θυμηθειτε την επομενη φορα που θα κανουν δωρεα.

Εσβυσαν 1 δισ χρεοςΝυχτερινή (ν)τροπολογία στη Βουλή, χαρίζει 1 δισ. σε Λάτση – Βαρδινογιάννη!2014

 Δωράκι σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρω για τον Βαρδη Βαρδινογιαννη και τον Σπυρο Λατση εκανε η κυβερνηση με τροπολογια που περασε …νυχτα !
Στο νομοσχέδιο του Υπ. Διοικητικης Μεταρρυθμισης για την κατάργηση φορέων του δημοσίου,στις 07 Μαρτίου , οι
αθεόφοβοι περάσαν ειδική διάταξη για να χαρίσουν τα πρόστιμα της Μotor Oil και των ΕΛΠΕ για το διάστημα 2010- 2011.

https://www.efsyn.gr/arthro/polla-ta-hrei-ton-efopliston-ari

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές εφοπλιστών προς το ΝΑΤ και τα άλλα Ταμεία των ναυτεργατών (ΚΕΑΝ-ΤΠΕΝ-ΚΑΕΟ) ανέρχονται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Αυτές αναλυτικά κατανέμονται ως εξής: από πλοία εσωτερικού 36.011.739, από πλοία εξωτερικού (κρουαζιερόπλοια) 17.000.640 (εκκρεμούν δικαστικά) και από το κεφάλαιο ασφάλισης επιβατών 48.151.651, συνολικά 98 εκατ. ευρώ.

Αυτές οι οφειλές αφορούν πλοία της επιβατηγού ναυτιλίας και είναι σε εκκρεμότητα όλες πριν από το 2011, ορισμένες δε και από το 1996, δηλαδή εκκρεμεί η είσπραξή τους πάνω από μια 20ετία, ενώ το ΝΑΤ έχει αποστείλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς βεβαίωση στις αντίστοιχες ΔΟΥ.

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος, αναφέροντας ότι οι πραγματικές οφειλές των εφοπλιστών ανέρχονται σε ακόμη μεγαλύτερο ποσόν από τα 98 εκατ. ευρώ, αφού ορισμένοι από αυτούς έχουν κάνει σχετικό διακανονισμό (ιδιαίτερα ευνοϊκές ρυθμίσεις) για την αποπληρωμή των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών που φέρεται να χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προς το ΝΑΤ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία των ναυτεργατών, περιλαμβάνονται εταιρείες οι οποίες φέρεται να έχουν πτωχεύσει εδώ και πολλά χρόνια.

Αντίθετα, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, οι πραγματικοί πλοιοκτήτες αυτών των εταιρειών, εκμεταλλευόμενοι τα κενά του νόμου αλλά και το γεγονός ότι οι ισολογισμοί των Ταμείων έχουν καθυστερήσει δραματικά (ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – ΚΑΑΝ – ΚΑΕΟ 2002, Ταμεία Πρόνοιας 1993-1994) -την περίοδο της δεκαετίας του 1990 νομοθετικά είχε εξαιρεθεί το ΝΑΤ από την κατάρτιση των ισολογισμών- με το επιχείρημα της καθυστέρησης της εκκαθάρισης των ναυλολογίων, όχι μόνο δεν έχουν πτωχεύσει αλλά ορισμένοι από αυτούς διάγουν πλουσιοπάροχη και χλιδάτη ζωή στην Ελβετία.

«Το κρίσιμο πρόβλημα που προκύπτει και αφορά όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις και τους αρμόδιους ασφαλιστικούς οργανισμούς είναι γιατί δεν έχει αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και αφερεγγυότητα με τρόπο που θα “πιάνει” τον πραγματικό επιχειρηματία εφοπλιστή και όχι το παρένθετο πρόσωπο που τυπικά επωμίζεται τον τίτλο του νόμιμου εκπροσώπου προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.