Ο Θεός (θεοι) έφτιαξε τον άνθρωπο η οι άνθρωποι τον θεο;Αν ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο τότε πως άφησε η προέτρεψε τους εκπροσώπους του στη γη να ευλογούν μηχανές θανάτου που από τη μια μεριά των συνορων  κανουν καλο και απο την αλλη σκοτωνουν παιδια;Μηχανες θανατου που για να πωλουνται και να κερδιζουν οι βιομηχανοι , χρειαζεται να γινωνται πολεμοι;Ο Θεος ειναι μονο για απο την απο δω πλευρα των προσφατα σχηματισμενων συνορων;Οι απο εκει ειναι δημιουργηματα αλλου θεου;

Μην μου πείτε πως αυτά είναι ισχυρισμοί άθεου.Ειμαι σίγουρος πως υπάρχουν κατεβατά ολόκληρα με λογικά επιχειρήματα απέναντι σε αυτούς τους απλούς ισχυρισμούς.Εξ άλλου οι θρησκευτικοί πόλεμοι δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στην ανθρωπότητα.Ουτε οι θεοί σε όλες τις παραλλαγές τους.Ουτε εξ άλλου και οι πόλεμοι.

Μιλάω για συναισθήματα.Για καλά συναισθήματα.Αγαπη συμπόνια αλληλεγγύη ειρήνη συνεργασία. Ανθρωπιά.

Μόλις βγήκα από έναδυσκολο χειρουργείο.Για άλλη μια φορά οι γιατροί τα έβγαλαν πέρα.Εσωσαν τη ζωή μου όπως έκαναν στο παρελθόν για μέλη της οικογένειας μου.Οι άνθρωποι γιατροί με τα λαθη τις αδυναμίες τους καποτε την ανικανοτητα τους να αντιμετωπισουν δυσκολιες.Οι άνθρωποι γιατροί με τα μηχανήματα την τεχνολογία τα φάρμακα που έχει ανακαλύψει και συνεχώς ανακαλύπτει η ανθρωπότητα. Γιατι πριν λίγους αιώνες πεθαινες από ένα κρυολόγημα ένα σάπιο δόντι ένα πέσιμο.Την ίδια στιγμή που εγώ βγήκα ζωντανός από το χειρουργείο κάποιος άλλος (πιθανά ένα μωρακι)έχανε την ζωη του παρ όλες τις προσπάθειες να σωθει.Θελημα θεου;

Να δεχθώ τη  πίστη σας σε μια ανώτερη δύναμη.Μια θετική δύναμη αγάπης.Θα την αναζητήσω μέσα μας όμως όχι άλλου.Μεσα στον κάθε ξεχωριστό άνθρωπο.Αυτος ο Θεός δεν αγιάζει όπλα ούτε κλείνει τα μάτια στους πολέμους την αδικία την εκμετάλλευση την ανισότητα το μίσος.Αυτος ο Θεός πήρε μαστίγιο και εδιωξε τους εμπόρους τους γραμματείς και φαρισαιους από τον ναό του.Αυτος ο Θεός -άνθρωπος  κρεμάστηκε στο σταυρό και τον κρεμάνε κάθε μέρα μέχρι σήμερα οι άνθρωποι .

May be an image of 7 people, people standing, aeroplane, sky and text that says "2,49 ΔΙΣ € ΚΟΣΤΙΣΑΝ TA RAFALE. ρΛΙΚΗΑΟΥΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ"

Θα φανε καλα οι Γαλλοι βιομηχανοι απο τους εξαθλιωμενους Ελληνες.

Ιστορια

Θα συναφθούν δύο δάνεια, το 1824 και το 1825. Πολιτικοί οι στόχοι της αγγλικής κυβέρνησης, ληστρικοί οι όροι των τραπεζιτών, που σχημάτισαν την περίφημη «τετραρχία». Το πρώτο δάνειο είχε ονομαστικό ποσό 800.000 στερλινών, αλλά μόνο 308.000 στερλίνες και πολεμοφόδια αξίας 11.900 στερλινών θα εδίδοντο στην Ελλάδα!

Το δεύτερο δάνειο είχε ονομαστική αξία 2.000.000 στερλινών και συμφωνήθηκε σε πραγματική αξία στο 55%, δηλαδή στις 1.100.000 στερλίνες. Από αυτό το ποσό θα κρατηθούν διάφορα ποσά για τόκους, έξοδα, μεσιτικά και προηγούμενα δάνεια, συνολικά 529.000 στερλινών!

Εχει και συνέχεια. Από τα υπόλοιπα θα σταλούν στην Αμερική 156.000 στερλίνες για να κατασκευαστούν δύο ατμοφρεγάτες και 123.000 θα παραμείνουν στην Αγγλία για την κατασκευή έξι ατμοκινήτων πλοίων. Ποσό 37.000 θα δοθεί για μισθοδοσία στον άγγλο ναύαρχο Κόχραν, ο οποίος ανελάμβανε την ηγεσία του υπό κατασκευή ελληνικού στόλου! Τελικά, από τα 2.000.000 στερλίνες θα φθάσουν στην Ελλάδα 190.000, οι οποίες θα σπαταληθούν στις εμφύλιες αναμετρήσεις την εποχή που ο Ιμπραήμ έφθανε ανενόχλητος στην Πελοπόννησο.

Οι περιπέτειες των πλοίων

Η χρεοκοπία ουσιαστικά είχε επέλθει προτού ο Χαρίλαος Τρικούπης αναλάβει για τελευταία φορά την πρωθυπουργία. Στις 30 Οκτωβρίου του 1893, εμφανιζόμενος στη Βουλή, δεν θα διστάσει να καταθέσει την αλήθεια με την ιστορική φράση: «Δυστυχώς, κύριοι, επτωχεύσαμεν». Ελαιογραφία του Ν. Ορλόφ. Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο. Ο πίνακας φιλοτεχνήθηκε κατά παραγγελία για να παρουσιάσει πολιτικούς του τέλους του 19ου αιώνα

Μετά τη ληστρική συμπεριφορά των τραπεζιτών έρχεται η αισχρή συμπεριφορά των «φιλελλήνων». Η περιβόητη τετραρχία χωρίς να ρωτήσει τους έλληνες απεσταλμένους στο Λονδίνο, Λουριώτη και Ορλάνδο, και προκειμένου να πάρει και από εκεί «μίζα» παραγγέλλει τα πέντε σκάφη στο Ναυπηγείο Γκαλογουέι. Η ναυπήγηση των πλοίων καθυστερούσε και προβάλλονταν διάφορες δικαιολογίες. Οι τραπεζίτες ωστόσο στα συμβόλαια «ξέχασαν» να θέσουν και κάποιες, έστω οικονομικές, ρήτρες. Ηρθε όμως ένα δημοσίευμα των «Τimes» για να αποκαλύψει τη συνωμοσία τραπεζιτών και ναυπηγών. Ο γιoς του ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Γκαλογουέι υπηρετούσε στον Μεχμέτ Αλή της Αιγύπτου και καθυστερούσε σκόπιμα την κατασκευή των ελληνικών σκαφών, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν εναντίον του αιγυπτιακού στόλου! Από τα έξι πλοία που επρόκειτο να ναυπηγηθούν στην Αγγλία και για τα οποία είχε δεσμευτεί το ποσό των 123.000 στερλινών, η «Καρτερία» έφθασε στην Ελλάδα «εις κακήν κατάστασιν» με καθυστέρηση 13 μηνών, τον Σεπτέμβριο του 1826. Ο «Ακαταμάχητος» κάηκε στον Τάμεση. Η «Επιχείρησις» όταν βγήκε στο πέλαγος κινδύνευσε να βουλιάξει γιατί έσκασαν τα καζάνια… Από τα τρία μικρότερα, μόνο το «Ερμής» θα φθάσει, και αυτό με χαλασμένη μηχανή και θα χρειαστεί η αντικατάστασή της. Η Επανάσταση όμως είχε λήξει και είχε φθάσει και ο πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.

Ανάλογη ήταν και η περιπέτεια της ναυπήγησης των δύο φρεγατών στην Αμερική, για τις οποίες είχαν διατεθεί 156.000 στερλίνες. Η ναυπήγηση ανατίθεται στον «φιλέλληνα» Γουίλιαμ Μπάγιαρντ, ιδιοκτήτη ομώνυμου ναυπηγείου. Αυτός σε συνεννόηση με το Ναυπηγείο Χάουλαντ προτείνουν τη ναυπήγηση δύο φρεγατών των 50 κανονιών και έξι μικροτέρων, σε διάστημα έξι μηνών, αντί του ποσού των 155.000 στερλινών. Επέρχεται συμφωνία. Εισπράττουν το χρήμα και αναθέτουν τη ναυπήγηση σε άλλα ναυπηγεία και αρχίζει η πρωτοφανής απάτη. Το πάνε από αναβολή σε αναβολή και ζητούν συνέχεια και άλλα χρήματα. Τελικά θα ναυπηγηθούν μόνο δύο φρεγάτες και η υπόθεση θα φθάσει στα δικαστήρια. Η μία φρεγάτα θα δοθεί στην Ελλάδα και η άλλη στο αμερικανικό ναυτικό, στη μισή τιμή από εκείνη που πλήρωσε η Ελλάδα. Και το όνομα αυτής, «Ελλάς». Και η τύχη της; Θα πυρποληθεί από τον πυρπολητή Μιαούλη, όταν ξέσπασε το κίνημα για ανατροπή του Καποδίστρια!

«Θα ήταν διαφορετική η τύχη της Επαναστάσεως αν εις τα εν Αγγλία σκάνδαλα δεν προσετίθεντο και τα εν Αμερική συμβάντα» υποστηρίζει ο Ανδρέας Ανδρεάδης. Και ο άγγλος ιστορικός Φίνλεϊ θα γράψει ότι «η Ελλάδα ζημιώθηκε περισσότερο από αυτούς που αυτοονομάζονταν φιλέλληνες» .

Οταν σαν πρωθυπουργος κλεινεις τα νοσοκομεια και ξεπουλας την δημοσια και ιδιωτικη περιουσια της χωρας σε πολυεθνικες εφαρμοζοντας μια προδοτικη οικονομικη πολιτικη ειναι τουλαχιστον προκληση για να μην πω κατι χειροτερο να διοριζεται το παιδι σου στελεχος της εταιρειας που επωφελειται αυτης της πολιτικης και αρμεγει την Ελληνικη οικονομια βυθιζοντας τον λαο στην εξαθλιωση. Και στο κατω κατω  ο μισθος της κορης του τι ειναι; Γιατι υπαρχουν και τα αλλα τα κρυφα που θα δουμε στο μελλον αυτα για τα οποια διωκεται ο Βαξεβανης η Παπαδακου και αλλοι δημοσιογραφοι.

Image

Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα το 2021 βρέθηκε στην 70η θέση στο παγκόσμιο βαρόμετρο ελευθερίας του Τύπου, υποχωρώντας 5 θέσεις σε σχέση με το 2020. Μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλαμβάνει την τέταρτη θέση από το τέλος, συγκεντρώνοντας καλύτερη βαθμολογία μόνο από τη Βουλγαρία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία του Ορμπαν.

Καταπληκτική η κίνηση της εταιρίας «»Μητσοτάκης ΑΕ»» να βάλει την κόρη του Πρωθυπουργού κάποιων Ελλήνων Σοφία Μητσοτάκη(Sofia Mitsotaki Investor Relations at CVC Capital Partners) στην πολυεθνικη CVC Capital Partners, με έδρα το Λουξεμβούργο.και γραφεια στην Αθηνα  Athens CVC Advisers Greece S.M.S.A. 8th Floor, 62 Kifissias Avenue Maroussi 15125AthensGreece  Telephone: +30 211 199 4990

Οταν το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners ξεκινούσε συζητήσεις για πιθανές επενδύσεις του στην Ελλάδα, το 2016, λίγοι θα φαντάζονταν ότι λιγότερο από πέντε χρόνια μετά το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του στην Ελλάδα θα ξεπερνούσε το μισό δισ. ευρώ και ενδεχομένως να ξεπεράσει σύντομα και το 1 δισ.

Με οπλοστάσιο δεκάδων δισεκατομμυρίων κεφαλαίων υπό διαχείριση που αναζητούσαν και εξακολουθούν να αναζητούν ευκαιρίες αποδόσεων ανά την υφήλιο, ο κατακερματισμένος τότε κλάδος της υγείας στην Ελλάδα προσείλκυσε το ενδιαφέρον των διαχειριστών της. Σήμερα μετά την απόκτηση, σε συνεργασία και με ελληνικά συμφέροντα, των περισσότερων από τα μεγάλα ιδιωτικά ελληνικά νοσοκομεία αλλά και συναφών δραστηριοτήτων (Metropolitan, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ General, Λητώ, Creta InterClinic, AlfaLab, Y-Logimed, Business Care) συζητεί την εξαγορά και της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Εθνική Τράπεζα και πλέον και της ελληνικής εταιρείας τροφίμων Vivartia από τη Marfin Investment Group (MIG). Παράλληλα, έχει αποκτήσει συμμετοχές σε μαρίνες μέσω της εξαγοράς τουρκικής εταιρείας αλλά και το 49% της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz.gr.

Εφόσον οι δύο υπό συζήτηση νέες επενδύσεις, Εθνική Ασφαλιστική και Vivartia, υλοποιηθούν, η εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο CVC, η οποία έλκει τις ρίζες της από την επενδυτική οικογένεια της αμερικανικής Citicorp, θα καταστεί ένα από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα μαζί με ομίλους όπως οι καναδικές PSP Investments και Eldoarado Gol, η γερμανική Fraport ή η κινεζική Cosco.

Η CVC ιδρύθηκε το 1981, και θεωρείται από τα σημαντικότερα διεθνή private equity & credit funds με 105,1 δισ. δολ. κεφάλαια υπό διαχείριση, 160,3 δισ. δολ. δεσμευμένων προς επένδυση κεφαλαίων (commitments) και ένα παγκόσμιο δίκτυο 23 τοπικών γραφείων: 15 στην Ευρώπη και την Αμερική και 8 στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

To βράδυ της περασμένης Τετάρτης κατέθεσε στη Marfin Investment Group δεσμευτική πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών που η τελευταία κατέχει στη θυγατρική της εταιρεία τροφίμων Vivartia, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της οποίας κατά την τελευταία χρήση (2019) προσέγγισαν τα 70 εκατ. ευρώ.

MIG και CVC δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους, αφού πριν από δύο χρόνια, τον Νοέμβριο του 2018, η πρώτη πούλησε στη δεύτερη τον εισηγμένο όμιλο Υγεία. Τότε με τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή το fund CVC απέκτησε το 70,38% του νοσοκομειακού ομίλου καταβάλλοντας 204,4 εκατ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της MIG συνεδρίασε την Πέμπτη και αποφάσισε να ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με ορίζοντα την 6η Νοεμβρίου με την CVC. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρόταση της CVC αποτιμά την Vivartia σε ιδιαίτερα ελκυστικά επίπεδα με δεδομένες και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία στη δραστηριότητά της και προβλέπει αφενός την ανάληψη του χρέους της Vivartia προς τους πιστωτές της και αφετέρου την καταβολή ενός σημαντικού τμήματος του τιμήματος σε μετρητά. Υπενθυμίζεται ότι η MIG έχει προθεσμία έως τα τέλη του έτους να βρει λύση για την αποπληρωμή δικών της δανείων ύψους 250 εκατ. ευρώ προς την Πειραιώς και το προϊόν από μια πώληση της Vivartia της δίνει σημαντικές δυνατότητες.

Η CVC με την κίνησή της αυτή εμφανίζεται συνεπής στη στρατηγική της να αυξήσει την έκθεσή της στην Ελλάδα κυρίως σε μη κυκλικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, σημειώνουν κύκλοι της αγοράς.

Η εταιρεία παραγωγής τροφίμων Vivartia ιδρύθηκε ως BrandCo, έπειτα από τη συγχώνευση της Δέλτα, της Chipita και της Γενική Τροφίμων το 2005. Η συγχωνευθείσα εταιρεία έγινε ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στην Ελλάδα ελέγχοντας σήμερα, μεταξύ άλλων, το 25% της αγοράς γάλακτος και απορροφώντας πάνω από το 25% της εγχώριας παραγωγής. Μετά την αποχώρηση της Chipita, οι βασικές θυγατρικές του ομίλου είναι οι Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης και οι Goody’s, Flocafe και Everest. 

Η πολυεθνική αυτή είναι ένας γνήσιος αποικιοκράτης που αγοράζει τον τόπο μας που έχει γίνει γαλέρα σκλάβων.
Η θέση της θα είναι επικεφαλής υπεύθυνη για τις σχέσεις του ομίλου με τους μετόχους του και το επενδυτικό κοινό.
Η πολυεθνική CVC Capital Partners λοιπόν
-εξαγόρασε το 10% της ΔΕΗ
-έχει εξαγοράσει έξι νοσοκομεία («Υγεία», «Μητέρα», «Λητώ», Metropolitan, Ιασώ General και Creta Interclinic)
– έχει εξαγοράσει τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες ασφαλειών (Εθνική Ασφαλιστικη)
– έχει εξαγοράσει την εταιρία και τροφίμων όμιλος Vivartia.
-έχει εξαγοράσει εταιρία που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας.
-έχει σημαντική μειοψηφική συμμετοχή (26%) στην skroutz.gr που κυριαρχεί στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου.
– έχει κάνει πρόταση αγοράς των σούπερ μάρκετ Μασούτης, έχοντας στόχο την εξαγορά των σούπερ Κρητικός, My Market και Βασιλόπουλο.
-δραστηριοποιείται και στην εισαγωγή φυτικών προϊόντων όπως είναι για παράδειγμα τα ροφήματα Joya, τα οποία μεταξύ άλλων διαθέτει στα καταστήματα της Σκλαβενίτης ή της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μεταξύ των προϊόντων που εισάγει είναι και προϊόντα όπως το Regilait – γάλα σε σκόνη που παρασκευάζεται στη Γαλλία από την εταιρεία Saint Martin Belle Roche για λογαριασμό της Δ.Σ. Γκατένιο. Ωστόσο βασικό μέρος δραστηριότητας σχετίζεται με την εισαγωγή πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος για την εγχώρια βιομηχανία.
Το Αμερικανικά funds είναι οι εθνικοί επενδυτές της Ελλάδος, και οι πολιτικοί μαριονέτες τους στο νέο ρουσφέτι υψηλού επιπέδου μισθού προδοσίας.