Λιγα ειχα ακουσει για τον κ Κορτζιδη

Βασικα οτι εγραψαν οι εφημεριδες πως εκανε απεργια πεινας  για να δοθει η παραλια στον κοσμο και πως βγηκε μπροστα για να γκρεμιστουν παρανομες περιφραξεις των νυχτερινων κεντρων.

Οπως κανουν οι Δημαρχοι στην Ερμιονιδα δηλαδη.

Διαβασα ομως στην εφημεριδα της αριστερας Δρομος (στο τελευταιο τευχος και στην σελιδα 12) μια συνεντευξη του με αφορμη και νεα απεργια πεινας που κανει για να μην χαθει ο Δημος του.

Αναδημοσιευω αποσπασματα απο αυτα που μου εκαναν εντυπωση.

Το θεμα βεβαια ειναι οχι μονο να υπαρχουν μικροι δημοι αλλα και να λειτουργουν με αμεση δημοκρατια να ειναι δηλαδη οπι πολιτες ενημερωμενοι και να συμμετεχουν στα του Δημου τους.

Δημοκρατια εξ αλλου ειναι το κρατος του λαου, του δημου, οπου ολοι οι πολιτες  εχουν ευθυνες, γνωμη και θεση για την ζωη τους.

Ολες οι αλλες παραλλαγες ειναι κατι αλλο.Δημοκρατια παντως δεν ειναι.

Ο περιορισμος των βουλευτων που προωθειται σημερα απο κυκλους θα θιξει κατα κυριο λογο την αριστερα και οποια νεα φωνη παει να βγει.

Τα δυο κομματα αντε να χασουν και εικοσι βουλευτες τιποτα δεν εγινε.

Πως θα γεννηθει το νεο που ολοι αποζητουν ακομα και αν εχουμε μια περισσοτρερη αναλογικη εκπριοσωπηση οταν οι βουλευτικες εδρες περιοριστουν;

Ολοι οι βουλευτες δεν ειναι συμμετοχοι σε αυτα που γινωνται.

Η αριστερα (και η πολιτικη οικολογια ) προειδοποιει εδω και χρονια για τις καταστροφικες επιλογες  των δυο μεγαλων κομματων.

Οχι μονο στην οικονομια αλλα και στο περιβαλλον.

Οταν τα ελεγαν ομως ειμασταν αναχρονιστικοι κολημενοι η ιστορια ειχε τελειωσει και αλλες τετοιες μπουρδες.

Και ξαφνικα το διευθυντηριο της ΕΕ ανοιγει σαμπανιες γιατι αποφασισε να καταργησει την συνθηκη του Μααστριχτ.

Αυτα που ελεγε το «εξωπραγματικο «ΚΚΕ δηλαδη.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/05/2010&id=160832

Με την ιστορική αυτή απόφασή της η ΕΚΤ «σπάει» το «ταμπού» της νομισματικής χρηματοδότησης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Η ευχέρεια της Κεντρικής Τράπεζας να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, τυπώνοντας στην ουσία νέο χρήμα, είχε απαγορευτεί διά ροπάλου από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ

Τωρα επιτρεπεται στην Ευρωπαικη τραπεζα να ενισχυει κρατη γιατι αλλιως θα καταρευσει το οικοδομημα τους.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/05/2010&id=160828

Η δημοκρατια θελει βαθεμα και ανοιγμα. Αποκεντρωση των αποφασεων περισσοτερους αντιπροσωπους για τους πολιτες φυσικα μικροτερες αμοιβες .Η Γερμανια για παραδειγμα με τους λιγωτερους βουλευτες ειναι ομοσπονδιακο κρατος  με περιφερειακη διοικηση και καμμια σχεση δεν εχει με την Ελλαδα.

Εδω στην επαρχια μας σιωπη. Οι φωνες κατα του Καλλοκρατος γινωνται σε μια τελειως διαφορετικη βαση.

Οι εκπροσωποι της Ερμιονης ειναι κατα της αφομειωσης της πολης τους απο το Κρανιδι για λογους διατηρησης των προνομιων τους.

Και εδω που τα λεμε αυτοι τουλαχιστον εβαλαν και λαμπες χαμηλης καταναλωσης στα φωτιστικα.Οταν ενωθουν με το Κρανιδι θα πληρωνουν και το δημοτικο ρευμα των  γειτονων τους. Οσο για τα σκουπιδια;

 Τα φορτωσαν ολοι στα Διδυμα.

Αντιπολιτευση σημερα δεν ειναι να παρεις την εξουσια απο αυτους που κυβερνανε και να κανεις τα ιδια λιγο καλυτερα.Ο τοπος μας χρειαζεται μια θεμελιακη αντιπολιτευση που θα συγκρουστει με την μεχρι σημερα πορεια και θα κανει ενα νεο ξεκινημα. Απο τους δημους μεχρι την κεντρικη κυβερνηση.

Και το αιτημα ειναι πανευρωπαικο.

Ηδη ενας απο τους ορους της κρατικης χρηματοδοτησης ειναι για την Γαλλια η απολυση χιλιαδων δημοσιων υπαλληλων.

Η Ελλαδα ειναι η αρχη.

Συντομα ολοι οι λαοι της Ευρωπης θα ειναι στον δρομο.