Χωρις σχολια να μην νομιζετε πως η Ερμιονιδα ειναι η ριγμενη η εξαιρεση στον κανονα

Οτι ζουμε στην Ερμιονιδα γινεται σε ολη τη χωρα. Και να σας ψιθυρισω στο αυτι τα ιδια χαλια και στην Αγγλια Καταργηση της Δημοσιας υγειας προωθηση της ιδιωτικης παροχης υπηρεσιων κυριως μεσα απο μεγαλους ομιλους παροχων υγειας που βγαζουνε πελωρια κερδη απο την τσεπη των πιο ευπορων στρωματων αλλα και τις χαριστικες επιδοτησεις χρηματοδοτησεις του κρατους.ΜΕΘ.

Ενος κρατους και ενος πολιτικου προσωπικου για το οποιο διερευνωνται οι σχεσεις με την πολυεθνικη ΝΟVARTIS στην διαμορφωση των τιμων των φαρμακων μετα απο στοιχεια για χρηματισμο πολιτικων προσωπων που εχει δωσει στις αρχες το FBI

Κορωνοϊός: Δείτε πόσο κοστίζει η εξέταση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια!Μιχάλης Θερμόπουλος 

κορωνοϊός

Την στιγμή που σε χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό, οι ειδικοί αναζητούν οικονομικούς τρόπους εξέτασης, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μια εξέταση για τον Covid-19 και τον ιό της γρίπης κοστίζει συνολικά 290 ευρώ!

Στις 13 Μαρτίου δημοσιεύεται σε ΦΕΚ (848/Β/13.3.2020) η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) αριθμ. οικ. 1542/2020 «Υλοποίηση μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού». Σε αυτή μεταξύ άλλων ορίζεται η διαδικασία αποζημίωσης των ιδιωτικών εργαστηρίων και κέντρων για «τον κλινικό και εργαστηριακό ιατρικό έλεγχο για την ανίχνευση του κορονοϊού».

Αν και το ανώτατο όριο ανά δείγμα διαμορφώνεται στα 85 ευρώ, υπάρχουν πολλές επιπλέον χρεώσεις, π.χ. για «μεταφορά και κατ’ οίκον λήψη με εξειδικευμένο προσωπικό και πιστοποιημένους μεταφορείς βιολογικών υλικών» (50 ευρώ), «μεταφορά και κατ’ οίκον αυτοληψία δείγματος από τον εξεταζόμενο ασθενή» (ορίζεται ανά χιλιομετρική απόσταση και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 130 ευρώ). Αυτές εκτοξεύουν το πραγματικό κόστος επί της ουσίας από 160 μέχρι και 270 ευρώ.

Δωρεα/Διαφημιση  ιδωτικου ομιλου υγειας

  • Περιθάλπουν περίπου 1,1 εκατ. ασθενείς ετησίως
  • Συνεργάζονται με περισσότερους από 6.357 ιατρούς
  • Απασχολούν περισσότερους από 4.274 εργαζόμενους
  • Διαθέτουν 1.438 κλίνες νοσηλείας
  • Διαθέτουν 91 χειρουργικές αίθουσες & 14 αίθουσες τοκετού
  • Πραγματοποιούν 88.504 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως
  • Πραγματοποιούν 8.000 τοκετούς ετησίως
  • Αξιοποιούν 9 ρομποτικά χειρουργικά συστήματα
  • Λειτουργούν 9 μαγνητικούς τομογράφους τελευταίας γενιάς
  • Διαθέτουν 19 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα
  • Υποψιάζεστε ότι έχετε κορωνοϊό; Δωρεάν*  Οnline Ιατρική Συμβουλή

    Digital Clinic

Τι ενδιαφερον σε μια επαρχια 13 χιλιαδων κατοικων υποψηφιων πελατων που λογω δομης προσφυγων ο φοβος για την πανδημια εχει παρει διαστασεις πανικου, ερχεται μια ιδιωτικη εταιρεια που κανει διαγνωσεις και τεστ ακριβως για αυτη την ασθενεια και κανει (με πανελλαδικη εμβελεια) δημοσιες σχεσεις μεσα απο μια δωρεα εξοπλισμου ( ποσης αξιας ; ) στο υποβαθμισμενο απο το κρατος Κεντρο Υγειας της. Μμμμμ.

Προσλειψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικου και νοσηλευτικου προσωπικου θα γινουν στο Κεντρο Υγειας Κρανιδιου; Απαραιτητο εξοπλισμο θα φερει το ΚΡΑΤΟΣ στο Κεντρο Υγειας Κρανιδιου;

Γιατροί της Λέρου

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και στο Νοσοκομείο Λέρου, η Ένωση μας κατέθεσε αιτήματα για ενίσχυση των μονάδων υγείας μας με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ενόψει της ισχυρής πιθανότητας έξαρσης της πανδημίας.

Οι μονάδες υγείας των νησιών μας έχουν πάνω από το 50% των οργανικών θέσεων σε ιατρικό και σε άλλο προσωπικό κενές. Δεν έχει προληφθεί ούτε ένας γιατρός. Η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Λέρου λειτούργει με μια παθολόγο, το αναισθησιολογικό τμήμα υπηρετεί ένας γιατρός, το ίδιο και στην γυναικολογική κλινική, οι 230 ασθενείς του ψυχιατρικού τομέα εξυπηρετούνται από δυο ψυχίατρους και έναν με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου (μπλοκάκι). Δεν υπηρετεί γενικός ιατρός ενώ δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες. Στο κέντρο υγείας Πάτμου οι εφημερίες της μονάδας πραγματοποιούνται μόνο μετά από μετακινήσεις ιατρών, λείπουν ειδικότητες όπως ακτινολόγου, μικροβιολόγου, ενώ υπάρχει έλλειψη σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό . Στο ιατρείο Λειψών δεν υπηρετεί ειδικευμένος ιατρός ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα απεικονιστικών και αιματολογικών εξετάσεων λογω έλλειψης προσωπικού . Στο ιατρείο Αγαθονησίου υπηρετούν ένας ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου, μια νοσηλεύτρια και υπάλληλος γενικών καθηκόντων. Το ιατρείο Αρκιών παραμένει ιατρείο φάντασμα χωρίς εργαζόμενο. Στα νησιά μας δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι Μ.Ε.Θ. Το ΕΚΑΒ είναι με ρημαγμένο στόλο και ελάχιστα πληρώματα, τα πτητικά και πλωτά μέσα δεν επαρκούν για διακομιδές, με αποτέλεσμα την πολύωρη αναμονή ασθενών βαρέως πασχόντων σε κέντρα υγείας και δευτεροβάθμια νοσοκομεία με κίνδυνο για την ζωή τους.

Στο νοσοκομείο Λέρου υπάρχει εξοπλισμός για μοριακή διάγνωση covid 19, όμως τα αντιδραστήρια παρέχονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα να φυλάσσονται, όπως συμβούλεψε και ο υπουργός, για βαρέως πάσχοντες που χρήζουν διακομιδής. Τα τεστ συνεχίζουν να στέλνονται για διεκπεραίωση σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η οδύσσεια των δειγμάτων συνεχίζεται, όπως έχει περιγραφεί σε προηγούμενη ανακοίνωση της Ένωσης. Όμως με αυτή την στρατηγική δεν μπορεί να εντοπιστεί έγκαιρα οποιοδήποτε κρούσμα και να αποφευχθεί η διασπορά στην κοινότητα. Τονίζουμε ότι στο νησί της Λέρου υπάρχουν κλειστές κοινότητες, όπως το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης με 2000 προσφυγές μετανάστες, οι Ψυχιατρικές δομές και το τμήμα ΑμεΑ με 230 περίπου ασθενείς……..

Εξίσου προκλητικές είναι και οι δηλώσεις για υγειονομική κάλυψη και ασφάλεια του πληθυσμού στους τουριστικούς προορισμούς και αυτό το γνωρίζουμε και το ζούμε εδώ και χρόνια. Αυτές οι δηλώσεις είναι κενό γράμμα , όσο τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία στα νησιά μας είναι υποτυπωδώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα.

Να σταματήσει ο κυβερνητικός εμπαιγμός, με τις δήθεν προσλήψεις που έχουν γίνει όταν αυτές είναι ελάχιστες και ο κύριος όγκος τους είναι ανανεώσεις συμβάσεων νοσηλευτικού προσωπικού που έληγαν, ή αποσπάσεις από Κέντρα Υγείας προς νοσοκομεία.

Με την έξαρση της επιδημίας από τον νέο κορονοϊό φαίνονται ξεκάθαρα οι τεράστιες ελλείψεις, τα μεγάλα κενά στο σύστημα υγείας δεν μπορούν να κρυφτούν με ευχολόγια ή εικονικές αναγγελίες προσλήψεων, ή τις ελάχιστες προσλήψεις 10% των κενών των οργανογραμμάτων προ πανδημίας και μάλιστα όλες συμβασιούχων. Στις δικές μας μονάδες υγείας δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας γιατρός.