«Δυσανεξία στη γλουτένη ή τοξίκωση απο το Glyphosate? Μια 5ετής έρευνα οδηγεί στο δεύτερο..

Πριν από 20 χρόνια πολύ λίγοι άνθρωποι είχαν ακόμη ακούσει για δυσανεξία στη γλουτένη. Σήμερα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν τουλάχιστον ένα άτομο του οποίου τα πεπτικά συστήματα δεν μπορούν να χειριστούν σιτάρι ή άλλα προϊόντα σιτηρών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 1 στους 20 ανθρώπους που ζουν στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη τώρα πάσχουν από Κοιλιοκάκη (κοιλιακή νόσο) ή κάποια άλλη μορφή δυσανεξίας στη γλουτένη.

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από μια μετα-ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην Interdisciplinary Toxicology(διεπιστημονική τοξικολογία) το 2013. Στο συμπέρασμά τους, οι ερευνητές έγραψαν, «glyphosate, το δραστικό συστατικό στο ζιζανιοκτόνο, Roundup ®, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας αιτιώδους συνάφειας σε αυτή την επιδημία.» Ωστόσο, η μελέτη αυτή θάφτηκε σε μεγάλο βαθμό.

Εκείνη την εποχή, μόνο τα νέα της Μητέρας Γης κάλυψαν την ιστορία. Πιο πρόσφατα, η πέντε ετών μελέτη ήταν το αντικείμενο ενός άρθρου στο Healthy Home Economist. Τώρα, η συγκλονιστική αύξηση της κοιλιοκάκης και οι αλλεργίες στη γλουτένη αποδόθηκαν σε ένα από τα δύο πράγματα: (1) πιο προηγμένες και ακριβείς διαγνώσεις, και (2) της γενετικής μηχανικής που έχει αυξήσει δραματικά τα επίπεδα γλουτένης στο σιτάρι. Ωστόσο, πολλοί ταξιδιώτες που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη στο σπίτι έχουν σημειώσει ότι όταν, για παράδειγμα, τρώνε ζυμαρικά και ψωμί στην Ιταλία και σε άλλες χώρες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Αποδεικνύεται ότι οι αγρότες που μαζικά εμπορεύονται το σιτάρι έχουν εμποτίσει τις καλλιέργειες τους με Roundup και το χρησιμοποιούν για να «στεγνώσουν» το σιτάρι και αυτο γίνεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Αν και προορίζονται για τον έλεγχο ζιζανίων, οι αγρότες έχουν διαπιστώσει ότι η εφαρμογή της Roundup σκοτώνει το φυτό σιτάρι η ίδια-που τους επιτρέπει να συγκομιδή της καλλιέργειας νωρίτερα. Αυτή η χρήση του glyphosate προκαλεί επίσης τα πεδία για να ωριμάσει με πιο ομοιόμορφο ρυθμό. Αυτή η πρακτική, ούτε άδεια ενέχει , ούτε εγκρίθηκε από το FDA, και είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τα ποσά των glyphosate που βρέθηκαν στο εμπορικό ψωμί και τα προϊόντα δημητριακών.

Έτσι, εάν αυτές οι πληροφορίες ήταν διαθέσιμες πριν από πέντε χρόνια, γιατί τώρα έρχεται σε ευρεία δημόσια προσοχή; Μέρος της είναι μια πρόσφατη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, απόφαση κατά της Monsanto υπέρ ενός κηπουρού που πάσχει από καρκίνο που προκλήθηκε από glyphosate. Παρά τις τιτάνες προσπάθειες για να αμφισβητήσει την επιστήμη που συνδέει την έκθεση glyphosate στον καρκίνο, η Monsanto και η νέα μητρική εταιρεία της, η Bayer, βρίσκουν όλο και πιο δύσκολο να αποκρύψουν την αλήθεια.

Όχι ότι δεν προσπάθησαν. Η Monsanto έχει κάνει το επίπεδό της καλύτερο κατά τη διάρκεια των ετών για να καλύψει τα επάνω της στοιχεία, της τοξικότητας του glyphosate με την πρόσληψη αγορασμένων-και-πληρωμένων «επιστημόνων» και την συν-εργασία με τους ομο-συνωμότες στο EPA. Αυτή η πειρατεία είχε μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν.

Για παράδειγμα, μια άλλη επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013 στην journal Entropy, βρέθηκαν πολλές συνδέσεις μεταξύ glyphosate και μια σειρά από διαταραχές, που όλα αποδίδονται στον τρόπο που το glyphosate παρεμβαίνει με τη διαδικασία της πέψης μέσω της καταστροφής της προβιοτικής χλωρίδας του εντέρου. Ωστόσο, οι συντάκτες διαπίστωσαν ότι είναι απαραίτητο να συμπεριλάβει μια αποποίηση ευθυνών σχετικά με «ανησυχίες για ενδεχόμενη μεροληψία στη γνώμη,» με χύτευση αμφιβολίας σχετικά με τις πηγές αναφοράς και υποδηλώνουν ότι το άρθρο ήταν «ενδεχομένως αμφιλεγόμενο.»

Αποδεικτικά στοιχεία της τοξικότητας glyphosate γίνονται όλο και πιο δύσκολο να κρυφτουν αυτές τις μέρες. Ήδη, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο είτε απαγορεύουν κάθε χρήση του glyphosate ή θεσπίζουν αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση του. Σύμφωνα με την παρούσα λυσσαλέα προ -εταιρική, αντι-περιβαλλοντική και αντι-διοίκητική αντίληψη των ανθρώπων, είναι απίθανο ότι οποιαδήποτε παρόμοια απαγόρευση θα θεσπιστεί, αλλά οι κυβερνήσεις σε τουλάχιστον δεκαέξι κράτη έχουν αναλάβει δράση προς μείωση και εξάλειψη της χρήσης του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου.

Στην Ελλάδα μας σίγουρα δε μπροκειται ν α..κουνηθεί φύλλο μέχρι που η υγεία μας να γίνει..φύλοκαι φτερό!!

Έρρωσθε και υγιαίνετε,ελάτε να μάθυμε πως και γιαιτί είναι δυνατό να ασφαλίσουμε για ΠΑΝΤΑ μια καλή ευωχία και ευεξίας ,ψυχή τε και σώματι>

Με εκτίμηση,

Κων/νος Μουρούτης

Πηγή:
KJ McElrath -October 13, 2018
https://trofire.com/…/is-it-gluten-or-glyphosate-5-year-o…/…