Το 10 θεμα στην χθεσινη συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου ηταν το παρακατω

Εισηγηση Βλαση Δημαρακη Ελενη Αντιδημαρχος Συναψη Μνημονιου Συνεργασιας μεταξυ του Δημου Ερμιονιδας και του Ιδρυματος Πολιτιστικη Παιδεια.

Τι ειναι ενα ιδρυμα;Είδη ιδρυμάτων Σωσάννα Πλευριά Αρχαιολόγος , Μαρία Γάλλου Δημοσιογράφος, απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.

Αρχικώς, επειδή τα ιδρύματα είναι νομικά πρόσωπα, μία από τις βασικότερες διακρίσεις των νομικών προσώπων είναι αυτή που θεμελιώνεται στο νομικό καθεστώς, που διέπει τη σύσταση, την οργάνωση και τη λειτουργία τους, δηλαδή το είδος των κανόνων δικαίου που εφαρμόζεται σε σχέση με αυτά. Υπό το πρίσμα αυτό, τα νομικά πρόσωπα διακρίνονται σε αυτά του ιδιωτικού (ν.π.ι.δ.) και σε αυτά του δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.).Τα νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου ιδρύονται και δραστηριοποιούνται με άξονα την ιδιωτική πρωτοβουλία. Περαιτέρω, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου διακρίνονται και με κριτήριο τον σκοπό, στην επίτευξη του οποίου αποβλέπουν με τη δράση τους. Με βάση λοιπόν το προκείμενο κριτήριο, τα ν.π.ι.δ. διακρίνονται σε:

  •  αστικού δικαίου: αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση μη κερδοσκοπικού σκοπού, όπως τα σωματεία και τα ιδρύματα.
  •  εμπορικού δικαίου: επιδιώκουν την επίτευξη οικονομικού σκοπού, όπως οι εμπορικές εταιρείες και τα διάφορα είδη συνεταιρισμών.

Επίσης, ανάλογα με τον σκοπό της σύστασής του, υπάρχουν και οι αντίστοιχες κατηγορίες ιδρυμάτων. Υπάρχουν ιδρύματα:

  •  Εκπαιδευτικά: αποβλέπουν σε εκπαιδευτικούς σκοπούς και διοργανώνουν συνήθως εκπαιδευτικά προγράμματα. Υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς φορείς. Τέτοια είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.ά. .
  •  Χρηματοδοτικά: Τέτοια ιδρύματα είναι, φέρ’ ειπείν, μία επιχείρηση, η οποία δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα και της οποίας η κύρια δραστηριότητα συνίσταται στην απόκτηση συμμετοχών ή στην άσκηση μιας ή περισσότερων από τις παρακάτω δραστηριότητες: α. αποδοχή καταθέσεων ή άλλων επιστρεπτέων κεφαλαίων· β. χορήγηση δανείων ή λοιπών πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων· γ. χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)· δ. πράξεις διενέργειας πληρωμών, περιλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων· ε. έκδοση και διαχείριση μέσων πληρωμής (πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ταξιδιωτικών και τραπεζικών επιταγών)· στ. εγγυήσεις και αναλήψεις υποχρεώσεων και πλείστες ακόμη υποκατηγορίες. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.
  • Πολιτιστικά: ιδρύματα που υλοποιούν δράσεις σχετικές με τον πολιτισμό, όπως το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Νέον και πολλά ακόμα.Ορισμός πολιτιστικού ιδρύματος Ένα πολιτιστικό ίδρυμα ή πολιτιστικός οργανισμός είναι ένας οργανισμός μέσα σε έναν πολιτισμό/υποκουλτούρα που εργάζεται για τη διατήρηση ή την προώθηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο όρος χρησιμοποιείται ειδικά από δημόσιους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αλλά το εύρος του νοήματος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.
  • Ακαδημαϊκά: το ακαδημαϊκό ίδρυμα είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφιερωμένο στην εκπαίδευση και την έρευνα, το οποίο χορηγεί ακαδημαϊκούς τίτλους, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Θρησκευτικά: ίδρυμα που προσανατολίζεται σε δράσεις που αφορούν στην προώθηση της θρησκείας, όπως η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Βιβλιοθήκη Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Έρευνας: ένα ερευνητικό ίδρυμα ή ένα ερευνητικό κέντρο ή ινστιτούτο είναι ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε, για να κάνει έρευνα. Τα ερευνητικά ιδρύματα μπορεί να ειδικεύονται στη βασική έρευνα ή να προσανατολίζονται στην εφαρμοσμένη έρευνα. Μερικά από αυτά είναι το Εθνικό Κέντρο Ερευνών και το Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά».

Δημόσια στήριξη και χρηματοδότηση Η ενεργός στήριξη των κάθε λογής πολιτιστικών αυτών φορέων αποτελεί επιμέρους έκφανση της γενικότερης υποχρέωσης της Πολιτείας περί «προαγωγής και ανάπτυξης της τέχνης, της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας», όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 16§1 του Συντάγματος και από πολλές συναφείς διεθνείς συνθήκες. Η στήριξη αυτή οφείλει να εξειδικεύεται τόσο μέσα από την τακτική χρηματοδότησή τους όσο και μέσα από τη θεσμική τους θωράκιση, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στο έργο τους. Εξάλλου, το γεγονός ότι οι δημόσιοι πόροι που απορροφούνται ετησίως από τους φορείς αυτούς είναι σημαντικοί, καθιστά απαραίτητη τη θεσμοθέτηση επαρκών διαδικασιών διαχειριστικού ελέγχου και ουσιαστικής αξιολόγησης του καλλιτεχνικού έργου τους. Η συστηματική αποτίμηση του ρόλου και της προσφοράς εκάστου είναι στοιχειώδες προαπαιτούμενο για τη χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτιστικής πολιτικής εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εψαξα στο διαδικτυο να βρω πληροφοριες γι αυτο το ιδρυμα αλλα δεν υπαρχει τιποτα.

Οπως μας ενημερωσε η κ Βλαση Δημαρακη 10 Δημοι μεχρι στιγμης εχουν υπογραψει μνημονια συνεργασιας με το ιδρυμα της κ Μπαλη για το οποιο το ξαναγραφω στο δαδικτυο υπαρχει σκοταδι , δηλαδη δεν καταγραφωνται διαδικτυακα  καποιες δρασεις του μεχρι σημερα , απο που προερχονται οι οικονομικοι ποροι του , ουτε απο ποια φυσικα προσωπα  αποτελειται εκτος της κ Μπαλη και τι σκοπους εχει . Περιεργο πως 10 Δημοι ενεκριναν μνημονια συνεργασιας με αυτο το ιδρυμα και πως το γνωρισαν.Η κ Βλαση Δημαρακη αναφερθηκε εκτενως στο τι θα σημαινει το μνημονιο απο την δικη μας πλευρα ,  συγκρατησα περιβαλλοντικες δρασεις παρεμβασεις σε σχολεια (ακομα και χωρο αναψυχης μαθητων)αλλα στ αληθεια δεν καταλαβα ακριβως τι περιλαμβανει αυτο το μνημονιο που εγκριθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ απο συμπολιτευση αντιπολιτευση.(ο κ Λαμπρου απουσιαζε).Η κ Βλαση Δημαρακη δεσμευθηκε για περισσοτερη δημοσια πληροφορηση  στο μελλον.

Μπορει το ιδρυμα να μην παρουσιαζεται στο διαδικτυο ομως  το ονομα της εκπροσωπου του ιδρυματος που αναφερθηκε στην ομιλια της κ Βλαση Δημαρακη αναμεσα στα αλλα δημοσιευματα με εβγαλε και σε μια δικια μου αναρτηση πριν απο δυο χρονια.

Η αναρτηση εγινε στις 6 Σεπτεμβρη 2022 σε σχεση με την  εκδηλωση ενα μηνα πριν στις 5 Αυγουστου 2022 του μη κερδοσκοπικου σωματειου ΟΜΕΔΙΠΟ (ουτε γι αυτο το συλλογο υπαρχουν αναφορες στο Διαδικτυο)στο κτηριο Μανεση. στο Πορτο Χελι που εγινε σε συνεργασια με τον ΣΦΙΠ τον Δημο Ερμιονιδας καθως και την Κοινοτητα Πορτο Χελιου στα πλαισια του 34ου Διεθνους Φεστιβαλ Πορτο Χελιου για την Τεχνη και τον Πολιτισμο.

Εκει λοιπον καταγραφω για πρωτη φορα την ομιλητρια για τους Αλιεις , κυρια Παπαβασιλείου – Μπαλλή, Ουρανία – Αλεξάνδρα (Ράνια) Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω ΕΔΩ το δικηγορικο της γραφειο .Η εταιρία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Αμαλίας 2 & Όθωνος στο Σύνταγμα.

Η δικηγορική εταιρία Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία των ιδρυτών της –έγκριτων δικηγόρων με πολυετή προϋπηρεσία σε ανώτατες θέσεις νομικών διευθύνσεων τραπεζών, διεθνών ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιριών– εξειδικεύεται στη νομική υποστήριξη της επιχειρηματικής, οικονομικής και εν γένει συναλλακτικής δραστηριότητας των πελατών της.Στελεχώνεται από καταξιωμένους δικηγόρους περισσότερων νομικών ειδικοτήτων, κατόχους ακαδημαϊκών τίτλων και πτυχίων από κορυφαία ελληνικά και ξένα πανειστήμια, με αξιοσημείωτη συμβουλευτική και δικαστηριακή εμπειρία.Πελάτες μας είναι τράπεζες, εταιρίες, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Αντιγραφω απο εκεινη την αναρτηση

Ποια ειναι ομως η ομιλητρια για την αρχαια πολη των Αλιεων (προσφυγων πολεμου )εκ Τυρινθας;

Η κ Μπαλλη εχει ενα πλουσιο βιογραφικο και δεν αφορα μονο οσα αναφερονται  λιγο πιο πανω στην παρουσιαση της απο τους διοργανωτες της εκδηλωσης.Βλεπετε αναλογα με το που εμφανιζεται καποιο προσωπο διαφορετικα στοιχεια της ζωης του αναδεικνυωνται και αλλα απλα μενουν στο σκοταδι. Για να δουμε λοιπον και καποια αλλα ενδιαφεροντα σημεια του βιογραφικου της κ Μπαλλη οπως εχουν κατα καιρους δημοσιοποιηθει απο την ιδια.Και αυτο γιατι κατα την γνωμη μου σχετιζονται με την παρουσια και ομιλια της στην εκδηλωση στο Πορτο Χελι.

Κατεβηκε στις εκλογες του 2015 υποψηφια βουλευτης με την ΝΔ στην Ά Αθηνων .Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στέλνει προεκλογικά φυλλάδια με ...

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώστις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες…

Μαλιστα εντυπωση ειχε προκαλεσει τοτε το προεκλογικο της φυλλαδιο (με το κερμα) που ομως δεν συγκινησε τους ψηφοφορους μιας και ελαβε 1873 ψηφους.και φυσικα δεν εξελεγει βουλευτης.

Το 2016 διορισθηκε μελος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Αναρωτιεμαι αν μεσα σε αυτη την προεκλογικη περιοδο διαρκειας που ζουμε η κ Μπαλλη συνεχιζει να φιλοδοξει την εκλογη της στο Ελληνικο κοινοβουλιο με την ΝΔ και αν ναι σε ποια ταση εντασεται κρινοντας απο την παλιοτερη φωτογραφια της με τον Σαμαρα .Οπως και να ειναι η προσκληση, η παρουσιαση στα ΜΜΕ και ομιλια της σε εκδηλωση στο «κοσμοπολιτικο» Πορτο Χελι , και στις δεξιωσεις του, δεν θα ειναι χωρις νοημα αν σκοπευει να πολιτευθει. Ολοι οι υποψηφιοι εχουν αναγκη απο δημοσιες σχεσεις ετσι δεν ειναι;Αναμενουμε ….

Ειναι «Διευθύνουσα Εταίρος» στη Δικηγορική Εταιρία «Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες». (δικηγορικο γραφειο)  στην οδο Αμαλιας στην Αθηνα απο το 2007 μεχρι σημερα και στα προηγουμενα χρονια εκπροσωπησε τραπεζες και διαφορες εταιρειες του ομιλου Λατση.

Πτυχιουχος της Νομικης με μεταπτυχιακες σπουδες στο Λονδινο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Βαθμός πτυχίου «άριστα 10»). Ειναι συμφωνα με το βιογραφικο της Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.Εχει συγγραψει το εργο : Η δράση της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα κατα τα έτη 1947-1967 (ΤΟΜΟΣ 1)Η συμβολή τους στην Προιστορική Αρχαιολογία και η σχέση τους με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας (ΤΟΜΟΣ 1)

Ειναι αρθρογραφος στην Publisher Logo και διαθετει ενα πλουσιοτατο βιογραφικο σπουδων πολιτικων και επαγγελματικων δραστηριοτητων.

Παπαβασιλείου – Μπαλλή, Ουρανία – Αλεξάνδρα (Ράνια) Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Γεννήθηκε στην Αθήνα.Παντρεύθηκε σε δεύτερο γάμο τον Βύρωνα Μπαλλή κι έχει δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Διευθύνουσα Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία «Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες». (2007 – σήμερα)- Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας «EUROBANK ERGASIAS A.E». (1996-2007). Επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας «Interbank Α.Ε». (1991-96) – Άσκηση ελεύθερης δικηγορίας (1988-1991) – Διευθύντρια στο τμήμα «Insurance and Claims Dept.» του Ομίλου Εταιριών Ι. Σ. Λάτση. (1985-88) – Δικηγόρος στο τμήμα «Insurance and Claims Dept.» του Ομίλου Εταιριών Ι. Σ. Λάτση. (1978-85) – Στέλεχος του γραφείου Λονδίνου του παραπάνω Ομίλου (1977-78) • Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. • Μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στο Τραπεζικό, Ασφαλιστικό και Ναυτικό Δίκαιο. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Βαθμός πτυχίου «άριστα 10»). • Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.