Υαρχουν αναρτησεις για το θεμα αυτο.Την ανοιξη του 2015 συμμετειχα σε εκδηλωση στην Κερκυρα εναντια στο ξεπουλημα του ερημιτη.
erimitis-ergatiko-kentro-2_250_167

Από τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΡΗΜΙΤΗ»:
«Αρμαγεδδών» των αποκρατικοποιήσεων, του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος.
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
Ολοκληρώθηκε τελικά νωρίς το μεσημέρι η μεταβίβαση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου από το ΤΑΙΠΕΔ στην πλειοδότρια σύμπραξη των εταιριών με τις επωνυμίες «NCH New Europe Property Fund IIL.P.» και «NCHBalkanFundL.P.». Η «NCH Capital Inc.» με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων.
Η συνολική έκταση του ο Ερημίτης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τ.µ., μεταβιβάζονται τα 438.228,89 τ.µ., με δικαίωμα να αξιοποιήσει τα 35.000 τ.µ. για τουριστική ανάπτυξη,ανταγωνιζόμενοι τον ντόπιο τουρισμό που υποφέρει από τα μνημόνια και τους φόρους.
Η λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων στο νησί που ξεκίνησε με το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, τώρα συνεχίζεται με τον ΕΡΗΜΙΤΗ και έπεται το ΛΙΜΑΝΙ της Κέρκυρας.
Είναι η συνεχιζόμενη επίθεση στη δημόσια περιουσία, στις υποδομές της χώρας, σε κάθε αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό, από την νεοφιλελεύθερη Ε.Ε, τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και το Δ.Ν.Τ., σε στενή συνεργασία με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τώρα με την νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Οδηγούν τον Ελληνικό Λαό στην εξαθλίωση, τους νέους στην ανεργία και τη μετανάστευση και τους εργαζόμενους σε συνθήκες μεσαίωνα.
Καταστρέφουν τον μοναδικό στο είδος του οικοσύστημα του Ερημίτη ενός από τα βασικότερα στοιχεία της φύσης και του πολιτισμού της Κέρκυρας. Ο ΕΡΗΜΙΤΗΣ αποτελεί ένα πολύτιμο και αναντικατάστατο φυσικό πόρο, ενός βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος της οικονομίας και της ήπιας ανάπτυξης της Β.Α. Κέρκυρας.
Αποτελούν δημόσια περιουσία και αναπαλλοτρίωτα δημόσια αγαθά.
Δεν έχει κανένα δικαίωμα η αστική τάξη , κανένα διαπλεκόμενο κράτος και καμιά κυβέρνηση να τα ξεπουλούν για να καλύψουν τα χρέη που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις φαύλες, νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Απαιτούμε την άμεση ακύρωση της πώλησης στην σύμπραξη των εταιριών«NCH New Europe Property Fund IIL.P.» και «NCHBalkanFundL.P.». του ΕΡΗΜΙΤΗ καθώς και της σκανδαλώδους και νεοαποικιακής έμπνευσης σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια.
Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του ΊΣΣΟΥ, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ, του ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΥ, των ΑΙΓΙΑΛΩΝ, των ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ και των ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ στον τόπο μας.
Οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων που διαλύουν το κοινωνικό κράτος, το Εθνικό σύστημα υγείας, την κοινωνική ασφάλεια , τις εργασιακές σχέσεις και ότι στέκεται απέναντί τους.
Οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Κέρκυρας του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ αφού καπηλευτήκαν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας για την εκλογή τους, στη συνέχεια τον προδίδουν συμφωνώντας με την πολιτική της Κυβέρνησης, και γι αυτό τους καταγγέλλουμε.
Καλείται ο Κερκυραϊκός λαός να σταθεί όρθιος και να σηκώσει ψηλά το Κεφάλι.
Είναι αναγκαίο και εφικτό να συγκροτηθεί τώρα ένα ισχυρό μέτωπο της Κερκυραϊκής κοινωνίας, απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που ξεπουλούν την περιουσία του δημοσίου στο νησί μας και βάζουν σε κίνδυνο το εισόδημα που έχει απομείνει, μετά από έξι χρόνια μνημονιακών πολιτικών στον Κερκυραϊκό λαό.
Οι μαζικοί φορείς της Κέρκυρας πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα και μαζικά.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ,οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να μπουν μπροστά σε αυτόν τον αγώνα.
Καλούμε τον περιφερειάρχη και το δήμαρχο να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, να στηρίξουν ενεργά τον αγώνα των κινημάτων σε όλα τα επίπεδα και να κάνουν πιο σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δώσουν «γη και ύδωρ» στους νέους αποικιοκράτες εισβολείς που θα κάνουν την εμφάνισή τους στον τόπο μας σαν «επενδυτές».
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα κινήματα που αγωνίζονται στις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα στους διωκόμενους αγωνιστές των Σκουριών.
Ο κόσμος της εργασίας να γκρεμίσει τους φράχτες και τη βαρβαρότητα των μνημονίων της Νομισματικής – Ευρωπαϊκής Ένωσης του καπιταλισμού.
Να βάλουμε τέλος στα μνημόνια και το μνημονιακό καθεστώς για έναν λαό υπερήφανο και αφεντικό στην πατρίδα του.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΕ, ΔΝΤ
ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ