Φυσικα ειμαι διπλα στους εκπαιδευτικους και ολους τους πολιτες ανεξαρτητα απο επαγγελμα που καταγγελουν τεκμηριωμενα πως

Η ανεξελεκτη διαθεση απορριμματων ΧΑΔΑ παραβιαζει την Ευρωπαικη και Ελληνικη νομοθεσια.

Αν αυτη τη στιγμη πανελλαδικα οι ΧΑΔΑ λειτουργουν ειναι  οχι γιατι ειναι νομιμοι αλλα γιατι οι ενεργοι πολιτες  δεν ζητανε εφαρμογη του νομου για να μην ερθει αδιεξοδο στην διαχειριση των απορριμματων.

Το γνωριζει η Περιφερεια το γνωριζουν οι δημοτικες αρχες.

Σε αυτη την  παγιδα μας εχουν βαλει. Αρνουμαστε ομως πως φταιμε ολοι γι αυτη την ντροπη στην χωρα μας.

Η ανακυκλωση ειναι αμμεση προτεραιοτητα αποφασιμενη ομοφωνα απο τα δημοτικα συμβουλια της Ερμιονιδας και ουδεποτε εφαρμοστηκε.

Η καυση σκουπιδιων στις χωματερες για μειωση του ογκου γινεται πανελλαδικα συστηματικα  καθημερινα και κυριως πριν η μετα  τις γιορτες και την αυξημενη κινηση επισκεπτων.Αλλιως τα σκουπιδια στις παρανομες χωματερες θα ειχαν φτασει στο φεγγαρι.

Η καυση σκουπιδιων σε χαμηλες θερμοκρασιες παραγει ΚΑΙ διοξινες εκτος απο αλλα τοξικα δηλητηρια στον αερα την γη το νερο ,οπως βεβαιωνουν πληθος  επιστημονικες εργασιες περιβαλλοντικες οργανωσεις ακομα και ο σημερινος επιστημονικος-πολιτικος  συμβουλος του Δημαρχου Ερμιονης  χημικος κ Γκατσος σε δημοσιευμενο παλαιοτερα αρθρο του.

Οι ενεργοι πολιτες ανεξαρτητα απο επαγγελμα μπορουν παντα να εκδηλωνουν τις ανησυχιες τους  οπως το εκαναν ΚΑΙ στο Δημοτικο συμβουλιο Ερμιονης  στις 15 Δεκεμβριου 2009 και καθηκον της πολιτειας ειναι να τους διαβεβαιωσει πως η χρηση παρανομων μεθοδων για την διαχειριση και αποθηκευση των απορριμματων δεν βαζει σε σοβαρο κινδυνο την υγεια τους.

Και καμμια δημοτικη η κρατικη αρχη δεν θα σταθει  με σιγουρια σε Ευρωπαικο η Ελληνικο δικαστηριο να φερει σοβαρους επιστημονες που να ισχυριστουν πως η ανεξελεγκτη καυση απορριμματων σε χωματερη σε μικρη αποσταση απο οικισμο για μια βδομαδα δεν εχει κινδυνους.

Τωρα η αδυναμια επιχειρηματων οδηγει τους επιτιθεμενους σε απαξιωτικους εως και υβριστικους χαρακτηρισμους. Φυσικα στα δικαστηρια ζητανε παντα συγνωμη και αρχιζουν να λενε δεν το εννουσα ποτε δεν ειπα και αλλα παρομοια.

Οπως εξ αλλου εγινε στο Δημοτικο συμβουλιο στου Δημου Ερμιονης στις 15 Δεκεμβριου 2009 σε σχεση με την προσπαθεια να ενοχοποιειθει ο καταγγελων  κ Τσεφαλας σαν εμπρηστης της χωματερης.

Ο κ Τσεφαλας δεν ηταν ο μονος που το κατειγγειλε εχουν ενημερωθει διεθνεις περιβαλλοντικες οργανωσεις  αλλα και Ελληνικες κρατικες υπηρεσιες για το θεμα, και η συνεχεια δεν δοθηκε γιατι προσπαθουμε να βρουμε πολιτικη λυση και να ενεργοποιησουμε τις δημοτικες αρχες οχι γιατι η καυση της χωματερης για μια βδομαδα δεν ηταν παρανομη.

Οι κατηγοριες  (που ειχαν διαδοθει και μεσω του ηλεκτρονικου τυπου ) γρηγορα αποσυρθηκαν .

Η περιοδικη στοχοποιηση συγκεκριμενων ανθρωπων δεν εχει νοημα.

Ειναι παρα πολλοι και πολλες οι δημοτες Ερμιονιδας  που κινουνται σε μια κατευθυνση εφαρμογης ορθολογικης διαχειρισης των απορριμματων.

Δεν αποτελουν μια παραταξη κομμα η παρεα (παρ ολο που καποιοι απο αυτους ανοικουν σε συλλογικοτητες.)

Στην κατευθυνση της ανακυκλωσης κινειται και το περιβαλλοντικο σωματειο ΠΑΠΟΕΡ του οποιου ειμαι μελος.

Η ανακυκλλωση εξ αλλου ειναι η δεδηλωμενη βουληση και της παραταξης του κ Καμιζη που διεκδικει την δημαρχια του Καλλικρατειου δημου Ερμιονιδας.

Λεει κατι διαφορετικο ο κ Τσεφαλας;

Βρισιες και ουρλιαχτα απο την μερια μου δεν θα βρειτε.

Δεν ταιριαζει σε εμενα αυτος ο τροπος .Συμμετεχω στα κοινα γνωριζωντας πως παντου και παντα υπαρχουν ανθρωποι με τους οποιους δεν υπαρχει γεφυρα επικοινωνιας. Δεν σκοπευω να κατεβω σε αυτο το επιπεδο αντιπαραθεσης.Ουτε βρισιες ουτε χειροδικιες αξιζουν στον τοπο αυτο για να λυνονται οι διαφορες. Απευθυνομαι σε ενηλικες ευγενεις ανθρωπους.

Βουλωνω τα αυτια μου στους υπολοιπους γιατι συγχιζομαι χωρις λογο.

Με την βαθια πεποιθηση πως η συντριπτικη πλειοψηφια των συμπολιτων διαθετει αυτες τις αρετες ας προσπαθησουμε μεσα απο τον διαλογο και την αντιπαραθεση να λυσουμε τα καθημερινα μας προβληματα.

Νερο σκουπιδια λυματα. Αλλα και τα μεγαλυτερα ανεργια φτωχεια  δημοκρατια.

Γερασιμος Κατσαΐτης