Εγινε την περασμενη Παρασκευη η συγκεντρωση του ΚΚΕ στο Λυκειο Κρανιδιου με ομιλητη τον ευρωβουλευτη Κοιλαδιωτη κ Γιωργο Τουσσα .

Για μενα ηταν εκπληξη η συμμετοχη του κοσμου. Πανω απο 60 ανθρωποι καθε ηλικιας στην αιθουσα με τους αγωνιστες της εθνικης αντιστασης να ειναι αισθητα η πλειοψηφια. Λιγωτεροι οι μεσηλικες και ελαχιστη οπως παντα η νεολαια της Ερμιονιδας.Περισσοτεροι οι αντρες και καθολου μεταναστες. Για τους μεταναστες το ΚΚΕ ειναι το κομμα που εχει ανοιξει τις πορτες τους εχει υπερασπιστει και τους εχει βοηθησει σε πολλες περιπτωσεις. Ειναι περιεργο λοιπον που οι εργατες μεταναστες δεν ηρθαν να ακουσουν τι λεει το κομμα που θελει να μιλησει στο ονομα της εργατικης ταξης της χωρας.

Καλο θα ηταν παντως τους εξηντα ανθρωπους να τους βλεπαμε και στις απεργιακες συγκενρωσεις στην πανω πλατεια  καθως επισης και στις εθελοντικες δρασεις και συζητησεις για τα τοπικα προβληματα. Γιατι εκτος απο λιγους ανθρωπους που καποτε  εκπροσωπουν το  ΚΚΕ  σε ολα τα παραπανω οι υπολοιποι εμφανιζονται μοναχα στις εκλογες .Για μενα η αριστερα πρεπει να εχει θεσεις και καθημερινη  δραση στον τοπο που ζουμε και δουλευουμε. Μονο τοτε μπορει να ειναι αποτελεσματικη και να πλησιασει και αλλους ανθρωπους που πιθανα σημερα κρατιωνται μακρυα της για ιδεολογικοπολιτικους λογους  και προκαταληψεις.

Η ομιλια του κ Τουσσα καλυψε για περιπου μια ωρα  ολο το ευρος των θεσεων του ΚΚΕ για την παγκοσμια οικονομικη καπιταλιστικη κριση και μετα αναφερθηκε στην Ελλαδα και τις θεσεις του κομματος του για την διεξοδο απο την κριση. Λιγες οι ερωτησεις και λιγωτερες οι τοποθετησεις απο τον κοσμο.

Καθιστος διπλα στον κ Τουσσα ο εκπροσωπος του ΠΑΜΕ στην Ερμιονιδα κ Στελιος Τσιχλιας.

Παρων απο πλευρας Δημου Ερμιονιδας ο κ Κουστας.

Παροντες και παρουσες και αλλοι (λιγοι) ενεργοι πολιτες της Ερμιονιδας που μαλιστα συμμετεχουν σε συλλογικους φορεις αλλα μαλλον παρακολουθησαν την συζητηση σαν ατομα μιας και δεν δηλωθηκε η παρουσια και ο χαιρετισμος συλλογικων φορεων της επαρχιας μας.

Και πολυ περισσοτερο του συλλογου ξενοδοχουπαλληλων και του σωματειου οικοδομων των δυο εργατικων σωματειων δηλαδη της επαρχιας μας.

Το ΚΚΕ ειναι μια υπολογισιμη κοινοβουλευτικη δυναμη  με θεσεις και προτασεις οχι μονο σε κοινοβουλευτικη παρουσια αλλα και στο λαικο και εργατικο κινημα. Οι θεσεις του ανεξαρτητα με το αν καποιος ειναι ψηφοφορος του η οχι χαρακτηριζονται απο συνεπεια και ο χρονος πολλες απο αυτες τις εχει επιβεβαιωσει. Πιστευω πως οι θεσμικοι εκπροσωποι αλλα και οι συλλογικοι φορεις θα επρεπε να εχουν τιμησει με την παρουσια τους αυτη την εκδηλωση.

Το ΚΚΕ ειχε παρει 217 ψηφους στις εκλογες του 2007 και 167 στις εκλογες του 2009 στην Ερμιονη.

Στο Κρανιδι το 2007 πηρε 371 ψηφους και το 2009 πηρε 254.

Συνολικα στην Ερμιονιδα  πηρε

το 2007 -588 ψηφους και

το 2009-421 ψηφους

Το βιντεο ειναι του γειτονα Ιχνηλατη http://orangespotters.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html

.