10-12-2016 Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο πολυσχιδής και μορφωμένος από το MIT Ελληνοκύπριος Μίλτος Καμπουρίδης άφησε το SREP (Soros Real Estate Partners) του διάσημου μεγαλοεπενδυτή George Soros στο οποίο ήταν ιδρυτικό στέλεχος και μαζί με τον Pierre Χαραλαμπίδη ίδρυσαν την Dolphin Capital Partners με στόχο την αγορά του τουρισμού. 10-12-2016. Έπιασε δουλειά στη Goldman Sachs αλλά γρήγορα άφησε την επενδυτική τράπεζα για να γίνει ιδρυτικό στέλεχος του Soros Real Estate Partners που ιδρύθηκε το 1999 από τον διάσημο μεγαλοεπενδυτή George Soros.Το καλοκαίρι του 2005 ιδρύθηκε η Dolphin Capital Investors, η οποία τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς παίρνει τον δρόμο για το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία έτυχε της εμπιστοσύνης μεγάλων επενδυτικών funds, τα οποία στήριξαν την μετοχή της εταιρείας.Σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της DCI είναι η αμερικανική Third Point LLC που κατέχει ποσοστό 20%, ενώ σημαντικά ποσοστά κατέχουν και άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι Jo Hambro (10,1%), Fortress (9,8%), Dolphin Capital Holdings (9,7%), Majedie UK Equity Fund (7,7%), Asset Value Investors (7,2%), BlackRock Inc (5,2%) και Oak Hill (4,4%).

Τον Σεπτεμβρη του 2022 , το Ελληνικο κράτος επιχορηγούσε μεσω Γεωργιάδη με 6 εκατομμύρια ευρώ την επένδυση της Δέλπριζας.Παλαιοτερη φωτογραφια

Στην σύσκεψη υπογραφής του Υπουργού με τον εκπρόσωπο των επενδυτών κ. Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος παρουσίασε το έργο επένδυσης, παραβρέθηκε μόνο ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής. Ο κ. Δημήτρης Σφυρής ως Δήμαρχος Κρανιδίου την περίοδο 2007 – 2010, αλλά και ως Δήμαρχος Ερμιονίδας την περίοδο 2014 – 2019 ήταν αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης του έργου αλλά και άλλων έργων υποδομής,

2012

2013

ΑΨΗΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Κρανίδι, 15.04.2020  Αρ. πρωτ.: 3140 Προς: MINDCOMPASS OVERSEAS A.E. Η άμεση ανταπόκριση της εταιρείας MINDCOMPASS OVERSEAS A.E.  στο αίτημά μας και η άριστη επικοινωνία μας αυτό το διάστημα μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη των ευχαριστιών μας.

Με Τιμή Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργόπουλος

 

2 Δεκεμβρίου, 2013

Daniel Loeb, chief executive officer of Third Point LLC, speaks during the Skybridge Alternatives (SALT) conference in Las Vegas, Nevada, U.S., on Thursday, May 18, 2017. The SALT Conference facilitates balanced discussions and debates on macro-economic trends, geo-political events and alternative investment opportunities for the year ahead. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

O (Εβραιος στο θρησκευμα) Αμερικανος μπιζνες μαν που παροτρυνει τους υπαλληλους του να κανουν  γιογκα (παντρεμενος με πρωην δασκαλα του γιογκα εχουν τρια παιδια)και δεν πινει νερο απο πλαστικα μπουκαλια για περιβαλλοντικους λογους αν και κανει δεξαμενη για γηπεδο γκολφ στην ανυδρη Ερμιονιδα αντλωντας νερο απο γεωτρησεις.Υποστηριξε τον Ομπαμα αλλα συντομα το γυρισε με ανεση στους Συντηρητικους .Υποστηριζει το κινημα LGBT . Στη διάρκεια του 2012 κατάφερε να «ξηλώσει» τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας Yahoo! όταν αποκάλυψε πως δε διαθέτει το πανεπιστημιακό πτυχίο Πληροφορικής που δήλωνε στο βιογραφικό του! Ο Loeb ασχολήθηκε προσωπικά με την εκδίωξη του Scott Thompson και τις αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo!Η εταιρεια του ανοιξε γραφειο το 2022 στο Ισραηλ με εκπροσωπο τον Sapir Harosh, who worked in military intelligence and joined TPV from Israeli firm Pitango earlier this year.

.Η ζωη του Η σχεση του με το Jewish Enrichment Center. (The Institute for Jewish Enrichment’s mission is to pioneer, research, and advance an educational approach in which a child’s Jewish learning is fully entwined with their growth as a compassionate, courageous, connected individual.)During his talk at the Jewish Enrichment Center in 2009….( At the Jewish Enrichment Center, children ask questions, generate ideas, and bring Jewish texts to life for themselves)

Υποστηριζει ενεργα  το κρατος του Ισραηλ στην επιθεση του κατα της Παλαιστινης καθως και τις επιθεσεις της αστυνομιας στους φοιτητες του Κολουμπια που συμπαραστεκονται στους Παλαιστινιους.Πραξεις που παραβιαζουν το δικαιωμα της ελευθεριας της εκφρασης των Αμερικανων πολιτων.

Loeb was involved in a long-standing WhatsApp group chat from October 2023 through early May 2024 with some of the United States’ most powerful business leaders with the stated goals of «chang[ing] the narrative» in favor of Israel and «help[ing] win the war» on U.S. public opinion following Hamas’s October 7th attack on Israel.[73] Members of the group chat discussed how they received private briefings by, and worked closely with, members of the Israeli government, including former Israeli prime minister Naftali Bennett; Benny Gantz, a member of the Israeli war cabinet; and Israel’s ambassador to the United States, Michael Herzog.[73] Group members also held a video call in late April 2024 with New York City Mayor Eric Adams in an effort to, according to reporting by The Washington Post, «pressure Columbia’s president and trustees to permit the mayor to send police to the campus» to shut down criticism of Israel’s offensive military operations in Gaza, which many campus protesters, intergovernmental and non-governmental organizations, civil servants, and governments around the world have alleged to be genocide.[73] During the video call, group members discussed making political donations to Adams.[73] Loeb declined to comment about giving donations to Adams for this purpose.[

Αυτο ειναι το σκαφος του , με εκτιμηση περιουσιας 2.5 δις δολαρια προσωπικη περιουσια ειναι ο νουμερο 737 πλουσιοτερος ανθρωπος στον πλανητη και η εταιρεια του διαχειριζεται 12 δισεκατομμυρια δολαρια.

sandy weill yachtΟ κ Πινκ Το παρακατω αρθρο και η παραγραφος που αναφερεται στα κερδη του κ Πινκ (απο λεφτα που του πληρωσε το Ελληνικο κρατος)ειναι στην πραγματικοτητα σε μεγαλο μερος αντιγραφη του  αρθρου απο τους Φαινανσιαλ Ταιμς που σημειωνεται στην αρχη.Το αρθρο εκεινο που καλο θα ηταν να διαβασετε οσοι τα καταφερνετε στα Αγγλικα εχει αναπαραχθει πολυ στο διαδικτυο.

Αγοράζοντας ομόλογα με μέση τιμή 17 σεντς στο ευρώ μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες η Third Point LLC διπλασίασε το χρήματά της (η μέση τιμή για την επαναγορά ομολόγων διαμορφώθηκε στο 33,8%) και σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου πέτυχε καθαρά κέρδη 380 εκατ. ευρώ ή 500 εκατ. δολαρίων. Συγκεκριμένα ο Λεμπ αγόρασε έναντι 380 εκατ. ευρώ ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,262 δισ. ευρώ και τελικά έβγαλε κέρδος 380 εκατ. ευρώ.Μέσα σε λίγους μήνες ο Αμερικανός διαχειριστής hedge funds Dan Loeb επένδυσε (με τεράστια κέρδη, άνω του μισού δισ. δολαρίων) στα ελληνικά ομόλογα, κατέστη ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας ακινήτων Dolphin Capital Investors που προωθεί σημαντικά έργα στην Ελλάδα.Λίγες εβδομάδες πριν εκδηλώσει αυτόνομα ενδιαφέρον για το 33% του ΟΠΑΠ, ο Dan Loeb είχε προχωρήσει σε μια ακόμα σημαντική επένδυση στην Ελλάδα. Εναντι περίπου 45.000.000 ευρώ απέκτησε περί το 20% της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Dolphin Capital Investors (DCI) που ίδρυσαν οι Μίλτος Καμπουρίδης και Πιερ Χαραλαμπίδης και προωθεί 14 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις ανά τον κόσμο, οι επτά από τις οποίες είναι στην Ελλάδα καθώς και 60 μικρότερα έργα σε Ελλάδα και Κύπρο.

16.11.2016

H Dolphin Capital Ιnvestors ανακοίνωσε την πώληση του έργου Playa Grande Golf and Resort, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς ξενοδοχείου Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία, σε κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής τη Third Point LLC.(Σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της DCI είναι η αμερικανική Third Point LLC που κατέχει ποσοστό 20%,) H εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των πολυτελών τουριστικών θερέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Δομινικανής Δημοκρατίας και του Παναμά, συμφώνησε την πώληση του έργου στα 140 εκατ. ευρώ γα το σύνολό του.

2018

Ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς του 100% του Amanzoe από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors κατά ποσοστό 85% από την Grivalia Hospitality και κατά 15% από την Dolphin Capital Partners, με δικαίωμα απόκτησης έως 30%.

Ετσι η DCP (μια απο τις εταιρειες Πυξιδα Νου) κρατα και στα δυο ξενοδοχεια περιπου ενα 15% και πουλαει τα υπολοιπα σε δυο μεγαλες πολυεθνικες

Στην Grivalia Hospitality (πρωην Λατσης Γιουρομπανκ) το Αμαν

Και το πρωην Γιουλη. στην πολυεθνικη   Invel (πρωην Πανγαια-Εθνικη τραπεζα)που έχει την έδρα της στο Jersey ΗΠΑ ενώ διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο, το Μιλάνο, την Αθήνα , τη Λεμεσό και το Άμστερνταμ.

Η    Invel  (ένα νεοσύστατο private equity fund με βασικό εταίρο τον Ισραηλινό πολυεκατομμυριούχο Beny Steinmetz, Beny Steinmetzφωψτογραφια κατηγορουμενο για σειρα διεθνων αδικηματων(Steinmetz and billionaire George Soros, once business partners,)ο οποίος συνδέεται στενά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και φέρεται ως βασικός χρηματοδότης του δεξιού κόμματος Λικούντ, καθώς και ακροδεξιών οργανώσεων (στη φωτό με τον πρώην υπουργό Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ και τον τότε Διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Ισραήλ Στάνλεϊ Φίσερ).)που αγορασε το 2013 το 66% της Πανγαια της Εθνικης εναντι 653 εκατομμυριων .Ομως αυτη η εξαγορα της Πανγαια απο την Invel αξιζει ψαξιμο.

12/09/2022

Ένα ακόμα βήμα προς την υλοποίησή της έκανε η επένδυση Kilada Hills στην Αργολίδα, καθώς το επενδυτικό σχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο.Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση, η εν λόγω επένδυση σχετίζεται με τη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών σε έκταση 869 στρεμμάτων, στην περιοχή της Κοιλάδας Ερμιονίδας, στην Αργολίδα.Το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 18,98 εκατ. ευρώ περίπου και η επένδυση θα ενισχυθεί με το ποσό των 5,98 εκατ. ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Mindcompass, η οποία είναι θυγατρική της Dolphin Capital του Κύπριου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη.

Αραγε γνώριζε ο κ Υπουργος που χάριζε τα λεφτα (των συντάξεων μας )στον βωμό της «αναπτυξης»;

Η μαυρη τρύπα ειχε ανοιξει απο το 2016 αλλο αν στην συνεχεια ειχαμε εξελίξεις που επιτάχυναν το αναπόφευκτο.

Ποιος ειναι ο νεος επενδυτης αγοραστης της Δελπριζας; Ενδιαφερεται η τοπικη κοινωνια και ο Δημος  , οι εκλεγμενοι μας εκπροσωποι , οι Δημοτικες παραταξεις για τα παιχνιδια που παιζονται στην Ερμιονιδα ερημην της τοπικης κοινωνιας και οικονομιας ; Γιατι ενας ενας οι παλιοι επενδυτες εγκαταλειπουν το καραβι ; Θα επιστραφουν τα 6 εκατομμυρια που δωσαμε δωρο στους Βρετανους;

8 Δεκεμβρίου 2016

Τη διάλυση της Dolphin Capital, του φιλόδοξου επενδυτικού εγχειρήματος των κ.κ. Μίλτου Καμπουρίδη και Πιέρ Χαραλαμπίδη στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, σηματοδοτεί η επίσημη ανακοίνωση για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης κατά την οποία θα εγκριθεί η πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Dolphin Capital Investors (DCI).Η αρνητική πορεία της επενδυτικής εταιρείας ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, αλλά η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της DCI, είναι χαρακτηριστική: «Το διοικητικό συμβούλιο δεν πιστεύει πως η συνέχιση της εταιρείας, όπως έχει σήμερα, σε εφαρμογή της στρατηγικής του Ιουνίου 2015 και χωρίς προσδιορισμένη διάρκεια ζωής) είναι προς το μέγιστο συμφέρον των Μετόχων και συστήνει να καταψηφίσουν τη συνέχιση της εταιρείας ως έχει σήμερα συγκροτηθεί και να υπερψηφίσουν τη νέα στρατηγική”. Στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας ανήκει το πολυτελές συγκρότημα Amanzoe στην Ερμιόνη, η γειτονική επένδυση Kilada Hills που είχε μάλιστα ενταχθεί στο «fast track» για ταχεία αδειοδότηση (!), αξιόλογο ακίνητο στην Κεα που ουδέποτε αναπτύχθηκε καθώς και αρκετά ακίνητα ανά την Ελλάδα και δύο υπό κατασκευή αναπτύξεις σε Παναμά και Δομινικανή Δημοκρατία.Η Dolphin Capital Investors ήδη από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το Δεκέμβριο του 2005 είχε δημιουργηθεί με την μορφή ενός closed end fund, με δεκαετή διάρκεια ζωής (έως το Δεκέμβριο του 2015), και με στόχο (όπως εξάλλου όλων των σχετικών funds) να επενδύει, να αναπτύσσει και στη συνεχεία να διαθέτει προς πώληση τα έργα της δημιουργώντας υπεραξία για τους μετόχους.Εν όψει λοιπόν των ανωτέρω ιδιαίτερα θετικών εξελίξεων για την εταιρία, η νέα στρατηγική που προτείνεται προς έγκριση στους μετόχους στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετά από σχετική συμφωνία του Διαχειριστή της εταιρείας και των κυρίων μετόχων αυτής που ήδη έχουν δεσμευθεί να υπερψηφίσουν την πρόταση της εταιρίας, ουσιαστικά ανανεώνει τα περιθώρια λειτουργίας της εταιρίας για τουλάχιστον 3 (τρία) ακόμη έτη έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα και να είναι σε θέση να πωλήσει χωρίς πίεση χρόνου το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο και να διανείμει τις σχετικές υπεραξίες στους μετόχους της.

20 Μαρτίου 2023 

Εκτός της Dolphin Capital Investors ο Μίλτος Καμπουρίδης

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή ανακοίνωση, στην αντίληψη της Dolphin Capital Investors υπέπεσε μία μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe Resort στο Πόρτο Χέλι, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018.Για αυτό το λόγο απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθυντή της εταιρείας ο Μίλτος Καμπουρίδης, συνιδρυτής και managing parntner της Dolphin Capital Partners.Η συμφωνία δίνει το δικαίωμα στην Dolphin Capital Partners να αποκτήσει επιπλέον 15% του μετοχικού κεφαλαίου του Amanzoe.

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Καμπουρίδης και η Dolphin Capital Partners αναφέρουν τα εξής:«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα το πρωί η Dolphin Capital Investors Limited (“DCI”), η Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) και ο Μίλτος Καμπουρίδης θα ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες της DCI, συμπεριλαμβανομένης της υποτιθέμενης καταγγελίας της υφιστάμενης Σύμβασης Διαχείρισης Επενδύσεων μεταξύ της DCP και της DCI είναι πλήρως αβάσιμες, καταχρηστικές και παράνομες.

17 Απριλίου 2024

Υπενθυμίζεται ότι η DCI Advisors Ltd είναι η πρώην Dolphin Capital Investors Limited, η οποία λόγω της δικαστικής διαμάχης που εκκρεμεί με τον πρώην μέτοχο της εταιρείας Μίλτο Καμπουρίδη και την εταιρεία Dolphin Capital Partners έχει πλέον αλλάξει επωνυμία.«Τους τελευταίους 12 μήνες έχουν σημειώσει καλή πρόοδο στην ανάπτυξη του έργου Kilada Hills και το 95% της έκτασης του γηπέδου γκολφ έχει περάσει από αρχαιολογικό έλεγχο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να έχουμε περαιτέρω ζητήματα σε σχέση με αρχαιολογικά ευρήματα», επισημαίνεται στην ενημέρωση.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στόχος της εταιρείας είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες για 9 από τις 18 οπές του γηπέδου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί soft opening και οι επισκέπτες «να μπορούν να ξεκινήσουν να παίζουν και να ζουν την εμπειρία στο Kilada Hills».«Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιταχύνει τις πωλήσεις των οικοπέδων γύρω από το γήπεδο». Σε ό,τι αφορά το clubhouse και τη λέσχη γκολφ, οι ανασκαφές έχουν πλέον τελειώσει και έχουν τοποθετηθεί οι ενισχύσεις για τα θεμέλια.

«Η πρόοδος που επιτεύχθηκε το 2023 προσυπεγράφη επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση με την επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ σε επιχορηγήσεις αναμένεται να καταβληθούν τους επόμενους 12 μήνες», επισημαίνεται.

Ως προς τον δανεισμό, η εταιρεία έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από μεγάλα εξασφαλισμένα ή μετατρέψιμα μεσοπρόθεσμα δάνεια. Το πιο πρόσφατο δάνειο από την CastleLake αποπληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από μέρος των εσόδων που προέκυψαν από την πώληση της συμμετοχής της εταιρείας στο One & Only Kea Island.

Η Dolphin Capital Partners και η Kerzner International θεμελίωσαν το One&Only Kea Island

Έκτοτε, η διοίκηση προτίμησε να στραφεί σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από ορισμένους από τους μετόχους της, με χαμηλότερα επιτόκια σε σύγκριση με αυτά που διατίθενται στην αγορά ιδιωτικών πιστώσεων.«Προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες κεφαλαιακές ανάγκες για την ανάπτυξη του έργου, υπάρχει ένα family office που αναμένεται να επενδύσει 2,5 εκατ. ευρώ στο project για μετοχικό μερίδιο έως και 3%», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

22 Απριλίου 2024

Μίλτος Καμπουρίδης (Dolphin Capital Partners):

Επίθεση στην DCI για το Kilada Hills – «Συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας και εγκατάλειψη του έργου»Η DCI Advisors Ltd (“DCI”) εξέδωσε στις 15 και 16 Απριλίου δυο ανακοινώσεις στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι οποίες αναδημοσιεύτηκαν σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, με τις οποίες, για μία ακόμη φορά η DCI, προσπαθεί να ωραιοποιήσει την πραγματική οικονομική της κατάσταση αλλά και να αποκρύψει την παντελή έλλειψη προόδου στο έργο της Κοιλάδας μετά την αποχώρηση της Dolphin Capital Partners Limited (“DCP”) από την διαχείριση του.

Συνοπτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:

Η DCΙ έχει περιέλθει σε τέτοια οικονομική στενότητα ώστε να αναγκάζεται να καταφεύγει σε έκτακτη χρηματοδότηση ύψους €100.000 με δανειστή έναν από τους εκτελεστικούς διευθυντές της ώστε να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις της.Τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη λάβει βραχυπρόθεσμα δάνεια πάνω από €3,3 εκ. (€3,7 εκ. συμπεριλαμβανομένων τόκων) από μετόχους της για να καλύψει τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες αλλά και τα έξοδα των δικηγόρων της στα πλαίσια της αντιδικίας της με την DCP.

Μέρος των εν λόγω δανείων ύψους €1,05 εκ. καθίσταται ληξιπρόθεσμο μέχρι τις 28 Απριλίου ενώ ήδη ληξιπρόθεσμο έχει καταστεί και τραπεζικό δάνειο ύψους €4 εκ. της θυγατρικής της στην Κροατία.– Παρά τα ανωτέρω, οι ανακοινώσεις της DCΙ δεν παρέχουν καμία ενημέρωση προς τους μετόχους και τους πιστωτές της σχετικά με την ρευστότητα της, τη δυνατότητά της να αποπληρώσει ή να ρυθμίσει τις δανειακές της υποχρεώσεις αλλά και το ύψος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της προς άλλους πιστωτές της, δημιουργώντας έτσι βάσιμες αμφιβολίες για τη φερεγγυότητά της και το κατά πόσο και τελικά η DCI βρίσκεται σε θέση επικείμενης χρεοκοπίας.

– Η ανωτέρω έλλειψη χρηματοδότησης της DCI, αντανακλάται και στην ουσιαστική διακοπή κάθε κατασκευαστικής δραστηριότητας στο έργο Kilada το οποίο και έχει πλέον παγώσει.

Η DCI μόλις τώρα παραδέχεται ότι αναμένει την ολοκλήρωση μέρους μόνο του γηπέδου γκόλφ εντός του έτους, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2023 υποσχόταν στους επενδυτές την ολοκλήρωση όλης της 1ης φάσης (που περιλαμβάνει το γήπεδο γκόλφ, το clubhouse και έργα υποδομής για τα πρώτα 90 οικόπεδα) εντός του 2024.

– Η αποκαρδιωτική κατάσταση του και η εικόνα απαξίωσης του έργου απεικονίζεται στο σχετικό πρόσφατο φωτογραφικό υλικό που είναι προσβάσιμο στο dolphincp.com.

– Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο η DCΙ δεν έχει καταφέρει να κλείσει ούτε μια πώληση οικοπέδου ενώ, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες και οι υφιστάμενοι αγοραστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να υπαναχωρήσουν από τις αγορές που έχουν κάνει ζητώντας την άμεση επιστροφή των προκαταβολών τους.

Οι δε ισχυρισμοί που προβλήθηκαν από την DCI ως δικαιολογία για τις ανωτέρω ενέργειες της, είναι εξίσου αστήρικτοι αλλά και δυσφημιστικοί.

– Μπροστά στο οικονομικό της αδιέξοδο, η DCI εναποθέτει πλέον τις ελπίδες την για την εξεύρεση της ελάχιστης ρευστότητας που απαιτείται για την υποτυπώδη συνέχιση των κατασκευαστικών εργασιών στα €4,5 εκ. εκκρεμών επιδοτήσεων και αναφέρει στις ανακοινώσεις της ότι προσδοκά την εκταμίευση τους εντός του έτους. Παραλείπει όμως να τους ενημερώσει ότι οι προϋποθέσεις για να εκταμιευθούν αυτές οι επιδοτήσεις είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθούν εντός του έτους αφού περιλαμβάνουν, επένδυση επιπλέον €9,75 εκ. ιδίων κεφαλαίων τα οποία και δεν έχει στη διάθεσή της η DCI αλλά και την ολοκλήρωση και λειτουργία της πρώτη φάσης της ανάπτυξης Kilada (δηλαδή του γηπέδου γκόλφ 18 οπών και club house καθώς και των σχετικών έργων υποδομής) και τη σχετική πιστοποίηση της λειτουργίας τους από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα πλήρη στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της DCI, τα σοβαρά θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία τίθενται προς της διοίκησή της αλλά και την πραγματική κατάσταση του έργου Kilada περιλαμβάνονται αναλυτικά στις πρόσφατες ανακοινώσεις της DCP.

 

7 Ιουνίου 2024

Οι Βρετανοί της DCI δρομολόγησαν την πώληση του Kilada Hills

Στην υπογραφή μνημονίου για την πώληση του ποσοστού της στη στρατηγική επένδυση του Kilada Hills προχώρησε η βρετανική DCI Advisors.H εισηγμένη στον ΑΙΜ του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη σχετικά με την υπογραφή Memorandum of Understanding με δυνητικό αγοραστή για την ανάπτυξη στην Ερμιονίδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στον επενδυτή έχει παρασχεθεί περίοδος αποκλειστικότητας διάρκειας 90 ημερών, ώστε να ολοκληρώσει το due diligence και να υποβάλει προσφορά για το Kilada Hills Χωρίς να αποκαλύπτει το ενδεχόμενο τίμημα βάσει του οποίου δύναται να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, αλλά ούτε και την ταυτότητα ή το προφίλ του πιθανού αγοραστή, η DCI αναφέρει ότι ο τελευταίος διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία στη διαχείριση αναπτύξεων όπως το Kilada Country Club, το γκολφ και οι κατοικίες, ενώ συμμετέχει στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανάπτυξης, που είναι το γήπεδο γκολφ 18 οπών και το country club.Να σημειωθεί εδώ ότι το ποσοστό της DCI Advisors στο έργο φτάνει το 88%, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή της εταιρείας. Επίσης, πρόσφατα είχε ανακοινώσει πως είχε έρθει σε επαφή με family office που αναμένεται να επενδύσει έως και 2,5 εκατομμύρια ευρώ στο έργο για να αποκτήσει μετοχικό μερίδιο έως και 3%, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες για την ανάπτυξη.

Η DCI Advisors – που έχει αλλάξει επωνυμία – έχει έρθει τον τελευταίο χρόνο στο προσκήνιο, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης με τον Μίλτο Καμπουρίδη, πρώην γενικό διευθυντή και μέτοχο της εταιρείας. Οι Βρετανοί διοικούντες τη DCI επικαλέστηκαν ελλειπή ενημέρωση για το call option που είχε συνάψει ο Κύπριος επιχειρηματίας για το 15% του Amanzoe, που μεταβιβάστηκε στη Grivalia Hospitality το 2018.

28 Νοεμβρίου, 2018 Στην εξαγορα του Αμαν η Grivalia αγορασε και τα χρεη του που τωρα θα πανε μαλλον στην εταιρια ειδικου σκοπου της συγχωνευμενης Γιουρομπανκ. Δηλαδη πανε χωματερη.

Σπαει η αμαρτωλη Γιουρομπανκ στα δυο με την μια θυγατρικη να τραβα ολο το ενεργητικο και την αλλη θυγατρικη σε μια εταιρια ειδικου σκοπου τα κοκκινα  δανεια των 7 δισ. Θα δημιουργηθει ακομα νεα εταιρια διαχειρισης ακινητων που πιθανοτατα θα παρει και την διαχειριση του δικου μας Αμαν.Τον Οκτώβριο του 2014, η Εταιρεία μετονομάστηκε σε Grivalia Properties από Eurobank Properties, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εταιρική της ταυτότητα.Όπως είναι γνωστό η Eurobank μαζί με την Εθνική, την Πειραιώς και την ALPHA επιλέχθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος ως συστημικές τράπεζες, προκειμένου να ανακεφαλαιοποιηθούν μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με δημόσιο χρήμα. Η διοίκηση της Eurobank δήλωσε αδυναμία συγκέντρωσης οποιασδήποτε ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και έτσι το ΤΧΣ διέθεσε 5,85 δις για την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, η οποία πλέον ανήκει στο ΤΧΣ σε ποσοστό περίπου 94 %.Η ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank έγινε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δημόσιο χρήμα και επιπλέον της παραχωρήθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως δώρο για τον εξωραϊσμό της. Ο βασικός μέτοχος της (Λάτσης) την εγκατέλειψε χωρίς να πληρώσει ως όφειλε 2,5 δις για τις ζημιές της, ή να συμμετέχει στην ανακεφαλαιοποίησή της.

Η αίτηση των Βρετανών της DCI για άμεση έκδοση απόφασης (summary judgment) που θα απέρριπτε τη βάση της αξίωσης της πλευράς Καμπουρίδη και θα αποδεχόταν την ανταγωγή της DCI, απορρίφθηκε, επομένως θα γίνει κανονική εξέταση όλων των συλλογισμών και αποδεικτικών στοιχείων.Υπενθυμίζεται ότι μετά την καταγγελία της σύμβασης διαχείρισης επενδύσεων της DCΡ (συμφερόντων Καμπουρίδη) από την DCΙ πριν από ένα χρόνο, η DCP άσκησε αγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο στη Μεγάλη Βρετανία ζητώντας να αναγνωριστεί ότι η σχετική καταγγελία ήταν αβάσιμη και καταχρηστική και απαιτώντας δεδουλευμένες αμοιβές αλλά και σχετικές αποζημιώσεις που ανέρχονται σε αθροιστικό ποσό υπερβαίνον τα 10 εκατομμύρια ευρώ.