Φυσικα μπορουμε και μεσω διαδικτυου να κανουμε την δηλωση αλλα στοιχηματιζω πως μια και ειναι κατι καινουργιο πολλοι λιγοι θα το διακινδυνευσουν.

Ετσι μενουν δυο λυσεις.Η η ιδιωτικη πρωτοβουλια (υπαρχουν γραφεια που αναλαμβανουν με το αντιστοιχο κοστος) που θα φτιαξει τον  φακελλο και θα τον διεκπαιρεωσει  η το ταξιδι καθε ιδιοκτητη στην οδο Αργους 109 εξω απο το Ναυπλιο οπου μια μεγαλη ομαδα δικηγορων θα σας βοηθησει να καταθεσετε τα απαραιτητα εγγραφα.

Ετσι λοιπον το κρατος (το συγκεντρωτικο μνημονιακο κρατος θυμιζω) που περιθωριοποιει την Ερμιονιδα και τους κατοικους της καταργωντας τις υποδομες και επιβαρυνοντας την τσεπη και τον χρονο μας αλλα και το περιβαλλον κανει αλλη μια παραχωρηση στον ιδιωτικο τομεα και την κερδοφορια του.Και δεν αναφερομαι μονο στους διεκπαιρεωτες του φακελλου στο Ναυπλιο αλλα και οσους θα ακολουθησουν οταν κατσει η σκονη.

Tα γραφεια στο Ναυπλιο

Γιατι απο τη μια πλευρα το κτηματολογιο -γεφυρι της Αρτας  που ολοκληρωνει ο Τσιπρας σημερα ειναι μετρο μιας οργανωμενης πολιτειας.Να ξερουμε τι ανοικει σε ποιον ποια ειναι δαση και σε ποιον ανοικουν ποιες οι χρησεις γης.Γιατι μεχρι σημερα με ευθυνη των κυβερνωντων η Ελλαδα ηταν ξεφραγκο αμπελι.Και μαλιστα σε μια περιοχη οπως η δικη μας οπου συγκεντρωνονται ολα τα δαση της Αργολιδας ο χαρακτηρισμος των δασικων περιοχων ειναι απαραιτητος.

Ομως απο την αλλη πλευρα αυτη η  «τακτοποιηση» εξυπηρετει και τους σχεδιασμους οσων ξενων και ντοπιων σαλταδορων «επενδυτων » θελουν να επωφεληθουν της υποχρεωτικης μνημονιακης εκποιησης, να αρπαξουν, να αγορασουν κοψοχρονια, (να κατασχουν πιθανα δημοτικη περιουσια για χρεη )συντομα με νομιμους τιτλους και χωρις ενστασεις την δημοσια περιουσια.Στην οποια δημοσια περιουσια θα περασουν και οσες ιδιοκτησιες δεν δηλωθουν κατα την καταγραφη για διαφορους λογους απο τους ιδιοκτητες τους.

Τωρα στα επιμερους .

Πολυ σωστα εδω κια ενα χρονο ο κ Λαμπρου εθεσε το θεμα της καταργησης του υποθηκοφυλακειου Μασσητος προς συζητηση με ενα πολυ σωστο κειμενο (συστεινω να το διαβασετε ολο )και οπως ηταν αναμενομενο κανενας δεν ανταποκριθηκε.

Γ) Διαφωνούμε με την κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων , με αυτό τον τρόπο, με αυτές τις προϋποθέσεις  γιατί δημιουργείται ένας γραφειοκρατικός «ενιαίος φορέας κτηματολογίου» άρα μια νέα γενιά δημοσίων υπαλλήλων , μια νέα δημόσια υπηρεσία , με νέες υπαλληλικές εξαρτήσεις που δεν την έχουμε ανάγκη στην σύγχρονη κοινωνική – οικονομική πραγματικότητα της πατρίδας μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι στην κτηματογράφηση , η οποία άμεσα απαιτείται να ξεκινήσει στην Ερμιονίδα , με μια προϋπόθεση ίδρυση και λειτουργία γραφείου κτηματολογίου στην Ερμιονίδα στην προοπτική σταδιακής αντικατάσταση του  υποθηκοφυλακείο Μάσσητος όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα σε άλλους Δήμους της χώρας.

Λιγο πριν τις γιορτες και απο αυτο το ιστολογιο στις 17 Δεκεμβριου(σχολιο αναγνωστη κ Παπαδακη )και απο την αντιπολιτευση Δυνατη Ερμιονιδα στις 21 Δεκεμβριου μπηκε το θεμα των δηλωσεων στο Ναυπλιο,Το παραλογο δηλαδη μια ολοκληρη επαρχια να πρεπει να ταξιδεψει 160 χιλιομετρα πηγαιν ελα για να εκπληρωσει μια νομιμη συναλλαγη με το κρατος.Ετσι στις 25 Δεκεμβρη ολα τα ιστολογια της Αργολιδας γεμισαν με αυτη την ανακοινωση του κ Δημαρχου που εξ αλλου σηκωθηκε και στη σελιδα του στο ΦΒ.

Το γραφειο οπου πρεπει να παμε στο Ναυπλιο

Δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στο Ναύπλιο για το κτηματολόγιο

Βρέθηκε λύση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της Ερμιονίδας – Ξεκινά την λειτουργία του στις 3 του Γενάρη Γραφείο Κτηματολογίου στο δημαρχείο.
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 25 Δεκ. 2018 

Από την 3η Ιανουαρίου θα λειτουργήσει το Γραφείο Κτηματολογίου Ερμιονίδας στο δημαρχείο, σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου Δημήτρη Σφυρή.

Με τις δηλώσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει, οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Ερμιονίδας ήταν υποχρεωμένοι να ταξιδέψουν μέχρι το Ναύπλιο για να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται.

Με παρέμβαση του δημάρχου όμως το θέμα διευθετήθηκε και έτσι όποιος απαιτείται να δηλώσει την περιουσία του, θα πρέπει να μεταβεί μέχρι το δημαρχείο. Άμεσα θα ανακοινωθεί και το ωράριο λειτουργίας του τοπικού γραφείου.

Εκτός από το Γραφείο Κτηματολογίου θα υπάρξουν και συγκεντρώσεις ενημέρωσης των ιδιοκτητών σε όλους τους οικισμούς της Ερμιονίδας. Να επισημάνουμε πως όποιος δεν δηλώσει το ακίνητό του εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί (18 Μαρτίου 2019), χάνει την περιουσία του η οποία περνά στα χέρια του κράτους.

Όπως σημειώνει ο Δημήτρης Σφυρής: «Σε συνάντησή μου με τους υπεύθυνους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ εξέθεσα τις δυσκολίες- δυσλειτουργίες που προκύπτουν υποχρεώνοντας τους Ερμιονιδείς και ιδιοκτήτες να μεταβούν στο Ναύπλιο. Παραχωρήθηκε χώρος στο Δημαρχείο, ώστε να λειτουργήσει Γραφείο Εξυπηρέτησης και Ενημέρωσης στο Δημαρχείο Ερμιονίδας».

Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες ακίνητων που ζουν στην πρωτεύουσα, αυτοί μπορούν με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να δηλώσουν τα ακίνητά τους, που βρίσκονται στην Ερμιονίδα, στα αντίστοιχα γραφεία του Κτηματολογίου που λειτουργούν στην Αθήνα.

Ανθρακες ο θησαυρος των υποσχεσεων του κ Σφυρη ομως για αλλη μια φορα.Γραφειο ενημερωσης υπαρχει στο Δημαρχειο.Οχι καταθεσης εγγραφων.Η «εξυπηρετηση» που υποσχεται ο Δημος μας ειναι τοσο απαραιτητη οσο 5 λεπτα  μελετης του εντυπου οδηγιων.Εξ αλλου το γραφω γιατι πηγα Ναυπλιο.Σας περιμενει μια στρατια δικηγορων να σας εξυπηρετησει σε εναν ανετο μεγαλο χωρο με υπολογιστες αιθουσα αναμονης και καθε βοηθεια που θα χρειαστειτε. Απλη η δικια μου περιπτωση δεν λεω αλλα καθαρισα σε 15 λεπτα.Χωρις χαρατσι ΣΔΙΤ.