Η κατασταση στον νεο ΧΑΔΑ νο3 Καμπου Κρανιδιου απεναντι απο τον βιολογικο (και διπλα στον Δημοτικο ΣΜΑ)ειναι σημερα Μαη του 2022 αυτη που βλεπετε .Εχουν μεριαστει απο το 2018 (απο τις φωτογραφιες φαινεται πως η αποσταση αναμεσα στους δυο σωρους μεγαλωσε απο τοτε)

τα σκουπιδια δεξια αριστερα σε δυο μεγαλους σωρους και φυσικα νεα σκουπιδια, επιπλα, κλαδεματα, χαρτονια και πλαστικα ,

μαζευονται ξανα και ξανα ακομα και σημερα που γραφονται αυτες οι γραμμες στο μπροστινο μερος, σιγα σιγα, προφανως ΟΧΙ απο τον Δημο αλλα απο ιδιωτες που θεωρουν το μερος ανοιχτη χωματερη.Πραγμα που ειναι.

Οι ευθυνες διαχρονικες επιμεριζονται στις δημοτικες και Περιφερειαρκες αρχες  απο το 2008 (οταν ξεκινησε ο εκτος λογικης  σχεδιασμος δεματοποιησης συμμεικτων απορριμματων παραλληλα με το κλεισιμο των τριων ΧΥΤΑ Ερμιονιδας )μεχρι σημερα που το προβλημα  των σκουπιδιων ειναι ακομα εκει.

Ξεκινησε το 2011 σαν μερος εναποθεσης κλαδεματων αλλα μπηκαν και αλλα απορριμματα (και πηρε φωτια αργοτερα για πρωτη φορα)

Ειναι  ο Νεο ΧΑΔΑ (αποτελεσμα και αυτος αναμεσα σε αλλους δωδεκα) του καταστροφικου απο καθε αποψη  σκανδαλου του  Δεματοποιητη για τον οποιο ειχαν γινει μελετες και εγκριθει 400 χιλιαδες ευρω για να (ακουσον ακουσον)ανασυρθουν απο το εσωτερικου του σωρου των συμμεικτων απορριμματων με μηχανικη διαλογη  χαρτι και αλλα εμπορευσιμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ καθως και οργανικα ΒΙΟΑΠΟΔΟΜΗΣΙΜΑ για να παραξουμε κομποστ. Αν ειναι ποτε δυνατον!

ΘΕΜΑ: Διαδικασίες Αδειοδότησης για την Λειτουργία Έργων Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, στο Πλαίσιο Αξιοποίησης Διαθέσιμης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών. 27/4/2015

Ο Δήμος Ερμιονίδας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικά ορθής και βιώσιμης διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), προτίθεται να αξιοποιήσει  κονδύλι επιχορήγησης ύψους 400.000,00€, το οποίο κατανεμήθηκε στο Δήμο μας με την υπ. αριθμ. 4832/4-2-2015 Απόφαση του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Διεύθυνση Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης Υπουργείου Εσωτερικών) με Θέμα: ‘Επιχορήγηση Δήμων της Χώρας με συνολικό ποσό 11.000.000,00 € από μεταβιβασθείσα πίστωση για τη χρηματοδότηση υποδομών προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων’[1] και  πιστώθηκε στον ΚΑ 20.6162 εσόδων του έτους 2015 του Δήμου Ερμιονίδας.

Προκειμένου για το Δήμο Ερμιονίδας, η αιτιολόγηση επιχορήγησης αφορά σε λειτουργία Μονάδας Μηχανικής Διαλογής (ΜΜΔ), στα όρια του Δήμου και περιλαμβάνει εγκατάσταση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού.

Και περασαν επτα χρονια απο τοτε. Καηκε τον Ιουλη του 2016 το μπροστινο μερος και στη συνεχεια μπαζωθηκε.

αλλα εκει ειναι ακομα η χωματερη . Και  τα 400 χιλιαρικα; Πηγαν αλλου; Για να μαθουμε! Παντως το προβλημα με την διαχειριση των απορριμματων μας λενε πως εχει λυθει.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                             Αριθ.Απόφασης: 02/2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ                                                                                                 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

 

Από το πρακτικό της 1ης/2020 έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της 

Κοινότητας Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας 

 

 Θέμα  : « Σχετικά με το Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) »   

 

Στο Κρανίδι, σήμερα, την 19η Φεβρουαρίου  2020  και ημέρα Τετάρτη  ώρα 18:30μ.μ.

στο γραφείο της Κοινότητας Κρανιδίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο της  Κοινότητας  Κρανιδίου του Δήμου  Ερμιονίδας ,  ύστερα από την υπ’αρ. 1344/17-02-2020  έκτακτη πρόσκληση του Προέδρου Νικόλαου Αντώνιοζα, που δημοσιεύθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου και που επιδόθηκε σε καθένα Σύμβουλο, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν.3852/10 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το αρ. 90 του Ν4555/2018 .

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο επτά (7) μελών βρέθηκαν παρόντα τα πέντε  (6) μέλη, δηλαδή:

             ΠΑΡΟΝΤΕΣ              ΑΠΟΝΤΕΣ
1.Αντώνιοζας Νικόλαος  1. Βλαχογιάννη – Βαρκαρόλη Μαρία
2.Γαλανόπουλος Γεώργιος   
3. Βλαχογιάννης Παντελής  
4. Οικονόμου Ιωάννης  
5. Καμιζής  Δημήτριος  
6. Μανωλόπουλος Κων/νος  

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την δημοτική υπάλληλο  Ελευθερίου Αικατερίνη  .

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου οι εξής : Δήμαρχος Ερμιονίδας  Ι. Γεωργόπουλος,  Αντιπεριφερειάρχης   Ι. Ματζούνης ,

Αντιδήμαρχος Ι. Μετρύρης , Αντιδήμαρχος Α. Μπίμπας, Αντιδήμαρχος Γκαμίλη

Ελένη Σιάνα , Αντιδήμαρχος Ι. Τσαμαδός , Αντιδήμαρχος Α. Λούμη Γιαννηκοπούλου , Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου Α. Αντωνοπούλου , Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡΜ Γ.

Τσεγκής και ο Αντιπρόεδρος Γ. Πιτσάς, Δημοτικός Σύμβουλος Αντουλινάκης Σ. ,Πρόεδρος Συμβουλίου Σ. Μπασακιώτης και μέλη του Συμβουλίου της  Κ. Κοιλάδας , Εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης  Δ. Σφυρής , Εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης  Α.

Τόκας , Προϊστάμενος της υπηρεσίας καθαριότητας περιβάλλοντος και πρασίνου Β.Πασιαλής

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου  εισηγήθηκε την συζήτηση του  2ου θέματος της έκτακτης συνεδρίασης  σχετικά με το Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ)  που ετοιμάζετε να εγκαταστήσει ο δήμος στην  Θέση Κάμπος   της Κοινότητας Κρανιδίου . Στην συνέχεια ο Πρόεδρος έθεσε υπ όψιν του συμβουλίου και των καλεσμένων την υπ ΄αριθμ.24/2019 με {ΑΔΑ ΨΣ44ΩΡΡ-8Ψ3-1} Ομόφωνη  Απόφαση του Συμβουλίου  της Κ. Κρανιδίου με θέμα :  «Την υπ΄αριθμ. 8965/13-11-

2019 εισήγηση θεματολογίας του κοινοτικού συμβούλου κ. Δημήτριου Καμιζή σχετικά  με  την εξυγίανση του Kάμπου Κρανιδίου , με τον έλεγχο και την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του Εργοστασίου Βιολογικού Καθαρισμού , την απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων στο δημοτικό κτήμα έναντι του Ε.Β.Κ. και την αποφυγή εγκατάστασης στην ίδια αυτή βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή ,κάθε άλλης ρυπογόνου και ενοχλητικής δραστηριότητας , δημοτικής ή ιδιωτικής.» και πρότεινε να εμείνουν στην αρχική τους απόφαση . 

Τον λόγο πήρε πρόεδρος του συμβουλίου της Κ. Κοιλάδας κ.  Μπασακίωτης όπου ανέφερε  ότι συμφωνεί με την δημιουργία ΣΜΑ   στην θέση Κάμπος Κρανιδίου με την προϋπόθεση ο Δήμος να παρέχει στην Κ. Κοιλάδας περισσότερα από τα ανταποδοτικά έσοδα .

Το μέλλος του συμβουλίου στης κοινότητας Κρανιδίου Κων/νος  Μανωλόπουλος  καταψηφίζει την εισήγηση του Προέδρου και αναφέρει ότι συμφωνεί στην εγκατάσταση ΣΜΑ στον Κάμπο Κρανιδίου  ώσπου να βρεθεί μόνιμη λύση και  εντός της  πόλη του Κρανιδίου να μην συσσωρευτούν πάλι σκουπίδια.

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Κρανιδίου ύστερα από διαλογική συζήτηση με τα μέλη τις αλλά και με τους παραβρισκόμενους , αφού έλαβε υπόψη του και τις εισηγήσεις .  

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι  κατά πλειοψηφία   

   Εμμένουμε στην αρχική απόφαση με υπ΄αριθμ.24/2019 και {ΑΔΑ ΨΣ44ΩΡΡ8Ψ3-1}   του Συμβουλίου της κοινότητας Κρανιδίου  που αναφέρει  , την άμεση  απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων στο δημοτικό κτήμα έναντι του Ε.Β.Κ. και την αποφυγή εγκατάστασης στην ίδια αυτή βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή ,κάθε άλλης ρυπογόνου και ενοχλητικής δραστηριότητας , (νέο πράσινο σημείο και ΣΜΑ ) , δημοτικής ή ιδιωτικής . 

              Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 02/2020. 

Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως.

 

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ

Αντώνιοζας Νικόλαος

ΤΑ   ΜΕΛΗ

 Γαλανόπουλος Γεώργιος

Βλαχογιάννης Παντελής

Οικονόμου Ιωάννης 

Καμιζής Δημήτριος  

Μανωλόπουλος Κων/νος

 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

ΑΝΤΩΝΙΟΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ