Να μην ξεχνανε στον ΣΥΡΙΖΑ πως ειναι παραμονη εκλογων. Καθε λαθος επιλογη θα πληρωθει με διαρροες ψηφοφορων απο τον πυρηνα της αριστερας. Ετσι κι αλλιως καποιες απο τις επιλογες της ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ τις αντιμετωπιζουμε πολλοι ανθρωποι με μεγαλη επιφυλαξη. Μην παρουν λοιπον τα μυαλα της ηγεσιας αερα γιατι θα γλυστρησει η εξουσια απο τα χερια τους σαν το νερο πριν την γευτουν. Μονοδρομοι και εκβιασμοι η εμεις η το χαος δεν ισχυουν για κανενα κομμα.

Τα ΜΑΤ σκοτωνουν δολοφονουν

εδω και τωρα να διαλυθουν

ΙΑΝΟΣ

Ο Ιανός απεικονιζόταν συχνά με δύο πρόσωπα και αποκαλείτο Janus bifrons, δηλαδή διπρόσωπος Ιανός

Θα ζητησει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημα και καθαρα συγνωμη για το «λαθος» να συνδιοργανωσει με επιχειρηση την Κυριακη εκδηλωση νομιμοποιωντας ετσι τους μνημονιακους νομους;Θα ζητησει συγνωμη για οσα εγιναν στην συνεχεια απο αυτο το «λαθος»; Ποιος ηταν υπευθυνος να προχωρησει σε αυτη την εκδηλωση παρ ολες τις αντιδρασεις;

ianoskokkino

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/12/2812.html

Το συγκεκριμένο ραδιόφωνο αυτοπροβάλλεται σαν ένα αριστερό (ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ) εναλλακτικό Μ.Μ.Ε., ανοιχτό στις αγωνίες και τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας. Το σύνθημα του είναι ότι είναι «το ραδιόφωνο που ακούει».

Ο ρ/σ «105,5 στο κόκκινο» έχει ακούσει πολλές φορές για τα προβλήματα και τους αγώνες στον χώρο του βιβλίου και βέβαια έδωσε και την δυνατότητα να ακουστούν και από την συχνότητα του σταθμού. «Άκουσε» βέβαια και για το τι συνέβη στο βιβλιοπωλείο Ιανός. «Άκουσε» για τα scanners («μηχανάκια της αναξιοπρέπειας» είχαν ονομαστεί) που προωθούσαν την επιτήρηση, την εντατικοποίηση και τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων. «Άκουσε» για τα κείμενα που διακινούσαν τα στελέχη της εταιρείας παίρνοντας υπογραφές των εργαζόμενων ενάντια στο σωματείο, τους αγώνες, την συνδικαλιστική δράση και υπέρ της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας (γεγονός που συνέβη και σε Θεσσαλονίκη και σε Αθήνα). «Άκουσε» για τις απολύσεις και τις «παραιτήσεις» εργαζόμενων που δεν υπέγραψαν αυτό το κείμενο. Το ίδιο το κόμμα που ανήκει ο ρ/σ κατέθεσε στις 24/7/2014 ερώτηση στην βουλή για αυτά τα θέματα.
Τι δουλειά έχει λοιπόν το ραδιόφωνο που «άκουσε» όλα αυτά στον Ιανό; Τους φώτισε το πνεύμα των Χριστουγέννων και αποφάσισαν ότι μέρες που είναι η φιλανθρωπία (πριν μας πούνε διάφοροι και διάφορες ότι είναι αλληλεγγύη ας διαβάσουν το κείμενο του Ιανού για τις εκδηλώσεις) έχει μεγαλύτερη αξία από την διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων; Έφυγαν τα scanners, γύρισαν οι απολυμένοι στην δουλειά, καταργήθηκαν τα voucher και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έστω το εξαήμερο; Άλλαξε κάτι τελικά που μήπως εμείς δεν το μάθαμε;

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω έχει προγραμματιστεί και εκδήλωση για την Κυριακή 28 Δεκέμβρη. Ναι, για την Κυριακή που η κυβέρνηση επέβαλε με τροπολογία την τελευταία στιγμή να ανοίξουν τα μαγαζιά εξυπηρετώντας τα σχέδια πολυεθνικών και μεγάλων ομίλων της αγοράς, όπως είναι και ο Ιανός στον χώρο του βιβλίου. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν πλέον.

http://katalipsiesiea.blogspot.gr/2014/12/blog-post_28.html

B5-AcR4IcAARnhF

updates

17:19 Συγκέντρωση έξω από ΙΑΝΟ και πορεία που φτάνει Παπασωτηρίου. Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από ΓΑΔΑ στις 18:00 (@Sapienchia). Οι συλληφθέντες περνάνε αύριο (29/12) στις 12:00 από Ευελπίδων

16:38 Τρεις οι προσαγωγές έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως που μετατράπηκαν σε συλλήψεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στους 7. Ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες, που κακοποιήθηκαν βάναυσα και έχουν μεταφερθεί στη ΓΑ ΔΑ, βρίσκεται και μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων σε Vodafone/Wind.

15:51 Επέμβαση των ΜΑΤ εναντίον των αλληλέγγυων έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως με ξύλο και χημικά. Δύο νέες προσαγωγές.

Ο ιδιοκτήτης  του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς, που ζήτησε την επέμβαση των ΜΑΤ

15:48 Με την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας καταστήματος θα παραπεμφθούν αύριο οι 4 συλληφθέντες έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ζητούν από τους αλληλέγγυους που έχουν μαζευτεί έξω από το αστυνομικό τμήμα να απομακρυνθούν. Μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου Νίκου Καρατζά και της εμπορικής διευθύντριας καταθέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

15:15 Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας εκ των πέντε προσαχθέντων. Οι υπόλοιποι τέσσερις περνάνε αύριο από αυτόφωρο

14:45 Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως
Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν διμοιρίες των ΜΑΤ στους απεργούς του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στον ΙΑΝΟ, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το βιβλιοπωλείο μαζί με τον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο». Σε ανύποπτο χρόνο τους διαδηλωτές περικύκλωσαν δυο διμοιρίες που έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα τους συγκεντρωμένους. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πέντε προσαγωγές ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα από τα ΜΑΤ. Εξ αυτών, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των προσαχθέντων/συλληφθέντων είναι πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ έξω από το βιβλιοπωλείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ χτύπησαν αρχικά το γιο, ο πατέρας παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα και τότε δέχθηκε και ο ίδιος τη «φροντίδα» των κλομπ.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Ακροπόλεως, δίχως να τους έχουν γνωστοποιηθεί οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Στο ΑΤ αναμένεται δικηγόρος. Κατά πληροφορίες, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ υπέβαλε μήνυση σε βάρος των απεργών του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου. Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.

http://www.koutipandoras.gr/article/130114/ayrio-deytera-dikazontai-oi-syllifthentes-toy-ianoy-i-epiheirisi-minyse-ergazomenoys

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) καταγγέλλει την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη εργαζομένων έξω από το βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» που διαμαρτύρονταν  για το άνοιγμα του βιβλιοπωλείου την Κυριακή και ενάντια στις συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο κατάστημα, καθώς και την αυταρχική στάση της εν λόγω επιχείρησης, που προχώρησε σε μήνυση κατά των συνδικαλιστών και των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν.

Οι επτά συλληφθέντες δικάζονται αύριο Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και για το λόγο αυτό το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους που μπορούν, καθώς ανέργους και συνταξιούχους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπιδων στις 12μ.μ.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα νικήσουν!», καταλήγει το ΜΕΤΑ.

http://www.avgi.gr/article/5172838/sugkentrosi-diamarturias-stis-12-stin-euelpidon-apo-ton-sullogo-upallilon-bibliou

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων στον «Ιανό»

«Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων», ζητά με ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την την επέμβαση των ΜΑΤ κατά απεργών στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».

Τη διακοπή εμπορικής συνεργασίας με τα βιβλιοπωλεία «Ιανός» ανακοίνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» μετά και από τη χθεσινή απαράδεκτη και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των απεργών του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου.