https://et.diavgeia.gov.gr/search?query=organizationUid:%226095%22&fq=unitUid:%2288194%22&sort=recent&page=0

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/622%CE%A1%CE%A9%CE%A1%CE%A1-5%CE%9C%CE%A6

Οι κανόνες και οι θεσμοί οι νόμοι οι κανονισμοί δεν υπάρχουν  χωρίς λόγο.Μπορει να χρειαζονται αλλαγές μπορεί να εκφράζουν συσχετισμούς απόψεις του παρελθόντος μπορεί ακόμα και κάποιοι από αυτούς να πρέπει να καταργηθούν.Ομως οσο υπαρχουν ακόμα, οι  εκπροσωποι της πολιτειας και οι  πολιτες πρεπει να τους τηρουμε.Καμμία αναγκαιότητα κανένας στόχος καμμία επείγουσα περίπτωση καμμία άγνοια νόμου δεν αποτελεί δικαιολογία για να φτάσουμε στο σημείο της παραβίασης τους. Αυτη δεν είναι δικιά μου άποψη.Ειναι θέση αποδεκτή από όλους.Και όταν γίνεται από  λάθος έστω , από καλή πρόθεση, μια παραβίαση κανόνων,  (έστω μια ασήμαντη παραβιαση)το λιγωτερο είναι να ζητάμε συγνωμη.Το αντίθετο δείχνει απλά πως κανένα «λαθος» δεν θεωρείται πως έγινε και πως αυτή η συμπεριφορά θα επαναληφθεί.

Όσο για την «περιφορά » ( σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), τα συλλογικά όργανα μπορούν να συνεδριάζουν με τους ακόλουθους τρόπους, κατ’ επιλογή του προέδρου τους) στην ληψη αποφασεων  ήταν ίσως για λίγο αναγκαιότητα λόγω πανδημίας  αλλά σήμερα αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικο

Τέλος και για την ουσία.Το ότι οι Δήμοι ,το κρατος γενικωτερα, έχουν απογυμνωθει από προσωπικό και αναγκαζονται να καταφευγουν σε εθελοντες η αμειβόμενους ιδιωτες για να ανταποκριθουν στα καθηκοντα τους δεν είναι τυχαίο.(Και την ιδια στιγμη και οι χρηματοδοτησεις κοβονται και ΦΠΑ (φορο)  πληρωνουν για τις εργασιες τους.)

Ειναι πολιτική επιλογή των συστημικων κυβερνήσεων και κομμάτων.Και τελικά καμμία οικονομία δεν γίνεται με αυτό το τρόπο καμμία ορθολογική επίλυση προβλημάτων δεν υπάρχει.Αντιθετα δημιουργούνται προβλήματα και ένα καθεστώς συναλλαγής ανάμεσα σε ψηφοφόρους ιδιωτες  και εξουσία που καθόλου δεν ευνοεί την διαφάνεια. Το είχαν πει οι Ρωμαίοι για την γυναίκα του Καισσαρα.Προφανως δεν αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικότερα και σε μεγαλη κλιμακα.

ΥΓ Πραγματικά δεν καταλαβαινω γιατί μπαίνει Φόρος Προστιθέμενης Αξίας όταν καθαρίζονται τα χορτάρια ενός γηπέδου από τον Δήμο.Και μάλιστα 72 ευρώ παρακαλώ σε συνολικό ποσό 300 ευρω!Ποιοι φωστήρες οικονομολόγοι Έλληνες η της ΕΕ αποφάσισαν κατι τετοιο με ξεπερνά τον μάγειρα.

https://www.facebook.com/groups/222936001204511/permalink/1881380152026746/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μεγάλο θέμα από τις λανθασμένες ενέργειες της διοίκησης έχει προκύψει στην Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου μας στο θέμα της αποψίλωσης και του καθαρισμού του Δημοτικού Σταδίου Κρανιδίου ( γήπεδο ΠΑΟΚ).
Και αυτό γιατί χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος η διοίκηση προχώρησε χθες 12-05-2021 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ για την απευθείας ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας έναντι 372,00 € με το ΦΠΑ. Η αποψίλωση των χορταριών όμως είχε γίνει με προσφορά του Προέδρου της Κοινότητας Κρανιδίου κ. Αντώνιοζα λίγες ημέρες πριν και κανείς από τα μέλη του ΔΣ τουλάχιστον της μειοψηφίας δεν γνώριζε τίποτα!!
Ξαφνικά χθες ο ανάδοχος εργαζόταν στον χώρο του γηπέδου πριν γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ και αποφασίσει για το θέμα !!
Εμείς ως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ( Άννα Στρίγκου της ΔΗΣΥΕΡ και Μπάμπας Νικόλαος της ΝΕΔΥΠΕΡ) κάναμε λόγο για την λάθος διαδικασία και καταψηφίσαμε την εισήγηση που είχε έρθει το μεσημέρι της ίδιας μέρας με πολλές ελλείψεις!!
Ακολουθούν οι τοποθετήσεις μας, ως μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης:
Στρίγκου Άννα της ΔΗΣΥΕΡ:
» Κύριε πρόεδρε καλησπέρα ,σας ενημερώνω ότι καταψηφίζω το σημερινό θέμα του Συμβουλίου για τους τρεις παρακάτω λόγους
1. Δεν αποδέχομαι το επείγον του σημερινού συμβουλίου .
2. Εκ των υστέρων ερχόμαστε να ψηφίσουμε το θέμα Από τη στιγμή που σήμερα 12/5 του 2021 περνώντας εγώ 10:15 π.μ είδα ιδιώτη να έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες καθαρισμού στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου ΠΑΟΚ δηλαδή καλούμεθα να ψηφίσουμε κάτι το οποίο ήδη έχει πραγματοποιηθεί.
3. Ενημερώθηκα από την υπάλληλο ότι το ποσό που αναλογεί για αυτήν την εργασία είναι 300 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το θεωρώ υπερβολικό για εργασίες μίας ημέρας από τη στιγμή πού είδαμε όλοι τον πρόεδρο της κοινότητας Κρανιδίου κύριο Αντώνιοζα Νίκο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου να απασχολεί 2 δικούς του ανθρώπους στον εσωτερικό χώρο του γηπέδου κόβοντας τα χόρτα έτσι όπως του είχε ζητηθεί. »
Μπάμπας Νικόλαος της ΝΕΔΥΠΕΡ :
» Για δύο λόγους δεν συμφωνώ
1ο. Γιατί δεν το θεωρώ κατεπείγον από την στιγμή που κάποιοι ήξεραν ότι έπρεπε να
γίνει και εγώ δεν ενημερώθηκα.
2ο. Με σημερινή (12.05.21) τηλεφωνική επαφή, μου έδωσαν μία υποτυπώδη ενημέρωση ότι είχε σχεδιαστεί εθελοντικός καθαρισμός του χώρου, ο οποίος δεν έγινε, ίσως, έτσι όπως είχε οριστεί. Με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουμε πλέον συνεργείο να κάνει μία εργασία για την οποία δεν ξέρω ακριβώς, εάν είναι απαραίτητη και πόσο, μη έχοντας ενημερωθεί ούτε για το ότι είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των συλλόγων για αθλητικά δρώμενα. Συνοψίζοντας αυτό σημαίνει ότι υπήρχε αρκετός πρότερος χρόνος στον οποίο μπορούσα να είχα ενημερωθεί και να γινόταν ένα συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και όχι «δια περιφοράς» όπως ορίστηκε.»
ΣΤΡΙΓΚΟΥ ΑΝΝΑ
ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δαμιανός Νακος

Λόγια πολλά… Αλλά το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του!!
Πλήρης καθαρισμός μέσα και έξω στο γήπεδο μας, για μία ασφαλέστερη προπόνηση των αθλητών μας, για περισσότερη καθαριότητα, για ασφαλέστερο και περισσότερο χώρο στάθμευσης, για άμεση συντήρηση.

Κ.Ε.Α.Π Δήμου Ερμιονίδας

Συνεχίζουμε…