%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%87%cf%84%ce%b5%ce%bb

META ΟΤΑ

%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1

Η «διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την τρόικα, η ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, καθώς και η πλήρης αποδοχή των όρων που θέτουν Ε.Ε. και Ευρωζώνη για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των παραγωγικών υπηρεσιών της χώρας, ξαναφέρνουν στο προσκήνιο τον «ξεχασμένο» για λίγο καιρό κ. Φούχτελ αλλά και την αναβίωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Ο ανεπιθύμητος κ. Φούχτελ, όπως τον χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, έγινε καλοδεχούμενος και «άξιος» συνομιλητής τους, όπως δήλωσαν πρόσφατα πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, μετά τις μεταξύ τους συναντήσεις.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μέσω του Συμφώνου Ελληνογερμανικής Συνεργασίας, που υπογράφθηκε τον Μάιο του 2010 από τον Γ. Παπανδρέου και την Α. Μέρκελ και δεν εγκαταλείφθηκε από καμία μνημονιακή συγκυβέρνηση, ούτε και από τη σημερινή, επιχειρείται να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.).

Εκεί άλλωστε αποσκοπούσε και η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας να μάθει τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ και τον ακριβή πληθυσμό τους.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζουν τα σχέδια που προωθεί ο πλασιέ των εταιρειών γερμανικών συμφερόντων κ. Φούχτελ στη διαχείριση απορριμμάτων και όχι μόνο, δεν ξεχνούν επίσης και την απαξιωτική και προσβλητική για αυτούς δήλωση του, «την δουλειά που κάνουν 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Γερμανία την κάνουν 1.000», ανοίγοντας το δρόμο στην κυβέρνηση για απόλυση 5.500 εργαζομένων (σχολικοί φύλακες – δημοτικοί αστυνόμοι) στους δήμους.

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει γίνει το καλό παιδί της τρόικας και των δανειστών και να έχει ευθυγραμμιστεί στις εντολές τους, οι εργαζόμενοι όμως έχουν εντελώς διαφορετική άποψη και συνεχίζουν τον αγώνα για να μην μετατραπεί η χώρα μας σε προτεκτοράτο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση το όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών συμφερόντων.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους εργαζόμενους στην Πελοπόννησο να αντιδράσουν δυναμικά στην νέα πρόκληση της κυβέρνησης και των πρόθυμων αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να οργανώσουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία και στη συνέχιση των δραστηριοτήτων του κ. Φούχτελ  και στις εργασίες του 6ου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιείται στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται, από αυτοδιοικητικούς φορείς και άλλες κοινωνικές οργανώσεις, την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, ώρα 6μμ., στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 30-10-2016

http://www.argolikeseidhseis.gr/2016/11/blog-post_95.html

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Αντιθέσεις από τη αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναύπλιου για την διοργάνωση της Ελληνογερμανικής συνέλευσης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. |

Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων πραγματοποιήθηκε χθες στο Ναύπλιο και ένα από τα θέματα ήταν η πίστωση του ποσού των 15.500 ευρώ  της τριήμερης εκδήλωσης της 6ης  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθει στο Ναύπλιο 3 έως 5 Νοεμβρίου.
Με εισήγηση του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων εξήγησε πως η πραγματικά αυτή μεγάλη εκδήλωση είναι πολύ σημαντική καθώς μέσα από αυτή ανοίγονται δρόμοι συνεργασίας των δυο χωρών, ενώ 400 περίπου άνθρωποι που θα έρθουν από την Γερμανία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ναύπλιο και την περιοχή.
Η συζήτηση άναψε με την τοποθέτηση του κ. Κοκκινόπουλου που κάλεσε όλους να συμμετέχουν στην διαμαρτυρία ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση που διοργανώνουν αυτοδιοικητικοί από όλη την Ελλάδα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του κ. Φούχτελ που θέλει όπως ανέφερε να εξαγοράσει την περιουσία των ΟΤΑ για ένα κομμάτι ψωμί.
Στο ίδιο μήκος κύματος ηταν και οι τοποθετήσεις των κ. Δρούγκα και Πινάτση, ο κ Αντωνιάδης επεσήμανε πως έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση για την ατζέντα των θεμάτων που θα αποασχολήσουν την συνέλευση.
Ο κ Γραμματικόπουλος ανέφερε πως τον βρίσκει σύμφωνο η διοργάνωση μια τέτοιας εκδήλωσης στην πόλη αλλά το ποσό σε συνδυασμό με τα 6.500 ευρώ που δαπανήθηκαν για την προπαρασκευαστική είναι πολλά. Η τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ Γραμματικόπουλος αναφέρθηκε προς τον κ. Κοκκινόπουλο για τις επιλογές της αριστερής κυβέρνησης που άλλα έλεγε για παράδειγμα για το κτίριο της Β. Κωνσταντίνου στο Ναυπλιο και άλλα έκανε.
Η συζήτηση έκλεισε με τοποθέτηση του Δημάρχου που τόνισε πως από την Ελληνογερμανική Συνέλευση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποκομίσει η πόλη και η περιοχή καθώς το Ναύπλιο θα βρίσκεται για τρεις ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το θέμα υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

cropped-cebbcebfceb3cebfcf84cf85cf80cebf-cebaceb1cf84cf83ceb1ceb9cf84ceb7cf831

Δελτίο Τύπου

H Περιφερειακή Παράταξη «Πελοπόννησος Οικολογική» καλεί μαζί με άλλους  Αυτό-διοικητικούς εκπροσώπους ,Δημοτικές και Περιφερειακές Παρατάξεις, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο

Ναύπλιο την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 .

Η συγκέντρωση γίνεται  για να διαμαρτυρηθούμε επειδή η Γερμανική κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί ο κ Φούχτελ αρνείται να αναγνωρίσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στην Ελλάδα.

Επειδή η «συνεργασία » αποικιακού τύπου  την οποία επαγγέλλεται ο εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης σημαίνει:

 Ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου πλούτου σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και μάλιστα της περιουσίας των Δήμων.

 Έλεγχο και κερδοφορία από εταιρείες πολυεθνικές αλλά και Γερμανικών συμφερόντων των φόρων του Δημοτικού τέλους της διαχείρισης των απορριμμάτων ακόμα και των παραλίων και της γης μας.

Τέλος θεωρούμε περιττή σπατάλη το να ξοδέψουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για φιέστες την στιγμή που οι Δήμοι στενάζουν κάτω από μνημονικές περικοπές.

Πελοπόννησος Οικολογική