Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "Διαδικτυακή Εκδήλωση Πανδημία, Ελευθερίες, Ελευθερία: Προς μια Αυταρχική Δημοκρατία; Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, 19.00 στη σελίδο του Δικτύου ιa Τα Πολιτικά Κοινωνικά Δικαιώματα @diktio εισηγήσεις: Αγγελική Αδαμοπούλου βουλεύτρια MEPA25 Μπάμπης Κουρουνδής μέλοςΔ Δικηνορικού Γιάννα Κούρτοβικ δικηγόρος-μέλος ικτύου Χριστίνα Κυδώνα γιατρόςονς, ΚωστήςΠαπαϊωάννου Παπαϊωάννου την"

Δικτυο

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 7:00μμ, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Πανδημία, Ελευθερίες, Ελευθερία: Προς μια Αυταρχική Δημοκρατία;»
Μιλούν:
* Αγγελική Αδαμοπούλου, βουλευτής ΜΕΡΑ25
* Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
* Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος-μέλος του Δικτύου
* Χριστίνα Κυδώνα, εντατικολόγος Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
* Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός-Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς
Συντονίζει η Λίνα Κυργιαφίνη.
(Η εκδήλωση θα προβληθεί στη σελίδα του Δικτύου στο facebook)
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 στις 5 μ.μ. UTC
Τιμή: Δωρεάν
Δημόσια Οποιοσδήποτε εντός ή εκτός Facebook
Ελλείψει φαρμάκων και (μέχρι πρότινος) εμβολίων, τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και οι συνεπαγόμενοι περιορισμοί στην άσκηση ελευθεριών ήταν όρος για να συγκρατηθεί η φονική πανδημία και να μην κατάρρευσουν τα απαξιωμένα από χρόνια δημόσια συστήματα υγείας.
Οι περιορισμοί αυτοί, ωστόσο, αποδείχτηκαν διεθνώς τελείως δυσανάλογοι (και συχνά απολύτως άσχετοι) με την υγεία, μολονότι την επικαλούνταν προσχηματικά. Η γενίκευση και περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της αστυνόμευσης, η συστηματική καθολική επιτήρηση, ο περιορισμός των επιτρεπτών μετακινήσεων στις οικονομικά αναγκαίες, η ενίσχυση του δεσποτισμού στους χώρους εργασίας, οι απόπειρες πειθάρχησης εργαζομένων στην υγεία, ο δραστικός περιορισμός των διαδηλώσεων, ο ασφυκτικός έλεγχος των ΜΜΕ, η επίκληση των «ειδικών» για να δικαιολογηθεί η μονοπώληση της πολιτικής από τις κυβερνήσεις, και φαινόμενα λογοκρισίας που πληθαίνουν, αποκαλύπτουν σε όλο τον κόσμο, κράτη σε ολοκληρωτικό πειρασμό. Το παράδειγμα της Ουγγαρίας ήταν απλά η αρχή.
Ιδίως στην Ελλάδα, η στοχοποίηση και εκκένωση κοινωνικών κέντρων, η κτηνώδης αστυνομική βία και οι προσαγωγές διαδηλωτ(ρι)ών (στις 17 και 25 Νοέμβρη, και στις 6 Δεκέμβρη), τα μαζικά πρόστιμα, η εξόντωση κρατουμένων στις φυλακές και η προκλητικά δαπανηρή αναβάθμιση αστυνομίας με προσωπικό και εξοπλισμό, βεβαιώνουν ότι ο αυταρχισμός δεν είναι «παροδικός». Συνιστά επιλογή για να συνεχιστεί η απογύμνωση του δημόσιου συστήματος χάριν του ιδιωτικού τομέα υγείας, μέσο διαχείρισης της κοινωνικής κρίσης, εργαλείο συσπείρωσης (ακρο)δεξιών ψηφοφόρων, πρόβα προληπτικής αντιεξέγερσης. Η μάχη απέναντι στην πανδημία συνεχίζεται. Όμως ο αυταρχισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία, εκβιάζονας την εξοικείωση της κοινωνίας με ένα καταθλιπτικό μείγμα φτώχειας, καπιταλιστικής λεηλασίας και αυταρχικής δημοκρατίας.
Είναι η στιγμή να οργανώσουμε την ανυπακοή και την αλληλεγγύη, να επιχειρήσουμε την ανάκτηση χώρων ελευθερίας, να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες και την ελευθερία στην πράξη — και όχι μόνο στην οθόνη.
***
Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, στις 7:00μμ, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα οργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Πανδημία, Ελευθερίες, Ελευθερίας: Προς μια Αυταρχική Δημοκρατία;»
Μιλούν:
* Αγγελική Αδαμοπούλου, βουλευτής ΜΕΡΑ25
* Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
* Γιάννα Κούρτοβικ, δικηγόρος-μέλος του Δικτύου
* Χριστίνα Κυδώνα, εντατικολόγος Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
* Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός-Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς
Συντονίζει η Λίνα Κυργιαφίνη.
(Η εκδήλωση θα προβληθεί στη σελίδα του Δικτύου στο facebook)
*** Το σκίτσο είναι του Τάσου Αναστασίου