Exeτε ορεξη να διαβασετε το σχεδιο δημοσιας διαβουλευσης του Καλλικρατη; Οριστε ειναι 50 σελιδες. Φυλλομετρηστε το να ξερετε περι τινος προκειται.  http://kallikratis-kokkinos.blogspot.com/

http://assets.tovima.gr/files/Dimosia%20diavouleusi.pdf

Για τους βιαστικους και ανυπομονους μια σταχυολογηση.

Αλλα πρωτα ενα εισαγωγικο

http://airetika.blogspot.com/2010/01/2_09.html

Ο Καποδίστριας 1 είχε κάποια θετικά και πολλά αρνητικά.
Στο Δήμο Ναυπλίου έχουν ουσιαστικά αδρανοποιηθεί οι τοπικές κοινωνίες στα δημοτικά μας διαμερίσματα. Στα Λευκάκια το τοπικό συμβούλιο δεν συνεδριάζει. Ποτέ δεν έφεραν τα τοπικά συμβούλια κάποιο συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, πέρα από μικροεξυπηρετήσεις.
Ο κάτοικος της παλιά πόλης ούτε γνωρίζει, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ενός ορεινού χωριού που θα ανήκει αύριο στο Δήμο μας.
Αντίστοιχα ο κάτοικος του χωριού ουδόλως ενδιαφέρεται για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάτοικος της παλιά πόλης και τη βλέπει μόνον σαν ένα χώρο διασκέδασης του Σαββατόβραδου.
Αντί λοιπόν να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα αρνητικά του Πρώτου καποδίστρια, πάμε να δημιουργήσουμε και άλλα.
Οι αυτοδιοικητικοί, που γουστάρουν να προσφέρουν στον τόπο τους θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες από τους πιστούς κομματικούς φίλους.
Είτε θα πρέπει να προσκολληθείς στο άρμα του παράγοντα για να συμμετάσχεις στα τοπικά δρώμενα είτε θα τα παρακολουθείς από το σπίτι σου.
Υπάρχει οπωσδήποτε το θέμα της συνεργασίας για κάποια σοβαρά θέματα, όπως νερό, σκουπίδια,τεχνικό δυναμικό, κοινωνική πολιτική και άλλα, όμως δεν νομίζω ότι η λύση είναι ο Καποδίστριας 2, με αύξηση της εξουσίας των κομμάτων, των κυβερνήσεων, των Αθηναίων. Λύσεις για την κοινή δράση για την επίλυση των προβλημάτων μπορούν να βρεθούν όχι όμως με περίεργες συνενώσεις ανομοιογενών κοινωνιών με δημιουργία ενός γραφειοκρατικού δήθεν αυτοδιοικητικού τέρατος.

Ο Δημαρχος Κρανιδιου συμμετειχε χθες στην συγκεντρωση της Τοπικης Ενωσης Δημων και κοινοτητων με αντικειμενο τον Καλλικρατη. Τοποθετηθηκε για πολλη ωρα περιμενουμε να μαθουμε απο δημοσιογραφους τις αποψεις του.

Καταγραφω καποια πρωτα δημοσιευματα στηκ δικτυακη γειτονια της Αργολιδας για την μεταρυθμιση που θα φερει ο Καλλικρατης.

Το ζητουμενο για μενα ειναι πως θα συνενωθουν δυναμεις σε γειτονικους δημους χωρις να χαθει η αμεση δημοκρατια χωρις να χαθει η πιθανοτητα μη ελεγχομενα κομματικα αυτοδιοικητικα σχηματα να ερθουν στην πλειοψηφια Δημων πως δεν θα μονοπωλησει το δικομματικο σκηνικο  την αυτοδιοικηση.

Οσο οι Δημαρχοι η τοπικη εξουσια απομακρυνονται απο τους πολιτες οσο αυξανονται τα πληθυσμιακα μεγεθη τοσο αυξανεται η γραφειοκρατια και η αδιαφανεια.

Στην σελιδα 26 του σχεδιου γραφει πως  κεντρικος στοχος του σχεδιου ειναι ο ψηφιακος Δημος που θα παρεχει ηλεκτρονικα υπηρεσιες στον πολιτη.

Με το συμπαθιο δηλαδη αλλα εδω ο Δημος μας δεν μπορει να λειτουργησει μια ιστοσελιδα χωρις να γινομαστε ρεζιλι παγκοσμια θα καταφερει να παρεχει ηλεκτρονικες υπηρεσιες στους δημοτες του σε λιγους μηνες;

Για μπειτε να δειτε τον εμπορο γης κ Κρανιδι ( απο την Ροδο) στη θεση που θα επρεπε να υπαρχει η ακριβοπληρωμενη σελιδα του Δημου μας. http://www.kranidi.gr/

Και αυτο εδω και μηνες .

Και αυτο οταν δεν φαινοταν η φωτο του προηγουμενου δημαρχου στην θεση του σημερινου γιατι οταν λειτουργουσε βλεπαμε για κανενα χρονο το βιογραφικο του Δημαρχου πρωτη σελιδα και μετα οτι ειχε γινει το 2005 που ξεκινησε η σελιδα.

Με επιμονη και υπομονη και αφου εγινα κακος και βιαστικος σηκωνοντας αρθρα καθε μερα σχεδον κατι πηγε να γινει δημοσιευσαν μια δυο φορες ανακοινωσεις και καποια θεματα του Δημοτικου συμβουλιου μετα τιποτα παλι .Αρχισαν να στελνουν καποια δελτια τυπου επιλεκτικα πρωτα σε ενα ιστολογιο και μετα σε αλλο ενα  που μαλλον τα θεωρησαν φιλικα.Αντε παλι απ την αρχη τα καταφερα να στελνουν σε περισσοτερα τουλαχιστον στα ποιο μαζικα.Μετα σιωπη.

Εδω ο κ Μανιατης καλεσε τους Δημαρχους να υποβαλλουν προτασεις στο νεο Περιφερειαρχγη για την ανακυκλωση( μιας και δεν θα γινει το εργοστασιο καυσης) κοτζαμ νομοσχεδιο για την αυτοδιοικηση μπαινει σε διαβουλευση (ποτε και απο ποιον αν οχι απο τους Δημοτες) και ο Δημος μας κρυβεται.

Ουτε ενα δελτιο τυπου. Τιποτα.  Τα δελτια τυπου εχουν χαρακτηρα διαφημιστικο συνηθως για πολιτιστικες εκδηλωσεις.

Αλλα ο κ Δημαρχος δηλωσε στις καμερες .Στην αρχη ενημερωνα τον κοσμο μετα ομως και μιας και η κριτικη ειναι κακοπιστη την εκοψα την ενημερωση.Να μαθετε αλλη φορα.Ενημερωση γιοκ!

Αυτες ειναι πρωτες σκεψεις ομολογω πως ειμαι λιγο μπερδεμενος για το τι σχεδιαζεται. Χρειαζεται διαλογος και πληροφορηση  κατα την γνωμη μου.

Ας βγουνε οι δημοτικες παραταξεις που θα κατεβουν στις εκλογες να μας πουνε την γνωμη τους .

http://dimitriskamizis.blogspot.com/2010/01/blog-post_16.html

http://dimitriskamizis.blogspot.com/2010/01/blog-post_09.html

http://anagnostispe.blogspot.com/2010/01/blog-post_3192.html

http://anagnostispe.blogspot.com/2010/01/blog-post_2843.html

http://anagnostispe.blogspot.com/2010/01/blog-post_9352.html

Διαβαστε ολες τις αναφορες του Κωστα Καραπαυλου του εκλεκτου φιλου απο το Ναυπλιο που εχει βαθια γνωση και αποψη εδω και πολλα χρονια για τα Δημοτικα.

http://airetika.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html

http://airetika.blogspot.com/2010/01/blog-post_13.html

http://airetika.blogspot.com/2010/01/blog-post_12.html

http://airetika.blogspot.com/2010/01/blog-post_11.html

http://airetika.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html