Όταν ακούτε BlackRock ( εχει ηδη μικρο μεριδιο μετοχων στην ΤΕΡΝΑ ενεργειακη) και διεθνή funds παίζεται χρηματιστηριακό παιχνίδι.

Αυτοί οι γύπες δεν είναι επενδυτές.Ειναι τζογαδόροι πλακώνουν όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα τ αρπάζουν και φεύγουν. Προφανώς η ΤΕΡΝΑ έχει δυσκολίες γι αυτό βάζει στο πορτοφόλι της αυτούς τους διεθνείς πειρατες.

Ήρθε και η απόρριψη από την ΕΕ της χρηματοδότησης του περιφερειακού σχεδιασμού και λείπει το αντίστοιχο κεφάλαιο από το ταμείο.

ο

 

Ελεγε  Κομισιον στο εγγραφο της με ημερομηνια 15 Ιουνιου 2020.Αν μεχρι τις 15 Αυγουστου 2020 δεν εχουν απαντηση στα ερωτηματα τους το σχεδιο Ευρωπαικης οικονομικης χρηματοδοτησης 66 εκατομμυριων αναστελεται μεχρι νεωτερας.Οπως και έγινε τελικά.

Ελπίζουν τώρα πως με το ζεστό χρήμα των διεθνων funds θα προχωρήσουν στην επενδυση (το κρατος για την ωρα δεν μπορει να καλυψει το κενο)και αφού αλλάξουν τον σχεδιασμό με βάση τις οδηγίες της ΕΕ θα πάρουν τελικά αργότερα το πακέτο από την ΕΕ. Τζογαρουν. Και εμεις αφελως καθομαστε στον καναπε και παρακολουθουμε. Και το χρημα ρεει στα σκουπιδια. Το δικο μας χρημα.Τα δικά μας δημοτικά τέλη.

Γέρασα στην Ερμιονιδα και σήμερα είμαστε πολύ χειρότερα από το 1990. Πολύ χειρότερα.Κι ας χαίρεται ο κ Δημαρχος για το «πιο καθαρό καλοκαίρι.»

Να δούμε πότε ο Δημος μας θα βγάλει μια ανακοίνωση σε σχέση με το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων σε βάθος χρόνου.

Τέρνα Ενεργειακή: Μετοχές ύψους 68,5 εκατ. σε τέσσερις διεθνείς επενδυτές

Δεσμευτικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της αύξησης κεφαλαίου από Anavio Capital Partners LLP, Blackrock Inc, Kayne Anderson Capital Advisors LP και Impax Asset Management. Τι θα κάνει με τις ίδιες μετοχές. Τι δηλώνει ο Γ. Περιστέρης.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας συλλογής δεσμευτικών προσφορών για την κάλυψη των νέων μετοχών της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, για την έγκριση της οποίας συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της 1ης Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τη διαδικασία αυτή, εκδηλώθηκε υπερβάλλουσα ζήτηση. Συγκεκριμένα, υπήρξε δεσμευτικό ενδιαφέρον για συνολικά 6.229.422 μετοχές στην τιμή των 11 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή για συνολικό ποσό ύψους 68.523.642 ευρώ, από τους ακόλουθους εγνωσμένου κύρους διεθνείς επενδυτές: Anavio Capital Partners LLP, Blackrock Inc, Kayne Anderson Capital Advisors LP και Impax Asset Management.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι εκ των ανωτέρω διεθνών επενδυτών τοποθετούνται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, κάτι που αποτελεί διπλή ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την Όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ όσο και για την ελληνική οικονομία.

Αναφερόμενος στην επιτυχή ολοκλήρωση της διάθεσης των νέων μετοχών, ο Πρόεδρος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ. Γιώργος Περιστέρης, δήλωσε: «Τέσσερις σημαντικοί διεθνείς επενδυτές, προσανατολισμένοι σε μεσομακροπρόθεσμες στρατηγικές τοποθετήσεις, εμπιστεύθηκαν τον Όμιλό μας, αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και ειδικά του τομέα καθαρής ενέργειας, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη χρονική συγκυρία και δεσμεύθηκαν να διαθέσουν κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 68,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση του μεγάλου επενδυτικού μας προγράμματος στην καθαρή ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι επενδύσεις μας αφορούν νέα μεγάλα έργα του Ομίλου στην ελληνική αγορά και θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, την ελληνική οικονομία, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας για νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς θα συνδράμουν την εθνική προσπάθεια για στροφή στις ΑΠΕ και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Η επιτυχία της εταιρείας μας, όμως, θα έχει σημαντικότατα οφέλη και για τους χιλιάδες μετόχους μας, που χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται. Τα νέα κεφάλαια αναμένεται να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ομίλου μας, καθώς ενισχύουν τα ίδια κεφάλαια και βελτιστοποιούν την κεφαλαιακή του διάρθρωση, αυξάνοντας τη διασπορά και εμπορευσιμότητα των μετοχών».