Ληστής

Την καταρχήν επίτευξη συμφωνίας ως προς τους βασικούς όρους δανειακής χρηματοδότησης ύψους έως 880 εκατ. ευρώ (πλέον χρηματοδότησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς, ανακοίνωσε η Lamda Development, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του έργου του Ελληνικού.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Lamda Development ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής του ομίλου Λάτση, Οδυσσέας Αθανασίου, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Επισήμανε ότι από τα δύο δισ. ευρώ της επένδυσης, τα 600 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, τα 400 εκατ. ευρώ κυρίως από έσοδα από την οικιστική ανάπτυξη, 850 εκατ. ευρώ από δανειακές συμβάσεις και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου.

Κάπως έτσι γίνονται οι μεγάλες επενδύσεις! Ο Λάτσης που έχει υποσχεθεί ότι κατά την πρώτη 5ετία του έργου θα επενδύσει 1,07 δισ. ευρώ, τα έχει εξασφαλίσει ήδη από δάνεια! Συγκεκριμένα 850 με 880 από τις ελληνικές τράπεζες και 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιακού δανείου! Με άλλα λόγια ο Όμιλος Λάτσης δεν θα χρειαστεί να βάλει ούτε ευρώ από τα δικά του κεφάλαια για να ξεκινήσει το έργο!!!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα και η κυβέρνηση Τσίπρα το προήγουμενο διάστημα τον έχρισαν «εθνικό επενδυτή» και «ευεργέτη»…

«Βασικός κανόνας χρηματοδότησης ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι η ουσιαστική συμμετοχή με ίδια κεφάλαια του επιχειρηματία ώστε να αποδεικνύει στην πράξη ότι αναλαμβάνει το ρίσκο και πιστεύει στην επένδυση…»
«Η επιχειρηματικότητα είναι συνώνυμη με το ρίσκο και την αβεβαιότητα και εξοικειωμένη με την αποτυχία… αλλά οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ανταμείβονται…»
Αυτά και άλλα τέτοια ευτράπελα μας έλεγαν στο MBA… η πραγματικότητα όμως είναι ότι η παρασιτική ολιγαρχία της χώρας μας δε ρισκάρει ούτε ένα ευρώ..!
Πήραν το Μπον Φιλέ της Μεσογείου και τη μοναδική έκταση που θα μπορούσε να γίνει πνεύμονας για τέσσερα εκατομμύρια συμπολίτες σε τιμή που μπορείς να αγοράσεις «βοσκοτόπια» στην Πίνδο…
Τώρα ζητούν χρηματοδότηση από τις τράπεζες που εμείς χρηματοδοτήσαμε και αυτοί πτώχευσαν.
Τελικά Λεφτά υπάρχουν στις τράπεζες αλλά μόνο για τους Λάτσηδες ,όχι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι για τους ελεύθερους επαγγελματίες όχι για τους ανέργους .Λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για αυτούς.

Και αφού Η γη είναι η δική μας που παραχωρήθηκε, αφού η χρηματοδότηση είναι δική μας γιατί να μη μας ανήκει και η επιχείρηση ?
Γιατί να μην χρηματοδοτηθούν τα συνταξιοδοτικά μας ταμεία που κούρεψαν τα αποθεματικά τους, γιατί να μη χρηματοδοτηθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, από τα κέρδη που θα παράγουν τα δικά μας χρήματα.
Αν υπάρχουν έστω κάποιες υγιείς δυνάμεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ… Διαφορετικά είναι σαν να μας λένε «πληρώσατε… και τώρα το πάρτι μας ξαναρχίζει»…
Και τότε θα δούμε ποιος δανειολήπτης που ζει στο όριο της φτώχειας θα εξυπηρετήσει το δάνειο του.
Τότε θα δούμε ποια μικροεπιχείρηση που παλεύει να επιβιώσει θα πληρώσει τις «υποχρεώσεις» της, όταν θα ξέρουν ότι τα λεφτά τους, οι τράπεζες τα ξαναδίνουν πάλι πίσω σε αυτούς που της πτώχευσαν…
Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο… Τότε τι είναι?