Τατουλης

Εφαρμόζοντας πολιτικές πλήρους αδιαφάνειας και απόλυτης ρουσφετολογίας, η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα «εκμεταλλεύεται» τις ειδικές διατάξεις για την πρόσληψη συμβασιούχων, λόγω της πανδημίας Covid-19, προκειμένου να δημιουργήσει «στρατό» με προσλήψεις «εκλεκτών» της, χωρίς να τηρείται καμία απολύτως διαφανής διαδικασία.

Εχω την υποψια πως Τατουλης και Λαμπρου δεν ξεκινουν απο την ιδια αφετηρια.Ο Τατουλης ειναι καραδεξιος και απλα κανει αντιπολιτευση πολυ εξυπνα στον Νικα.Εξ αλλου οταν ηταν περιφερειαρχης δεν ειχε το καλυτερο ονομα στην πιατσα για τις σχεσεις του με αναθεσεις σε γνωστους ….

«

Την ίδια ώρα που το «Τατουλιστάν» και όσοι το υποστηρίζουν με μεθόδους πολιτικής μαφίας και καμόρας εκβίαζαν την απόσυρση υποψηφίων από αντίπαλα ψηφοδέλτια, προωθούσαν και ήδη συμπεριλαμβάνουν στις λίστες τους υποψήφιους που παραβιάζουν τη νομοθεσία του Καλλικράτη (άρθρο 117 του ν. 3850/2010), και εγείρουν μείζονα ηθικά ζητήματα. 

Παράδειγμα υποψήφιου του συνδυασμού Τατούλη στην Αρκαδία που μόνο τον τελευταίο χρόνο έλαβε από αναθέσεις έργων της Περιφέρειας 230.838 € από τον Τατούλη, την ώρα που σύμφωνα με τη νομοθεσία η ανάθεση έργων για υποψηφίους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5000€ ετησίως. 

Σε συνδυασμό με όσα έχουν καταγγελθεί από τον Τύπο και όχι μόνο, και αυτά που θα αναδειχθούν τις επόμενες μέρες για τη διοίκηση Τατούλη, αποδεικνύεται ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης λειτουργεί ως «Τατούλης ο Μεγαλοπρεπής», πέρα και πάνω από τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες».

2015

* Δεν μας είπε τίποτα, λοιπόν, ο Πέτρος Τατούλης για την κατασκευή του αρκαδικού κέντρου αποκατάστασης «Παλλάδιον» που χρηματοδοτήθηκε με 16 εκατ. ευρώ, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετέχει η κόρη του.

* Δεν μας είπε τίποτα ούτε και για τα μέλη της οικογένειάς του που μετέχουν στις εταιρείες Τρίτων και ΚΑΣΤΑΤ, που ανέλαβαν την κατασκευή ενός θεραπευτηρίου.

Ούτε μας είπε βέβαια ότι στον αδελφό του ανήκει η ΚΑΣΤΑΤ, αλλά ούτε και ότι η οικογένειά του εμπλέκεται και στον χώρο των δημοσίων έργων μέσω της Ασφαλτοδυναμικής Αρκαδίας Α.Ε.

Οι εταιρείες αυτές ουκ ολίγες φορές βρέθηκαν στο στόχαστρο για συμμετοχή σε… πρόχειρους διαγωνισμούς ανάθεσης έργων, τα οποία χρηματοδοτούνταν από τα κοινοτικά προγράμματα.

Ο Πέτρος Τατούλης πρέπει να μας απαντήσει και για τα 12 εκατ. ευρώ που δόθηκαν για την αποκατάσταση του δρόμου Μεγαλόπολης – Σπάρτης, το οποίο μάλιστα μετά από νέο διαγωνισμό κατέληξε στην Τρίτων.

Στην αποκατάσταση, δε, της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών ακόμη μια φορά είδαμε εργολαβικές συμφωνίες με την ΚΑΣΤΑΤ (του αδερφού του περιφερειάρχη), για τις οποίες και πάλι απάντηση δεν πήραμε…

Η λίστα των έργων του περιφερειάρχη είναι μεγαλύτερη, αλλά, όσα και αν βγαίνουν στο φως, απαντήσεις δεν έχουν δοθεί. Πριν μας πει όμως ο Π. Τατούλης για τα πεπραγμένα του Τσιρώνη, πρέπει να μας πει για τα δικά του. Είναι θέμα… λογικής -την οποία και συχνά επικαλείται.

 

ΠΡΟΣΥΕΡ Λαμπρου

Λόγω της υγειονομικής κρίση δώθηκε δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν προσωπικό χωρίς κριτήρια ΑΣΕΠ,με υποκειμενικά κριτήρια για 8 μήνες. Ο Δήμος μας δυστυχώς την εφάρμοσε ….

Τασος Λαμπρου

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
Καλημέρα σε όλους τους φίλους,η κατάργηση των αντικειμένων κριτιριων του ΑΣΕΠ είναι πλήγμα στο Δημοκρατικό μας πολίτευμα , διευρύνει τις κοινωνικές αδικίες υπηρετεί παλαιοκομματικες λογικές.Τωρα λόγω του Covid 19 όλα επιτρέπονται και δικαιολογούνται!!!
Φυσικά είναι άλλο να πάρουμε άμεσα γιατρούς και άλλο να γίνουν ΚΡΑΤΟΣ ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ,ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ μαζικές προσλήψεις με υποκειμενικά κριτήρια.Αυτο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.
Τωρα σε επίπεδο διοίκησης και αυτοδιοίκησης αυτοί που το εφαρμόζουν χωρίς καμία φειδώ δείχνουν ότι δεν αποδέχονται τις κατακτήσεις της Δημοκρατίας μας που μέσω του ΑΣΕΠ κόπηκε ένας από τούς Γόρδιος Δεσμους της πελατειακής διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΑ ΠΟΤΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΆ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΠΡΆΞΗ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΙΚΈΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ.
Τέρμα τα ψέματα , όλοι πρέπει να στηρίξουμε τα κριτήρια του ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ .