Δημοσιευω το δελτιο τυπου που ελαβα χτες (ημερα του περιβαλλοντος) απο δυο περιβαλλοντικες οργανωσεις της περιοχής μας.

Θυμιζω προσφατα παραδειγματα .Αγ Αιμιλιανος ,Τζεμι Λάκες , Βερβερόντα,Ερμιονη.

Δεν προκειται για καποιο μεμονωμενο συμβαν.Προκειται για γενικευμενη επιθεση και ετσι πρεπει να αντιμετωπισθει.

Ολες αυτες οι ενεργειες  συνοδευονται συνηθως  με απειλες κατα πολιτων που καταγγελουν απειλες που αλλοτε φτανουν στην δημοσιοτητα και αλλοτε οχι.

Η ανοχή σε παρανομες πραξεις γεννα κοινωνικη ενταση με απροβλεπτες πιθανα συνεπειες.

Απο λαθος η απο αισθηση ατιμωρησίας οι απειλουντες καποια στιγμη θα περασουν σε σοβαροτερες  ενεργειες και τοτε θα πρεπει να αναζητηθουν οι συνυπευθυνοι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο εξωραϊστικός οικιστικός σύλλογος ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΒΕΡΒΕΡΟΝΤΑΣ  ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ και το Περιβαλλοντικό  Σωματείο  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τα εξής.

 Εδώ και μερικούς μήνες παρακολουθούμε με αγωνία και ανησυχία προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους του «Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού των εκπροσώπων των Εργατικών και Επαγγελματικών Οργανώσεων ΣΠΕ» προκειμένου να αποκλεισθεί κοινόχρηστη δημοτική οδός που βρίσκεται στη Βερβερόντα έναντι της εισόδου Ζ και η οποία οδηγεί από τον κεντρικό δρόμο Πορτο-Χελίου Βερβερόντας καθέτως προς τον θαλασσινό κόλπο έναντι της εισόδου Ζ.

Ειδικότερα αυτό το χρονικό διάστημα έχουν αποπειραθεί οι υπεύθυνοι του συνεταιρισμού να αποκλείσουν πρώτα με μπάρες μετά με ρίψη μπαζών, όπου χάρη στις άμεσες επεμβάσεις των πολιτών και κατοίκων της περιοχής έχουν σταματήσει και μέχρι σήμερα ο δρόμος αυτός παρέμενε ελεύθερος.

Οφείλουμε να αναφέρουμε ότι αυτό το χρονικό διάστημα ο εξωραϊστικός σύλλογος Παναγίτσα Βερβερόντας έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στη Δημοτική αρχή του Δήμου Κρανιδίου και την είχαμε ενημερώσει ότι υπάρχουν βλέψεις καταπάτησης της οδού αυτής πλην όμως η Δημοτική αρχή δεν επενέβη σε καμία περίπτωση με αποτέλεσμα στις 2/6/09 ο συνεταιρισμός να επιχειρήσει εκ νέου να κατασκευάσει τοιχίο από μπετόν τούτη τη φορά καθέτως προς την εν λόγω Δημοτική οδό το οποίο και ολοκλήρωσε αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα παρουσία του Αντιδημάρχου Ντούβαλη αποκλείοντας την διέλευση αυτοκινήτου προς την παραλία με συνέπεια μόνον πεζός να δύναται κανείς να διέλθει και όχι με αυτοκίνητο όπως γινόταν μέχρι την 2/6/09.

Η περιοχή αυτή είναι παραχωρημένη μονομερώς στο Δήμο Κρανιδίου από τον οικοδομικό Συνεταιρισμό.

Είναι αντιληπτό ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη και αντιλαμβάνεσθε τι μπορεί να προκύψει σε περίπτωση ατυχήματος, καρδιακού επεισοδίου και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Κατόπιν αυτού του νέου συμβάντος απευθυνθήκαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές Δήμο, πολεοδομία, Αστυνομία, Νομαρχία αναμένουμε έστω και τούτη τη στιγμή να μεριμνήσουν για την προστασία των Δημοσίων κτημάτων που είναι υποχρέωσή τους.

Στην περιοχή μας πολλά τέτοια συμβάντα εμφανίζονται κάθε χρόνο αναγκάζοντας το Σύλλογο μας να επεμβαίνει και να προσπαθεί να διατηρήσει τις ακτές ελεύθερες και προσβάσιμες στο κοινό, πράγμα το οποίο θα προσπαθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και με οποιοδήποτε κόστος.