Αυτο το προβληματικο καυσιμο υλικο που θα παραχθει απο τα συμμεικτα μετα απο επεξεργασια διαχωρισμο λεγεται  ΚΑ.Π.Α (Καυσιμο Προερχομενο απο Αποβλητα) στα Αγγλικα RDF (Refuse-derived fuel ) και παει για τσιμεντοβιομηχανιες. Ομως ετσι κι αλλιως θα ειναι τοσο πολυ που δεν το χρειαζονται οι τσιμεντοβιομηχανιες της χωρας ακομα και στις μερες της δοξας τους.

Yπαρχει ομως και το ΚΑ.Σ.Α (Καυσιμο απο Στερεα Αποβλητα).στα Αγγλικα   SRF( Solid Refuse Fuel )

Καντε κλικ στο Καυση

Ο υπουργος απαιτησε να μην υπαρχουν πολιτες στην διαδικασια καθως και κινησεις που αντιτιθενται στη καυση απορριμματων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καταγγέλλει τον αποκλεισμό περιβαλλοντικών οργανώσεων και εκπροσώπου των πολιτών από την Επιτροπή που θα συζητήσει το θέμα της καύσης σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Δείτε στο παρακάτω Link ότι έχουν κληθεί μόνο εκπρόσωποι των τσιμεντοβιομήχανων και κανένας αντίλογος δεν θα υπάρχει από τη μεριά του πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν απαίτηση του Υπουργού να μην είναι παρόντες πολίτες και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων. Μόνο αυτό το είδος δημοκρατίας δεν φανταζόμασταν για το 2018 στην πόλη μας και στη χώρα μας.

Πολυ ενδιαφερουσα συζητηση.Αυτη τη στιγμη μιλα ο εκπροσωπος του ΚΚΕ πολυ καλη τοποθετηση.Επιτελους η συζητηση ξεκινα

Τωρα 2 το μεσημερι μιλα ο Φαμελος.Αηδια! Μονο αυτο.

Ολοι στο πλευρο του Λαου του Βολου

Βουλη 

16/05/2018  10:30 – 14:00

Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος
Απευθείας Μετάδοση Κατάλληλο για όλους

Κατηγορία: Κοινοβουλευτικό Έργο

Καύση εναλλακτικών καυσίμων στην Ελληνική Τσιμεντοβιομηχανία.
Την Επιτροπή έχουν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ.: Σωκράτης Φάμελλος, Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Μπάκης, Αθηνά Παναγιώτου και Βασίλειος Λιόγκας, Διευθυντής και Συνεργάτες του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αντιστοίχως, Δημήτριος Δερματάς, Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευάγγελος Κυρίτσης και Φωτεινή Σταμάτη, Συνεργάτες του Ειδικού Γραμματέα Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών, Αναστασία Αρφανάκου, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβαλλοντικών Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας και Βαρβάρα Γεωργαλή, μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ένωσης Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας, αντιστοίχως, Αλεξάνδρα Μουσάτου, Δικηγόρος και Άρης Βρούστης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).