http://www.athikia.com/

Την φωτογραφια την εχουν παρει απο αυτο εδω το ιστολογιο και ειναι ο χωρος του δεματοποιητη στο Αναθεμα.

Εδω βιντεο του Δημαρχου Σαρωνικου που υπερασπιζεται το εργοστασιο καυσης. http://www.sfedona.gr/2010/03/14/stogias/#Scene_1

Τα Αθικια ειναι ενα πανεμορφο χωριο στον Δημο Σαρωνικου στην Κορινθια. Αλλα χωρια τριγυρω ειναι ο Σολομος  το Αλαμανο και αλλα.

Εχει και αυτο τα προβληματα του.Νταμαρια, κεραιες στον προφητη Ηλια που σε πιανει πονοκεφαλος …Βρειτε μου ενα αλλο χωριο στην Ελλαδα με τοσα προβήματα ειπε ενας δημοτης και μουρθε να φωναξω Διδυμα.

Στο 1,5 χλμ είναι το “σεισμογενές” από τα φουρνέλλα Αλαμάνο, στο δρόμο προς Χιλιομόδι ο πνιγμένος στη σκόνη οικισμός στου Γεμενή, πίσω από το μισοφαγωμένο βουνό το Μαψό, στα 3 χλμ ο σκεπασμένος κάθε πρωί με νέφος Σολωμός, στα 4 χλμ τα Αθίκια και το Χιλιομόδι.
Ο Γκας είναι το βασικό πέρασμα για πρόσβαση στα ορεινά χωριά της ανατολικής Κορινθίας, μέσω της ΠΕΟ Κορίνθου – Άργους.
Χώρια ότι καθημερινά βγάζουν εκεί το ψωμί τους τουλάχιστον 100 καλλιεργητές και επαγγελματίες.
Τα νταμάρια δεν υπήρχαν ανέκαθεν στο Γκα, κάποιος τα έστησε και τα εκμεταλλεύεται, το ίδιο και το ασβεστοκάμινο, το ίδιο και τα πισσάδικα και οι καπνοί τους. Και αυτά είναι που οδήγησαν στην υποβάθμιση και την ερημοποίησή του Γκα.


Βρεθηκα λοιπον εκει να δω τι καλεσμα εκαναν η αντιπολιτευση του Δημου για να ενημερωσουν.Συντομα θα εχω το ψηφισμα που υπεγραψαν οι πολιτες και θα το αναρτησω.

Με τα κομματικα τους μπερδευτηκα για το ποιος ειναι ΝΔ και ποιος ΠΑΣΟΚ ετσι εσβυσα αυτα που ειχα γραψει εδω διαβαστε το σχολιο για να ενημερωθειτε.

Ακομα ειμαι σε επαφη με τους πολιτες στην Θηβα ετοιμαζουν μεγαλη συγκεντρωση και ειμαστε σε επικοινωνία.Ο αγωνας γιναται πλεον κοινος και πανελλαδικος.

Στα Αθικια λοιπον θελουν να στησουν ενα εργοστασιο καυσης συμμειτων δεματων απορριμματων -ενεργειακης αξιοποιησης.

Και οχι μονο.Και μια μοναδα της ΔΕΗ υπερ υψηλης τασης οπου θα αποροφα το παραγομενο ρευμα απο την καυση των σκουπιδιων.

Εκει θα πανε τα δεματα μας αν γινει ποτε. http://korinthiannews.gr/?p=9537   Αν οχι θα τα θαψουμε στα Διδυμα. Και οταν γραφω τα δεματα μας εννοω 15 χιλιαδες τονους τον χρονο συμμεικτα δεματα απορριμματων Επιδαυρου Λυγουριου Κρανιδιου Ερμιονης.

Βεβαια δεν θα πανε μονο αυτα .Θα πανε δεματα ολων των δεματοποιητων Πελοποννησου γιατι οχι και της Αττικης.Εξ αλλου ενα εργοστασιο εκει και ενα στην Θηβα βολευουν για μεταφορα των απορριμματων της μητροπολης ακομα και με τρενο.

Και φυσικα θα βαλουνε και εναν απο τους αγορασμενους δεματοποιητες.

http://korinthiannews.gr/?p=9537

Πέρασε η πρόταση Τόγια για εγκατάσταση του δεματοποιητή στη θέση ΓΚΑ…

Κάποια στιγμή και ενώ η ώρα περνούσε και δεν είχε βρεθεί θέση, αλλά ούτε είχε παρθεί απόφαση, υπήρξε έντονος εκνευρισμός, επειδή κάποιοι Δήμαρχοι σηκώθηκαν να φύγουν, μεταθέτοντας την ψηφοφορία για τη θέση του δεματοποιητή, σε επόμενη συνεδρίαση. «Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια κύριοι! Ο χρόνος μας πιέζει! Έχει κάποιος συγκεκριμένη πρόταση για την άμεση τοποθέτηση του δεματοποιητή;», ακούστηκε από τον πρόεδρο. Τότε πήρε το λόγο ο Δήμαρχος Σαρωνικού και είπε ότι δέχεται τον δεματοποιητή στη θέση ΓΚΑ Αθικίων, με τους εξής όρους: Πρώτον, τα απορρίμματα που θα δεματοποιούνται εκεί, να πηγαίνουν αμέσως μετά στους σημερινούς ΧΑΔΑ, -απλά γλιτώνοντας όγκο- και δεύτερον, να γίνει το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης στην ίδια περιοχή. Η πρόταση μπήκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, εκτός από τον κ. Α. Παπαγγελόπουλο επειδή όπως είπε ήταν εξ΄ αρχής κατά των δεματοποιητών και του Δημάρχου Τενέας Χ. Χασικίδη, επειδή ήθελε το εργοστάσιο στα όρια του Δήμο του

Ειπαμε .Οσο πιο πολλα σκουπιδια τοσο καλυτερα για την πολυεθνικη που θα εισπρατει δημοτικα τελη και θα πουλα ενεργεια.

Ακουσα ξανα τα ιδια παραμυθια για την Βιεννη που εχει εργοστασιο καυσης  μεσα στην πολη  για το υλικο που θα καιγεται και ειναι RDF (ψεμα τα συμμεικτα δεματα δεν ειναι RDF) για το υπολοιπο που θα καιγεται αντι να θαβεται(και πως θα βγαζει ενεργεια -λεφτα το εργοστασιο αν ανακυκλωνουμε τα καυσιμα οργανικο χαρτι πλαστικο) μιας και θα συνεχισουμε την ανακυκλωση και αλλα τετοια που γινονται η νεα καραμελα στο στομα των υπευθυνων.

Ολα αυτα ξανα απαντηθηκαν απο επιστημονες θα τα ξαναπουμε ξανα και ξανα οι ενεργοι πολιτες μεχρι να μαλλιασει η γλωσσα μας ειναι ολα υπεκφυγες και ψεματα ανακατεμενα με αληθειες ετσι που να μπερδευουν τον κοσμο.

Θυμαστε κανενα να μιλα για εργοστασιο καυσης ενεργειακης αξιοποιησης περσι;

Για μοναδα ολοκληρωμενης διαχειρησης μας λεγανε μεχρι πριν λιγο και την μπερδευανε και με τα ΚΔΑΥ (τα κεντρα διαχωρισμου ανακυκλωσιμων υλικων) πως δηλαδη θα πηγαινανε εκει τα συμπιεσμενα συμμεικτα δεματα  (που θα τα συμπιεζανε για να μειωθει το κοστος μεταφορας) θα τα ανοιγανε και θα τα στελνανε για ανακυκλωση.Ψεματα.

Η καυση εχει δρομολογηθει εδω και καιρο απο τον προηγουμενο -δεν -θυμαμαι-πια- το -ονομα- του Περιφερειαρχη.

Να μη σας πως τι ελεγε δημοσια στην πλατεια ο Δημαρχος Κορινθου για την αγορα των δεματοποιητων απο τον πρωην περιφερειαρχη .Ομως τα ελεγε οταν ηταν σιγουρος πως τα μικροφωνα ηταν κλειστα.

Ολο και περισσοτερες φωνες μιλανε ομως και εμεις σφυριζουμε στον αερα λες και δεν τρεχει τιποτα.

Οι δεματοποιητες αυτοι πρεπει να επιστραφουν.Ουτε ανακυκλωσιμα να δεματοποιησουν σημερα αυριο η μεθαυριο ουτε τιποτα.

Καθε υπερασπιση της χρησης των δεματοποιητων ειναι τελικα νομιμοποιηση σε βαθος χρονου της καυσης.

Τα αποθηκευμενα δεματα θα χρησιμοποιθουν σαν μοχλος πιεσης της κοινης γνωμης μαζι με τα ΜΑΤ απο την πλευρα κρατους και επιχειρηματιων για να επιβληθουν τα εργοστασια καυσης ενεργειακης αξιοποιησης πανω στους κατοικους καποιας περιοχης της περιφερειας.

Αν δεν τα καταφερουν στα Αθικια μπορει να ρθουν και στην Ερμιονιδα.

Εξ αλλου ειμαστε υπακουοι εμεις εδω και δεν δημιουργουμε προβληματα.

Δεν θα γινεται αλλιως βλεπετε, οταν θα εχουμε εκατονταδες χιλιαδες τονους πακετα στην περιφερεια, παρα να τα καψουμε .

Η να τα θαψουμε επι τοπου.

Κατηγορουμενος ο Δημαρχος Κορινθου (ο Δημαρχος Σαρωνικου δεν ηρθε) που ειχε να αντιμετωπισει μια αιθουσα γεματη που με κοπο συγκρατουσε την οργη της.

Μετα την ημεριδα της ΠΑΠΟΕΡ περσι τον Μαρτη 7ΜΑΡΤΗ2009

και το ανοικτο δημοτικο συμβουλιο στα Διδυμα στις 10 Φλεβαρη 10ΦΛΕΒΑΡΗ2010

ηταν η Τριτη παρομοια συγκεντρωση που βρεθηκα.

Ιδια λογια, ιδια οργη, ιδια αποφασιστικοτητα,απο τον κοσμο . ιδιοι μαζεμενοι απολογουμενοι και ταυτοχρονα αλλαζονες υπευθυνοι.

Μονο τα προσωπα αλλαζαν.

Εγω δεν ειδα σε καμμια λαικη συνελευση να σηκωθουν κατοικοι και να υπερασπιστουν δεματοποιητες -καυση. Μονα στα δημοτικα συμβουλια στα περιφερειακα οργανα στους διαδρομους των υπουργειων λαμβανονται αυτες οι αδιαφανεις αποφασεις .Ερημην των πολιτων.

Γιατι δεν κανουν μια ολοκληρωμενη προταση να την κατεβασουν σε ενα δημοψηφισμα να δουμε ποιος θελει δεμοτοποιητες και πολυεθνικες που θα εισπρατουν δημοτικα τελη και θα πουλανε ενεργεια στο κρατος.

Ποιος ελεγκτης θα μπαινει στο εργοστασιο της ταδε πολυεθνικης θα λεει το πανακριβο  φιλτρο συγκρατησης διοξινης θελει αλλαγμα και η πολυεθνικη θα υπακουει.Χωρις να τον πιεσει πολιτικα μεσω των προισταμενων του χωρις να τον δωροδοκισει.Εδω κανουν οι αρχες τα στραβα ματια σε μικροτερες υποθεσεις στα εργοστασια ενεργειακης αξιοποιησης θα δουλεψει καλα το κρατος;Γιναμε Βιεννη και δεν το καταλαβαμε;

Αλλα επειδη η Βιεννη πολυ φοριεται σαν προπαγανδα ισως πρεπει καποια στιγμη να αναφερθουμε στο συγκεκριμενο εργοστασιο.

Πλακα μας κανουνε.Θα μας πιουν το αιμα και θα δηλητηριασουν την χωρα οσο τους παιρνει και μετα θα φυγουν για Αφρικη.Για να βρουν αλλα κρατη και αλλους ελεγκτες πιο βολικους.

Τιγκα η αιθουσα.Οταν εφτασα δεν μπορουσα να μπω μεσα ο κοσμος παρα την βροχη εφτανε μεχρι  εξω στο δρομο.Μετα απο πεντε ωρες διαλογου εφυγε το ενα τριτο περιπου αλλα η αιθουσα ηταν ακομα γεματη.

Εργοστασιο καυσης στα Αθικια δεν προκειται να γινει ναστε σιγουροι.Τα δεματα στα Διδυμα θα μεινουν for ever

Με το να καθομαστε στην καρεκλα μας περιμενοντας κατι να γινει δεν θα πετυχουμε τιποτα.Η σιωπη ειναι συνενοχη.

Αναφερομαι σε ολους τους ενεργους πολιτες,  δημοτικες παραταξεις , περιβαλλοντικες οργανωσεις.

Απο αυτη την οργισμενη και βαθια πολιτισμενη συναντηση κραταω αναμεσα στα αλλα τα λογια του ιερεα.

Τι να τα κανουμε τα λεφτα;

Θα αγορασουμε μια χρυση λεκανη για να φτυνουμε μεσα το αιμα απο τα δηλητηριασμενα πνευμονια μας.

Η τοποθετηση της  της Βασως Χριστοπουλου ηταν βαθια πολιτικη και εθεσε το θεμα σε ολες τις διαστασεις του.

Πολιτικη και η παρεμβαση του εκπροσωπου των οικολογων παρασινων κ Σπινθακη  που θυμισε στους παρευρισκομενους πως στις επομενες εκλογες πρεπει να  σκεφτουν πριν ψηφισουν. Πρωτα απ ολα ο τοπος μας οι πολεις μας και μετα οι κομματικοι μηχανισμοι ειπε χαρακτηριστικα.

Στους αγωνες για το περιβαλλον εδω στην Αργολιδα και την Κορινθια συναντω ξανα και ξανα μεχρι στιγμης, πολιτες που ανοικουν στους Οικολογους Πρασινους και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοι κυριως τρεχουν να ενημερωσουν, συντονισουν, διοργανωσουν.

Χωρις να κανουν καμμια κομματικη προπαγανδα απο οσο εχω καταλαβει.

Και φυσικα και ανενταχτοι ενεργοι πολιτες και πολιτισες που ομως κινουνται στον ευρυτερο πολιτικο χωρο αυτων των κομματων χωρις να ειναι οργανωμενοι.

Αυτοι οι ανθρωποι εκφραζουν πολιτικα  σημερα τις κοινωνιες των πολιτων οταν βγαινουν να διεκδικησουν τα αυτονοητα. Οι αλλοι δυστηχως απουσιαζουν.

http://aristerosxima.blogspot.com/2010/03/blog-post_15.html

Παρακάτω η Βάσω Χριστοπούλου δίνει μια εικόνα της συνέλευσης:
Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στα Αθίκια Κορινθίας. Παρά τη βροχή υπήρξε μεγάλη συμμετοχή πολιτών, έγινε ενημέρωση και ακολούθησε συζήτηση για το θέμα εγκατάστασης εργοστασίου καύσης σκουπιδιών και μονάδας Υπερύψηλης Τάσης από τη ΔΕΗ στην περιοχή…Πρόκειται προφανώς για τις ίδιες μονάδες που το 2008 είχαν αποφασίσει να εγκαταστήσουν στον Αχλαδόκαμπο.
Αποκαλυπτικός υπήρξε ο διάλογος για τη στάση των Δημάρχων της Κορινθίας που παρά τις οδηγίες της Ε.Ε. τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί και αφορούν τρεις συγκεκριμένες περιοχές, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα για την προώθηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Μέσα από τον έντονο διάλογο που έγινε αναδείχθηκαν και έγιναν καταγγελίες για υπόγειες ενέργειες και αποφάσεις που παίρνονται ερήμην των πολιτών, με τις οποίες προωθούν την εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης και μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή, αποκαλύφθηκε πως η αγορά δεματοποιητών έγινε προκειμένου να εξυπηρετήσει το εργοστάσιο καύσης…
Εκτοξεύτηκαν κατηγορίες για εκλογικές σκοπιμότητες ενόψει δημοτικών εκλογών…Ο Δήμαρχος Κορίνθου παρόλο που μίλησε περισσότερο από ότι οι εισηγητές διαμαρτυρήθηκε επεισοδιακά ότι εμποδίζεται να μιλήσει, γι αυτό και δεν υπέγραψε το ψήφισμα που εκδόθηκε στο τέλος της συνέλευσης και λέει όχι στο εργοστάσιο.
Ένας απλός πολίτης που παρακολουθεί όσα συμβαίνουν εμβρόντητος και προσπαθεί να βγάλει άκρη, δεν μπορεί παρά να αντιληφθεί ότι οι αποφάσεις για την όποια διαχείριση των σκουπιδιών η δημιουργία εργοστασίων καύσης στην Θήβα και στην Κορινθία ή όπου αλλού, στόχο έχουν όχι την λύση του προβλήματος αλλά την εξασφάλιση σίγουρων κερδών στους κατασκευαστές αυτών των μονάδων που σίγουρα θα είναι ιδιωτικές…
Βάσω Χριστοπούλου
14-3-2010