Διαβαστε περιγραφη Απεργια Η Αστυνομια λεει 10 χιλιαδες οι διαδηλωτες πενηντα χιλιαδες. Σιγουρα μικροτερη απο τις προηγουμενες.

Ο κοσμος σκυβει το κεφαλι.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=178152

Προβλήματα υπήρξαν και στο λιμάνι του Πειραιά καθώς μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον απόπλου των πλοίων. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των συνδικαλιστών και της αστυνομίας. Κανονικά διεξήχθησαν τα δρομολόγια από τις 9 το βράδυ.

Χθες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως,  ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε ξεχωριστή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη συνέχεια επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους στη Βουλή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο αριθμός των διαδηλωτών ξεπέρασε τις 30 χιλιάδες, ενώ η αστυνομία έκανε λόγο για 10 χιλιάδες άτομα που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο.

Μικρής κλίμακας επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών και της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε τράπεζες, καταστήματα και στάσεις λεωφορείων, να τραυματιστούν 7 αστυνομικοί, ενώ σημειώθηκαν 13 προσαγωγές και 6 συλλήψεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγώπουλος δήλωσε κατά τη χθεσινή γενική απεργία: » Σήμερα οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν να υιοθετηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στα άδικα οικονομικά και αντικοινωνικά μέτρα έρχονται να προστεθούν μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση που καταγκρεμνίζουν τον κόσμο της Εργασίας. Η κυβέρνηση κρατιέται με μία λεπτή κλωστή από την κοινωνία. Δεν πάει άλλο! Διεκδικούμε μέτρα συμβατά με τις προτάσεις των συνδικάτων και τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τις ρυθμίσεις. Έχουν παραδοθεί τα πάντα στην Τρόϊκα και στους βιομηχάνους. Οι συλλογικές συμβάσεις βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της».

«Αντιστεκόμαστε στον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Η κυβέρνηση στο όνομα της κρίσης σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο σφαγείο για τους εργαζόμενους και την κοινωνία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να κλιμακώνουν τους αγώνες τους.

«Να σταματήσουμε το ολοκαύτωμα των δικαιωμάτων μας. Να συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους στις άλλες χώρες της Ευρώπης» υπογράμμισε ο ίδιος.

Για να δουμε θα καταφερουμε να το κοψουμε το σκυμενο κεφαλι μας τελικα;

Εγω παντως δεν μπορω να απεργησω ειμαι ανεργος παλι.