Αναρτω το βιντεο για το φραγμα της Ναξου. Στην Ουαλια υπαρχουν τα φραγματα της κοιλαδας του Ελαν που εγιναν στα τελη του 19ου αιωνα απο τον Γιουρδη τον Ελληνο Ιρλανδο Υδραικης καταγωγης , και τροφοδοτουν με νερο το Μπερμινγχαμ 140 χιλιομετρα μακρυα.
Επιμενω πως ολες οι Δημοτικες παραταξεις εχουν ιδιο προγραμμα στα βασικα προβληματα της επαρχιας.
Ενα «προγραμμα» που μοστραρεται σε ιλουστρασιον φυλλαδια (αληθεια απο που βγαινουν τα οικονομικα της καθε παραταξης στον βαθμο που δεν εχουν εγγεγραμενα μελη με εισφορα;)για να ξεχαστουν αμεσως μετα απο τις εκλογες και να περασουμε στο ραβε ξυλωνε -μερα στην μερα.Καμμια διαφοροποιηση καμμια φαντασια καμμια πρωτοτυπια. Γυρω γυρω γυριζουμε γιατι το υποβαθρο ειναι ιδεολογικα πολιτικα το ιδιο.Μια «αναπτυξη» καταστροφικη για το περιβαλλον , προς οφελος αποκλειστικα επενδυτων γης και τουρισμου η ιδιωτικοποιηση των παντων .
Βασικες κοινωνικες αναγκες οπως η διαχειριση των απορριμματων , το νερο (και κυριως το ποσιμο)οι συγκοινωνιες και επικοινωνιες εινα(η προγραμματιζεται να ειναι)στα χερια του ιδιωτικου τομεα και της κερδοφοριας του.
Συγκεντρωση στη Θεσσαλονικη σημερα εναντια στην ιδιωτικοποιηση του νερου
Στην Ερμιονιδα εχουμε καποια ρεμματα (οπως το Βαθυ Ποταμι , το Γραμματικο , το Κουδισι και αλλα) και δυο μεγαλους χειμαρους ο ενας το Ρορο
που ξεκινα απο το οροπεδιο Καρακασιου και ο αλλος ο Ποταμος Σελλας (Ραδος) στο Μπεντενι
οπου και προγραμματιζοταν το φραγμα Τζερτζελιας πριν απο χρονια. Στο μεταξυ εφτασε ο Αναβαλος στα Ιρια (στην εξοδο του Σελλαντα) και εγινε η λιμνοδεξαμενη Καρατζα πανω απο το φαραγγι.Α ναι ! Ειναι τοση η προχειροτητα των υπευθυνων που για ενα προγραμματιζομενο εργο 55 εκατομμυριων σαν αυτο του φραγματος Τζερτζελιας ειχαν για χρονια την ονομασια Φραγμα Ρορου Τζερτζελιας. Καποιος καπου καποτε μπερδεψε σε ενα εγγραφο το ΡΑΔΟΥ (το συγχρονο ονομα του Σελλαντα ποταμου) ΤΖΕΡΤΖΕΛΙΑΣ με το ΡΟΡΟ (αλλο μερος αλλος χειμμαρος) και απο τοτε εμεινε σε ολες τις τοποθετησεις Ρορου Τζερτζελιας χωρις ποτε κανεις να διορθωσει το λαθος.(Οπως είπε ο Π. Νίκας, “εξετάζεται η περίπτωση κατασκευής ενός χαμηλού φράγματος στην περιοχή Ρορού – Τζερτζελιάς, προϋπολογισμού 55.000.000 ευρώ”, για το οποίο υπάρχει ώριμη μελέτη από το 2010, αν και εκκρεμεί η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων.)
Θα διαβασετε πιο κατω πολλες παραμετρους γυρω απο το νερο . Μια η οποια εχει περασει στο σκοταδι ειναι η υπαρξη η οχι εξασθενους χρωμιου σε καποια σημεια υδροληψιας προβλημα που ειχε παρουσιασθει πριν απο χρονια χωρις να υπαρχει συνεχεια στην δημοσιοποιηση αναλογων εξετασεων η ακομα και των αιτιων που εμφανισαν αυτες τις τιμες πανω απο τα ορια στομ παρελθον κατω απο την εγκατασταση του Δεματοποιητη.
Το 1990 το δευτερο φυλλο της εφημεριδας της δεκαμελους Οικολογικης Κινησης Ερμιονιδας «ΟΙΚΟβηματα» ξεκινα με αρθρο για το νερο. Το 2008 εχουν γινει συναντησεις των κατοικων γυρω απο το προβλημα νερο στην Ερμιονιδα η πρωτη ηταν της ΠΑΠΟΕΡ (αληθεια αυτη η οργανωση υπαρχει η διαλυθηκε;).Στις 22 Μαρτη του 2010 εγινε προεκλογικα συναντηση συζητηση για το νερο στα Διδυμα της ΠΠΣΕ.Διβαστε την αναρτηση ειναι πολυ ενδιαφερουσα.
Διαβαστε και αυτο Διατριβη 125 σελιδων της Ευγενιας Τσιρτσικου 2021«Νερό, το πολυτιμότερο αγαθό του πλανήτη και του Δήμου Ερμιονίδας!Ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσω της Περιβαλλοντικής Αγωγής με στόχο τη διασφάλιση της ποιοτικής και ποσοτικής επάρκειάς του»σελ 55-94 για την Ερμιονιδα.Ενδιαφερον ο πινακας στην σελιδα 57. Σελ 62 Οι κλιματικές τιμές θερμoκρασίας δείχνουν ότι ο Δήμος είναι από τις θερμότερες περιοχές της Ελλάδας. Η μέση ετήσια τιμή θερμοκρασίας είναι 18ο C, η μέση μέγιστη 22,2ο C, ενώ η μέση ελάχιστη 12,8ο C. Τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δέχεται συχνά έντονα κύματα ζέστης, ενώ συχνά το Κρανίδι αναφέρεται μεταξύ των πόλεων με την υψηλότερη θερμοκρασία που φτάνει ή και ξεπερνάει τους 41ο C.Διαβαστε την σελιδα 69 για την υδροφορια στην περιοχη Φουρνων.Διαβαστε στην σελιδα 80 για το εξασθενες χρωμιο.Διαβαστε στην σελιδα 85 για τα προβληματα απο την ελαιοπαραγωγη.
Και ΕΔΩ αρκετα στοιχεια και αρθρα.Λεοναρδος Τηνιακος /Παναγιωτης Ντοντος
Στις 3 Μαιου 2014 σε προεκλογικη περιοδο σαν υποψηφιος τοτε Περιφερειακης Οικολογικης παραταξης , διοργανωσα μια διαπαραταξιακη συζητηση για το νερο στην Ερμιονιδα με εισηγησεις δυο επιστημονων των κκ Βαγγέλη Πισσία και Βασίλη Γιόκαρη . Μονος απων παρ ολο που μεχρι την τελευταια στιγμη ειχε δηλωσει συμμετοχη ο αρχηγος της ΔΗΣΥΕΡ Δ Σφυρης. Και τι αφησε ο Δ Σφυρης και η παραταξη του στην επαρχια σε σχεση με το νερο μετα απο οκτω χρονια στο τιμονι του Δημου;
ΤΙΠΟΤΑ. Σχεδια προτασεις επαφες και τελικα ΤΙΠΟΤΑ. Η μαλλον το τιποτα δεν ειναι σωστο. Γιατι η μη δραση και αντιμετωπιση των προβληματων γεννα μεσα στον χρονο προβληματα ανωτερης ποιοτητας.Σιγουρα το προβλημα με το νερο ειναι σημερα μεγαλυτερο.Και μεγαλωνει καθε μερα.Να το θυμομαστε αυτο οταν στελεχη της τοτε ΔΗΣΥΕΡ θα ζητησουν την ψηφο μας μεσα απο αλλες παραταξεις σε λιγους μηνες.
Ενδιαφερουσες οι τοποθετησεις των τοτε επικεφαλης οταν τις κοιταμε απο το σημερα 9 χρονια μετα .Πολυτιμη η καταγραφη απο τον Ιχνηλατη.
Σχολιάστε
Comments feed for this article