Σαν να μην τρεχει τιποτα και με την εγκριση του κ Περιφερειαρχη προχωρουν τα εργα στην θεση Σταυρος -Αναθεμα Διδυμων.

Περιφραξη γυρω γυρω ,φωλιες πυρασφαλειας ανα εικοσι περιπου μετρα  μετακινηση του βιολογικου και θαψιμο λιγο παρακατω.

Τωρα δεν μπορω να πλησιασω για φωτογραφιες δεν μου αρεσουν οι φωνες και οι καυγαδες ετσι οτι δειτε ειναι απο μακρυα.

Οπου ναναι θα μπει και ρευμα και θα αρχισουν να στιβαζονται τα πρωτα συσκευασμενα σκουπιδια με ημερομηνια ληξης.

Οσο για τον τελικο αποδεκτη διαβαστε την παρακατω αναρτηση για  τον χωρο που σχεδιαζεται το εργοστασιο καυσης-ενεργειακης αξιοποιησης (δεν το λεμε πλεον ολοκληρωμενης διαχειρισης) στα Αθικια του Δημου Σαρωνικου.

Διπλα στην μπαζωμενη παλια χωματερη των Διδυμων, εκει που πεταγαν και τα υπολοιματα του σφαγειου αλλα αδειαζαν και βοθρολυματα καποιοι εχουν αρχισει να πηγαινουν ξανα τα σκουπιδια τους.Σακουλες απο λιπασμα; σκουπιδια, μπαζα, φρεσκο πραγμα ,πολλες γλαστρες και υλικο απο καποιο φυτωριο φανταζομαι.

Αποδεκτης της αποστραγγισης το ρεμα της Κορακιας.

Οι φωλιες πυρασφαλειας στην περιφραξη  του χωρου αποθηκευσης δειχνουν πως οι υπευθυνοι παιρνουν στα σοβαρα την μελετη περιβαλλοντικων επιπτωσεων του δεματοποιητη που λεει πως το καλοκαιρι πρεπει να ποτιζουμε τα δεματα.

Παιρνουν υπ οψιν τους και τις φωνες του περιβαλλοντικου χωρου οπως και την προηγουμενη εμπειρια στο Μεσομουρι που λενε πως τα δεματα μπορει να πιασουν φωτια.Αρα λοιπον η δεματοποιηση δεν γινεται για να γλυτωσει ο κοσμος απο τις φωτιες και τις διοξινες. Ο κινδυνος παραμενει.

Πυρασφαλεια και ποτισμα θα μπορουσαν να κανουν και στις σημερινες χωματερες που καθε τοσο πιανουν φωτια.

Η θεση του βιολογικου πιο κατω και κοντα στο ρεμα Κορακιας φωναζει για το που θα παει το νερο. Θα ειμαστε εκει να σας το δειξουμε .Μονο που θα ειναι αργα.

Αποσπασμα απο αρθρο της σημερινης Ελευθεροτυπιας.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=14/03/2010&id=141103

Στην Πελοπόννησο, στις αρχές του περασμένου χρόνου, οι περισσότερες δημοτικές αρχές αποφάσισαν να ξεπεράσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών εκδίδοντας αποφάσεις ότι οι χωματερές έκλεισαν, αλλά στην πράξη αρκετές εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Ως καμουφλάζ επιστρατεύθηκαν οι δεματοποιητές, παρ’ όλο που δεν προβλέπονται στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Αυτό δεν εμπόδισε τον προηγούμενο περιφερειάρχη να προχωρήσει στην αγορά 12 απ’ αυτούς, για τους οποίους διατέθηκαν περίπου 9 εκατ. ευρώ. Καθένας έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 15.000 τόνων το χρόνο. Ο πρώτος ετοιμάζεται να λειτουργήσει στο Σταυρό στα Δίδυμα Ερμιονίδας, κοντά σε προστατευόμενη περιοχή του δικτύου NATURA.

Η γειτνίαση δεν φαίνεται να απασχολεί τις δημοτικές αρχές της Ερμιονίδας και του Κρανιδίου, που σήμερα διοχετεύουν τα σκουπίδια τους σε πέντε χωματερές, από τις οποίες μόνον μια έκλεισε πριν από μερικούς μήνες, αλλά δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αποκατάστασης.