Φυσικα για τα κομματα και τα μεγαλα στελεχη η Αργολιδα τελειωνει στο Ναυπλιο.Η κακομοιρα Ερμιονιδα με τους λιγες χιλιαδες ψηφους της δεν αξιζει την ταλαιπωρια του φιδισιου δρομου. Γιατι ο αλλος δρομος που παρεκαμπτε το Λυγουριο ειναι ακομα σκαμμα.

Με αυτα και με κεινα ουτε η ΔΗΜΑΡ ουτε ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ,ουτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,  ουτε οι Οικολογοι Πρασινοι εχουν εκπροσωπους στην ξεχασμενη επαρχια μας. Ψηφους ομως παιρνουν. Και θελουν. Τι να τους κανεις τους ψηφους οταν εδω στα τοπικα προβληματα στην καθημερινοτητα δεν υπαρχουν οι παρεμβασεις των διαφορων πολιτικων χωρων. Γιατι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ της Ερμιονιδας ειναι σκιες του παρελθοντος τους. Ψηφοσυλεκτικοι μηχανισμοι για τις κεντρικες εξουσιες. Εναν υποψηφιο βουλευτη προσπαθησε να εχει η ΠΑΣΟΚικη Ερμιονιδα τον κ Σιδερη και μαλιστα πηρε δυο χιλιαδες ψηφους τους περισσοτερους απο την επαρχια μας. Αγαπητος και αναγνωρισιμος οχι λογω των πολιτικων του θεσεων αλλα κυριως για την διαχρονικη προσφορα του στα θεατρικα δρωμενα της Ερμιονιδας.

Ο ιδιος μαλιστα φλερταρησε και  με το Δημαρχιακο χρισμα του κομματος του. Αλλα και αυτος χαθηκε στην πορεια. Απων πολιτικα σε ολη αυτη την κρισιμη περιοδο για τον τοπο μας.

Η κοινωνια στην συντριπτικη της πλειοψηφια ειναι παθητικος θεατης οσων καταστροφικων γινωνται σε βαρος της. Και γι αυτο αδυνατει να βγαλει νεους ηγετες, πρωτοπορους αγωνιστες πολιτες, που θα σηκωσουν το βαρος της αντιστασης και της εκφρασης των αναγκων μας.

Τι να μας πει και ο επαγγελματιας πολιτικος κ Κουβελης. Ασπρισαν τα μαλια του και τα ιδια λεει μια ζωη. Ειναι συνεπης στις αποψεις του για πλατιες ευρωπαικες- εθνικες ενοτητες , δεν λεω, αλλα μια ζωη συστημικος. Και αυτο το συστημα βουλιαξε. Με ευθυνη των διαχειριστων και υποστηρικτων του. Αυτοι οι πολιτικοι δεν μπορουν να μας σωσουν. Ειναι μερος του προβληματος.

Σκοπός όλου του προγράμματος και κεντρική ιδέα είναι ένα εναλλακτικό, προοδευτικό, αριστερό, ρεαλιστικό, συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης για έναν Νομό όπως της Αργολίδας, που μπορεί να στηριχθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του (αρχαιολογικοί χώροι, γεωργία, εκπαίδευση, τουρισμό)

Γενικοτητες. Λογια. Αρχαιολογικοι χωροι, πορτοκαλλια και λεμονια, λαδι, κλειστα ξενοδοχεια δυο μηνων λειτουργιας και στο τελος και η εκπαιδευση.

Ποιο ειναι το συγκριτικο πλεονεκτημα της Αργολιδας στην εκπαιδευση δεν εχω καταλαβει.

Απορω πως οι πολιτικοι του συστηματος δεν βαριωνται να λενε αυτα τα λογια ξανα και ξανα επαναλαμβανοντας τα ιδια και τα ιδια αλλαζωντας καποιες λεξεις κλειδια. Προοδευτικο ,αριστερο,εναλλακτικο.

Μονο μια λεξη ειναι κοινη.Ο ρεαλισμος.

Γιατι το ρεαλιστικο ειναι η μαγικη λεξη για ολους τους υπερασπιστες του συτηματος. Να παταμε γερα τα ποδια μας στην πραγματικοτητα. Αυτο θελουν τα συστημικα κομματα. Γι αυτους το σημερα ειναι το μονο δυνατο πλαισιο η μονη εφικτη πραγματικοτητα. Και ετσι μας εφεραν βημα βημα στο αδιεξοδο.Ρεαλισμο στον ρεαλισμο μας εφεραν στο σουρεαλισμο. Μιας χωρας που αργοπεθαινει ο λαος της και την γλυτωνει το μεγαλο κεφαλαιο.

Ε λοιπον αν κατι διαχωριζε παντα  την αριστερα απο τα αλλα κομματα ηταν το ονειρο. Η ανατροπη της πραγματικοτητας. Γιατι αν μενουμε μια ζωη στην πραγματικοτητα θα αναβαμε ακομα φωτια τριβωντας δυο ξυλα οι ανθρωποι.

Δεν ειναι φυσικα ολα τα κομματα ιδια. Οι εξ ισου συστημικοι Οικολογοι Πρασινοι λενε διαφορετικα πραγματα. Εχουν διαφορετικες θεσεις και τεκμηριωμενες προτασεις για λυσεις μεσα στα πλαισια του καπιταλισμου. Αν πιστευετε πως ο καπιταλισμος ειναι η μονη εφικτη κοινωνικη οργανωση ακουστε τον λογο τους. Η ΔΗΜΑΡ προς νεο ΠΑΣΟΚ μου φερνει.Το σοσιαλδημοκρατικο ρεαλιστικο εργο το εχουμε δει και το ζουμε σημερα σε ολα το μεγαλειο του!

http://www.dhmarargolidas.blogspot.com/2012/03/14-3-2012.html

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Ο Φώτης Κουβέλης στην Αργολίδα στις 14-3-2012

 
Το πρόγραμμα:
10:30-11:00 Προσύμνη (μουσικό σχολείο-καφές)
11:20-12:20 Νοσοκομείο Αργους (συνάντηση με φορείς ιατρών-φαρμακοποιών κλπ)
12:30 Κολυμβητήριιο
12:35 Σιδηροδρομικός Σταθμός
12:40 Παλιό ξενία
12¨45 Ακροναυπλία
13:00 Αρχαιολογικό μουσείο
13¨30 Συνέντευξη Τύπου
14:00 Γεύμα στη Νέα Κίο
17:00 Ειδικές συναντήσεις
18:00 Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς (Επιμελητήρια, Εργατικά Κέντρα, Εμπορικούς Συλλόγους, Σύλλογο Ξενοδόχων)
19:30 Ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Άργους.
Τέλος
Σκοπός όλου του προγράμματος και κεντρική ιδέα είναι ένα εναλλακτικό, προοδευτικό, αριστερό, ρεαλιστικό, συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης για έναν Νομό όπως της Αργολίδας, που μπορεί να στηριχθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματά του (αρχαιολογικοί χώροι, γεωργία, εκπαίδευση, τουρισμό)