Ξεκίνησα ενα ξεκαθάρισμα στις συνδέσεις μου (Links) αριστερά στην σελίδα.

Καταστροφη! Πάνω από τις μισές διευθύνσεις εχουν χαθεί.Καταργηθεί . Αλλες παλι εχουν πανω απο δυο χρονια να σηκωσουν αναρτηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σαν σφουγγάρι και έσβυσε κάθε διάθεση για επικοινωνία κάθε ελπιδα για αλλαγή Σιωπή. Νέκρα. Αυτή η διαδικτυακή φούσκα που κράτησε λιγα χρόνια ξεφούσκωσε γρήγορα στα χρόνια της ηττας. Καθένας στο καβούκι του. Οσο για την γειτονιά μας και απο δω χάθηκαν 27 φωνές .Η συντριπτικη πλειοψηφια. Εχουμε απομεινει ελαχιστοι και μεις  τραυματισμενοι απο επισκεψιμοτητα.

Καποιες σελιδες παλι που συνεχίζουν ειναι στον αυτόματο. Πίνακες ανακοινώσεων , αλλα μην γελιέστε και αυτή η χρήση του διαδίκτυου  πολιτικά στρατευμένη ειναι οσο κι αν κάποιοι αγωνίζονται να  σας πείσουν πως «αφου τους βάζω ολους ειμαι ανεξάρτητος πολιτικά» .Κανένας δεν ειναι ανεξαρτητος πολιτικά. Ξύστε λιγο την επιφάνεια μικρή κοινωνία ειμαστε και θα δείτε αν λέω την αλήθεια. Ο καθένας κουβαλά την ιστορία την δική του και της οικογένεας του. Και τελικα δεν περασαν και πολλα χρονια που με την λογικη «ολοι μεσα χωρις εξαιρεσεις» τα δελτία προπαγάνδας της εγκληματικής νεοναζιστικης οργάνωσης παρουσιάζονταν στις σελίδες των τοπικών ιστολογίων με ελάχιστες εξαιρέσεις. Νομιμοποιώντας σιγά σιγά και με αυτό τον τρόπο την παρουσία της δίπλα σε βουλευτές, Δημάρχους, λαικές γιορτές στα χωριά μας. Μ’εχρι να φτάσουμε στο σήμερα.

Οι πραγματικά ανεξάρτητες φωνές ειναι οι κριτικές φωνές. Αυτές που εχουν γνώμη και πολιτική θέση ξεκάθαρη. Γιατί ολοι οι ωριμοι ανθρωποι οι πολίτες εχουν γνώμη  θέση άποψη φιλοσοφία για το τι και ποιός εκφραζει τις ανάγκες το συμφέρον τα όνειρα τους. Και τα μέσα επικοινωνίας εκφράζουν την γνώμη των διαχειριστών τους η κάποτε αν ειναι μεγάλα και τα συμφέροντα οσων κρύβονται πίσω τους.

Γιατί τα συμφέροντα πολιτικά και οικονομικά εχουν λόγο να επιρεάζουν την κοινή γνώμη . Εχουν λόγο να πείθουν πως οι δικές τους λυσεις ειναι οι καλύτερες να ζωγραφίζουν εικονικές πραγματικότητες να λενε ψέματα η να κρύβουν οσα κομμάτια της αλήθειας δεν εξυπηρετόυν τους στόχους τους.

Ετσι λοιπόν ο θορυβισμός ανακοινώσεων χωρίς ανάλυση αυτων που λέγωνται, ο βομβαρδισμός με τις ανακοινώσεις τον ανταγωνισμό για την εξουσία  δεν ειναι αντικειμενικότητα. Σίγουρα εξασφαλίζει αναγνωσιμότητα πολλά κλίκ ολοι θέλουν να δουν τον εαυτο τους στο γυαλί ξανά και ξανά. Και τελικά μια τέτοια χρήση των μεσων επικοινωνίας δίνει πάσα στον ισχυρότερο .Σε αυτόν που ειναι πιο ενεργός -οχι πιο ικανός -πιο οργανωμένος πιο πλούσιος .

Στίς εκλογές που έρχονται θα πάμε να ψηφίσουμε. Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε .Γιατί η δημοκρατια ειναι η λύση. Η συμμετοχή μας σαν ενεργοί πολίτες στην καθημερινότητα μας ειναι η λύση.

Υπάρχουν παρατάξεις που εκφράζουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινοβουλευτικού πολιτικού φάσματος. Διαλέγετε και ψηφίζετε. Οχι με αξονα ενα καποιο δήθεν τοπικισμό αλλα με γνώση πως οποιος βγεί δημαρχος οποια παραταξη εχει την πλειοψηφία θα εχει απο πισω της ενα πολιτικό σκεπτικό για την επίλυση των προβλήματων μας .Διαλέξτε ποιά σας ταιριάζει. Προσωπικά καμμία. Ομως αυτό δεν σημαίνει πως ειναι ολες ιδιες ουτε πως ολοι -ες οι υποψηφιοι ειναι ιδιοι. Σε καμμιά περιπτωση ομως την ΔΗΣΥΕΡ. Την ειδαμε δυο τετραέτιες την βλέπουμε και τώρα πως κινείται προεκλογικά ,τρίτη φορα δεν ξαναζεστένεις το ψαγητό γιατί  θα αρωστήσεις. Αυτή ειναι η γνώμη μου.