Νεα (στημενη τον Δεκεμβρη του 2018 αλλα ανενεργη απο τοτε) σελιδα στην Ερμιονιδα ξεκινησε την τελευταια μερα του Μαρτιου  εχω την εντυπωση οτι θα την βρουμε μπροστα μας σαν δημοσιο βημα τοπικων παραγοντων;

Γραφει λοιπον ο κ Δημαρακης αλλα πιο κατω και ο κ Γανωσης   Δημαρακης Αρης Πριν προτρέξουν κάποιοι να μιλήσουν για διαδοχές, αντιπαλότητες , κλπ, ενημερώνω ότι θα παραμείνω Δημοτικός Σύμβουλος,για να βοηθήσω κι όχι να αντιπαρατεθώ σε όποια προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης

Και παρα την διευκρινηση αυτη περι διαδοχης, και πως γραφει δημοσια σαν Δημοτικος συμβουλος και οχι εκπροσωποντας η εστω σαν μελος της παραταξης του, υπαρχει  η απορια γιατι αυτη η επιστολη δεν φιλοξενειται στην παραταξιακη σελιδα Η Ομάδα Επικοινωνίας ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ.και το Έκ του Γραφείου Τύπου Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας που υπεγραφαν προηγουμενες αναρτησεις τι απεγιναν ;Οσο περνα ο καιρος τοσο η απορια γινεται βεβαιοτητα.Η ΔΗΣΥΕΡ ειναι ακεφαλη. Δεν εχει εκπροσωπο ουτε οργανα . Ο καθενας απο τα στελεχη της κανει οτι μπορει οποτε μπορει χωρις συνενοηση με τους αλλους.

Και για να καταλαβω ρολος του κ Δημαρακη επιφανους στελεχους της ΔΗΣΥΕΡ για χρονια ειναι να βοηθησει την πλειοψηφουσα  σημερα Δυνατη Ερμιονιδα στις δικες της προσπαθειες η να ασκησει θεσμικα τον αντιπολιτευτικο του ρολο μεσα απο την παραταξη του; Χρειαζεται η Δυνατη Ερμιονιδα την πολιτικη βοηθεια του κ Δημαρακη;Οχι βεβαια Η κυβερνηση Μητσοτακη τα εχει μαγειρεψει τοσο καλα που η απλη αναλογικη με την οποια εγιναν οι εκλογες εχει καταργηθει στη πραξη.

Τωρα στα υπολοιπα δικιο εχει. Οχι επειδη πρεπει η Δυνατη Ερμιονιδα  να «δείξτε λίγο σεβασμό στη μνήμη ενός ανθρώπου που έδωσε και τη ζωή του ακόμη,για το Δήμο και τα προβλήματα του.»

Ο  Δημητρης Σφυρης ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ του για τον Δημο και τα προβληματα του.Το μελο αποδυναμωνει παντα τα επιχειρηματα. Ο αιφνιδιος θανατος του Δημητρη Σφυρη απο φυσικα αιτια μας εθλιψε ολους φιλους και αντιπαλους σε ανθρωπινο επιπεδο .Ομως αυτο δεν σημαινει πως θα ξεχασουμε τις πολιτικες διαφορες μας ουτε θα επηρεασει εκ των υστερων την πολιτικη κριση μας για το εργο του.

Το αντιθετο θα γινει Ποτε δεν θα ξεχασουμε. Για να μην ξαναγινουν στο μελλον τα πελωρια λαθη που εγιναν αυτα τα χρονια .Ο κ Δημαρακης δεν ερχεται να υπερασπιστει ατομικα την προσωπικη πολιτικη κληρονομια του Δημητρη Σφυρη. Συμμετοχος συνυπευθυνος συνεργατης ηταν τοσα χρονια την δικια του συμβολη ερχεται δημοσια να υπερασπιστει εμμεσα. Το δικο του πολιτικο εργο προβαλλει στην δημοσια σφαιρα.

Το δικιο το εχει ο κ Δημαρακης γιατι πραγματι η Δυνατη Ερμιονιδα συνεχιζει το εργο Σφυρη.Το να ζητα ομως,απο την  παραταξη Γεωργοπουλου να αναδειξει τον αντιπαλο της, ηγετη και πνευματικο της πατερα , ειναι πολυ. Ας αρκεστουν λοιπον οι ηγετες της ΔΗΣΥΕΡ στο οτι η δικια τους πολιτικη στην διαχειριση των απορριμματων η μνημονιακη πολιτικη Τατουλη Μανιατη Τσιρωνη κλπ συνεχιζεται απο τους σημερινους εκπροσωπους της εξουσιας μην ζητανε περισσοτερα

Δεν γινεται.

Τωρα και ο κ Γανωσης απο την ιδια σελιδα ερχεται να διεκδικησει το δικο του μεριδιο στην επιτυχια της μεταφορας του σταθμου μεταφορτωσης λιγα μετρα πιο κατω και την προετοιμασια να πεταχτει ο κ Ραψωματιωτης και να αναλαβει η ΤΕΡΝΑ Εκει να δειτε πανηγυρια που θα κανει ο συντηρητικος χωρος.

Να θυμομαστε .Ο κ Γανωσης κατεβηκε στις εκλογες με το ψηφοδελτιο του «ανταρτη» Τατουλη ενω η επισημη ΝΔ και φυσικα η Δυνατη Ερμιονιδα υποστηριξαν Νικα. Γραφει ο κ Γανωσης

Είναι πάντως απορίας άξιο για ποιο λόγο στην ανακοίνωση του ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος κ. Γεωργόπουλος, προτιμά να δώσει συγχαρητήρια σε κάποιους που με την στάση τους οδήγησαν την κατάσταση σε οριακό σημείο και έπαιξαν με τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας και “ξεχνά” ν’ αναφέρει όσους από την πρώτη στιγμή βγήκαν μπροστά και όρθωσαν τη φωνή τους ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ερμιονιδέων. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν διεκδικώ καμία πατρότητα και κηδεμονία της θετικής αυτής εξέλιξης. Είναι χρέος μας ως εκπρόσωποι των πολιτών να παλεύουμε χωρίς μικροπολιτικές για το κοινό καλό, ειδικά σε τόσο σημαντικά θέματα.

Ομως ο κ Γανωσης ειναι καινουργιος στην πολιτικη σκηνη και την διαχειριση των απορριμματων.Οχι και πατροτητες η κηδεμονιες.Ο διορισμενος απο την ΝΔ Περιφερειαρχης Αγγελοπουλος ξεκινησε με τους δεματοποιητες και τα εργοστασια της Βιεννης ολοκληρωμενης διαχειρισης κλπ απο την δεκαετια του 2000.Ο Δ Σφυρης μαλιστα.Ηταν παντα στην πρωτη γραμμη αυτης της πολιτικης.Για ολη την Πελοποννησο.Στην πρωτη γραμμη χωρις ποτε να κανει πισω.

Μετριοφροσυνη λοιπον .αγαπητοι .Και ας μην βιαστουμε να εξαργυρωσουμε γραμματια.Εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας. Κοιτωντας πισω η πολιτικη αυτη εχει αφησει κομματια και θρυψαλα .Στο περιβαλλον και τις τσεπες μας. Αδιεξοδα που ξεπεραστηκαν με νεα αδιεξοδα ακομα μεγαλυτερα Ο ΣΜΑ Συμμεικτων προς την ΤΕΡΝΑ για 28 χρονια ειναι πελωριο λαθος. Θα το βρουμε μπροστα μας κυριοι.

https://ermionida.gr/oli-i-alithia-gia-ton-stathmo-metafortosis-aporrimmaton-tou-dimou-ermionidas/

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ. κ. Άρης Δημαράκης, με σημερινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, η οποία είναι γεμάτη από ψέματα και ανακρίβειες, προσπαθεί με θράσος και μένοντας πιστός στις αρχές της παράταξής του, να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα και να κάνει το άσπρο μαύρο.

Προσπαθεί χωρίς καμία Ντροπή να σας παραπλανήσει και να οικειοποιεί ως έργο της παράταξής του την άδεια  λειτουργίας του ΣΜΑ που έλαβε πρόσφατα ο Δήμος Ερμιονίδας.

Όμως τον πληροφορώ ότι από τη μια εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από τα γραφόμενά του και από την άλλη μου δίνει την ευκαιρία να σας ενημερώσω για όλες τις ενέργειες που έκανα τους τελευταίους 8 μήνες για την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ερμιονίδας.

Ο κ. Άρης Δημαράκης ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας την πενταετία 2014 – 2019 και με βάσει τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την εφαρμογή και υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν μας εξηγεί γιατί σαν Δημοτική Αρχή που ήταν τότε, δεν υλοποιηθήκαν οι ομόφωνες αποφάσεις 82/2015 και 205/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας και άφησαν να περάσουν πέντε χρόνια χωρίς να πάρουν καμία άδεια λειτουργίας;

Δεν μας εξηγεί γιατί ενώ κατέθεσαν τρεις φορές το φάκελο αδειοδότησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις τρεις τους τον απέρριψαν;

Δεν μπορούσαν λόγω ανικανότητας να υποβάλλουν ένα σωστό φάκελο ή μήπως δεν ήθελαν για κάποιους δικούς τους λόγους;

Τον Οκτώβριο του 2019 όταν είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του Ιδιωτικού Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας, επισκεφτήκαμε μαζί με τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Αδριανό, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιάννη Τσαμαδό και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Βασίλη Πασιαλή, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος με δημιουργία ΜΟΝΟ ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σύμμεικτων και προ-διαλεγμένων, στο νοικιασμένο από το Δήμο Ερμιονίδας οικόπεδο.

Τότε συμφωνήθηκε η άδεια λειτουργίας του ΣΜΑ να δοθεί κατ΄ εξαίρεση για το Δήμο Ερμιονίδας στο Περιβαλλοντικό  Νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές, όπου εκεί συμπεριλαμβανόταν 22 άδειες για ΣΜΑ αυστηρά σε Δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Τις επόμενες μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ερμιονίδας απέστειλαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ένα νέο φάκελο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του έργου και υπήρξε μέχρι την τελική ψήφιση του Νομοσχεδίου μια διαρκής συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Δήμο Ερμιονίδας.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Άρης Δημαράκης πότε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε απευθυνθεί στην Κεντρική Κυβέρνηση, προκειμένου ο Δήμος Ερμιονίδας να λάβει άδεια λειτουργίας ΣΜΑ;

Θα του απαντήσω εγώ. Ποτέ!!

Επίσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποβλήθηκε εξ’ αρχής νέος φάκελος με νέα μελέτη του έργου, εφόσον οι αποφάσεις 82/2015 και 205/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, εκτός από αδειοδότηση ΣΜΑ περιείχαν αδειοδότηση και λειτουργία μηχανικής μονάδας διαλογής αποβλήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής βιομάζας και εγκαταστάσεις εναπόθεσης ογκωδών και βαρέων υλικών.

Έτσι λοιπόν ο νέος φάκελος που υποβλήθηκε (η σύνταξή του ανατέθηκε στον μελετητή μηχανικό κ. Λάμπρο Καρούντζο),  περιείχε τη νέα αίτηση έγκρισης χωροθέτησης του ΣΜΑ και την νέα αίτηση υπαγωγής του σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις.

Και τα δύο υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα Παναγιώτη, αφού προηγήθηκε μια πολύμηνη συνεργασία πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Ερμιονίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έχει το θράσος ο κ. Άρης Δημαράκης να αναφερθεί στο ποσό των 400.000,00€ που είχε λάβει από το Υ.ΠΕ.Κ.Α. ο Δήμος Ερμιονίδας από τον Ιανουάριο του 2015 με σκοπό την αποκατάσταση χώρων αποβλήτων, τα οποία βρίσκονταν αποτεθειμένα χύδην στον Κάμπο Κρανιδίου, στο Κοκκινάρι Κρανιδίου και στο Πλάτωμα Διδύμων.

Πέντε χρόνια δεν έκαναν απολύτως τίποτα και το ποσό των 400.000,00€ βρίσκεται σήμερα αχρησιμοποίητο στο ταμείο του Δήμου Ερμιονίδας. Τόσο ανίκανοι ήταν!!

Εμείς σαν νέα Δημοτική Αρχή και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε το ποσό αυτό, ήδη έχουμε απορρυπάνει και αποκαταστήσει πλήρως τους χώρους με τα χύδην απορρίμματα στο Κοκκινάρι Κρανιδίου, ενώ με τη λειτουργία του ΣΜΑ θα προχωρήσουμε στην απορρύπανση και αποκατάσταση από τα χύδην απορρίμματα που έχουν εναποτεθεί στον Κάμπο Κρανιδίου και σε σημείο του παλιού δρόμου Διδύμων – Λουκαϊτίου.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Πριν αναλάβουμε εμείς τα πρόστιμα πέφτανε βροχή και ζούσαμε όλοι με την αγωνία πότε θα ανοίξει  και πότε θα κλείσει το ιδιωτικό πράσινο σημείο, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μένουν αμάζευτα στους δρόμους στις πλατείες στα σχολειά.

Περάσαμε δύο εφιαλτικά Καλοκαίρια το 2018 και το 2019 με τα σκουπίδια στους δρόμους, στις πλατείες, στα χωράφια.

Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Ερμιονίδας και οι συνδημότες μας βρίσκονταν σε μια παρατεταμένη ομηρία και πλήρωναν από την τσέπη τους τα πρόστιμα αυτής της νοσηρής κατάστασης που κάποιοι είχαν δημιουργήσει στο θέμα των απορριμμάτων.

Σήμερα καταφέραμε να φτιάξουμε το σημείο φόρτωσης και μεταφοράς των σκουπιδιών με νόμο του Ελληνικού Κράτους.

Το θέμα λύθηκε με δική μας πρωτοβουλία, Νόμιμα και Τελεσίδικα!

Τα σκουπίδια δεν θα είναι πια στους δρόμους, στις πλατείες, στα σχολεία και στα χωράφια.

Είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι, πρέπει να το καταλάβουν καλά πως εγώ ως Δήμαρχος Ερμιονίδας και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο δώσαμε οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι δυστυχώς ο κ. Δημαράκης προσπαθεί ανεπιτυχώς να καπηλευθεί τη μνήμη του αείμνηστου Δημήτρη Σφυρή, τον οποίο η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημοτικές Παρατάξεις τον τίμησαν όπως του άρμοζε και όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θα θυμίσω στον κ. Δημαράκη ότι τα οράματα και τα σχέδια επί χάρτου είναι εύκολα.

Η δυσκολία βρίσκεται στην πράξη και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Αφήνω όλους αυτούς που  αντιδρούν και δεν τους »καλοάρεσε» η μόνιμη λύση που δώσαμε στο θέμα των απορριμμάτων, να ζουν με τις πολιτικές τους αναμνήσεις και τα πολιτικά τους οράματα.

Καλό είναι να το καταπιούν και να το αποδεχθούν  όλοι αυτοί που επί 10 χρόνια ταλαιπωρούσαν την πανέμορφη περιοχή μας και τους κατοίκους της με τις υποσχέσεις και τα οράματά τους.

Τέλος τα πολιτικά τους αλισβερίσια με φόντο τα απορρίμματα, τέλος τα πολιτικά τους παιχνίδια με φόντο τη δημόσια υγεία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την δυσφήμηση του τόπου μας.

 

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δήμαρχος Ερμιονίδας

Tasos Tokas  14 ώρες
Απαιτείται ψυχραιμία..

Λίγα λόγια για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου.
Στις 27-4-2015 υπήρξε εισήγηση της Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ του Δήμου Ερμιονίδας προς το δημοτικό Συμβούλιο με ΘΕΜΑ: Διαδικασίες Αδειοδότησης για την Λειτουργία Έργων Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, στο Πλαίσιο Αξιοποίησης Διαθέσιμης χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 400.000€.
Ελήφθησαν τότε δύο ομόφωνες αποφάσεις (82/2015 και 205/2016) του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας για εγκατάσταση και λειτουργία Μονάδας Μηχανικής – Χειρονακτικής Διαλογής από Μη Επικίνδυνα Απόβλητα, για εγκατάσταση Παραγωγής Εδαφοβελτιωτικών ή/και Οργανοχουμικών Λιπασμάτων καθώς και εγκατάσταση Παρασκευής Εδαφοβελτιωτικών – Compost, ενώ παράλληλα θα γινόταν και απορρύπανση υφιστάμενων χώρων χύδην απόθεσης απορριμμάτων όπως της χωματερής στον Κάμπο Κρανιδίου.
Μετά τις αποφάσεις προχώρησαν, σύμφωνα και με την υπηρεσία, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθώς και για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ενώ ο πρώην Δήμαρχος μετά από λίγο χρονικό διάστημα μας είπε πως θα δημιουργηθεί ΣΜΑ στην περιοχή.
Το έργο, όμως, όπως γράφει και ο σημερινός Δήμαρχος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και κανένας δεν μας ενημέρωσε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο για την πρόοδο του. Στις συνεχείς ερωτήσεις μας κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ μας έλεγαν πως ο φάκελος προχωράει αλλά υπάρχουν γραφειοκρατικά θέματα και αγκυλώσεις.
Τον Οκτώβριο του 2019 όταν είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του Ιδιωτικού Πράσινου Σημείου Ερμιονίδας, η σημερινή δημοτική αρχή έτρεξε τις διαδικασίες για δημιουργία μόνο του ΣΜΑ, αλλά το θέμα δεν ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο.
Επιπλέον στις 19-2-2020 η Κοινότητα Κρανιδίου αντέδρασε και σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την άμεση απομάκρυνση των συσσωρευμένων απορριμμάτων στο δημοτικό κτήμα έναντι του Βιολογικού Κρανιδίου και την αποφυγή εγκατάστασης στην ίδια αυτή βεβαρημένη περιβαλλοντικά περιοχή ,κάθε άλλης ρυπογόνου και ενοχλητικής δραστηριότητας , (νέο πράσινο σημείο και ΣΜΑ ) , δημοτικής ή ιδιωτικής.
Τώρα πραγματικά αυτή την ώρα δεν χρειάζονται βαριές κουβέντες και διαξιφισμοί για ένα θέμα που αφορά την υγεία όλων μας. Απαιτείται καταρχήν ηρεμία και επιβεβλημένη ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο. Η μονάδα έχει άδεια προσωρινής διάρκειας 5 ετών και στο διάστημα αυτό πρέπει να δούμε όλες τις εναλλακτικές αν κάτι δεν πάει καλά με την κεντρική διαχείριση. Πρέπει βεβαίως να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της μονάδας για την αποφυγή κινδύνου μόλυνσης της ήδη επιβαρυμένης περιοχής.