Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΣ

κ. Γεωργόπουλο Ιωάννη

Δήμαρχο Ερμιονίδας

Κοινοποίηση:

Επικεφαλής παρατάξεων

Δήμου Ερμιονίδας

ΘΕΜΑ: Αίτημα ενημέρωσης για την απόδοση των δημοτικών τελών από τις εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος.
κ. Δήμαρχε,
Όπως γνωρίζετε το τελευταίο διάστημα πολλοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας αλλάζουν πάροχο, ιδίως για οικονομικούς λόγους.

Βάσει των κείμενων διατάξεων, η ΔΕΗ ή ο εκάστοτε εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας εισπράτει τα δημοτικά τέλη τα οποία αποδίδονται στο δικαιούχο δήμο, βάσει σχετικής εκκαθαριστικής κατάστασης εντός του δεύτερου μήνα από τη λήξη του μήνα στον οποίο λογιστικώς ανήκουν οι λογαριασμοί.

Η διακοπή της συνεργασίας πελατών με τη ΔΕΗ και η έναρξη παράλληλα συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία δεν κοινοποιείται άμεσα στους Δήμους ούτε από τη ΔΕΗ, αλλά ούτε και από την ιδιωτική εταιρεία με αποτέλεσμα να υπάρχει ουσιαστικό έλλειμμα ενη­μέρωσή των ΟΤΑ, αφού στην πραγματικότητα οι Δήμοι δεν γνωρίζουν τον αριθμό των εμπλεκόμενων δημοτών και κατ’ επέκταση δεν γνωρίζουν και το πραγματικό ύψος των τελών που πρέπει να εισπράξουν.

Υπάρχει όμως μια σιωπηρά αναγνωρισμένη πραγματικότητα που θέλει κάποιες εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας να μην αποδίδουν στους Δήμους τα δημοτικά τέλη που εισπράττουν μέσω των λογαρισμών ρεύματος.

Χρήματα που τους έχουν δώσει οι πολίτες μέσω των λογαριασμών τους και οι εταιρείες δεν τα έχουν καταβάλει στον Δήμο.

Πρόκειται όμως για χρήματα των δημοτών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, που οι Δήμοι χρησιμοποιούν κυρίως για τις υπηρεσίες καθαριότητας.

Μετά τα παραπάνω, ζητούμε να μας ενημερώσετε στα κάτωθι ερωτήματα:

1) Αν αποδίδονται στον Δήμο Ερμιονίδας και στον καθορισμένο χρόνο τα χρήματα των δημοτικών τελών από όλους τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας;

2) Αν έχετε ενημερωθεί για τον αριθμό των δημοτών του Δήμου Ερμιονίδας που άλλαξαν πάροχο, ώστε να γνωρίζουμε το ύψος των δημοτικών τελών που πρέπει να εισπράξουμε ανά πάροχο, χρήματα τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του τομέα της καθαριότητας.

 

Τόκας Αναστάσιος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδος

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Σωστός ο κ Τοκας αλλά έτσι κι αλλιως στην ΤΕΡΝΑ θα πάνε τα λεφτα.Γιατι δεν βάζει η ΤΕΡΝΑ την νομικη της ομαδα να πιασει τους κλεφτες;Πιστευουν πως θα τους τα δωσει ποτε το κρατος;Απατεωνες αυτοι αλλα το Ελληνικο κρατος εχει 200 χρονια πειρα στις κομπινες.

Να δείτε που τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα δουν δημοτικημπεριουσια και κληροδοτήματα να ξεπουλιουνται για να πληρώνονται τα χρέη του Δήμου στην ΤΕΡΝΑ.

Σε ποιους θα αναζητησουν τις ευθυνες;Σε ολους αυτους που σημερα συμφωνουν στις ιδιωτικοποιησεις κοινωνικων υπηρεσιων αλλά και σε εκεί την πολιτική άποψη (πρωτόγονη κατά τη γνώμη μου)Που βλέπει τα σκουπίδια μια συμμεικτη μάζα που μόνο να θαφτεί η να καεί είναι δυνατόν.