Ελαβα μειλ και το σηκωνω με μια δευκρινηση. Σε προσωπικο επιπεδο ο κ Ραψωματιωτης μου ειναι συμπαθης ανθρωπος. Επιχειρηματιας που κινειται με βαση τα δεδομενα. Αν δεν ηταν αυτος θα ηταν καποιος αλλος. Οποτε καμμια αντιδικια με τον κ Ραψωματιωτη. Με τις πολιτικες που εφαρμοζονται υπαρχει διαφωνια.

Για τα υπολοιπα  και τους χαρακτηρισμους .Ουτε πονηρος ειμαι ουτε συμφεροντα εχω ουτε κανενα νομικο γραφειο να με συμβουλευει. Γραφω αυτα που πιστευω πως ειναι σωστα . Πιστευω πως ισχυει ακομα το δικαιωμα της ελευθερης εκφρασης χωρις να υπαρχει παντα η απειλη μηνυσης το σλογκαν «μην μιλας γιατι θα μπλεξεις».

Τελος στην ουσια δεν πιστευω πως το περασμα απο τον κ Ραψωματιωτη στην ΤΕΡΝΑ θα αλλαξει κατι. Απλα το μεγαλο ψαρι θα φαει το μικρο.Ομως ο κ Ραψωματιωτης το γνωριζε αυτο.Και αν με ρωτησετε (αν η διαχειριση των απορριμματων δεν γινεται απο τον Δημο οπως πιστευω πως ειναι σωστο) αλλα ιδιωτη θα προτιμουσα μια μικρη επιχειρηση τυπου Ραψωματιωτη που θα εφαρμοζε τοπικα ελεγχομενα φιλικη προς το περιβαλλον πρακτικη απο την ΤΕΡΝΑ και τον Περιστερη στην Αρκαδια . Και ειμαι σιγουρος πως αν το κρατος ειχε βαλει τετοιες προυποθεσεις θα τις εφαρμοζε ο καθε μικρος επιχειρηματιας.Οποτε και παλι η ευθυνη δεν ειναι στον κ Ραψωματιωτη αλλα στο κρατος.

Το δημοσιευμα στο οποιο αναφερεται ο κ Ραψωματιωτης ειναι ΑΥΤΟ

To mail του κ Ραψωματιωτη ειναι το παρακατω

Κύριε διαχειριστή της ιστοσελίδας https://sikam.wordpress.com/

Με ένα πολύ έντεχνο και αρκετά πονηρό δημοσίευμα ( Τι χρήματα ξοδεύουμε και τι εισπράττουμε για τον μπλε κάδο της ΕΕΑΑ, στις 11/5/2020) αναφέρεστε σε διάφορα θέματα,  που είναι έτσι γραμμένο για την αποφυγή μήνυσης ή αγωγής, αλλά  ξεκάθαρα όμως έχουν σκοπό  να δημιουργήσουν σύγχυση που φυσικά καταλήγει σε παραπληροφόρηση.

Επικεντρώνομαι στην αναφορά για Χιλιομόδι, που η πραγματικά έντεχνη γραφή σας αφήνει να εννοηθούν πράγματα και προφανώς αυτό που θέλετε να περάσετε είναι «η όποια σχέση μας», που είναι τελείως ψευδές και υβριστικό για εμάς.

Ως προς τα στοιχεία για ποσότητες και για διαχείριση, προφανώς σε ότι μας αφορά, και υπάρχουν και  κατατίθενται κάθε μήνα στην ΕΕΑΑ και κάθε χρόνο στο ΗΜΑ, αλλά και έχουν ελεγχθεί κατ’ επανάληψη από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, οι οποίες όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση, σε μας και «παρωπίδες» στην διαδρομή τους, μέχρι εμάς.

Ως προς τα πρόστιμα, όλοι γνωρίζετε πλέον ότι έχουν προέλθει για τυπικούς λόγους αδειοδότησης, που λόγω της νομοθεσίας και του περιφερειακού σχεδιασμού δεν μπορούσαν να διορθωθούν και σε καμία περίπτωση για λόγους  περιβαλλοντικούς, εφόσον ποτέ δεν διαπιστώθηκε περιβαλλοντική μόλυνση.

Το σημαντικότερο δε είναι ότι οι έλεγχοι αυτοί έγιναν για πολιτικούς λόγους και κατόπιν καταγγελιών από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι ζητούσαν ακόμη και με email να τους καλύψουμε την επιβίωση τους.

Ευτυχώς που έρχεται ο καιρός  και οι δικαστικές αποφάσεις δίνουν την απονομή της δικαιοσύνης.

Άλλωστε όλα αυτά, πλέον δεν έχουν καμία αξία, εφόσον και εμείς δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για την δουλειά μας στον Δήμο σας  και γιατί όπως γνωρίζετε  η άδεια μας δόθηκε πάλι χωρίς καν εμείς να κάνουμε αίτηση,  ούτε και ενστάσεις και με έγγραφη εντολή από τον Κο Περιφερειάρχη, από την πολιτική προστασία, είμαστε «επιταγμένοι» δηλαδή υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουμε  τα απορρίμματα σας.

Όλα όμως έχουν ένα τέλος και το τέλος για εμάς και την περιοχή σας, σε αυτή την διάσταση, έρχεται σε λιγότερο από δύο μήνες.

Ραψωματιώτης Δημήτρης

15-5-2020