Προγραμμα

Συνεχίζουμε απτόητοι δυναμικά, με όπλο την καλή συνεργασία, για το καλό των συμπολιτών μας! Σήμερα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Δήμου Ερμιονίδας κ Γιάννης Τσαμαδός υπέγραψε το αίτημά μας για τη δημιουργία ολοκληρωμένων κεντρικών μονάδων ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε τέσσερα σημεία του δήμου Ερμιονίδας.
Ανταποδοτική Ανακύκλωση σε ευχαριστούμε!

Προεδρος Κοιλαδας Σ Μπασακιωτης

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βλέπω να προχωράει ένα από τα όνειρα που έχω κάνει για αυτό τον τόπο.
Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κύριο Γεωργόπουλο όσο και τον κύριο Τσαμαδό, που από την πρώτη στιγμή που τους το πρότεινα, στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας μου και δουλέψαμε σαν ομάδα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το δημοτικό συμβούλιο που πέρασε ομόφωνα την πρόταση σύναψης σύμβασης συνεργασίας ε την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΉ ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο δήμο Ερμιονίδας, άνευ ανταλλάγματος από το δήμο Ερμιονίδας.

Πρόεδρος Τ. Σ. Κοιλάδας
Σταύρος Μπασακιώτης

Ανταποδοτική Ανακυκλωση

Ανταποδοτική ανακυκλωση

Ανταποδοτική Ανακυκλωση

Ανταποδοτική Ανακυκλωση

Διαφωνίες με τον ΕΟΑΝ

Τι λέει ο ΕΟΑΝ

Και άλλες πληροφοριες

Άλλη μια παλιά ιδέα του κ Σφυρη σε νέα συσκευασια.Αραγε πληρώνουμε για συμμετοχή στο προγραμμα;

Ανακοινώσεις

ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ   5/5/2010

ΤΟ   ΔΗΜΟΤΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   ΜΕ   ΤΗΝ   81/2010 ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ). 

Με την υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. που οργανώνει και λειτουργεί το εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εθνικής εμβέλειας Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών και Αποβλήτων, θα τοποθετηθεί Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε κεντρικό σημείο του Δήμου. Στο Κέντρο αυτό θα έχουν τη δυνατότητα οι δημότες μας να τοποθετούν υλικά συσκευασιών (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό) με παροχή ανταποδοτικού κινήτρου.

Περιττό να γράψω πως αυτή η επιλογή δεν ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δυνατής Ερμιονίδας.Επεσε από τον ουρανό ξαφνικά.

Και μιας και έχετε διαβάσει όλα τα παραπάνω ξέρετε τώρα πως η ΕΕΑΑ που συνεργαζομαστε τωρα και οι κάδοι της όπως και τα ΚΔΑΥ της είναι ανταγωνιστική (μη κερδοσκοπικη)εταιρία της ανταποδοτικης ανακυκλωσης(Επίσης μη κερδοσκοπικης).Και η Ανταποδοτικη δεν χρησιμοποιεί ΚΔΑΥ όπως αυτό του κ Ραψωματιωτη αποκλειστικού αποδέκτη του συνόλου των απορριμμάτων μας

Τα γνωριζουν ολα αυτα οι εκπροσωποι μας η αυτοσχεδιαζουμε σε καταστση πανικου;

Αυτά τα προγράμματα είναι όλα διακοσμητική ανακύκλωση.Στην πραγματικότητα τακτοποιουν τα σκουπιδια αφαιρούν τα μη καύσιμα γυαλί και μέταλλο και στέλνουν τα υπόλοιπα τον κύριο όγκο δηλαδή για θάψιμο η για κάψιμο.Ειναι το άλλοθι της καύσης.Γιατι η Δανία εισάγει καύσιμα σκουπιδια για τα εργοστάσια της;Γιατί η Ιταλία στέλνει στον Βόλο τα δικα της;Αν η ανακύκλωση δουλεύει σωστά γιατί δεν ανακυκλώνονται χαρτί και πλαστικο αλλά γίνονται Rdf;Ανακυκλωση ΔΕΝ είναι ο διαχωρισμός στην πηγή.Ανακυκλωση είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗΣ.Το ερώτημα λοιπόν στην ΕΕΑΑ και στην Ανταποδοτική είναι Απο τα ανακυκλώσιμα που συγκεντρώνουν και διαχειρίζονται ΠΟΣΗ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ χαρτιού και πλαστικού έχει παραχθεί τα τελευταία χρονια;Απο ποιον ; Σε ποια εργοστασια;Γιατί υπάρχουν προβλήματα στην καταγραφή των στοιχειων;

Αλήθεια μετά από τόσα χρόνια δήθεν ανακύκλωσης στη χώρα μας γιατί δεν παράγουμε πρώτη ύλη πλαστικου αλλά το στελνουμε(;) στην Κινα για να εισάγουμε προιοντα;Παραγωγή πρώτης ύλης πλαστικού από διαχωρισμένο στην πηγή υλικό από κρατικά εργοστασια Για πετυχημένη ανακύκλωση για τροφοδοσία της εσωτερικής αγοράς για εξαγωγή.Τελος δεν ανακυκλωνονται ΟΛΑ τα είδη πλαστικού.Αυτα που δεν ανακυκλώνονται πρέπει να πηγαίνουν σε ΧΥΤΥ.και σταδιακα να καταργηθουν.Αν αποφασίσουμε να καιμε σε κερδοφόρα  ιδιωτικα εργοστασια το λεγομενο υπόλοιπο αυτή η απόφαση θα συμπαρασύρει αναγκαστικα για λογους κερδοφοριας και όσα ανακυκλώνονται.

Εξίσου απογοητευτική είναι η εικόνα της χώρας και στην ανακύκλωση πλαστικών αποβλήτων. Προβλήματα στην καταγραφή των στοιχείων δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ωστόσο ορισμένοι δείκτες υποδεικνύουν σημαντική υστέρηση της χώρας. Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στην ΕΕ μετά την Κύπρο, σε όρους κατά κεφαλήν όγκου ανακύκλωσης πλαστικών αποβλήτων (4 κιλά ανά άτομο το 2016), έναντι 16 κιλών ανά άτομο κατά μέσο όρο στην ΕΕ και 32 κιλών ανά άτομο στην Αυστρία που πρωτοπορεί στα συστήματα διαχείρισης πλαστικών απορριμμάτων.

Η προσπάθεια μετάβασης σε υπόδειγμα κυκλικής οικονομίας θέτει σημαντικές προκλήσεις για τον εγχώριο κλάδο πλαστικών. Η απογοητευτική κατάσταση στο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων στη χώρα δεν ευνοεί αυτή την πορεία μετάβασης. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η επίτευξη των στόχων για την κυκλική οικονομία να συνοδεύεται με εξαγωγή ανακυκλώσιμων υλών στο εξωτερικό και την εισαγωγή ακριβών δευτερογενών υλών. Με αυτό τον τρόπο, θα επιβαρύνεται η ανταγωνιστικότητα της εγχώριας βιομηχανίας χωρίς απαραίτητα να βελτιώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλαστικών. Απαιτούνται επομένως παρεμβάσεις ούτως ώστε τα πλαστικά απόβλητα να μετατραπούν σε πόρους που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την εγχώρια βιομηχανία πλαστικών, διατηρώντας και ενισχύοντας τόσο την ανταγωνιστικότητά της όσο και τη συμβολή της στην ελληνική οικονομία.