Οταν το κρατος νομοθετει σε οφελος επιχειρησεων. Τιποτα δεν τους σταματα. Ουτε πανδημιες ουτε νόμοι.

Το αίτημα ΦοΔΣΑ

“Στο πλαίσιο πάντοτε της διασφάλισης της νομιμότητας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αιτούμεθα με την παρούσα την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που τυχόν κρίνετε αναγκαία και δόκιμα για την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, συμπεριλαμβανομένων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον κατ’ εξαίρεση άμεσο προσδιορισμό δικασίμου της ματαιωθείσας συνεδρίασης του Εφετείου Ναυπλίου, προκειμένου να αρχίσει επιτέλους η κατασκευή του επίμαχου έργου”.

Κι αν οι νομοι δεν βολευουν τους αλλαζουμε . Αυτο σημαινει ΣΔΙΤ . Οσο για την ατομικη ιδιοκτησια; Μην φοβαστε Δεν θα σας παρουν οι κομμουνιστες το σπιτι να το δωσουν στο κρατος .Η ΤΕΡΝΑ θα το παρει τελικα με την βοηθεια του κρατους .Και οι τραπεζες αμα λαχει να ουμε περιμενουν για την συνεχεια.Προσεξτε θα σας το παρουν και ΤΖΑΜΠΑ

Οι απαλλοτριώσεις

Με την κήρυξη των απαλλοτριώσεων να είναι μία από τις βασικές εκκρεμότητες για την εκκίνηση του έργου, πριν από λίγες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με συνεδρίασή της προχώρησε στον ορισμό δικηγόρων για τη νομική υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφορικά με την υπαγωγή του έργου στις διατάξεις της παρ. 1 του αρ. 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων. Η εν λόγω παράγραφος προβλέπει ότι «προκειμένου να εκτελεστούν έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας είναι δυνατόν με ειδική απόφαση του Εφετείου να επιτρέπεται η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης”. Σημειώνεται ότι αυτού του είδους οι απαλλοτριώσεις κηρύσσονται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο έχει ήδη προχωρήσει στην έκδοση ειδικής πράξης (ΦΕΚ Α 176/09-10-20).

Στην Οργουελιανη πραγματικοτητα που ζουμε οι λεξεις δεν χανουν τυχαια το ονομα τους. Αυτο γινεται με σχεδιο. Στο τελος θα μιλαμε και δεν θα καταλαβαινουθμε τι λεει ο ενας στον αλλο. Μια υπερ χωματερη θα χτιστει προσεξτε για ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Δειτε με προσοχη και το βιντεο εδω σε σχεση με τον αντιπεριβαλλοντικο νομο και το αρθρο 83 σε σχεση με τα απορριμματα.

Δειτε τι ελεγε ο Θανασης Πετρακος τον Οκτωβρη του 2019

Η καταγγελία του, με τίτλο “Νέο πραξικόπημα και φωτογραφική διάταξη” έχει ως εξής: “Η κυβέρνηση προχώρησε χθες τη νύχτα σε νέο πραξικόπημα κατάργησης των Περιφερειακών Συμβουλίων. Κατέθεσε εκπρόθεσμη πολυτροπολογία στην οποία υπάρχει φωτογραφική διάταξη  υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων (ΤΕΡΝΑ) για να μπορέσουν να γίνουν οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το σκουπιδοεργοστάσιο στη Πελοπόννησο.

Η ξεδιάντροπη φωτογραφική τροπολογία αναφέρει:  

«Προστίθεται στην Οικονομική  Επιτροπή των Περιφερειών η αρμοδιότητα κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτου για έργα αρμοδιότητας της οικείας Περιφέρειας, όταν έχει εκδοθεί σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου»!!!

Να παρακαλατε να μην γινει ο μονιμος ΣΜΑ προς ΤΕΡΝΑ στο Αναθεμα τελικα και μας φερουν εδω και τα σκουπιδια Επιδαυρου Λυγουριου οπως σχεδιαζοταν απο την αρχη με τον δεματοποιητη.

Την αποφαση θα την παρει ατομικα ο εκαστοτε υπουργος περιβαλλοντος καθαρα με προσωπικη του επιλογη.Και μετα θα ερθει ο επομενος υπουργος.

Εδω απο την ΜΠΕ του δεματοποιητη σελ 11

Το έχω ξαναγράψει.Συνδεεται το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη με την παραγωγή απο την ΤΕΡΝΑ RDF/ΚΑΠΑ δευτερογενούς καυσίμου από απορριμματα;

ΤΕΡΝΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες Δευτέρα 11 Μαΐου εξήγησε τους λόγους που τον οδηγήσαν στην πρόσφατη απόφασή του να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Καλαμάτας, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

“Ηλπιζα ότι το θέμα της ΣΔΙΤ θα είχε ολοκληρωθεί την 1η Απριλίου ώστε να κουβεντιάσουμε με την εταιρεία,  αλλά λόγω της πανδημίας έκλεισαν τα δικαστήρια και έχουμε σε εκκρεμότητα την τελευταία απόφαση ως προς τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις”, είπε ο κ. Νίκας και συνέχισε: 

“Υπέγραψα εγώ την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη για να μπορεί να κάνει μεταφορά των σκουπιδιών. Εγώ ως περιφερειάρχης είμαι ο κυρίως υπεύθυνος για τη διαχείριση, όχι οι δήμαρχοι, υποχρέωση των οποίων είναι να τα μαζεύουν. Κάποιος όμως πρέπει να τους πει πού θα τα πάνε. Στάθηκα δίπλα στο Δήμο Κρανιδίου, στον Δήμο Δυτικής Μάνης και τώρα στον Δήμο Καλαμάτας Διαβεβαιώνω ότι θα είμαι δίπλα στους δημάρχους” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι αμέσως μόλις ξεκινήσει η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των σκουπιδιών, θα ξεκινήσει και το τιτάνιο έργο καθαρισμού και αποκατάστασης των χωματερών που βρίσκονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αίτημα ΦοΔΣΑ

“Στο πλαίσιο πάντοτε της διασφάλισης της νομιμότητας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αιτούμεθα με την παρούσα την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που τυχόν κρίνετε αναγκαία και δόκιμα για την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, συμπεριλαμβανομένων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον κατ’ εξαίρεση άμεσο προσδιορισμό δικασίμου της ματαιωθείσας συνεδρίασης του Εφετείου Ναυπλίου, προκειμένου να αρχίσει επιτέλους η κατασκευή του επίμαχου έργου”.

Το πιο πάνω αίτημα απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου με έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο φορέας επισημαίνει την εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση που έχει υπάρξει μέχρι τώρα στην έναρξη της ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προσκρούει στην έλλειψη αποφάσεων επί των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εκτάσεων που έχουν χωροθετηθεί ως Σταθμοί Μεταφόρτωσης, καθώς διακόπηκε η λειτουργία των δικαστηρίων λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού.

Οπως τονίζεται, “το έργο αυτό και εν γένει το ζήτημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα μας είναι ένα χρόνιο και καίριο πρόβλημα που έχει οδηγήσει δυστυχώς στην καταδίκη της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την επιβολή προστίμων. Η δε περιφέρειά μας, οι δήμοι και οι δημότες μας έχουν ταλαιπωρηθεί δεόντως από τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και το υγειονομικό πλήγμα που δέχονται, ιδίως την εποχή που διανύουμε.

Ως γνωρίζετε, η επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι από καιρό επιτακτική ανάγκη. Τόσο η ρύθμιση που θα διευκολύνει την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του έργου ΣΔΙΤ, η οποία αριθμεί πλέον 9 έτη (!), αλλά και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη χρηματοδότηση των επιπρόσθετων ΣΜΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει πνοή ζωής στην περιοχή”.