15/01/2022

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στο ξενοδοχείο Hilton

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Οι Συνάδελφοί μας στο ξενοδοχείο Hilton, παλεύουν ενάντια στις επιδιώξεις της ΙΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. που υστέρα από την απόφασή της για κλείσιμο του ξενοδοχείου με σκοπό την ανακαίνιση, τους ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και το εισόδημά τους μέχρι το άνοιγμα του ξενοδοχείου.
Μάλιστα, η ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. επεδίωξε να εξαγοράσει την συναίνεση των 350 εργαζόμενων στην απόλυση, προσφέροντάς τους ως μοναδική ουσιαστικά επιλογή, την εθελούσια αποχώρηση έναντι αποζημίωσης και οδηγώντας τους πρακτικά στην ανεργία. Βάζοντας σε εφαρμογή το πλάνο μαζικής εκκαθάρισης, αποκλειστικός σκοπός της εταιρίας είναι η θεμελίωση της νέας μορφής λειτουργίας του ξενοδοχείου μετά την ανακαίνιση, που θα αποτελείται από εργαζόμενους με ευέλικτες μορφές εργασίας, όντας απαλλαγμένη πλήρως από εργαζόμενους με σταθερή δουλειά, με συγκροτημένα και συλλογικά δικαιώματα.
Το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental στηρίζει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Hilton. Μαζί με τα σωματεία του κλάδου απ’ όλη την Αττική, θα είμαστε πλάι τους στη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει τη Δευτερά 17/01 στις 10:00 έξω απ’ το ξενοδοχείο Hilton και στην κινητοποίηση που καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού -Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής την Παρασκευή 21/01 στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

Η Αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!
Ο δίκαιος αγώνας σας για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και του εισοδήματός σας, για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια, είναι και δικός μας αγώνας!

Το Δ.Σ.