Απαντα  ο κ Αποστολος  Λαδας στον κ Γεωργοπουλο της Δυνατης Ερμιονιδας σε σχεση με τον τουρισμο.

13 Aprili 201511

Και στεκομαι κατ αρχην στην βαρυτατη κατηγορια του, σε σχεση με συγκεκριμενους ανθρωπους που βρεθηκαν στην θεση του στο παρελθον.Κατηγορια που φανταζομαι τεκμηριωνεται  με στοιχεια που απο την θεση του κατεχει. Να δουμε πως θα αντιδρασουν οι παραταξεις αλλα και τα φυσικα προσωπα που στοχοποιουνται.

Όσο για τις εκδρομούλες στις οποίες με προσβλητικό τρόπο αναφερθήκατε, έχω να σας δηλώσω απερίφραστα ότι αυτές γινόντουσαν στο παρελθόν, με σπατάλη χρήματος, με μόνο σκοπό την διασκέδαση.

Γιατι δεν αναφερεται απεριφραστα και επωνυμα ο κ Λαδας σε αυτους-ες που σπαταλησαν στο παρελθον το Δημοσιο χρημα με μονο σκοπο τη διασκεδαση;Μη ονομαζοντας αυτα τα προσωπα δεν αφηνει μια γενικη κατηγορια για ολους -ες τους εκπροσωπους που πηγαιναν «εκδρομουλες» με κρατικο χρημα δηθεν για να προωθησουν τουριστικα την Ερμιονιδα αλλα και αυτους που τους εστελναν και αρα τους ελεγχαν;

Πρωτα ο κ Γεωργοπουλος μετα η απαντηση τελος το σχολιο

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 Ο τουρισμός στον αυτόματο πιλότο….

Έχουμε επισημάνει, παρά πολλές φορές με δελτία τύπου αλλά και με παρεμβάσεις του επικεφαλή μας Γιάννη Γεωργόπουλου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πως η Ερμιονίδα τουριστικά, με ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, έχει μείνει πίσω, πολύ πίσω.

Μια απ’ αυτές τις παρεμβάσεις ήταν στις 25 Αυγούστου 2017, που ενημερώσαμε για την απουσία της Ερμιονίδας από το περίπτερο της Αργολίδας στην Έκθεση της Τεγέας το 2017.

Ακόμα ένα παράδειγμα της αδιαφορίας και της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Σφυρή και για τον Τουρισμό, είναι η έκθεση ITB στο Βερολίνο, όπου καμία αναφορά για την Ερμιονίδα δεν γινόταν στο περίπτερο της Περιφέρειας. Στα διαφημιστικά έντυπα δεν υπήρχε προβολή της Ερμιονίδας, ούτε καν μια φωτογραφία. Ανύπαρκτος ο Δήμος μας στα έντυπα της Έκθεσης. 

Ποιος λοιπόν ευθύνεται ; Γιατί κρατάτε και τουριστικά, τον τόπο μας πίσω ;

Ο κύριος Λαδάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας, που όπως μας ενημέρωσε με δική του ανάρτηση στο facebook, επισκέφτηκε την έκθεση, έμεινε ευχαριστημένος;
Ικανοποιήθηκε από τις συναντήσεις που έκανε; Γιατί μόνο μέσα από αυτές προβλήθηκε, αν προβλήθηκε, η Ερμιονίδα.
Δυστυχώς πέντε χρόνια τώρα ο Δημήτρης Σφυρής και οι Σύμβουλοί του δεν έχουν καταλάβει πως ο Δήμος απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά για να πάει ο τόπος μας μπροστά. Δεν έχουν καταλάβει πως η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ερμιονίδας δεν είναι για ¨εκδρομούλες¨ και στημένες φωτογραφίες χωρίς αποτέλεσμα. Απαιτείται λοιπόν αφοσίωση και ιδιαίτερος ζήλος για την ουσιαστική Τουριστική προβολή της Ερμιονίδας μας.Γραφείο Τύπου
Δυνατής Ερμιονίδας

Απόστολος Λαδάς :Απάντηση στο άρθρο του κ.Γεωργόπουλου «O τουρισμός στον αυτόματο πιλότο»

Κύριε Γεωργόπουλε,
αναφορικά με το άρθρο σας στο «Εικονοσκόπιο» και στους «Ιχνηλάτες»,
θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Τουρισμός ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΙΒΑΡΑ ΧΈΡΙΑ, ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ.
Η αντίληψή σας για την προβολή του Τουρισμού της Ερμιονίδας σε «εκδηλώσεις όπως η εμποροπανήγυρη – «ζωοπανήγυρη» της Τεγέας!!!, καθώς και το σχόλιό σας για προβολή μέσω διανομής φυλλαδίων σε Διεθνείς Εκθέσεις, δείχνουν το ποσό πολύ απέχετε, ως παράταξη, από την σημερινή τουριστική πραγματικότητα.
Εμείς έχουμε αποφασίσει να συμμετέχουμε μόνο σε σημαντικές Εκθέσεις Τουρισμού της Ελλάδας και του εξωτερικού.Κανένας σύγχρονος τουριστικός φορέας δεν ασχολείται πλέον με τα φυλλάδια, τα οποία και κοστίζουν, και δεν τα διαβάζει κανείς, πετάγονται στα σκουπίδια και ρυπαίνουν.
Έμεις κάνουμε ηλεκτρονικές παρουσιάσεις για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, επίκαιρες διαχρονικές και αναλλοίωτες.
Όσον αφορά στην ανικανότητα και στην αδιαφορία της Δημοτικής αρχής και εμού του ιδίου, να προβληθεί ο τόπος μας στην Διεθνή Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο – σχόλια που χωρίς σκέψη και με έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπό μου ξεστομίσατε – θέλω να σας επισημάνω τα εξής:
σας διαβεβαιώνω ότι ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ, διότι είχα πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες από διάφορες χώρες, με δημοσιογράφους και bloggers, καθώς και με επίσημους εκπροσώπους του Τουρισμού υψηλού επιπέδου και διεθνούς εμβέλειας, που διαφημίζουν την Ερμιονίδα και την Πελοπόννησο γενικότερα, όπως ο Γερμανός Υπουργός και Επιτετραμμένος για την Ελλάδα κύριος Barthie, τον οποίο προσκάλεσα στην περιοχή μας και ο Πρόεδρος των Γερμανών τουριστών πρακτόρων κύριος Ιnger.
Όσο για τις εκδρομούλες στις οποίες με προσβλητικό τρόπο αναφερθήκατε, έχω να σας δηλώσω απερίφραστα ότι αυτές γινόντουσαν στο παρελθόν, με σπατάλη χρήματος, με μόνο σκοπό την διασκέδαση.
Πριν από εμάς, ο Δήμος δεν είχε τολμήσει να εμφανιστεί πουθενά, εκτός από μία δύο εκθέσεις στην Ελλάδα, μόνο και μόνο για να μοιράσει φυλλαδιάκια σε περαστικούς και να διασκεδάσουν οι συμμετέχοντες προσωπικά.
Για πρώτη φορά επί των ημερών μας, είχε παρουσία σε όλες τις σημαντικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και στις σημαντικότερες του εξωτερικού, συμμετέχοντας, μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας, για να μην ξοδευτεί ο Δήμος με δικό του περίπτερο.Σε ότι αφορά τα έξοδα του συμμετέχοντος, εμού εν προκειμένω, ήταν τα ελάχιστα τα οποία θα μπορούσε να ξοδέψει ένας άνθρωπος για τα ταξίδια στις συγκεκριμένες πόλεις και εποχές, όπως φθηνά εισιτήρια ευκαιριακών αεροπορικών εταιρειών και μετακινήσεις μόνο με μαζικά μέσα μεταφοράς, όπως απαιτεί το Δημόσιο Λογιστικό.
Αν ξέρετε σήμερα πολλούς, με εφάμιλλα προσόντα, που να έχουν την ευχέρεια να συνομιλούν με Ευρωπαίους παράγοντες και υψηλού επιπέδου πρόσωπα, ανοίγοντας πόρτες, για τη ουσιαστική προβολή της Ερμιονίδας μας, θα έπρεπε ήδη να τους είχατε φέρει στην Επιτροπή Τουρισμού για να βοηθήσουν το έργο μας.
Επιπρόσθετα, οι άνθρωποι αυτοί θα έπρεπε να έχουν την διάθεση, τον χρόνο, την εμπειρία διεθνών ταξιδίων και την οικονομική δυνατότητα, βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους,
διότι είναι αφελές και αστείο να θεωρεί κανείς ότι ο Δήμος μπορεί να καλύψει τα πραγματικά έξοδα, όταν μάλιστα η αποζημίωση δίδεται  5-6 μήνες μετά την πραγματοποίηση του ταξιδίου.
Αυτά, για γνωρίζουν οι πολίτες της Ερμιονίδας την πραγματικότητα και όχι τα μυθεύματα που δημοσιεύετε.
Απόστολος Λαδάς
Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού
Δήμου Ερμιονίδας
Το σχολιο ειναι απλο και συντομο
Ας δημοσιευθει ενα γραφημα με τα εξης στοιχεια 40 ετιας
Ποσα κρεβατια και ποσα ξενοδοχεια σε λειτουργια ειχε η Ερμιονιδα το 1980 και ποσα εχει σημερα, (ενεργα και απενεργοποιημενα).
Ετησια καλυψη των κρεβατιων σε ποσοστο.
Μεσο ορο Εισπραξης ανα κρεβατι αποπληθωρισμενη καθε χρονο σε αυτο το διαστημα .
Εργαζομενοι στις τουριστικες μοναδες και ετησια αμοιβη τους αποπληθωρισμενη το 1980 και σημερα.
Τεσσερα απλα στοιχεια να δουμε τι εχουμε καταφερει σαν περιοχη σε μισο περιπου αιωνα .
Να δουμε και εμεις με στοιχεια αν ειμαστε απολυτα ευχαριστημενοι οπως ο κ Αποστολος Λαδας.
Γιατι με ενα προχειρο υπολογισμο βλεπουμε πως σε συνολο περιπου 7 χιλιαδων κρεβατιων τα περιπου 3000 κρεβατια ειναι σε κλειστα ξενοδοχεια.Που αυτο δειχνει μια μειωση 40% της δυναμης της περιοχης μας. Που σε αυτη πρεπει να προστεθει η μειωση της καλυψης των υπαρχουσων κρεβατιων μεσα στην ολο και μικροτερη σεζον.
Για να το κανω λιανα το 1980 που επιασα δουλεια στο PLM πιαναμε δουλεια λιγο πριν το Πασχα μεσα Απριλη και κλειναμε τελη Οκτωβρη . Με πεντε εκατομμυρια τουριστες στην Ελλαδα.Τωρα ποτε και για ποσο ανοιγουν τα ξενοδοχεια της περιοχης μας με πανω απο τριαντα εκατομμυρια τουριστες;
Αυτο ειναι εινα σοβαρο ερωτημα.Οπως φυσικα και να γινουν γνωστα με στοιχεια τα προσωπα που πηγαιναν αυτα τα κρισιμα χρονια υποβαθμισης της επαρχιας εκδρομουλες με δημοσιο χρημα δηθεν για να προωθησουν τον τουρισμο μας οπως καταγγελει δημοσια ο κ Λαδας
ΥΓ Επειδη το θεμα ειναι συνθετο και για  να προλαβω επιχειρηματα του τυπου ναι μπορει να μειωθηκαν τα κρεβατια και να εκλεισε το Γιουλη αλλα τωρα εχουμε δυο πενταστερα που εχουν μεγαλυτερη εισπραξη(μέση ημερήσια τιμή δωματίου να διαμορφώνεται στα 1.229 ευρώ)600 ανα κρεβατι παρ ολο που εχουν λιγωτερα κρεβατια. Ναι αλλα η πληροτητα;…. η πληρότητα στο Amanzoe, βελτιώθηκε στο 71% το 2017, έναντι 62% το 2016-56,5% το 2015-52% το 2014)στο Νικκι οι πληροτητες ηταν 48% το 2015 και 55% το 2016