You are currently browsing the daily archive for 28 Ιουνίου, 2024.

Το 10 θεμα στην χθεσινη συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου ηταν το παρακατω

Εισηγηση Βλαση Δημαρακη Ελενη Αντιδημαρχος Συναψη Μνημονιου Συνεργασιας μεταξυ του Δημου Ερμιονιδας και του Ιδρυματος Πολιτιστικη Παιδεια.

Τι ειναι ενα ιδρυμα;Είδη ιδρυμάτων Σωσάννα Πλευριά Αρχαιολόγος , Μαρία Γάλλου Δημοσιογράφος, απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε., Ε.Κ.Π.Α.

Αρχικώς, επειδή τα ιδρύματα είναι νομικά πρόσωπα, μία από τις βασικότερες διακρίσεις των νομικών προσώπων είναι αυτή που θεμελιώνεται στο νομικό καθεστώς, που διέπει τη σύσταση, την οργάνωση και τη λειτουργία τους, δηλαδή το είδος των κανόνων δικαίου που εφαρμόζεται σε σχέση με αυτά. Υπό το πρίσμα αυτό, τα νομικά πρόσωπα διακρίνονται σε αυτά του ιδιωτικού (ν.π.ι.δ.) και σε αυτά του δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.).Τα νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού δικαίου ιδρύονται και δραστηριοποιούνται με άξονα την ιδιωτική πρωτοβουλία. Περαιτέρω, τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου διακρίνονται και με κριτήριο τον σκοπό, στην επίτευξη του οποίου αποβλέπουν με τη δράση τους. Με βάση λοιπόν το προκείμενο κριτήριο, τα ν.π.ι.δ. διακρίνονται σε:

  •  αστικού δικαίου: αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση μη κερδοσκοπικού σκοπού, όπως τα σωματεία και τα ιδρύματα.
  •  εμπορικού δικαίου: επιδιώκουν την επίτευξη οικονομικού σκοπού, όπως οι εμπορικές εταιρείες και τα διάφορα είδη συνεταιρισμών.

Επίσης, ανάλογα με τον σκοπό της σύστασής του, υπάρχουν και οι αντίστοιχες κατηγορίες ιδρυμάτων. Υπάρχουν ιδρύματα:

  •  Εκπαιδευτικά: αποβλέπουν σε εκπαιδευτικούς σκοπούς και διοργανώνουν συνήθως εκπαιδευτικά προγράμματα. Υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς φορείς. Τέτοια είναι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.ά. .
  •  Χρηματοδοτικά: Τέτοια ιδρύματα είναι, φέρ’ ειπείν, μία επιχείρηση, η οποία δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα και της οποίας η κύρια δραστηριότητα συνίσταται στην απόκτηση συμμετοχών ή στην άσκηση μιας ή περισσότερων από τις παρακάτω δραστηριότητες: α. αποδοχή καταθέσεων ή άλλων επιστρεπτέων κεφαλαίων· β. χορήγηση δανείων ή λοιπών πιστώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων πρακτορείας επιχειρηματικών απαιτήσεων· γ. χρηματοδοτική μίσθωση (leasing)· δ. πράξεις διενέργειας πληρωμών, περιλαμβανομένης της μεταφοράς κεφαλαίων· ε. έκδοση και διαχείριση μέσων πληρωμής (πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ταξιδιωτικών και τραπεζικών επιταγών)· στ. εγγυήσεις και αναλήψεις υποχρεώσεων και πλείστες ακόμη υποκατηγορίες. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.
  • Πολιτιστικά: ιδρύματα που υλοποιούν δράσεις σχετικές με τον πολιτισμό, όπως το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ίδρυμα Νέον και πολλά ακόμα.Ορισμός πολιτιστικού ιδρύματος Ένα πολιτιστικό ίδρυμα ή πολιτιστικός οργανισμός είναι ένας οργανισμός μέσα σε έναν πολιτισμό/υποκουλτούρα που εργάζεται για τη διατήρηση ή την προώθηση του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο όρος χρησιμοποιείται ειδικά από δημόσιους και φιλανθρωπικούς οργανισμούς, αλλά το εύρος του νοήματος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.
  • Ακαδημαϊκά: το ακαδημαϊκό ίδρυμα είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα αφιερωμένο στην εκπαίδευση και την έρευνα, το οποίο χορηγεί ακαδημαϊκούς τίτλους, όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
  • Θρησκευτικά: ίδρυμα που προσανατολίζεται σε δράσεις που αφορούν στην προώθηση της θρησκείας, όπως η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Βιβλιοθήκη Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  • Έρευνας: ένα ερευνητικό ίδρυμα ή ένα ερευνητικό κέντρο ή ινστιτούτο είναι ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε, για να κάνει έρευνα. Τα ερευνητικά ιδρύματα μπορεί να ειδικεύονται στη βασική έρευνα ή να προσανατολίζονται στην εφαρμοσμένη έρευνα. Μερικά από αυτά είναι το Εθνικό Κέντρο Ερευνών και το Ερευνητικό κέντρο «Αθηνά».

Δημόσια στήριξη και χρηματοδότηση Η ενεργός στήριξη των κάθε λογής πολιτιστικών αυτών φορέων αποτελεί επιμέρους έκφανση της γενικότερης υποχρέωσης της Πολιτείας περί «προαγωγής και ανάπτυξης της τέχνης, της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας», όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο 16§1 του Συντάγματος και από πολλές συναφείς διεθνείς συνθήκες. Η στήριξη αυτή οφείλει να εξειδικεύεται τόσο μέσα από την τακτική χρηματοδότησή τους όσο και μέσα από τη θεσμική τους θωράκιση, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στο έργο τους. Εξάλλου, το γεγονός ότι οι δημόσιοι πόροι που απορροφούνται ετησίως από τους φορείς αυτούς είναι σημαντικοί, καθιστά απαραίτητη τη θεσμοθέτηση επαρκών διαδικασιών διαχειριστικού ελέγχου και ουσιαστικής αξιολόγησης του καλλιτεχνικού έργου τους. Η συστηματική αποτίμηση του ρόλου και της προσφοράς εκάστου είναι στοιχειώδες προαπαιτούμενο για τη χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτιστικής πολιτικής εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εψαξα στο διαδικτυο να βρω πληροφοριες γι αυτο το ιδρυμα αλλα δεν υπαρχει τιποτα.

Οπως μας ενημερωσε η κ Βλαση Δημαρακη 10 Δημοι μεχρι στιγμης εχουν υπογραψει μνημονια συνεργασιας με το ιδρυμα της κ Μπαλη για το οποιο το ξαναγραφω στο δαδικτυο υπαρχει σκοταδι , δηλαδη δεν καταγραφωνται διαδικτυακα  καποιες δρασεις του μεχρι σημερα , απο που προερχονται οι οικονομικοι ποροι του , ουτε απο ποια φυσικα προσωπα  αποτελειται εκτος της κ Μπαλη και τι σκοπους εχει . Περιεργο πως 10 Δημοι ενεκριναν μνημονια συνεργασιας με αυτο το ιδρυμα και πως το γνωρισαν.Η κ Βλαση Δημαρακη αναφερθηκε εκτενως στο τι θα σημαινει το μνημονιο απο την δικη μας πλευρα ,  συγκρατησα περιβαλλοντικες δρασεις παρεμβασεις σε σχολεια (ακομα και χωρο αναψυχης μαθητων)αλλα στ αληθεια δεν καταλαβα ακριβως τι περιλαμβανει αυτο το μνημονιο που εγκριθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ απο συμπολιτευση αντιπολιτευση.(ο κ Λαμπρου απουσιαζε).Η κ Βλαση Δημαρακη δεσμευθηκε για περισσοτερη δημοσια πληροφορηση  στο μελλον.

Μπορει το ιδρυμα να μην παρουσιαζεται στο διαδικτυο ομως  το ονομα της εκπροσωπου του ιδρυματος που αναφερθηκε στην ομιλια της κ Βλαση Δημαρακη αναμεσα στα αλλα δημοσιευματα με εβγαλε και σε μια δικια μου αναρτηση πριν απο δυο χρονια.

Η αναρτηση εγινε στις 6 Σεπτεμβρη 2022 σε σχεση με την  εκδηλωση ενα μηνα πριν στις 5 Αυγουστου 2022 του μη κερδοσκοπικου σωματειου ΟΜΕΔΙΠΟ (ουτε γι αυτο το συλλογο υπαρχουν αναφορες στο Διαδικτυο)στο κτηριο Μανεση. στο Πορτο Χελι που εγινε σε συνεργασια με τον ΣΦΙΠ τον Δημο Ερμιονιδας καθως και την Κοινοτητα Πορτο Χελιου στα πλαισια του 34ου Διεθνους Φεστιβαλ Πορτο Χελιου για την Τεχνη και τον Πολιτισμο.

Εκει λοιπον καταγραφω για πρωτη φορα την ομιλητρια για τους Αλιεις , κυρια Παπαβασιλείου – Μπαλλή, Ουρανία – Αλεξάνδρα (Ράνια) Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω ΕΔΩ το δικηγορικο της γραφειο .Η εταιρία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Αμαλίας 2 & Όθωνος στο Σύνταγμα.

Η δικηγορική εταιρία Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία των ιδρυτών της –έγκριτων δικηγόρων με πολυετή προϋπηρεσία σε ανώτατες θέσεις νομικών διευθύνσεων τραπεζών, διεθνών ναυτιλιακών και ασφαλιστικών εταιριών– εξειδικεύεται στη νομική υποστήριξη της επιχειρηματικής, οικονομικής και εν γένει συναλλακτικής δραστηριότητας των πελατών της.Στελεχώνεται από καταξιωμένους δικηγόρους περισσότερων νομικών ειδικοτήτων, κατόχους ακαδημαϊκών τίτλων και πτυχίων από κορυφαία ελληνικά και ξένα πανειστήμια, με αξιοσημείωτη συμβουλευτική και δικαστηριακή εμπειρία.Πελάτες μας είναι τράπεζες, εταιρίες, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Αντιγραφω απο εκεινη την αναρτηση

Ποια ειναι ομως η ομιλητρια για την αρχαια πολη των Αλιεων (προσφυγων πολεμου )εκ Τυρινθας;

Η κ Μπαλλη εχει ενα πλουσιο βιογραφικο και δεν αφορα μονο οσα αναφερονται  λιγο πιο πανω στην παρουσιαση της απο τους διοργανωτες της εκδηλωσης.Βλεπετε αναλογα με το που εμφανιζεται καποιο προσωπο διαφορετικα στοιχεια της ζωης του αναδεικνυωνται και αλλα απλα μενουν στο σκοταδι. Για να δουμε λοιπον και καποια αλλα ενδιαφεροντα σημεια του βιογραφικου της κ Μπαλλη οπως εχουν κατα καιρους δημοσιοποιηθει απο την ιδια.Και αυτο γιατι κατα την γνωμη μου σχετιζονται με την παρουσια και ομιλια της στην εκδηλωση στο Πορτο Χελι.

Κατεβηκε στις εκλογες του 2015 υποψηφια βουλευτης με την ΝΔ στην Ά Αθηνων .Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στέλνει προεκλογικά φυλλάδια με ...

Aποδέχθηκα τον Ιανουάριο την πρόσκληση να στρατευθώστις δύσκολες για την πατρίδα μου και τον λαό μας εποχές, με τη Νέα Δημοκρατία.Παράλληλα, παραφράζοντας τον Τζων Κέννεντυ, πιστεύω πως δεν πρέπει να περιμένω να κάνει κάτι το Κράτος για μένα, αλλά θέλω να δω τι μπορώ να κάνω εγώ για την πατρίδα μου.Παρούσα στο προσκλητήριο είμαι και τώρα που οι στιγμές είναι ακόμη πιο δύσκολες για όλους μας.Οι ερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Κι η επιλογή που θα κάνουμε, θα σφραγίσει το μέλλον μας για πολλές δεκαετίες…

Μαλιστα εντυπωση ειχε προκαλεσει τοτε το προεκλογικο της φυλλαδιο (με το κερμα) που ομως δεν συγκινησε τους ψηφοφορους μιας και ελαβε 1873 ψηφους.και φυσικα δεν εξελεγει βουλευτης.

Το 2016 διορισθηκε μελος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Αναρωτιεμαι αν μεσα σε αυτη την προεκλογικη περιοδο διαρκειας που ζουμε η κ Μπαλλη συνεχιζει να φιλοδοξει την εκλογη της στο Ελληνικο κοινοβουλιο με την ΝΔ και αν ναι σε ποια ταση εντασεται κρινοντας απο την παλιοτερη φωτογραφια της με τον Σαμαρα .Οπως και να ειναι η προσκληση, η παρουσιαση στα ΜΜΕ και ομιλια της σε εκδηλωση στο «κοσμοπολιτικο» Πορτο Χελι , και στις δεξιωσεις του, δεν θα ειναι χωρις νοημα αν σκοπευει να πολιτευθει. Ολοι οι υποψηφιοι εχουν αναγκη απο δημοσιες σχεσεις ετσι δεν ειναι;Αναμενουμε ….

Ειναι «Διευθύνουσα Εταίρος» στη Δικηγορική Εταιρία «Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες». (δικηγορικο γραφειο)  στην οδο Αμαλιας στην Αθηνα απο το 2007 μεχρι σημερα και στα προηγουμενα χρονια εκπροσωπησε τραπεζες και διαφορες εταιρειες του ομιλου Λατση.

Πτυχιουχος της Νομικης με μεταπτυχιακες σπουδες στο Λονδινο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Βαθμός πτυχίου «άριστα 10»). Ειναι συμφωνα με το βιογραφικο της Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.Εχει συγγραψει το εργο : Η δράση της Αμερικάνικης Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα κατα τα έτη 1947-1967 (ΤΟΜΟΣ 1)Η συμβολή τους στην Προιστορική Αρχαιολογία και η σχέση τους με το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας (ΤΟΜΟΣ 1)

Ειναι αρθρογραφος στην Publisher Logo και διαθετει ενα πλουσιοτατο βιογραφικο σπουδων πολιτικων και επαγγελματικων δραστηριοτητων.

Παπαβασιλείου – Μπαλλή, Ουρανία – Αλεξάνδρα (Ράνια) Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Γεννήθηκε στην Αθήνα.Παντρεύθηκε σε δεύτερο γάμο τον Βύρωνα Μπαλλή κι έχει δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Διευθύνουσα Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρία «Παπαβασιλείου-Μπαλλή και Συνεργάτες». (2007 – σήμερα)- Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας «EUROBANK ERGASIAS A.E». (1996-2007). Επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας «Interbank Α.Ε». (1991-96) – Άσκηση ελεύθερης δικηγορίας (1988-1991) – Διευθύντρια στο τμήμα «Insurance and Claims Dept.» του Ομίλου Εταιριών Ι. Σ. Λάτση. (1985-88) – Δικηγόρος στο τμήμα «Insurance and Claims Dept.» του Ομίλου Εταιριών Ι. Σ. Λάτση. (1978-85) – Στέλεχος του γραφείου Λονδίνου του παραπάνω Ομίλου (1977-78) • Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. • Μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στο Τραπεζικό, Ασφαλιστικό και Ναυτικό Δίκαιο. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (Βαθμός πτυχίου «άριστα 10»). • Υποψήφια Διδάκτωρ Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.

 

 

 

Διαδηλωση Πυροσβεστων

Κοινωνία 05 Ιουνίου 2024 16:37

Πυροσβέστες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν μεταξύ άλλων να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και να σταματήσουν να είναι πυροσβέστες «πολλών ταχυτήτων».

Πυροσβέστες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (εικόνες)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα σωματεία και ομοσπονδίες πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Με κεντρικό σύνθημα «στο πλάι σου πολίτη όταν με χρειαστείς, ενίσχυση του σώματος της Πυροσβεστικής» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζήτησαν μεταξύ άλλων να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και να σταματήσουν να είναι πυροσβέστες «πολλών ταχυτήτων».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδικαλισμού της Πυροσβεστικής ενώθηκαν μαζί 17 σωματεία, μόνιμοι, εποχικοί και πενταετείς πυροσβέστες. Δυστυχώς πολλές ταχύτητες εργαζομένων στην Πυροσβεστική οι οποίοι ενώθηκαν μαζί για να δούμε την άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών, την ομογενοποίηση πάνω απ’ όλα των πενταετών για να γίνουν μόνιμοι. Είναι πολλά χρόνια στο σύστημα αυτό. Είμαστε εδώ πέρα για να διαμαρτυρηθούμε, να μας ακούσει η κυβέρνηση, ο υπουργός, ο υφυπουργός γιατί τόσο καιρό κρατάει τις πόρτες κλειστές, να φανταστείτε ότι έχουμε να τον δούμε από πέρσι τον Ιούνιο. Αν ένας υπουργός δεν τραβάει τις πληροφορίες από τους συνδικαλιστές, από τον κόσμο, κάνει μόνος του ό,τι θέλει», τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, Θάνος Ψαρόπουλος και προσέθεσε ότι ακόμη ζητούν την επιμήκυνση της αντιπυρικής περιόδου κατά δύο μήνες τουλάχιστον.

«Οι εποχικοί πυροσβέστες, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, οι πυροσβέστες γενικά βρίσκονται σε δεινή θέση με ευθύνη της κυβέρνησης που αρνείται ακόμη και να τους δει. Υπηρετούν με πενιχρούς μισθούς με εποχικότητα, με συνθήκες ομηρίας την ώρα που η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει 3.600 οργανικές θέσεις κενές , την ώρα δηλαδή που θα μπορούσαν οι 2.500 εποχικοί να προσληφθούν αμέσως και να καλύψουν κενά και να μην κινδυνεύει κάθε φορά η πατρίδα μας, τα δάση μας, οι άνθρωποι αλλά και η σωματική ακεραιότητα αλλά και η υγεία εκείνων των οποίων πέφτουν στη φωτιά για εμάς», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία παραβρέθηκε στη συγκέντρωση (στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι κι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης). Στην συκγέντρωση παρευρέθηκαν και ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του Τομέα Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χάλαρης.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος, αίτημα το οποίο, όπως ανέφεραν οι συνδικαλιστές, δεν ικανοποιήθηκε ωστόσο παρέδωσαν ψήφισμα με όσα διεκδικούν καθώς και τις προτάσεις τους.

Ειδικότερα, οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες μεταξύ άλλων διεκδικούν για τους εποχικούς πυροσβέστες: Αποδοχή και χρήση της αναθεωρημένης πρότασης νόμου 3938/11 όπου προσαρμόζεται στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αποκατάστασή τους με δωδεκάμηνη εργασία. Άμεση ανανέωση της σύμβασής τους για πέντε ακόμα έτη και έως ότου γίνει χρήση του αναθεωρημένου νόμου για δωδεκάμηνη εργασία, με αναγνώριση προϋπηρεσίας. Επιμήκυνση της σύμβασης εργασίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών από 6 μήνες σε 8 μήνες, δεδομένης της Κλιματικής Κρίσης.

Επιπλέον για τους μόνιμους – ΠΠΥ ζητούν: Προσλήψεις προσωπικού (από την δεξαμενή των Εποχικών Πυροσβεστών λόγω εμπειρίας), αμοιβή της εργασίας πέραν του κανονικού, αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, στο σύνολο του προσωπικού, ομογενοποίηση των ΠΠΥ – Συνταξιοδοτικό.

Σημειώνεται ότι τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στήριξαν δεκάδες σωματεία εποχικών, συμβασιούχων και μόνιμων πυροσβεστών.

Συγκέντρωση Πυροσβεστών: Γιατί βγαίνουν στους δρόμους – Τι ζητούν

Αναδημοσιευση Ένας Ληξουριωτης στην Ερμιονη

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Βάλσαμο …

Με λίγα λόγια αλλά μεστά, θέλω να κατευοδώσω για το αναπάντεχο φευγιό του, τον γείτονα και φίλο μου Μιχάλη  Β.  ο οποίος σε ηλικία 78 χρονών ταξιδεύει, για εκεί που λέμε άλλη ζωή….

Ο εκλιπών με καταγωγή από το Ληξούρι Κεφαλονιάς, βρέθηκε στην Ερμιόνη για επαγγελματικούς λόγους και εδώ στέριωσε, αφού γνωρίσθηκε με την Άννα Παπαφράγκου    όπου κατέληξαν σε γάμο.

Ο Μιχάλης άνθρωπος της κοινωνικής προσφοράς, φιλότιμος και ευαίσθητος,  αγάπησε τον τόπο μας σαν να ήταν η ιδιαιτέρα του πατρίδα. Σαν τέτοιος και με τέτοια αισθήματα ασχολήθηκε με τα κοινά σε διαφόρους συλλογικούς φορείς, και με το πάθος που τον διέκρινε, πολλές φορές και με σημαντικές οικονομικές προσφορές ανάλογα με τις δυνατότητες του.

Μερικές από αυτές τις δραστηριότητές του που πρωτοστατούσε, ήταν η συμμετοχή του στη χορωδία και ως ιδρυτικό μέλος  του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης ενώ ήταν από τους πρώτους που ενήργησαν  για τη δημιουργία τράπεζας αίματος στο Μ. Σ. Ε.  δίνοντας το παράδειγμα του εθελοντή  ΄αιμοδότη.

Επίσης, είχε μεγάλη ευαισθησία σε θέματα  περιβάλλοντος και συμμετείχε σε συλλογικές δράσεις και μεμονωμένα.

Ακόμα, είχε προσφέρει ποικιλοτρόπως σε συλλογικές δράσεις τοπικού αθλητικού ενδιαφέροντος.

Ήταν ο εκλιπόντας με δυό  λόγια αυτό που λέμε ->  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

Ωστόσο,  άλλες δυνάμεις αποφασίζουν  για όλων μας, το τελευταίο ταξίδι…

Εύχομαι, να έχει καλή ανάπαυση και θα τον θυμάμαι…

Στη σύζυγό του την Άννα, εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια και να τον μνημονεύει συχνά μέσα της και έξω, γιατί της φέρθηκε πολύ ωραία ως σύζυγος.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ   

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η DCI Advisors Ltd είναι η πρώην Dolphin Capital Investors Limited, η οποία λόγω της δικαστικής διαμάχης που εκκρεμεί με τον πρώην μέτοχο της εταιρείας Μίλτο Καμπουρίδη και την εταιρεία Dolphin Capital Partners έχει πλέον αλλάξει επωνυμία.

«Η πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2023 προσυπεγράφη επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση με την επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις αναμένεται να καταβληθούν τους επόμενους 12 μήνες», επισημαίνεται. Ως προς τον δανεισμό, η εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από μεγάλα εξασφαλισμένα ή μετατρέψιμα μεσοπρόθεσμα δάνεια. Το πιο πρόσφατο δάνειο από την CastleLake αποπληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από μέρος των εσόδων που προέκυψαν από την πώληση της συμμετοχής της εταιρείας στο One & Only Kea Island.

Δεν διευκρινιζεται αν και η Dolphin Capital Partners (Καμπουριδης)εκτος απο την πρωην Dolphin Capital Investors Limited, πουλησε την συμμετοχη της στο εταιρικο σχημα των πεντε συμμετεχοντων.

Η Dolphin Capital Partners και η Kerzner International θεμελίωσαν το One&Only Kea Island

One & Only Kea Island:19 Ιουνίου 2024 Σωπιάδης Παναγιώτης

Η άφιξη στο ξενοδοχείο, το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, ήταν εντυπωσιακή. Οι βίλες του ξενοδοχείου διασκορπισμένες σε δύο λόφους και ανάμεσα τους η εντυπωσιακή παραλία. Το golf cart μας μετέφερε στο κεντρικό κτήριο όπου ο Γενικός Διευθυντής Jerome Colson και η Resort Manager Χριστίνα Πληθάρα, οι οικοδεσπότες, φρόντισαν για μια μαγική εισαγωγή στη μοναδική εμπειρία που λέγεται, διαμονή σε ένα One & Only.

Η θέα από το σημείο αυτό ξεπερνάει κάθε προσδοκία, το μόνο που βλέπει κανείς είναι το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας όπου κάπου στο βάθος γίνεται ένα με αυτό του ουρανού. Ο σχεδιασμός του αρχιτέκτονα John Heah φρόντισε να δημιουργήσει παντού κάδρα όπου αναδεικνύεται η τοποθεσία και η θέα σε όποιο σημείο του συγκροτήματος και αν βρίσκεσαι. Στο κεντρικό κτήριο βρίσκει κανείς χώρους για να χαλαρώσει όπως το κεντρικό bar που μόνο τυχαία δελέγεται Kosmos, χώρους για να εργαστεί, αν και ποιος θέλει να χάσει έστω και μια στιγμή από αυτή την απόδραση και να την περάσει μπροστά από μια οθόνη ; τη βιβλιοθήκη, το εστιατόριο Atria, τις πισίνες, ένα συγκλονιστικό κήπο στον οποίο σερβίρεται το γευστικότατο πρωινό με πρώτες ύλες από το νησί της Τζιας, την ευρύτερη περιοχή των κυκλαδων και όχι μόνο αλλά και το πραγματικά μοναδικό κατ’ εμέ Incognito speak easy bar. Ίσως το πιο καλά κρυμμένο μυστικό του συγκροτήματος με μια πλήρη συλλογή από ποτά και πούρα που δίνουν άλλη διάσταση στη φράση «let`s have a nightcap». Μετά την υποδοχή, άφιξη στη βίλα ή αλλιώς στο σπίτι που εύκολα κανείς θα θεωρούσε dream house. Σωστός προσανατολισμός, τεράστιες τζαμαρίες και γυάλινες επιφάνειες στην οροφή επιτρέπουν το φως να λούζει κάθε σημείο και να προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα η οποία γίνεται ένα με την ιδιωτική infinity πισίνα. Μεγάλο άνετο σαλόνι, πολύ καλά οργανωμένο Villa bar που είναι ικανό να μετατρέψει κάθε επισκέπτη σε εξαιρετικό mixologist , ανατομικά στρώματα, walk-in ντουλάπες, μεγάλο μπάνιο και μια σειρά από amenities που φροντίζουν κάθε σου ανάγκη σε βαθμό υπερβολής είναι αυτό που βιώνει κάθε επισκέπτης. Είναι πραγματικά δύσκολο να πάρεις την απόφαση να αφήσεις τις ανέσεις που σου παρέχουν αυτοί οι χώροι και να ανοίξεις την πόρτα προκειμένου να ανακαλύψεις τις δεκάδες άλλες παροχές που προσφέρει αυτό το ξενοδοχείο – προορισμός.Η διαδρομή προς το spa με το golf cart είναι μόλις λίγα λεπτά, αρκετά ωστόσο για να σε μεταφέρουν σε ένα άλλο κόσμο, πραγματικά γαλήνιο. Πιστός στις ίδιες γραμμές αρχιτεκτονικής με διάθεση να ενταχθεί στο τοπίο και όχι να επιβληθεί, το κτήριο του spa με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κήπους γεμάτους γιασεμιά και πολλές γωνιές χαλάρωσης αποτελεί από μόνο του λόγο για να βρεθεί κανείς στην Κέα. Μια σειρά από signature θεραπείες σε συνδυασμό με τις υψηλότατου επιπέδου εγκαταστάσεις φροντίζουν για την αναζωογόνηση και τη φόρτιση των μπαταριών μας. Η εσωτερική πισίνα σε συνδυασμό με μια σειρά από συμπληρωματικές εγκαταστάσεις όπως sauna, steam rooms και άλλα είναι ικανά να σε κρατήσουν εδώ για ώρες.

Λίγα μέτρα πιο πέρα το κατάφυτο beach club του resort μαζί με το diving center θέτουν καίρια ερωτήματα: Να βουτήξεις και να απολαύσεις το βυθό, να αφήσεις το χρόνο να κυλάει νωχελικά πλάι στο κύμα ή να περάσεις την ώρα σου δοκιμάζοντας διάφορα cocktails και πιάτα που μυρίζουν καλοκαίρι;Τραπέζια, αραιάτοποθετημένα, κάτω από εντυπωσιακά δέντρα, μερικά μέτρα πιο πέρα οι ξαπλώστρες που τις βρέχει το κύμα πάνω στη ζεστή άμμο και τα καταγάλανα νερά που αντίστοιχα τους έχω δει μόνο σε «μυστικές» παραλίες του Αιγαίου σου θυμίζουν τη μοναδικότητα της Ελλάδας και αποδεικνύουν πως υπάρχει ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον.

Κατά την άφιξη μου στο resort ήμουν βέβαιος ότι θα ζούσα τη διάσημη One & Only εκδοχή της φιλοξενίας που έκανε τόσο δυναμική είσοδο στη χώρα μας με δύο ξενοδοχεία μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό το οποίο δε γνώριζα είναι το πόσους άσσους έχει καλά κρυμμένους αυτό το νέο κόσμημα που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν λίγες εβδομάδες και φιλοξενεί ήδη την παγκόσμια elite. Μια πολυμελής ομάδα ανθρώπων για μόλις 63 βίλες απλωμένες σε μια εντυπωσιακή έκταση που στόχο έχουν να επισημάνουν στους Έλληνες και να μυήσουν τους ξένους επισκέπτες στη μοναδική μαγεία του Κυκλαδίτικου τοπίου και της θάλασσας του Αιγαίου ενώ παράλληλα προσφέρουν υπηρεσίες που σε ελάχιστα ξενοδοχεία του κόσμου συναντά κανείς . Καλώς ήρθες στη ζωή μας One & Only Kea Island.

Αντώνης Μαλτεζος

Την περίοδο 2002-2010 ο εκλεκτός νομάρχης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή Κύριος Σωτηρόπουλος κατασκεύασε την παράκαμψη της «παράκαμψης» των Διδύμων ,(τίτλος έργου : Καρναζεϊκα – Κρανίδι !!!!). Διενήργησε την καισαρική τομή στο όρος Δίδυμα ,εκμεταλλευόμενος την κατάργηση της κοινότητας Διδύμων και υπό ανοχή αλλά και παρότρυνση των τότε αρχόντων της Ερμιονίδας οι οποίοι κατέβασαν χαμηλά το πήχη των διεκδικήσεων για δικούς τους λόγους .

Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ των Διδύμων και με την σημερινή κυβέρνηση είναι σε εξέλιξη και από την επιδοτούμενη επαρχιακή υπεραστική συγκοινωνία του ΚΤΕΛ .

Στην σημερινή φωτογραφία βλέπουμε την στάση Δίδυμα πλέον στον Σταύρο απέναντι από το λεηλατημένο ,όπως ακούστηκε σήμερα σφαγείο, και απέναντι από το ηλιακό πάρκο ….

Όλο και βελτιώνεται η ποιότητα της συγκοινωνίας και της ζωής στο χωριό μας ……

Με το περπάτημα να κάνει καλό στην υγεία ………

Συμπατριώτες /σες,
Όταν στην κοινωνία μας προτάσσουμε το Εγώ αντί του Εμείς , όταν οι επιλογές μας δεν είναι αξιοκρατικές αλλά ρουσφετολογικές ,όταν πέφτουμε θύματα του «διαίρει και βασίλευε» ,του διχασμού και της εκδικητικότητας για ασήμαντους λόγους, πρακτικές που οι αναχρονιστικές εξουσίες ξέρουν να καλλιεργούν , τα αποτελέσματα θα είναι όλο και χειρότερα.

Ας θυμηθούμε και προτάξουμε το «φωνή λαού οργή Θεού»
και να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα .

Θα επανέλθουμε …..

 

Ιουνίου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ

  • 1.535.772

Αρχείο

Kατηγορίες

Κατηγοριες Tag

14 ΝΕΟ ΧΑΔΑ 2020 COVID19/SARS-CoV-2 SRF ΚΑΣΑ/ RDF ΚΑΠΑ Αγωνιστικη Συνεργασια Πελοποννησου Αδεσποτα Αναβαλος Ανακυκλωση Ανεμογεννητριες Αντωνης Στασινοπουλος Αφαλάτωση Αφαλατωση Χωνια Βαρουφακης Βασιλης Λαδας Βερβεροντα Βιβη Σκουρτη Βουλευτικες Εκλογες 2015 Βουλευτικες Εκλογες 2023 Γιαννης Γεωργοπουλος Γιορτες ελιας ΔΕΗ Δασος Κορακιας Δεκα τεσσερες ΧΑΔΑ τριτης γενιας Δημητρης Σφυρης Δημοτικες εκλογες 2023 Δημοτικη Επιτροπη Διαβουλευσης Δημοτικο σχολειου Πορτο Χελιου Διαφανεια στην υποθεση ΔΕΣΦΑΚ (Σφαγεια Κρανιδιου) Διαφανεια στο Σκανδαλο αποχετευτικου Κρανιδιου Διαφανεια στο σκανδαλο του Δεματοποιητη Δρομοι πεζοδρομια ΕΤΑΔ-ΤΑΙΠΕΔ Καραβασιλη Καταφυγιο αδεσποτων σκυλων Καταφυκι Κεντρο Υγειας Κρανιδιου Κοιλαδα Κυκλοφοριακο Λουμη Γιανικοπουλου Αγγελικη Μαρινα Πορτο Χελιου Μπαρου Μπουκλης Ναυπλιο Νοτιος Κομβος Κρανιδιου Ουκρανια Πανω Πλατεια Κρανιδι Πεζοδρομια στις πολεις Ποσιμο νερο Πρασινο Σημειο Προσφυγες Μεταναστες Προσφυγες στην Ερμιονιδα-η εποχή του Γαλαξια Πυξιδα του Νου/Dolhpin Capital ΣΥΡΙΖΑ Ερμιονιδας Στην Ερμιονη αλλοτε και τωρα ΤΕΡΝΑ ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Τασσος Λαμπρου Τατουλης Τσαμαδος Γιαννης Τσιρωνης Φωτιες ΧΑΔΑ Δισκουριων ΧΑΔΑ Νο3 Καμπου Κρανιδιου ΧΑΔΑ Νο 4 Μυλων Κρανιδιου Χριστουγεννα Χρυση Αυγη Ωρα της γης αεροδρομιο αποκατασταση ΧΑΔΑ εξασθενες χρωμιο επιδομα ανεργιας καυση απορριμματων κομποστοποιηση φωτια 9 Φλεβαρη φωτοβολταικα χουντα