Οι παραπομπές στο διαδικτυο για πρόσωπα και οργανώσεις δικές μου.Η παρακάτω ανακοίνωη ερεθισμα γι αυτη την αναρτηση από το ΦΒ.Οι οπαδοί θεωριών  συνομωσιων μπορείτε να αυτοσχεδιασετε.Διαβαστε το άρθρο προσεκτικά και αναζητείστε τα νοήματα πίσω από τις λέξεις.Δειτε πως συνδέεται το προσφυγικό μεταναστευτικό με την εργασια

Θυμηθειτε τους προσφυγες στον Γαλαξία που η πλειοψηφία δεν ήθελε στην Ερμιονιδα (οπως και αλλου) και έτσι τωρα τους στέλνουμε εδω

Α ναι μην ξεχάσουμε!Εκτός της κλιματικής κρίσης και περιβαλλοντικής (σικ) μετανάστευσης (για την οποία περιβαλλοντική κρίση  οι ισχυροί του πλανήτη και ο καπιταλισμός ουδεμία ευθύνη φερουν)έχουμε και τους καταστροφικούς πολέμους που στηρίζουν τις πολεμικές βιομηχανίες και την κερδοφορία τους σαν αιτία μετανάστευσης.(φονιαδες των λαων Αγγλοαμερικανογαλλογερμανοι)

Η «εκτοπιση» (οπως την αποκαλει το αρθρο) εργαζομένων από τις χώρες του Νότου (Και την Ελλάδα Ισπανια Ιταλια αλλά και την Αφρικη)προς τις χώρες του Βορρά γίνεται σχεδιασμένα μέσα από την διάσωση του τραπεζικού κεφαλαίου και την χρεωκοπία των κρατών τους.Πως λέμε μνημονια; Αλλά και μέσα στα σύνορα της κάθε κρατικής( η και της ΕΕ )οντότητας μάζες απελπισμένων συγκεντρώνονται στις μεγαλουπόλεις αναζητώντας δουλειές που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν η αν βρεθούν είναι με ωρομίσθια τριτοκοσμικα και στον χώρο των υπηρεσιών.

Οσο για το  Μπαγκλαντές (για παραδειγμα) η το Μεξικο φτιάχνουν τα ακριβά μας ρούχα και παπούτσια παιδιά που δουλεύουν 12 ώρες για 1,5 ευρώ. ΕΣΕΙΣ αν είσασταν παιδί στο Μπαγκλαντές δεν θα μεταναστευατε; Αλλα στα φορουμ των χρυσών στελεχών δεν ασχολούνται με τέτοια κομμουνιστικά ιδεολογήματα.Ειναι πρακτικοί άνθρωποι.Ουτε με τις πατέντες των (επιδοτουμενων απο τα κρατη )πολυεθνικων φαρμακοβιομηχανιών που εμποδίζουν τις φτωχές χώρες να έχουν εμβόλια εχουν πρόβλημα στα φορουμ.Το αντίθετο μαλιστα.

Οι πολυεθνικές είναι χορηγοί ευρωβουλευτών που ψηφίζουν την μη άρση της πατέντας.Χορηγοι και των φορουμ.Και έτσι φτάνουμε στο αποτέλεσμα στο ευρωκοινοβούλιο η άρση της πατέντας των εμβολιων (που φτιαχνονται με κρατικες επιδοτησεις)να περνά με διαφορά 5 ψήφων.Για να μην διαταράξουν την παγκόσμια οικονομία (Αφού κλείσαμε την Ελληνική φαρμακοβιομηχανια)Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ΥΠΕΡ των πολυεθνικών.ΚΑΙ ο κ Κυμπουροπουλος (600 χιλιαδες ψηφοι)ο αγαπημενος των ΜΜΕ στην Αργολιδα ( μαζι με την κ Φλεσσα)

Πάμε στο άρθρο αφορμή ομως

Με κοινό μας άρθρο στην σημερινή Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Επίσημη σελίδα,

Ο Γιάννης Θωμάτος, Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, κι εγώ ανακοινώνουμε και εγκαινιάζουμε το «Κέντρο για το Μέλλον της Εργασίας» που ιδρύει το Delphi Economic Forum.

Το νεοϊδρυθέν Κέντρο, του οποίου αναλαμβάνω την επιστημονική διεύθυνση, φιλοδοξεί να συμβάλλει στην κατανόηση των μεγάλων προκλήσεων που επαναπροσδιορίζουν εκ θεμελίων τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα και σε παγκόσμια κλίμακα, μετατρέποντας τα διδάγματα της διεθνής εμπειρίας σε νέα εποικοδομήματα και αλλαγές για την χώρα μας.

Το «Κέντρο για το Μέλλον της Εργασίας» εγκαινιάζει την λειτουργία του με την συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Μεταβαλλόμενο Παγκόσμιο Περιβάλλον και Προοπτικές της Ελλάδας να Ηγηθεί στην Νέα Εποχή» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Stephan Mergenthaler, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Strategic Intelligence του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ – World Economic Forum, ενώ θα ακολουθήσει ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες, η οποία σε συνεργασία με τις εταιρείες μέλη του Φόρουμ θα σχεδιάσει συνέργειες και δράσεις με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος.

Μαριλη Μεξη

Σχετικό κείμενο 1

To 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιεύει ένα κείμενο πολιτικής με τίτλο «Το Μέλλον της Εργασίας. Δεξιότητες και Ανθεκτικότητα για ένα Κόσμο που Αλλάζει» στο οποίο διαπιστώνει ότι η εργασία δεν είναι πλέον μια στατική έννοια, αλλά ένα όρος «ομπρέλα» για ρόλους που εκτελούνται με διαφορετικό τρόπο και υπό διαφορετικές νομικές ρυθμίσεις. Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το «μέλλον της εργασίας» είναι «εδώ» και σηματοδοτεί βαθιές αλλαγές στα πρότυπα και τις προτιμήσεις ζωής και εργασίας και σημαντικούς μετασχηματισμούς στους κλάδους απασχόλησης και τα εκπαιδευτικά συστήματα. Στο περιβάλλον αυτό, οι δεξιότητες αναδεικνύονται σε βασικό παράγοντα τόσο της προσαρμογής του ανθρώπινου δυναμικού στις αλλαγές αυτές όσο και της διατήρησης των ατόμων σε μια «κανονικότητα» που θα εξασφαλίζει την πρόσβαση τους στο κράτος πρόνοιας και την αποφυγή του αποκλεισμού τους από την αγορά εργασίας.

Σχετικό κείμενο 2

Το Μέλλον της Εργασίας | Πρόκληση 2: Η διαχείριση του νέου Εργατικού Δυναμικού. •. Το Κέντρο της Deloitte για Λύσεις Υγείας και το Κέντρο Χρηματοοικονομικών …

Σχετικό κείμενο 3 από τον περασμένο Μαρτιο του επικεφαλής ασφαλιστικής εταιρείας

Την αλλαγή του τρόπου εργασίας, ως βάση για ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, ανέδειξε στο DELPHI ECONOMIC FORUM ο Γιάννης Καντώρος. Ο επικεφαλής της INTERAMERICAN, συμμετέχοντας σε πάνελ για την ασφάλιση στην εποχή μας, με θέμα «Digital transformation and the future of work in the post Covid era», μίλησε για την αναγκαιότητα του μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, όπου η ψηφιακή τεχνολογία και μια ανατρεπτική οργάνωση και λειτουργία οδηγούν σε μια νέα αντίληψη για την εργασία στο μέλλον.

……Προφανώς, δεν είναι φυσιολογικό να δουλεύουν όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας από τα σπίτια τους πέντε ημέρες την εβδομάδα. Όμως, κατά την πανδημία ανακαλύψαμε, τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι καταναλωτές, ότι αρκετά μπορούν να γίνονται πιο γρήγορα, πιο φθηνά και -γιατί όχι- πιο ευχάριστα από το σπίτι. Μελλοντικά, στον τομέα της εργασίας θα οδηγηθούμε σε ένα υβριδικό, μεικτό μοντέλο»

….Η σύγχρονη ψηφιακή οικονομία απαιτεί ανάλογα εργασιακά σχήματα, που κάνουν την εργασία πιο αποδοτική και πιο ευχάριστη για όλους. Οι έννοιες κλειδιά είναι η ευελιξία, η εμπιστοσύνη στον εργαζόμενο και βέβαια, η συνεχής επένδυση από την εταιρεία στην εκπαίδευσή του» υπογράμμισε.

…….Είναι το δημογραφικό, καθώς θα πρέπει να υποστηρίξουμε συνταξιοδοτικά και με υπηρεσίες υγείας ανθρώπους που θα ζουν περισσότερο, ώστε να έχουν πιο ποιοτικά χρόνια ζωής. Το δεύτερο είναι η τεχνολογική πρόοδος στην υγεία, με καλύτερες ιατρικές θεραπείες αλλά και ακριβότερες, με συνέπεια να αυξηθεί επιθετικά το κόστος για την αντιμετώπιση χρονίων ασθενειών. Τέλος, στην Ελλάδα έχουμε ένα πολυδιασπασμένο σύστημα, όπου ο δημόσιος τομέας δουλεύει παράλληλα με τον ιδιωτικό, με πολύ λίγα σημεία επαφής και συνέργειες» παρατήρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN,

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, με έδρα το Κολονί του καντονιού της Γενεύης στην Ελβετία είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1971. Η αποστολή του φόρουμ αναφέρεται ως «αφιερωμένο στη βελτίωση της κατάστασης του κόσμου φέρνοντας σε συνάντηση επιχειρηματικούς, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και άλλους ηγέτες της κοινωνίας για να διαμορφώσει τις παγκόσμιες, περιφερειακές και βιομηχανικές ατζέντες».[1] Είναι οργανισμός ο οποίος βασίζεται στην συμμετοχή των μελών του, ενώ μέλη του είναι οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.[2]

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
World Economic Forum logo.svg
Ίδρυση Ιανουάριος 1971
Ιδρυτής Κλάους Σβαμπ
Έδρα ColognyΕλβετία
Ιστότοπος Επίσημος ιστότοπος

Το φόρουμ διεξάγει μια ετήσια συνάντηση στα τέλη Ιανουαρίου στο Ντάβος, ένα ορεινό θέρετρο στο Γκραουμπύντεν των ανατολικών Άλπεων στην Ελβετία. Εκεί συναντούνται περίπου 3.000 επιχειρηματίες, πολιτικοί ηγέτες, οικονομολόγοι, διασημότητες και δημοσιογράφοι. Κάθε ετήσια συνάντηση διαρκεί μέχρι και πέντε ημέρες όπου συζητούνται παγκόσμια ζητήματα, σε περίπου 500 δημόσιες και ιδιωτικές συνεδρίες.

Η οργάνωση συγκαλεί περίπου έξι με οχτώ περιφερειακές συναντήσεις κάθε χρόνο στην Αφρική, την Ανατολική Ασία, την Λατινική Αμερική και την Ινδία, ενώ διεξάγει και δύο συναντήσεις στην Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Εκτός από τις συναντήσεις, ο οργανισμός παρέχει μια πλατφόρμα για τους ηγέτες όλων των ομάδων του κόσμου – στην επιχειρηματικότητα, τη διακυβέρνηση και την κοινωνία – για να συνεργαστούν σε διάφορα εγχειρήματα και πρωτοβουλίες.[3] Παράγει μια σειρά αναφορών και απασχολεί τα μέλη του σε εξειδικευμένες πρωτοβουλίες.[4]

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2016 και διατηρεί την έδρα του στην Ελλάδα, στην πόλη της Αθήνας. Η λειτουργία του φόρουμ βασίζεται στην στενή συνεργασία του με τις δημόσιες οργανώσεις, τους κοινωνικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τα άτομα.[1] Οι Δελφοί του νομού Φωκίδας αποτελούν τον τόπο των ετήσιων συναντήσεων των συνεδρίων που διοργανώνει ο οργανισμός .Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθούν οι σύγχρονες προκλήσεις που επηρεάζουν την Ελλάδα και τη γύρω περιοχή. Η ανάπτυξη νέων στρατηγικών μέσα από αλλαγές και δομικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την επίτευξη βιώσιμων και κοινωνικά υπεύθυνων αναπτυξιακών μοντέλων διακυβέρνησης,με γεωγραφικό προσδιορισμό την Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί τον στόχο που πρέπει να επιτύχει η εκάστοτε ετήσια διοργάνωση, [2]Ο ιδρυτής του φόρουμ Συμεών Τσομώκος, [3] αναφέρει ως μέρος του οράματος του για τους Δελφούς: να καταστεί ένα μέρος όπου πολιτικοί και αξιωματούχοι από αντίπαλα πολιτικά και ιδεολογικά στρατόπεδα θα μπορούν να συζητήσουν και να συνεννοηθούν για κάποια βασικά πράγματα[4]Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, επίσης, οι ζωντανές[5] και οι δορυφορικές[6] διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργανώνει το φόρουμ, θέτοντας επίκαιρους προβληματισμούς προς ανοικτή συζήτηση, αναζητώντας διεξόδους στα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις [7] συναντήσεις στους Δελφούς με την συμμετοχή το έτος 2019 να αγγίζει τους 3200 συνεδρους
Γιάννης Θωμάτος, αντιπρόεδρος της εταιρείας επικοινωνίας «Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε.». Ο λόγος του μετράει. Με εμπειρία στη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και events υψηλού κύρους, όπως το Athens Democracy Forum, το EU & Arab World Summit και το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, του οποίου μάλιστα είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος, γνωρίζει όσο λίγοι τις απαιτήσεις της ποιοτικής τουριστικής αγοράς και του high-profile συνεδριακού κλάδου