Θα ειθελα να αντιπαραβαλλω δυο αποσπασματα τοποθετησεων Δημαρχων της Ερμιονιδας σε σχεση με την αποκατασταση της χωματερης στα Διδυμα και την αυθεντια των επιστημονων.Σημειωστε πως ειναι ακριβως οι ειδικοι επιστημονες που αμφισβητουν μετα απο καποιο διαστημα τις προτασεις των συναδερφων τους.

Προσοχη δεν εξισωνω τους δυο Δημαρχους και φυσικα βλεπω συνολικωτερες διαφοροποιησεις αναμεσα τους.Την αναρτηση κανω σε σχεση με την αυθεντια των επιστημονων την οποια επικαλουνται κατα περιπτωση οι πολιτικοι μας εκπροσωποι για να περασουν τις θεσεις τους.

Η πρωτη τοποθετηση ειναι του Δημαρχου Ερμιονιδας το 2011 κ Καμιζη σε συζητηση στο ΔΣ την Τεταρτη 30 Νοεμβριου 2011 πριν απο πεντε χρονια.Τοτε ο κ Σφυρης ηγετης της αντιπολιτευσης διαφωνησε με αυτον τον σχεδιασμο και πολυ σωστα μονο που φωτογραφηθηκε πως επιθυμει να συνεχιστει η επιβαρυμενη κατασταση.

kamizhw

Η δευτερη τοποθετηση ειναι του σημερινου Δημαρχου κ Σφυρη σχετικα με την αποκατασταση του ιδιου χωρου.Ειναι καπως μεγαλυτερη και διαφορετικου υφους αλλα η ουσια ειναι ιδια.Μιλανε οι ειδικοι οι υπολοιποι σωπαινουν.Και οσοι διαφωνουν θελουν το κακο του τοπου ζητουν να παραμεινουν τα πραγματα ως εχουν .Λες και ο τοπος ειδε καλο τοσα χρονια ….

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ-ΙΓΜΕ-ΜΕΘΟΔΟΣ ΥΠΝΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ LINGUAPHONE
Δημοτικό Συμβούλιο. Θέμα η αποκατάσταση των χωματερών μέσα και έξω απο το δεματοποιητή. Μέχρι χθές σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντιόνονταν στην ολική αποκατάσταση των χωματερών.
Χθές ήρθαν τα αποτελέσματα δειγματοληψιών απο το ΙΓΜΕ για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, την ύπαρξη χρωμίου στις Δημοτικές γεωτρήσεις και ότι διέδιδαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Κατέρρευσαν οι μύθοι και η κινδυνολογία που ένωνε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Υπερψηφίστηκε η μελέτη κι απο την μείζονα αντιπολίτευση. Άκαμπτοι οι επικεφαλής της ελάσσονος κ. Λάμπρου και κ. Τόκας. Ο κ. Λυμπερόπουλος μονίμως αρνητικός απουσίαζε για άλλη μια φορά. Ζήτησαν αναβολή μέχρι Δευτέρα, αμφισβητώντας την μελέτη του ΙΓΜΕ(Ινστιτούτο Γεωλογικών και μεταλλευτικών ερευνών)Δηλ. Ο θεσμοθετημένος τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας χρήζει ελέγχου απο τον κ. Λάμπρου και τον κ. Τόκα. Πού φτάσαμε?? Να αμφισβητούν πολύμηνη έρευνα ομάδας επιστημόνων και κρατικών εργαστηρίων οι κκ Λάμπρου και Τόκας?? Να ζητούν αναβολή για δυό μέρες, ώστε να μελετήσουν και να εξετάσουν την ορθότητα των γνώσεων των επιστημόνων και της εγκυρότητας των εργαστηρίων. Να δούν τις χημικές αναλύσεις, τις γεωλογικές εκτιμήσεις, χάρτες και διαγράμματα, περιβαλλοντικές εκτιμήσεις,διαπιστώσεις κλπ κλπ.
Δεν πρόλαβα να τους ρωτήσω πώς θα το»κατορθώσουν». Αποκτά παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ποιά μέθοδο διήμερης εκπαίδευσης χρησιμοποιούν???
Της υπνοπαιδείας,την linguaphone ή κάποια άλλη μέθοδο και την κρατούν κρυφή??!!!!!
Σε ένα Σαββατοκύριακο ??!!!!!όταν οι άλλοι χρειάζονται χρόνια εξειδικευμένων σπουδών μεταπτυχιακά, εμπειρία, εργαστήρια κλπ κλπ. Προβλέπω αύξηση εκπαιδευτικού τουρισμού στην περιοχή μας. Γιατί τόση εμμονή?? Να αρνούνται απροκάλυπτα την αποκατάσταση της χωματερής που ο κ. Λάμπρου δημιούργησε και ο κ. Τόκας σαν ενεργός πολίτης ανέχθηκε?? Κάθε φορά κι αλλο πρόσχημα. Προσπαθούν να πείσουν, ότι τα χύδην σκουπίδια είναι πιο επικίνδυνα απο τα δεματοποιημένα όταν αποκατασταθούν. Προτιμούν να παραμείνουν ως έχουν.
Έψαξα αλλά δεν άκουσα κάτι στην liguaphone. Το κακό είναι οτι δεν κοιμάμαι πολύ, ώστε να μάθω μέσω της μεθόδου πνοπαιδείας τα πάντα σε ένα Σαββατοκύριακο.
Σοβαρότατοι εμμένουν στις προτάσεις τους για την διατήρηση των χωματερών απο τον κ. Λάμπρου σε αντιπρόταση της διαχείρισης που κάνει ο Δήμος και στην δημιουργία ΧΥΤΑ (χώρο υγιειονομικής ταφής) απο τον κ. Τόκα στα Δίδυμα.Τι άλλο θα ακούσουμε??!! Μπορούμε όμως να μάθουμε.