Η αποψη του φιλου συναγωνιστη και ενεργου πολιτη Μπαμπη Αντωνιαδη ειναι για μενα παντα χρησιμη.

Εκωφαντικη η σιωπη των δικων μας δημοτικων  παραταξεων (και αυτης που υποστηριξε ο ΣΥΡΙΖΑ-Η ΡΙΚΕΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ θα μείνει στην πρώτη γραμμή, για την προώθηση και λύση των θεμάτων της Ερμιονίδας, τόσο με την παρουσία της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω από αυτό, στις κοινωνικές διεργασίες και εξελίξεις.)φυσιολατρικων κινησεων  και τοπικων επιτροπων πολιτικων κομματων σε σχεση με την Κινετα Ερμιονης -Ποτοκια(για την ΠΑΠΟΕΡ εχω σταματησει να γραφω οπως βλεπετε η εκποιηση/ αξιοποιηση του συγκεκριμενου βιοτοπου φαινεται πως δεν ειναι σημαντικο θεμα για το ΔΣ που τοσο εχει ευαισθητοποιηθει για το ελος Κοιλαδας..

Η φωτο ειναι απο τις ΠΕΠΕ

424256_2807766709597_1814641031_n

Για πουλημα μεσω ΤΑΙΠΕΔ και αλλη δημοσια γη και στην Ερμιονιδα σε Σαλαντι,Ερμιονη.ΤΑΙΠΕΔ σημαινει Ελλαδα πουλημενη | Οικολογική Εναλλακτική Πρωτοβουλία Ερμιονίδας//

42

190

Ερμιονίδα

Κινέτα

135653,00

Γη

Παραλιακή έκταση – βαλτότοπος

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Δυνατη Ερμιονιδα (Γεωργοπουλος)

ΔΗΣΥΕΡ (Σφυρης)

Λαικη Συσπειρωση Ερμιονιδας

Νεα Δυναμικη Πορεια Ερμιονιδας(Τοκας)

ΠΡΟΣΥΕΡ ( Λαμπρου)

ΡΙΚΕΣ(Λυμπεροπουλος)

Μηπως οι τοπικοι φορες να στειλουμε κανενα ευχαριστηριο στους μνημονιακους μας βουλευτες Μανιατη -Αδριανο που αξιοποιουν την δημοσια γη δινοντας την σε ιδιωτικα συμφεροντα;Οχι μονο για τα γηπεδα.Εφ ολης της υλης να τους ευχαριστησουμε.Για ολα!

Και αληθεια αφου εχουμε υφεση και βαθια οικονομικη κριση που βρισκουν τα λεφτα τα διεθνη και ντοπια  ιδιωτικα οικονομικα συμφεροντα και αγοραζουν γη κλειστα ξενοδοχεια η εκτασεις που παλια λειτουργουσαν ξενοδοχεια για να κανουν επενδυσεις που αποφερουν μισθους των 500 ευρω στους εργαζομενους.

Ειναι αναπτυξη να καταστρεφουμε τους κλειστους κολπους της Ερμιονιδας για να κανουμε σταθμους σταθμευσης για ιστιοπλοικα των εταιρειων που τα νοικιαζουν σε τουριστες;Γιατι ο εφοπλιστης κ Βερνικος αγορασε  το Γιουλη με αυτο το στοχο.Και δειτε τωρα χρονια μετα και διαμορφωση νεων ισσοροπιων (και γαμου)πως το Γιουλη εγινε Νικη και το κρατος χτιζει καταφυγιο ιστιοπλοικων ακριβως απεναντι του.Οσο για τις εταιρειες που θα διαχειριζοβνται τις μαρινες που το Ελληνικο κρατος φτιαχνει διαβαστε το δημοσιευμα

http://alliprotasi.wordpress.com/2014/09/11/anikti-sinel-taiped/

Ανοικτή συνέλευση για το ΤΑΙΠΕΔ : Μια διαφορετική ματιά

Μπάμπης Αντωνιάδης

 

Τρίτη ανοικτή συνέλευση φορέων και πολιτών, με θέμα το ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση των ακινήτων στην πόλη του Ναυπλίου και γενικότερα στο νομό: απόπειρα απολογισμού της μέχρι τώρα πορείας και προγραμματισμού των επόμενων μηνών.

 

Το ενδιαφέρον κομμάτι του εγχειρήματος είναι η λειτουργία της ανοικτής συνέλευσης ως ένας θεσμός συζήτησης και κατάθεσης απόψεων.  Στα αρνητικά συγκαταλέγεται ότι αντιμετωπίζεται από πολλούς ως χώρος μαζικής προβολής στενών κομματικών απόψεων.

Ας δούμε όμως τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά:

Αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας μια θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που διαθέτει πολιτικό πλαίσιο αλλά και συγκεκριμένες δράσεις.

Έχουμε τη συνέχιση της παρουσίας αριθμού πολιτών (όχι  τόσο μεγάλου όσο θα επιθυμούσαμε) στις ανοικτές συνελεύσεις.

Έχουμε τη διάθεση να προγραμματιστούν πράγματα όχι εντυπωσιασμού (βλέπε την εμμονή στην κατάληψη κτηρίου) αλλά στοχευμένα και με διάρκεια.

Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε γενικές πολιτικές αναγωγές που κάποιος, πιο ουδέτερος παρατηρητής, θα έλεγε ότι καταλήγουν σχεδόν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: για να λυθεί οριστικά το θέμα πρέπει να ψηφίσουμε συγκριμένο κόμμα. Είναι λογικό, και ως ένα βαθμό πολιτικά αναγκαίο, η αναφορά αυτή να γίνεται από βουλευτή κόμματος ή από κομματικά στελέχη.  Δεν είναι όμως παράλογο και λαϊκίστικο αυτό να γίνεται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και από δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις  (εκείνα τα ψιλά γράμματα από τις μπροσούρες της αριστεράς  για την  αυτονομία των κινημάτων δεν μας λένε πλέον τίποτα;);

Δεν πρέπει κάποιοι να βλέπουν τις συγκεντρώσεις αυτές ως μαζικό χώρο αλίευσης ψήφων,  οπαδών και υποστηρικτών ή ως χώρο διαμόρφωσης πολιτικών – κομματικών συμμαχιών.

Για να νοιώθει ο καθένας άνετα και ουσιαστικά συμμέτοχος μέσα σ’ αυτές, θα πρέπει να είμαστε όλοι ανεκτικοί στο διαφορετικό.

Οι δικιές μου σκέψεις για να πείσουμε την κοινωνία:

  1. Στηρίζουμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο ως πολιτικό πλαίσιο αλλά και στις αποφάσεις λειτουργίας της επιτροπής και των μέτρων που έχουν αποφασιστεί. Συμμετέχουμε ενεργά ακόμα και όταν διαφωνούμε πολιτικά με ενέργειες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο ένα παράλληλο συμμετοχικό θεσμό. Έτσι κατοχυρώνουμε πρακτικά τη δυνατότητα έκφρασης και καταγραφής της διαφορετικής άποψης, χωρίς να καταγγέλλουμε το θεσμό της επιτροπής που έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα δεν καταργούμε την ανοικτή γενική συνέλευση.
  2. Το ζήτημα είναι να αναδείξουμε στην κοινωνία, μέσα από δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις ή φορείς της πόλης ή του νομού, την πώληση των ακινήτων ως μια καταστροφική προοπτική για τον τόπο μας, που βασίζεται σε μια λογική διαφορετικής ανάπτυξης. Το δίλημμα των φορέων σήμερα δεν είναι αν είσαι υπέρ ή κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Θα πρέπει κατ’ αρχήν να διευκρινίσουμε που εντάσσονται οι συγκεκριμένες πωλήσεις στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Το αίτημα και η άποψη για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα επόμενο ζήτημα και όχι η προμετωπίδα του αγώνα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει κάποιος που πολιτικά ανήκει, ψηφίζει ή υποστηρίζει τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ να αποκλειστεί ως άτομο από ένα τέτοιο διάλογο.
  3. Η γενική πολιτική συζήτηση για την «πολιτική γης» είναι θέμα κομμάτων και φορέων. Είναι αναγκαίο να γίνει μελλοντικά αλλά όχι να αναχθεί σε ζήτημα αιχμής τοπικών φορέων για να μαζικοποιηθεί ένα κίνημα πολιτών ενάντια στις πωλήσεις ακινήτων.

Ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν σε φυσικό έδαφος και ας μη γίνουν λουλούδια ανθισμένα στο τεχνικά πολιτικό θερμοκήπιο που εμείς θα διαμορφώσουμε.

 

Υ.Γ. Η  απόφαση του δημοτικού συμβούλιο, στην οποία σήμερα όλοι αναφερόμαστε στο πολιτικό σκέλος αλλά και στα άμεσα μέτρα, είναι αυτή που εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο γράφων και άκουσε έπειτα τα εξ αμάξης για οπορτουνισμό, τυχοδιωκτισμό και πολλά άλλα σε -ισμό.

Έτσι, για την ιστορία ρε γαμώτο …….

Σεπτεμβρίου 2014
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • 1.531.879

Αρχείο

RSS Ερμιονιδα μας αρεσει δεν μας αρεσει

Kατηγορίες

Κατηγοριες Tag

14 ΝΕΟ ΧΑΔΑ 2020 COVID19/SARS-CoV-2 SRF ΚΑΣΑ/ RDF ΚΑΠΑ Αγωνιστικη Συνεργασια Πελοποννησου Αδεσποτα Αναβαλος Ανακυκλωση Ανεμογεννητριες Αντωνης Στασινοπουλος Αφαλάτωση Αφαλατωση Χωνια Βαρουφακης Βασιλης Λαδας Βερβεροντα Βιβη Σκουρτη Βουλευτικες Εκλογες 2015 Βουλευτικες Εκλογες 2023 Γιαννης Γεωργοπουλος Γιορτες ελιας ΔΕΗ Δασος Κορακιας Δεκα τεσσερες ΧΑΔΑ τριτης γενιας Δημητρης Σφυρης Δημοτικες εκλογες 2023 Δημοτικη Επιτροπη Διαβουλευσης Δημοτικο σχολειου Πορτο Χελιου Διαφανεια στην υποθεση ΔΕΣΦΑΚ (Σφαγεια Κρανιδιου) Διαφανεια στο Σκανδαλο αποχετευτικου Κρανιδιου Διαφανεια στο σκανδαλο του Δεματοποιητη Δρομοι πεζοδρομια ΕΤΑΔ-ΤΑΙΠΕΔ Καραβασιλη Καταφυγιο αδεσποτων σκυλων Καταφυκι Κεντρο Υγειας Κρανιδιου Κοιλαδα Κυκλοφοριακο Λουμη Γιανικοπουλου Αγγελικη Μαρινα Πορτο Χελιου Μονη Αυγου Μπαρου Μπουκλης Ναυπλιο Νοτιος Κομβος Κρανιδιου Ουκρανια Πανω Πλατεια Κρανιδι Πεζοδρομια στις πολεις Ποσιμο νερο Πρασινο Σημειο Προσφυγες Μεταναστες Προσφυγες στην Ερμιονιδα-η εποχή του Γαλαξια Πυξιδα του Νου/Dolhpin Capital ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονιδας Στην Ερμιονη αλλοτε και τωρα ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Τασσος Λαμπρου Τατουλης Τσαμαδος Γιαννης Τσιρωνης Φωτιες ΧΑΔΑ Δισκουριων ΧΑΔΑ Νο3 Καμπου Κρανιδιου ΧΑΔΑ Νο 4 Μυλων Κρανιδιου Χριστουγεννα Χρυση Αυγη Ωρα της γης αεροδρομιο αποκατασταση ΧΑΔΑ επιδομα ανεργιας καυση απορριμματων κομποστοποιηση φωτια 9 Φλεβαρη φωτοβολταικα χουντα

Σχολιάστε

Comments feed for this article

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.