Και γω λεω οι καμερες μας μαραναν.

Καλα κανει ο κ  Τοκας και τα βγαζει στη φορα ολα αυτα.Ομως περα απο τις διαδικασιες που εχουν μεγαλη σημασια το θεμα ειναι που πανε και τι γινονται τελικα τα σκουπιδια της Ερμιονιδας ολα αυτα τα χρονια; Με στοιχεια ομως.Γιατι το ΚΔΑΥ Ραψωματιωτη δεν ειναι και δεν μπορει να ειναι τελικος αποδεκτης των απορριμματων μας.Ουτε των ανακυκλωσιμων (που βγαινουν μετα απο επεξεργασια στα συμμεικτα σκουπιδια) ουτε των διαχωρισμενων στον μπλε καδο ανακυκλωσιμων συσκευασιων που αποδεχεται η ΕΕΑΑ ουτε πολυ περισσοτερο του ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ που προκυπτει μετα απο ολα αυτα τα ωραια.Θυμιζω πως η ΤΕΡΝΑ προβλεπει υπερ χωματερη για αυτο το αναποφευκτο υπολοιπο.

Ποσα λοιπον ζυγισμενα σκουπιδια εφυγαν αυτα τα χρονια απο την Ερμιονιδα/ποσο πλαστικο ξαναεγινε πρωτη υλη και σε ποια εργοστασια /ποσο χαρτι εγινε χαρτοπολτος και σε ποια εργοστασια /ποσο μεταλλο εγινε σιδερο και ποσο αλουμινιο και που/ποσο οργανικο εγινε κομποστ με ποια μεθοδο και ποιας ποιοτητας και που διοχετευθηκε.

Απλες ερωτησεις προς διαχειριστες του προβληματος των απορριμματων.Και ακολουθουν κι αλλες τι εγιναν τα ογκωδη τι γινεται με τα μπαζα τι γινεται με τα κλαδεματα.Ρητορικες οι ερωτησεις . Υπαρχουν οι απαντησεις με φωτογραφιες με προστιμα απο την περιφερεια και το κρατος με την κοινη λογικη .Ποιος νοιαζεται ομως;

http://nediper.gr/?action=viewArticle&articleId=377

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες έντονη είναι η προσπάθεια του Δημάρχου Ερμιονίδας να παρουσιάσει το τελείωμα του έργου της »  ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ». Ένα έργο για το οποίο  οι δύο συμβάσεις (Δ.Ε.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ -Δ.Ε.ΕΡΜΙΟΝΗΣ) με την  εταιρεία  «R&D INNOVATION SMART TECHNOLOGY»  υπογράφηκαν στις  12-05-2016  και βάσει του άρθρου 2 έπρεπε το έργο να περαιωθεί εντός 60 ημερών!!!!

Αυτό έγινε λόγω της άσκησης ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές (Αποκεντρωμένη Διοίκηση  και ΣΕΕΔΔ) μετά τις ενέργειες της παράταξής μας (στις 11 Ιουλίου 2017 η παράταξή μας απέστειλε επιστολή στο ΣΕΕΔΔ με κοινοποίηση στον Συντονιστή της Αποκεντρωμέμης Διοίκησης Πελοποννήσου).

Όμως μεγάλα είναι τα ερωτηματικά αφού σε ανάρτηση του ο  κ. Σφυρής  στο facebook   γράφει πως «ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΜΕΡΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ»  και οι  φωτογραφίες που ανέβασε δείχνουν το ανυψωτικό μηχάνημα μάρκας NISSAN του Δήμου Ερμιονίδας μαζί με το προσωπικό   του Δήμου.

 

Το έργο όμως  ανετέθη σε ιδιώτη. Μπορεί λοιπόν ο ανάδοχος να χρησιμοποιεί προσωπικό και μηχανήματα του Δήμου;

Επειδή όμως έχουν περάσει  13 μήνες από την ημερομηνία που έπρεπε να παραδοθεί το έργο προκύπτει αβίαστα ένα μεγάλο ερώτημα :

Τι θα γινόταν αν η παράταξή μας δεν είχε κάνει αυτές τις ενέργειες που οδήγησαν τις αρμόδιες αρχές να ασχοληθούν με το θέμα;Το έργο θα γινόταν ή όχι;

Η δημοτική αρχή πρέπει να δώσει απαντήσεις για τις ενέργειες που έκανε μέχρι σήμερα  για το έργο καθώς και για το πως αντιλαμβάνεται τη διαχείριση των κοινών και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Βεβαίως τα ερωτήματα που έχουμε κάνει σε άλλη επιστολή μας παραμένουν ακόμα αναπάντητα:
1) Τι έργο παραλήφθηκε από το Δήμο μέχρι σήμερα  ( 13 μήνες μετά )  με το δεδομένο ότι οι δύο συμβάσεις υπογράφηκαν στις  12-05-2016  και βάσει του άρθρου 2 έπρεπε το έργο να περαιωθεί εντός 60 ημερών ;

2) Τι ποσό έχει πληρωθεί έως σήμερα στον ανάδοχο ;

3) Για ποιο έργο πληρώθηκαν στον ανάδοχο  στις 21-10-2016,   12.776,96 € για τη Δ.Ε. Ερμιόνης  και τι έχει γίνει έως σήμερα από αυτά που είχε ως αντικείμενο η σύμβαση:

 

 

 

καθώς και 9.924,96 για τη Δ.Ε. Κρανιδίου όταν το αντικείμενο ήταν :

 

 

4) Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδας έχει προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την τοποθέτηση στη χερσαία ζώνη Πορτοχελίου του φωτοβολταϊκού φωτιστικού και του «έξυπνου παγκακιού» τα οποία τοποθετήθηκαν τις τελευταίες ημέρες

5) Παραλήφθηκε οριστικά το έργο από το Δήμο;

6) Η αρμόδια επιτροπή παραλαβής συνέταξε πρωτόκολλο παραλαβής του έργου;

7) Αν υπάρχει βεβαίωση καλής εκτέλεσης της εργασίας για την συγκεκριμένη περίοδο από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου;

Κλείνοντας παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα  την Επιστολή -Καταγγελία  που αποστείλαμε στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με κοινοποίηση στον Συντονιστή της Αποκεντρωμέμης Διοίκησης Πελοποννήσου  κ.Νικόλαο Παπαθεοδώρου 11 Ιουλίου 2017.

 

 

 

Τάσος Τόκας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ