Στο ιστολόγιο της Zabie http://zabieblog.blogspot.com/  απο το Πόρτο Χέλι οσοι τα καταφέρνετε στα Αγγλικά θα διαβάσετε για το πιστοποιητικό που χρειάζονται Αγγλοι καθηγητές για να διδάξουν στην Ελλάδα.

Και αυτά στον χώρο της Ευρωπαικής ενωσης που υποτίθεται εξασφαλίζει την ελευθερη μετακίνηση και εργασία στους πολίτες της (και στα προϊόντα).

Bέβαια το καθεστώς μέχρι σήμερα ειναι μπάχαλο.Αρκούσε το πτυχίο ενός Αγγλικού πανεπιστημίου (οποιοδήποτε πτυχίο) για να μπεί μια νέα κοπέλλα στην τάξη και να διδάξει.Παλαιότερα υπήρχε φροντηστήριο στο Κρανίδι με Βελγίδα που ελεγε πώς ειναι Αγγλίδα δασκάλα.Η μεγάλη ζήτηση για καθηγητές Αγγλικής οδήγηδε στην υποβάθμιση του χώρου.Απ την αλλη δεν αρκεί σαν Ελληνας να εχεις  σπουδάσει Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο για να διδάξεις Αγγλικά.Ο καθηγητής ειναι μιά ιδιαίτερη κατηγορία που απαιτεί εξιδικευμένες γνώσεις αλλά και ικανότητες ιδιαίτερα σε μια ξένη γλώσσα με τους ιδιωματισμούς της και τα μυστικά της.Κακά τα ψεματα στα φροντηστήρια κανείς δεν εμαθε να μιλάει Αγγλικά μόνο γραμματική μαθαίνεις .Πεταμένα λεφτά.Στην ζωή και τις δουλιές τα μάθαμε, κουτσά στραβά.

 

Γνώμη μου ειναι πώς τουλάχιστον οι πολίτες της Ευρωπαικής ενωσης πρέπει να εχουν τα ιδια εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα οπου κι να βρίσκονται στην Ευρώπη χωρίς διακρίσεις.σχετικά link:

http://www.oiele.gr/?%CF%C9%C5%CB%C5

http://www.sefk.gr/

http://www.palso.gr/

http://www.eltnews.gr/cover.html 

 

Αλλά και οι μετανάστες αλλων χωρών που ζούν και εργάζονται πάνω απο ενα ορισμένο χρονικό διάστημα (  πέντε , δέκα χρόνων ) στην χώρα μας   (ασφαλίζονται ,φορολογούνται, παράγουν , καταναλώνουν ) πρέπει να μπορούν τουλάχιστον να ψηφίζουν στον τόπο που ζούν και να συμμετέχουν στις  κοινωνικές διαδικασίες ισότιμα. http://diavatirio.net 

 

Οσο για τα παιδιά αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πήγαν σχολείο και εζησαν ολη την ζωή τους εδώ (εχοντας μια μακρινή εικόνα για την πατρίδα των γονιών τους ) ειναι απαράδεκτο να τους στερούμε την Ελληνική ιθαγένεια και να τα στέλνουμε πακέτο σαν λαθρομετανάστες σε μια ξένη γι αυτά χώρα.Μήν νομίζεται οτι ειναι λίγα αυτά τα παιδιά. Ειναι κάποιες χιλιάδες και αυξάνονται. http://yregreece.blogspot.com

Ειναι μια μεγάλη συζήτηση το ποιός ειναι αληθινός  Ελληνας και ποιός δεν ειναι. Ας την κάνουμε. Μέχρι να βγάλουμε συμπέρασμα ομως μήν γινόμαστε απάνθρωποι . Εκτός κι αν θέλουμε να ξαναφέρουμε την Αρχαία Ελλάδα με πολίτες πρώτης κατηγορίας και ανθρώπους χωρίς δικαιώματα.