταμείο Συνοχής την 15.12.2006 με προσπάθειες και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Διαχειριστικής Αρχής. Στους όρους της Απόφασης ένταξης προβλεπόταν και η πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου Διαχείρισης. Ο Σύμβουλος Διαχείρισης προσλήφθηκε από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου και η σχετική σύμβαση υπεγράφη την 12.11.2007. Το έργο καθυστέρησε να συμβασιοποιηθεί κατά 29 μήνες από την ένταξή του (Δεκέμβριος 2006 – Μάιος 2009) και τούτο οφείλεται στις ανεπαρκείς μελέτες και σε ακύρωση του διαγωνισμού του πρώτου υποέργου (ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ – ΕΕΛ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ) λόγω παράτυπης σύνθεσης της Επιτροπής Διαγωνισμού (είχε ορισθεί Πρόεδρος της Επιτροπής αιρετό πρόσωπο – ο Δήμαρχος Κρανιδίου- που δεν είναι σύννομο). 

Με την έναρξη κατασκευής του έργου σε παρατηρήσεις και έγγραφα του Συμβούλου Διαχείρισης και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας εγείρονται σοβαρά θέματα που αφορούν υποκατάσταση του αναδόχου, ελλειπή μέτρα ασφάλειας, χρήση υλικών εκτός των προβλεπομένων από την μελέτη και κακότεχνες εργασίες. Ενώ τα παραπάνω θέματα ήταν σε εκκρεμότητα παραιτήθηκε περί το τέλος Οκτωβρίου 2009 η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου. Πριν την παραίτησή της μας κοινοποιήθηκε για προέγκριση ο 1ος λογαριασμός του έργου ποσού 418.249,38€. Ο λογαριασμός δεν εγκρίθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου επειδή δεν συνοδευόταν από Πρωτόκολλα Παραλαβής Αφανών Εργασιών και εγκεκριμένες επιμετρήσεις, γι’ αυτό άλλωστε επεστράφη από τη Δ.Ε.Υ.Α Κρανιδίου στον ανάδοχο το τιμολόγιο που είχε εκδώσει.

Μετά την παραίτηση της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ, η ΔΕΥΑ ανέστειλε τη λειτουργία της Τεχνικής της Υπηρεσίας με την υπ’ αριθμ. 146 / 2009 Απόφασή της και όρισε διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου την Τ.Υ.Δ.Κ. Αργολίδας. Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή με το υπ’ αριθμ. 7236 / 18.12.2009 έγγραφό της έκρινε ότι η διαδικασία ορισμού Διευθύνουσας Υπηρεσίας δεν είναι σύννομη και υπέδειξε τη νόμιμη διαδικασία. Η Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου μέχρι σήμερα δεν έχει συμμορφωθεί παρά το γεγονός ότι η ορθότητα της άποψης της Υπηρεσίας επιβεβαιώνεται από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους Παρέδρου κ. Χρήστου Μητκίδη. Παράλληλα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή ζήτησε από την Αρχή Πληρωμής να γίνει έλεγχος της ποιότητας του έργου από τον Εξειδικευμένο Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (Ε.Σ.Π.ΕΛ.) τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται.
Την 21.04.2010 σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α. Κρανιδίου κατά πληροφορίες μας αναπτύχθηκαν απόψεις που άπτονται της ηθικής υπόστασης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και στελεχών της.
Ύστερα από τα παραπάνω θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό για να διασωθεί το έργο, δεν πρόκειται όμως ποτέ να συναινέσουμε σε παράτυπες διαδικασίες και να ανεχθούμε εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής και την ασφάλεια του έργου.
Ακολουθώντας τη βασική αρχή της διαφάνειας που διέπει τη λειτουργία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο φάκελος του έργου εστάλη με εντολή μου σήμερα 27.04.2010 στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου για διερεύνηση πιθανών ευθυνών όλων όσων έχουν εμπλακεί στην κατασκευή του έργου. Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου θα αποσταλούν και τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της εκδήλωσης της 21.04.2010 όταν αυτά περιέλθουν στην κατοχή μας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Επειδη η καταγγελια ειχε γινει με αναφορα σε επωνυμο υπαλληλο της Περιφερειας φανταζομαι πως ηδη ο ανθρωπος εχει υποβαλει μηνυση προκειμενου να προστατεψει την τιμη και υποληψη του.Ετσι κι αλλιως η υποθεση εχει σταλει  στον εισαγγελεα απο τον πρωην Περιφερειαρχη κ Χατζημιχαλη εδω και κοντα 3 χρονια χρονια (27.04.2010).

Η καταγγελια αυτη εχει σχεση με την διακοπη των εργασιων του εργολαβου στο εργο αποχετευσης  του Δημου και μαλιστα ο εργολαβος μας ζητα και αποζημιωση .Ακομα για να διορθωθουν οι κακοτεχνιες στον δρομο πρεπει να πληρωσουμε τωρα κοντα ενα εκατομμυριο για εργα.

asfalt_dromou

Δεν προκειται δηλαδη για καμμια ασημαντη περιπτωση που μπορει να περιμενει στο συρταρι ,  αλλα αντιθετα για ενα σκανδαλο εκατομμυριων που επιρεασε και επιρεαζει την ζωη και την υγεια χιλιαδων ανθρωπων την τοπικη οικονομια και την εικονα της περιοχης μας στους χιλιαδες τουριστες και επισκεπτες.Πανω απ ολα επιρεασε και επιρεαζει τις τσεπες μας σαν Ελληνων φορολογουμενων και δημοτων του Δημου Ερμιονιδας.

Ομως καταγγελιες απο την μερια της τοτε αντιπολιτευσης προκαλεσε και η επανακοστολογηση του εργου.

http://dimitriskamizis.blogspot.gr/2010/04/blog-post_21.html

3. Και σοβαρώτερο: Γιατί τροποποίησαν (φούσκωσαν) τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του έργου από τα 11.035000 ευρώ της σχετικής απόφασης στα 13.621000 ευρώ για να το πάρει τελικά ο ανάδοχος εργολάβος στα 7.356000 ευρώ προσφέροντας έκπτωση 46% πάνω στο «φουσκωμένο» προϋπολογισμό κατά τον διαγωνισμό; (ποσά χωρίς Φ.Π.Α) Έδωσε δηλαδή ο εργολάβος προσφορά κοντά στα μισά του «φουσκωμένου» προϋπολογισμού! Τόσο πολύ έξω «έπεσαν» στις οικονομοτεχνικές τους μελέτες αυτοί που παριστάνουν τους ειδήμονες;
Εάν λοιπόν το πραγματικό κόστος για τη κατασκευή του έργου με το κέρδος φυσικά του εργολάβου (δεν μπορεί να ήθελε την οικονομική καταστροφή του), είναι στο ποσό της προσφοράς του δηλαδή 7.356000 χωρίς Φ.Π.Α. πώς εξηγείται και τι σκοπό είχε αυτό το φούσκωμα;

Πως δηλαδη απο τα 11 εκατομμυρια το εργο πηγε στα 13,5 εκατομμυρια και πως ο εργολαβος το ανελαβε τελικα με 7,5. Αναρωτηθηκε ποτε κανεις αν αυτη η εκπτωση αφηνε αθικτη την ποιοτητα  του εργου;

Η η αναπροσαρμοσμενη μελετη των 13,5 εκατομμυριων ηταν λαθος η ηταν σωστη και ο εργολαβος δεν θα την εφαρμοζε.

Επρεπε  να την πιασουν κομματι κομματι  (σιδερα μπετα και γω δεν ξερω τι αλλο ) και να δοθουν εξηγησεις που να δικαιολογουσαν την εκπτωση στο μισο .

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ  ΤΟ 46% και πηρε την δουλεια;

Γιατι οι αρμοδιοι δεν αναρωτηθηκαν για το υψος της εκπτωσης;Ειναι συνηθες στα δημοσια εργα να δινωνται τετοιες εκπτωσεις; Και αν ναι, τι τις θελουμε τις μελετες;

Τουλαχιστον η διελευκανση της περιπτωσης αυτης  πιθανα θα μας γλυτωσει απο οσα ζηταει ο εργολαβος για αποζημιωση..

http://www.kranidi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=608&lang=el

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Έργο αποχέτευσης Δήμου Κρανιδίου»

Αγωγή προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου κατά του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. κοινοποιήθηκε πρόσφατα στην Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., δια της οποίας η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Γεώργιος Θεμ. Λαδόπουλος Α.Τ.Ε.» ζητεί από το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. να του καταβάλει το ποσό των 2.077.930,00€, σχετικά με το έργο αποχέτευση Δήμου Κρανιδίου το οποίο ως γνωστό καταστράφηκε και απεντάχθηκε. Όπως είναι γνωστό επίσης το έργο αυτό αφορούσε τον πρώην Δήμο Κρανιδίου και βαρύνει την διαχείριση της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.

Διαβαστε το ιστορικο με τις καταγγελιες για την μιζα μπροστα σε ακροατηριο 200 πολιτων.

Απριλιος2010

Mπας και μπει εισαγγελεας στο παιχνιδι μετα απο ενα χρονο;

Απριλίου 26, 2010 in Ανεξάρτητη Αυτοδιοικηση-Δημοι ΕρμιονιδαςΒιολογικoi καθαρισμoi Αποχετευσεις | Tags:  (Επεξεργασία)

Ο εγκυρος δημοσιογραφος καλα τα λεει και γλαφυρα  ωσει παρων , αλλα επειδη δεν ηταν στην συγκεντρωση τον ενημερωνω πως ο κ. Κακουριωτης δεν ανοιξε το στομα του και δεν ειναι μηχανικος. Ο κ Μαρωσης μιλησε.

Οσο για τα μαρτυρια της κολασεως τα τραβαμε εμεις που χρησιμοποιουμε τον παρατημενο και κακο σκεπασμενο δρομο.

Τελος κατι ακομα.

Αν φτασαμε στην συγκεντρωση Δημαρχου ΔΕΥΑΚ στις 21 Απριλιου για να γινουν ενωπιον κοινου οι καταγγελιες του Δημου Κρανιδιου ειναι γιατι εδω και πολυ καιρο οι ανεξαρτητοι πολιτες (και η αντιπολιτευση απο την δικη της μερια ) με διαφορους τροπους πιεζουμε για απαντησεις ,για φως στο σκοταδι.

Ολα αυτα που αποκαλυφθηκαν τις προηγουμενες μερες ηταν γνωστα στους αρμοδιους απο περσι το καλοκαιρι.Κυκλοφορουσαν μεσα στην κοινωνια σαν φημες.Θιγονταν διακριτικα (για τον φοβο μυνησεων ) απο  καποια ιστολογια , αλλα απο την πλευρα των υπευθυνων σιωπη.

Το επιχειρημα μεχρι προσφατα ηταν πως για πολιτικους λογους (και αντιπολιτευτικους) καποιοι μπλοκαραν τις πληρωμες του εργολαβου παρ ολο που ολα τα σχετικα εργα ειχαν ελεγχθει εγκριθει και αρα ηταν ετοιμα να πληρωθουν Απο εκει εβγαινε και η περιφημη θεωρια των ντοπιων που ηταν υπευθυνοι για την καθυστερηση του εργου.

Ολα αυτα μεσα σε ενα βραδυ χαθηκαν.

ΤΟΤΕ  περσι το καλοκαιρι που σταματησε ο εργολαβος , επρεπε να γινει η συγκεντρωση, τοτε να κληθει εισαγγελεας, τοτε να διωχθει το καταγγελθεν κυκλωμα, τοτε να προχωρησει το εργο.

Ο εργολαβος σηκωθηκε και εφυγε και τα λεφτα του θα τα παρει δικαστικα.

Ποιος εργολαβος θα παρει το υπολοιπο δυσκολο κομματι του εργου τωρα;

Το επιχειρημα πως το θεμα συγκαλυφθηκε προκειμενου να σωθει το εργο ειναι χλωμο γιατι

1.Ειναι παρανομο να συγκαλυπτωνται παρανομιες και εκβιασμοι  για οποιονδηποτε λογο οσοι συγκαλυπτουν γινωνται συνενοχοι.

2.Ειναι πολιτικα λαθος γιατι το εργο χανεται ετσι κι αλλιως.

Ομως στα κουτσομπολια πολλα λεγωνται και η υποθεση θα εχει ανατροπες.

Στηθηκε μια μηχανη οπως καταγγελεται και καποιοι τσακωθηκαν στην μοιρασια και αποκαλυπτουν τους συνεργατες.Ποσα γραναζια ειχε η μηχανη;Έιχε πολλα πλοκαμια η διαπλοκη;

Αν δεν ειναι ετσι τοτε εχουμε εναν μονο ανθρωπο -τον εργολαβο- απο τη μια μερια ,και τουλαχιστον εναν αλλο δημοσιο υπαλληλο – αυτον που επωνυμα καταγγελθηκε-που επιχειρησε να βγαλει μιζα.Ειναι μονο δυο ανθρωποι υπευθυνοι για το ναυαγιο του αποχετευτικου;

Το θεμα ειναι ποσο βαθια ειναι διατεθημενος να αναζητησει τις ευθυνες ο εισαγγελεας( αν ποτε ερθει) και να αποδοθουν περαν των ποινικων ευθυνων( αν υπαρχουν αν ολα αυτα που καταγγελωνται αποδειχθουν αληθεια) και οι πολιτικες ,αυτες δηλαδη των προισταμενων που ανεχθηκαν και καλυψαν την καταγγελομενη συμμορια των εκβιαστων.

Αλλα υπαρχει και ενα αλλο ερωτημα

Πως δηλαδη απο τα 11 εκατομμυρια το εργο πηγε στα 13,5 εκατομμυρια και πως ο εργολαβος το ανελαβε τελικα με 7,5. Αναρωτηθηκε ποτε κανεις αν αυτη η εκπτωση αφηνε αθικτη την ποιοτητα  του εργου;

Η η αναπροσαρμοσμενη μελετη των 13,5 εκατομμυριων ηταν λαθος η ηταν σωστη και ο εργολαβος δεν θα την εφαρμοζε.

Επρεπε  να την πιασουν κομματι κομματι  (σιδερα μπετα και γω δεν ξερω τι αλλο ) και να δοθουν εξηγησεις που να δικαιολογουσαν την εκπτωση στο μισο .

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ  ΤΟ 46% και πηρε την δουλεια;

Γιατι οι αρμοδιοι δεν αναρωτηθηκαν για το υψος της εκπτωσης; ιναι συνηθες στα δημοσια εργα να δινωνται τετοιες εκπτωσεις; Και αν ναι, τι τις θελουμε τις μελετες;

Γραφουν σχετικα οι γειτονες.Τα υπολοιπα γειτονικα ιστολογια μεχρι στιγμης δεν εχουν ασχοληθει  με αυτο το τοσο σημαντικο θεμα. Περιμενουμε τις θεσεις τους.

Στο κατω κατω καταγγελιες του Δημου Κρανιδιου ειναι ολα αυτα. Του Δημου που προνομιακα  τους στελνει τα δελτια τυπου του. Αν οι καταγγελιες γινουν δελτιο τυπου θα τις αναρτησουν;

Εξαιρεση το ιστολογιο της ΠΑΠΟΕΡ με περιγραφη της συγκεντρωσης(αναδημοσιευση του αρθρου απο τον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ) και το ιστολογιο της Αντιπολιτευσης οπως ηταν αναμενομενο.

Το περιεργο λοιπον ειναι τα ιστολογια της μαυρης λιστας που ποτε δεν παιρνουν τα δελτια τυπου του Δημου να επιμενουν και να δημοσιευουν τις καταγγελιες του Δημου (φυσικα σχολιαζοντας τες) και οι αποδεκτες των δελτιων τυπου του Δημου Κρανιδιου να μην γραφουν τιποτα.

ΣΤΑΜΔΑΜ

Άραγε θα φτάσει αυτό το σκάνδαλο στα αυτιά του κ. Εισαγγελέα;…

Και αν οι εισαγγελικοί λειτουργοί κατεβούν στην Ερμιονίδα εδώ θα μείνουν…

Κυρίως στον Δήμο Ερμιόνης!!! Να δούμε το Τέρας με την παρέα του που θα πάνε  να κρυφτούν…
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Και όμως σ’ αυτή την Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Κρανιδίου η αντιπολίτευση και για μια ακόμα φορά ο πρώην Δήμαρχος Κρανιδίου και νυν υποψήφιος κ. Δ. Καμιζής, ήσαν απόντες…
 
Μας είναι αδιανόητο. Με αυτές τις ζοφερές συνθήκες πάμε (αν θα πάμε) για την περαιτέρω συνένωση των Δήμων εν όψει του «Καλλικράτη»!!!…

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

 
Περι μιζας

Διαβαζοντας σε γειτονικο blog τη τοποθετηση του και τους προβληματισμους του για το θεμα της μιζας μου δημιουργηθηκε μια μικρη απορια.Αν οι μονοι που εμπλεκονταν ηταν ο εργολαβος και ο υπαλληλος μια απλη καταγγελια στο νομαρχη η ακομη και ενα στησιμο με σημαδεμενα χρηματα δεν θα ελυνε την υποθεση;Και επειδη απ οτι καταλαβα απο την εφημεριδα, μειναν εκπληκτοι οι εκπροσωποι της δημοτικης αρχης ,γιατι απ οτι φαινεται τετοια πραγματα δεν τα εχουν συναντησει ποτε στη ζωη τους,μια τετοιου ειδους διερευνηση δεν θα ελυνε αμεσως το προβλημα; Να τονισουμε οτι στη συγκεντρωση αυτο που ειπωθηκε απο τους εκπροσωπους  ,αντιθετα με τα γραφομενα της εφημεριδας,ηταν να μην το παιζουμε ηλιθιοι στην Ελλαδα ειμαστε, αυτα γινονται .Και ακομη οτι κι αν το λεγαμε τι θα βγαζαμε;Καθολου εκπληκτοι λοιπον .Βεβαια θα μου πεις θα χανοταν το προγραμμα και αρα ετσι οπως το αφησαν να εξελιχτει η θα επρεπε να δωθει η μιζα για να προχωρησει η αφου ποτε δεν θα πληρωνοταν ο εργολαβος θα χανοταν ετσι κι αλλιως το εργο.Εκεινο που δεν καταλαβα ειναι με τη σταση της αποσιωπησης τι περιμενανε;Να υποχωρησει ο εργολαβος και να δωσει τη μιζα;Και ενα τελευταιο ,εχει καταλαβει ο κυριος Σφυρης οτι ειναι δημαρχος;Γιατι σε οτι λεει ψαχνει καποιον αλλο υπευθυνο για το οτι δεν κανει τιποτα και συνηθως ο πιο ευκολος στοχος ειναι ο Καμιζης.Κυριε Σφυρη εσεις ειστε δημαρχος δειξτε μας το εργο σας.